• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: Shane Acker

Met onder meer: Elijah Wood, John C. Reilly en Jennifer Connelly

Releasedatum: 9 september 2009

Plot 9

"When our world ended their mission began."

Wanneer de lappenpop 9 (Elijah Wood) voor het eerst tot leven komt, ziet hij dat hij zich in een post-apocalyptische wereld bevindt. Al het menselijk leven is verdwenen, maar bij toeval vindt hij een kleine gemeenschap met soortgenoten die zich verstoppen voor de vreselijke machines die op aarde rondzwerven. Deze machines proberen alles en iedereen uit te roeien, omdat zij de volledige controle en macht over de wereld willen hebben. 9 weet - ondanks dat hij het groentje uit de groep is - zijn soortgenoten te overtuigen dat verstoppen geen oplossing is. Ze moeten terugslaan als ze willen overleven. Wat ze snel zullen leren is dat de toekomst van hun beschaving van henzelf afhangt...

9 (stemrol)

2 (stemrol)

8 (stemrol) / Radio Announcer (stemrol)

Scientist (stemrol)

Dictator (stemrol)

News Caster (stemrol)

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Kan wel denk ik. Hier en daar zitten er wat enge stukjes in en misschien is de setting wat somber, maar ik vond de film eigenlijk vrij kinderachtig. Je moet het inderdaad zelf inschatten, maar de film is heus niet zo volwassen als veel mensen hier laten blijken.

Officiële rating is trouwens 9+

avatar van Hankieh

Hankieh

Trailer vind ik niet mooi in elkaar gezet...

Film lijkt me wel leuk

avatar van vinnie2000

vinnie2000

goeie film en makers ook gelijk ondersteund door peter jackson begreep ik.

avatar van Prudh

Prudh

Volgens mij ben je in de war met een film die begint met District.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ik heb hem gisteren in de cinema gezien, UGC Antwerpen...

Na het bekijken van de Trailer zou je denken dat het een groots opgezette Actiefilm is geworden, maar dat is hij zeker niet !

Het is eerder een sfeervol verhaal dat zich afspeelt tegenover een post-apocalyptische Wereld waar het steeds zwaar bewolkt is en nergens nog dieren, mensen of planten te bespeuren zijn.

Ik vond het verhaal wat te mager uitgewerkt waardoor ik constant het gevoel had dat er méér uit dit gegeven kon worden gehaald dan nu het geval is. Maar het is toch nog een erg genietbare Animatieprent geworden die visueel erg knap in elkaar steekt, niet van "Pixar"-niveau, maar toch met een eigen unieke stijl.

De dreigende soundtrack doet zijn best om het doembeeld dat je te zien krijgt extra kracht bij te zetten.

7,5/10.

Dit is helemaal mijn genre !

Een knappe Animatiefilm die iets te licht uitvalt wat scenario betreft maar dit goed maakt met mooie beelden en heel wat sfeer.

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Mooie film met een wat mager scenario. Beelden er mooi hoewel het wel veel donkere sferen heeft.

avatar van N00dles

N00dles

Tegenvaller. De short story waar deze lange versie op gebaseerd is een stuk beter.

Deze versie is weliswaar net zo mooi en fantasierijk vormgegeven, maar mist:

a) een diepgaander plot (het was te dun voor een feature film)

b) karakterontwikkeling (ik leefde amper mee met de personages)

c) een goed script (hing aan elkaar van cheesy one-liners)

d) verrassingselementen (m.a.w. te voorspelbaar)

avatar van Minotaures

Minotaures

Trailer zag erg leuk en mooi uit. Ben benieuwd wat mijn eind conclusie hiervan is.

avatar van Bla

Bla

Zeer duistere sfeer in dit mooi geanimeerde filmpje. Filmpje aangezien hij maar 79 min. duurt wat wel eens fijn is. Sinds ik een abonnement heb op de Pathé probeer ik iedere paar dagen een film te pakken en de dag dat ik deze keek draaide er net even niets leuks. Maar toch blij dat ik hem gezien heb. Hij is het wel waard gekeken te hebben.

Dacht dat Tim Burton bij dit project betrokken was?

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Dacht dat Tim Burton bij dit project betrokken was?

Klopt.

Tim Burton is de producer.

avatar van Fuentes

Fuentes

Mooie beelden, knap gemaakt en om die reden de moeite waard. Het verhaal stelt weinig voor en ik kon niet echt meeleven met de lappenpoppetjes. De film was overigens enger dan ik had verwacht.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

3.5* omdat je nu eenmaal geen 7.5kan geven hier.

Vermakelijke film en ondanks de korte duur zeer aangenaam te bekijken.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Het zag er mooi uit, af en toe prachtige beelden, en de stijl van het geheel, beetje industrieel idee allemaal was echt goed.

Jammer alleen dat er zo'n simpel verhaal in zit dat ook nog eens heel oppervlakkig is uitgewerkt. Dingen worden in 10 seconden even uitgelegd en dat zorgt voor weinig diepgang.

