Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Shane Acker
Met onder meer: Elijah Wood, John C. Reilly en Jennifer Connelly
Releasedatum: 9 september 2009
Plot 9
"When our world ended their mission began."
Wanneer de lappenpop 9 (Elijah Wood) voor het eerst tot leven komt, ziet hij dat hij zich in een post-apocalyptische wereld bevindt. Al het menselijk leven is verdwenen, maar bij toeval vindt hij een kleine gemeenschap met soortgenoten die zich verstoppen voor de vreselijke machines die op aarde rondzwerven. Deze machines proberen alles en iedereen uit te roeien, omdat zij de volledige controle en macht over de wereld willen hebben. 9 weet - ondanks dat hij het groentje uit de groep is - zijn soortgenoten te overtuigen dat verstoppen geen oplossing is. Ze moeten terugslaan als ze willen overleven. Wat ze snel zullen leren is dat de toekomst van hun beschaving van henzelf afhangt...
9 (stemrol)
5 (stemrol)
7 (stemrol)
1 (stemrol)
6 (stemrol)
2 (stemrol)
8 (stemrol) / Radio Announcer (stemrol)
Scientist (stemrol)
Dictator (stemrol)
News Caster (stemrol)
muss1905
Geen moment verveeld erg leuk om naar deze film te kijken.
leuke animatie film. 3,5
Nienke1981
Deze film hadden ze in het vliegtuig opgezet en kom hem hier bij toeval tegen. Grappig, ik dacht dat het 1 of andere vage chinese film was (China Airlines), dus heb hem niet echt gekeken.
feenah
Onverwacht flitsende film. Een beetje aan de korte kant, maar goed gemaakt en zeer spannend. Geen moment slaat de verveling toe.
Aanrader!!!!
Animatie films zijn niet echt mijn ding. Zo ook deze niet. Het is gelukkig geen kinderachtige animatie film want daar hou ik al helemaal niet van. Het verhaal vond ik erg lijken op die van de Terminator. De film duurt maar iets van 70 minuten waardoor hij wel goed te bekijken is, maar boeiend of spannend wordt het in deze film echter nooit.
Rosicky
Visueel weet '9' bij tijd en wijlen te overtuigen en ook de setting is interessant. Jammer dat het inhoudelijk zo mager is. De film is een beetje onsamenhangend en weet niet altijd te boeien, ondanks de korte speelduur.
FritzzTheCat
Een pareltje.....kan niet anders zeggen. Dit soort films blijven de reden dat ik mijn zuurverdiende centjes uitgeef aan de bios of mijn collectie van 1700 films wekelijks aanvul......absoluut een aanrader voor mensen die gewoon even willen wegzakken in de fantasie wereld die donker doch hoopvol is.
Near_Dark
Hmmmm, 1700 films.
Laten we rekenen aan de '3 voor 25' prijs van de Free Record Shop.
Jij hebt daar dus voor een slordige 14.000 Euro aan films liggen...?
Waar woon je precies...?
notorious_kim
visueel vond ik deze prent wel sterk. Maar het verhaal kon me niet helemaal boeien. In het begin en op het einde wel, maar in het midden valt mijn aandacht echt compleet weg.
de ideeën die erachter zitten, zijn goed, maar oh zo afgezaagd!
orbit
- 12092 berichten
Wel een sympathiek filmpje, maar leunt wel erg op één truuk, namelijk: het is een standaard verhaaltje zoals we met echte acteurs 3000 x per jaar krijgen voorgeschoteld, maar omdat het nu met lappenpoppen is, is het opeens interessanter..? Eigenlijk niet. Maar desondanks wel mooi gemaakt.
RodneyS
Uniek sfeertje voor een animatiefilm en daardoor prettig om naar de kijken.
Toch was het eigenlijk maar een mager geheel door het standaard verhaal, ik had soms moeite om mijn aandacht er bij te houden.
Al met al 3 sterren.
Izella
Wat een heerlijk schattig filmpje, hoeveel sympathie kan je krijgen voor een paar poppen.. Visueel ook erg mooi. Lekker voor een doordeweekse avond op de bank!
Lexcoaster
Erg sfeervolle film, met prachtige animatie en enkele spannende scènes. De setting is erg origineel, helaas geld dat totaal niet voor het verhaal dat bomvol zit met clichè's.
Erg leuke animatiefilm. 3,5*
woeler82
Leuke animatie film , zat vrij redelijk goed in elkaar, alleen is er 1 probleem , deze animatiefilm is niet echt geschikt voor jeudige kijkers.
Is vrij spannend van begin tot het einde, 4.0
Lexcoaster
Is dat een probleem? Moeten alle animatiefilms op kinderen zijn gericht? Volgens mij niet hoor.
MasterRRR
Tja mooie animatie, maar erg cliché en saai verhaal. iemand nog meer betekenis gehaald uit het idee achter dit verhaal, en het einde? Idee is namelijk erg simpel: mens maakt steeds intelligentere machines en vernietigt daardoor zichzelf. En het einde...betekent het meer dan dat de zielen van die 5 verlosd worden en naar de hemel gaan, en dat vervolgens er mogelijkheid tot nieuw leven is dankzij de regen?
Pitakaas
Animatie films zijn altijd een apart genre. De regisseur kan altijd vrijuit in zijn fantasieën: geen berg te hoog en geen oceaan te diep.
