Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Shane Acker
Met onder meer: Elijah Wood, John C. Reilly en Jennifer Connelly
Releasedatum: 9 september 2009
Plot 9
"When our world ended their mission began."
Wanneer de lappenpop 9 (Elijah Wood) voor het eerst tot leven komt, ziet hij dat hij zich in een post-apocalyptische wereld bevindt. Al het menselijk leven is verdwenen, maar bij toeval vindt hij een kleine gemeenschap met soortgenoten die zich verstoppen voor de vreselijke machines die op aarde rondzwerven. Deze machines proberen alles en iedereen uit te roeien, omdat zij de volledige controle en macht over de wereld willen hebben. 9 weet - ondanks dat hij het groentje uit de groep is - zijn soortgenoten te overtuigen dat verstoppen geen oplossing is. Ze moeten terugslaan als ze willen overleven. Wat ze snel zullen leren is dat de toekomst van hun beschaving van henzelf afhangt...
9 (stemrol)
5 (stemrol)
7 (stemrol)
1 (stemrol)
6 (stemrol)
2 (stemrol)
8 (stemrol) / Radio Announcer (stemrol)
Scientist (stemrol)
Dictator (stemrol)
News Caster (stemrol)
Leland Palmer
In 2005 is hier een kortfilmpje van gemaakt die genomineerd werd voor een Academy Award. Op 26 december 2008 komt de film in de U.S. uit. Dus zal een tijdje later hier ook wel verschijnen. Tim Burton produceert de film overigens.
Het kan zijn dat je in het begin vreemd staat te kijken, maar dit is de link van het voor een Academy Award genomineerde kortfilmpje:
K@i
onder het motto van begin het jaar goed met zo'n film
onder het motto van begin het jaar goed met zo'n film
De film komt ongeveer rond begin 2009 hier uit. Dus ik denk dat je de film nog niet hebt gezien. Hier een stem plaatsen voor het kortfilmpje kan niet lijkt me. Dus maar even wachten tot het goede begin van 2009?
Leland Palmer
Ziet er inderdaad erg mooi uit. Deze moet ik ook maar in de gaten houden.
Macmanus
Best cool ja, samen met Coraline twee US animatie films waar ik benieuwd naar ben.
edouard
Deze Film wordt helaas pas 22 Oktober 2009 verwacht in Nederland..
Flipman
Wat een EIKELS!!! Nu al met een trailer komen voor een film waarop ik nog zo lang moet wachten!
JohnWilliams
Allemachtig, wat een amazing animation!
Ziet er allemaal zo prachtig uit, de animatie mag er zeker wezen, echt Tim Burton style
Verder ook een goeie Cast, zeker voor een animatie film: Plummer, Wood en Conelly, dit zijn allemaal bekende namen. Verder ziet de trailer er goed uit en is het verhaal in orde. Ik kijk hier zeker wel naar uit!!
Xx_se7en_xX
Toen ik het begin van de trailer zag dacht ik dat het een soort van sombere WALL-E achtige animatie film was.
Zobor
De site is inmiddels ook gelanceerd:
De oude trailer is opgepoetst, prachtige heldere kleuren nu. Ik zie er echt naar uit.
Xx_se7en_xX
Deze Film wordt helaas pas 22 Oktober 2009 verwacht in Nederland..
Dat is 2 dagen voor mijn verjaardag! Leuk bioscoop avondje dan met vrienden.
JohnWilliams
Nieuwe trailer. Gaaf!
Ziet er erg leuk uit inderdaad!
doodah
Weeral een film erbij die ik echt moet zien. Ziet er echt goed uit.
Xx_se7en_xX
Dit lijkt me echt zo'n zieke film. Kan niet wachten. Mooie muziek ook.
AmazingShikoku
Niet de meest geschikte animatie om je kleine [insert random jong familielid] mee naar toe te nemen
MatingFlies
Ik vind de trailer er echt achterlijk goed uit zien,
wacht met volle smart op deze film.
9 komt uit op 9-9-09
, leuke trailer
Jammer dat hij hier niet op die datum uitkomt. Was wel leuk geweest om hem dan te gaan zien.
Chrisseh
Best interessant, Timur Bekmambetov en Tim Burton als producent (vooral de eerste is opvallend). Lijkt mij wel een vette film.
Niet?
doodah
Ik las het bericht van edouard waarin hij zegt dat de film pas op 22 oktober wordt verwacht en nam aan dat het waar was.
Maar hij komt dus wel degelijk uit op 9-9-09. In Nederland toch, want in België zie ik hem nergens staan bij de verwachte films.
Montorsi
Was dit weekend al op Lowlands te zien. Ben benieuwd of er wat mensen zijn die ons een voorproefje willen geven.
Montorsi
Film is ter info niet uitgezonden op Lowlands...
Is hij dan geschrapt? Want ik meen hem er wel bij te hebben zien staan.
Montorsi
Die trailer met The Knife - The Captain in het begin sluimerend op de achtergrond

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Das Schweigende Klassenzimmer

Allegro Non Troppo
Animatie / Fantasy, 1976

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
man vs machinehopepost-apocalyptischdystopievriendschapoorlogsteampunkcowardend of worldrag doll