En het hele "Machine keert zich tegen de mens" verhaal hebben we ook wel voorbij zien komen. Op zich geen ramp maar werk het dan nog een beetje uit of geef er je eigen draai aan. In plaats van in 1 minuut even terug te blikken.

Het zag er mooi uit maar voor de rest is het een film zonder inspiratie en hij heeft mij geen moment écht kunen boeien.

avatar van Rik^

Rik^

FrisoBoei schreef:

Mijn woorden idd. Ik vond het een rommeltje...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

na dat ik op youtube sabastian's voodoo had gezien (aanrader trouwens)

YouTube - SEBASTIAN'S VOODOO

werd ik erg nieuwsgierig naar deze film. want er zat veel vergelijking in. ben niet zo van de animatie, maar soms zitten er wel een aardige tussen. zoals deze. niet te lang, leuk verhaal en zeer mooi gedaan! en zeker niet voor kinderen alleen!

ik heb genoten van dit filmpje.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Is deze al in de bios? Zoniet, wanneer komt ie uit?

avatar van buurman5

buurman5

wyatt earp schreef:

Is deze al in de bios? Zoniet, wanneer komt ie uit?

Ja, deze is nu in de bios te zien. Ik ben benieuwd: wil er snel heen iig

avatar van james_cameron

Bijzonder indrukwekkend vormgegeven animatiefilm, sfeervol en spannend. Het verhaal is soms niet meer dan een aaneenschakeling van intense aktiescenes, maar het script is net inventief genoeg om te blijven boeien. De stemmencast is degelijk maar weinig opvallend; het draait allemaal om de animatie en die is adembenemend mooi. Wat een detail en wat een kleurgebruik. Prachtig.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

james_cameron schreef:

Hieraan kan ik slechts toevoegen; de dreigende muziek van Elfman die de diverse scenes nog krachtiger maken

avatar van vranque

vranque

En hier voeg ik nog aan toe: de zeer intense gezichtsuitdrukking.

avatar van gondwana

gondwana

mmm, jammer,

prachtige design, mooie actie

maar zo'n slechte dialogen, ongelukkig tempo, echt een kinderfilm helaas.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Wel effe in het achterhoofd houden dat het "maar" een debuutfilm is, maar dan wel één van een erg beloftevol regisseur !!

avatar van losbandig

losbandig

Keej, tnx voor de info - heb 'm inmiddels in huis dus ze (we) gaan gewoon kijken

Thuis is minder eng dan bios dus mag geen prob zijn ..

avatar van The Oceanic Six

Wauw!

Wat een ongekend geweldige film is 9 zeg!

Ik heb er tot deze week nog nooit van gehoord maar wat was de verrassing tijdens het kijken groot! Dit is een animatiefilm zoals je ze bijna nooit ziet. Wat een bijzondere film is dit!

Vergeet alle vrolijke animatiefilms vol leuke diertjes en humor. 9 is zeer serieus met een Terminator 4 achtig plot over een verwoeste aarde in het post-apocalyptische tijdperk. De donkere, grauwe en kille sfeer is werkelijk geweldig! De film pakt je bij de strot en laat pas los bij de aftiteling!

9 is daarwerkelijk bijzonder spannend. De robot monsters zijn echt zeer, zeer indrukwekkend en daadwerkelijk beangstigend. De film mag dan een fantasy verhaal bevatten dat gaat over levende lappenpoppen maar verder is ie bloedserieus.

Het plot zelf is behoorlijk maar verder niet bijzonder. De indruk die de film maakt komt vooral door de weergaloze grafische vertoning en de prachtige dito soundtrack. De sfeer in de film is subliem! Je moet het zien om te snappen. De details, de weergave van vuur of een ontploffing, ga maar door.

Laat ouders alleen niet denken dat dit een leuke animatiefilm is om eens met de kleine kinderen naar toe te gaan. Dit is bepaald geen Shrek of Ice Age. 9 is vooral anders, maar minstens zo fantastisch. Ik heb zelden een animatiefilm gezien die meer indruk op me heeft gemaakt. Ik durf dit een film te noemen die een klassieker zal worden.

avatar van Recow

Recow

Te kort en te weinig details om het erg goeie film te noemen

avatar van æon

æon

Leuk vormgegeven, maar verder geen hoogvlieger.

avatar van Nexxu

Nexxu

Een hele mooie animatie, goed verhaal.

Mooi vormgegeven en de stemmen vind ik ook erg goed.

Toppertje dus, 4

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wel een aardige animatie... geen hoogvlieger dat zeker niet. Ik vind het verhaal wat vreemd en dat draagt er toe bij dat ik het geen kunstwerk vind. 2.5* is meer dan genoeg.

avatar van RickZ

RickZ

Animatiefilm over poppen die strijden tegen machines, prachtige animatie maar minder verhaal

avatar van chanel34

chanel34

Erg mooi gemaakt. Het verhaal had wel iets beter kunnen zijn. Maar visueel maakt dat het wel goed. Poppen in animatie is blijkbaar hot, als je ook kijkt naar Coraline. Dus waarschijnlijk komen er meer van deze genre in animatie uit.