Echter, wat mij opvalt is dat animatiefilms bomvol cliché's zitten.
Terwijl dat nergens voor nodig is?
Eigenlijk is dat ook het verhaal met 9. In de tijd dat animatiefilms allang niet meer voor de kiddo's zijn bedoeld, schrijft Acker een film over een post-apocalyptische wereld met wat poppetjes erin.. Die de wereld gaan redden.
Aan de ene kant kun je denken: leuk dat Acker een serieuze film wil maken, maar aan de andere kant is het natuurlijk pijnlijk duidelijk dat dit verhaal flinterdun is, en al in vele films de revue is gepasseerd. Het pad dat de film bewandelt is al compleet versleten: hoofdpersonages die (meerdere) near-death experiences hebben, een sort-of love interest en natuurlijk, een goed eind. Dit allemaal weergegeven door 9 poppetjes, die volgens mij elk voor een apart stereotype staan: de dommekracht, de eigenwijze leider, de sympathieke redder, de slimme ouwe vent, de gek die later opeens belangrijk is en de stoere chick met vechtskills.
Waarom moet dit? Ik snap het niet?
Ik denk JUIST dat je dit slechte cliché verhaaltje strenger kan aanrekenen bij een animatie (waar echt alles mogelijk is) dan een Hollywood blockbuster.
De graphics zijn niet slecht (had eerlijk gezegd iets beter verwacht), maar ook hier denkt de regisseur weer dat een apocalyptische wereld maar uit 1 kleur bestaat (te weten grijs) en dat elke boom onmiddelijk een gewisse dood sterft. Vreemd. Verder vind ik het net iets te zacht, ik had liever wat scherpere kleuren gezien. Niet echt een eye catcher, al zet het natuurlijk wel een sfeertje neer.
De muziek is goed geschreven, niks mis mee.
Al met al een degelijke animatie film, al had ik gehoopt dat de regisseur eens wat ballen toonde en van de bewandelde paden afweek.
mock turtle
Zéér origineel verhaal, met prachtige animaties. Er had van mij ook nog wat komedie bij gemogen om het allemaal wat minder dramatisch te maken
Bokito
Erg mooi gemaakte animatiefilm, met de juiste sfeer. duidelijk dat de maker liefde heeft voor het animeren. De lokaties zijn schitterend en de personages goed gemaakt. Op het eind na, dat erg mooi is gedaan, was het vooral wachetn op wat mocht gebeuren. Heb genoten, met name die scene met de platenspeler is fantastisch.
Grover
Mooi gemaakt en de sfeer is helemaal juist. Ondanks het ietwat vergezochte concept van een ziel met lappenpoppen, weten ze het toch geloofwaardig te brengen en zijn de karakters goed uitgewerkt.
Tristan Scelso
Duistere animatie. Leuke donkere sfeer en van tijd tot tijd emotioneel (droevig). Leuke karakters en goed verhaal. Ook animatie is aan de goede kant. Alleen leek hij wel wat kort. Dat was beetje teleurstellend op het einde. Mocht wel een stuk langer zijn...
LOTR-lover
Paar ontroerende scenes gezien en sowieso is de hele film prachtig gemaakt. Mooie film!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Na alle lovende kritiek had ik de animatie veel-véél mooier verwacht. Hoewel visueel soms wel fraai.
Het sfeertje is mij te computerachtig. De lappenpoppen zijn niet gedetailleerd weergegeven, zagen er soms zelfs vrij lelijk uit. De actie was wél goed, knappe scène met die robot Pteranodon.
Goede vondst met die ogen, de drugmagneet
, inventieve machines/creaties. De soundtrack mag er ook wezen, ondersteunt het wereldje daar goed.
Maar het verhaal leidt nergens naartoe, interesseert eigenlijk voor geen centimeter. De mooie afsluiter kan dat ook niet voorkomen.
3* voor dit toch tegenvallende werkje.
Vermeer
Sluit me aan bij Nicolage Rico.
Wil er graag aan toevoegen dat ik de gluiden echt bijzonder goed vond, viel me steeds op. Het oprapen van dingen, etc was prachtig in geluid weergegeven.
Ik vond de sfeer overigens erg goed, hoewel me de speelduur ook een beetje tegenviel.
mister blonde
Als je de short hebt gezien, denk je 'leuk!, zit nog veel meer in'. Als je de film hebt gezien, denk je 'hmm, misschien toch ook niet'.Vond het wel aardig hoor. Zag er wel mooi uit en het kijkt gemakkelijk weg. Maar uiteindelijk blijkt het toch een klein beetje een leeg vat, met een niet erg origineel verhaaltje en een film die een hart en ziel mist. Spannend wordt het niet, grappig niet, dramatisch sterk vond ik het niet. Wat dan wel? Niet vervelend om te kijken.... Tsja... Nu ja, 3 sterren dan maar.
Noodless
Mooie animatiefilm waarbij die lappenpoppen toch wel de top zijn. De machines zagen er ook cool uit. Ook de duistere, apocalyptische wereld wordt goed weergegeven.
Het grote minpunt vond ik het mager verhaaltje. De plot stelde eigenlijk niet veel voor.
7/10

Allegro Non Troppo
Animatie / Fantasy, 1976

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
man vs machinehopepost-apocalyptischdystopievriendschapoorlogsteampunkcowardend of worldrag doll