• 9.462.179 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van Kraay

Kraay

Radcliffe acteert heel magertjes. Heeft niet echt een ongeloofwaardige houding, maar hij zet gewoon geen personage neer. Voegt gewoon niks toe aan het personage en staat á la toneelschool zichzelf te spelen. Van de jonkies zet Emma Watson in de rol van Hermione bijv. een heel sterk personage neer.

Kevin13

Ik vind juist dat Grint de betere is. Radcliffe en Watson zeggen hun tekst op zonder enige (goedgespeelde) emotie's. Grint doet het juist goed met soms nog een vleugje humor. (Goblet of Fire)

avatar van anne J

anne J

Hm, ik vind ze alle drie eerlijk gezegd geen Ron, Harry of Hermione en het acteerwerk zeer matig. Het is allemaal zo, oppervlakkig inderdaad, om het even op een andere manier te zeggen.

De films worden eerder alleen nog maar staande gehouden qua acteerwerk door een aantal volwassen (ook lang niet alle trouwens)

• 2041 berichten

Als er kinderen/pubers in een film spelen, vind ik niet dat je een film moet afrekenen op het acteerwerk. Ik vind ze juist wel een Harry, Ron en Hermione. Ze doen het niet meesterlijk nee, maar dat verwacht ik ook niet van zulke jonge gasten. Ze doen het gewoon prima en dat is goed genoeg gezien we ook nog oogverblindende special effects hebben en de volwassenen die het vaak erg goed doen (Ralph Fiennes, Alan Rickman, Helena Bonham Carter...).

avatar van serpico

serpico

Ja, maar film gaat niet over jouw waarden. Film gaat (in dit geval) om geloofwaardigheid, en als er slecht geacteerd wordt en het geheel daarom ongeloofwaardig is moet je de film dat NATUURLIJK aanrekenen.

• 2041 berichten

Dat bedoel ik ook niet. Natuurlijk moet hij niet slecht geacteerd worden, dat maakt het inderdaad ongeloofwaardig en ik denk dat we nu op ons meningsverschil zijn gestuit. Jij vind dat de 'kids' slecht acteren en ik vind dat ze het prima doen.

avatar van sangha

sangha

Dat je van een kind van 11 niet mag verwachten dat hij speelt als een Gary Oldman of Alan Rickman lijkt me wel duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat hij daarom het recht heeft om niet goed te presteren. Er zijn genoeg kinderen die wél kunnen acteren en de kinderen uit Harry Potter horen daar absoluut niet bij. Bovendien mag je nu zo onderhand wel verwachten dat ze op een veel hoger niveau zitten, maar ik zie geen verbetering qua acteerwerk sinds de eerste film.

De films moeten het vooral hebben van de volwassen cast die een aantal ontzettend goede acteurs bevat (Gary Oldman, Alan Rickman, Richard Harris enz.) en van de mooie plaatjes.

avatar van christian

christian

sangha schreef:

Dat er nu nog steeds geen verbod is op harry potter, is mij nog steeds een groot raadsel.

• 2041 berichten

Hmmm... op IMDb staat dat deze film 140 minuten duurt, maar ik betwijfel of dat klopt, hoor.

Albus Dumbledore schreef:

En waarom zou dat niet kunnen kloppen? Order of the Phoenix duurt 138 minuten en was een veel dikker boek.

• 2041 berichten

Ik bedoel meer dat ik het Harry Potter nieuws erg goed bijhoudt en ik nog geen enkele keer een nieuwsbericht ben tegengekomen waarin de speelduur van Half-Blood Prince werd bekendgemaakt. Het enige wat ik gehoord heb over de speelduur is een halve maand geleden van David Heyman (producer) die zei dat hij ongeveer 2,5 uur zou gaan duren. Ook is IMDb niet altijd betrouwbaar.

avatar van anne J

anne J

150 minuten (2,5u) of 140 minuten:

potato, patato

• 2041 berichten

Er is een Japanse trailer verschenen van Half-Blood Prince. Hij is echter niet echt van heel erg goede kwaliteit en er komt soms een Japans stemmetje tussendoor die wel zoiets zal zeggen als: "Dit jaar..." enzo.

Klik op de onderstaande link om hem te bekijken.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

waarom komt het altijd terug van she's only intresting in you because she think you the chosen one

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

jimcarrey gek schreef:

Info en humor.

Er is een stem van 5*****.

Deze zal verwijderd moeten worden, neem ik toch aan?

otherfool

Elke stem van 5* voor een HP film zou verwijderd moeten worden...

otherfool schreef:

Elke stem van 5* voor een HP film zou verwijderd moeten worden...

Wat een onzin. Dat vind jij.

Albus Dumbledore schreef:

Wat een onzin. Dat vind jij.

Ik vond het ook al zo'n waardevolle post, vooral gezien het feit dat het nog maanden duurt voordat de film uitkomt en voornamelijk fans posten, 9van de 10 posts. Gewoon een steuker, negeren is de beste remedie.

Don MN schreef:

Hij bedoelde HP in het algemeen

Kevin13 schreef:

Hij bedoelde HP in het algemeen

Heb ik gezegd van niet?

Hij vind HP nooit 5* waardig, zijn welverdiende mening.

Zoals ik al zei, vraag ik me wel af wat je te zoeken hebt op een pagina van een film die in Juli uitkomt, waarnaar nergens een link staat op de hoofdpagina, komt bij mij over als intentioneel klieren.

Harry Potter niks vinden, geen probleem nogmaals. Wel op de manier waarop je iets brengt. Herlees de zin nog een paar keer en je begrijpt wat ik bedoel.

otherfool

Ik koekeloerde even op deze pagina vanwege een af te werken filmlijstje. Ik zal de plaatselijke tovenaarsadepten niet meer lastig vallen met een onschuldig grapje want daar zijn de teentjes te lang voor blijkbaar. Weer een vooroordeel bevestigd.

otherfool schreef:

Mooi gezegd, bedankt voor het ondersteunen van mijn statement.

avatar van AHWA

AHWA

Otherfool roept domme dingen om reacties uit te lokken, en dan kickt hij erop dat er mensen reageren. Proficiat, het is je weer gelukt. Zucht.

AHWA schreef:

Is er nog steeds geen betere poster?

Deze zien er wel okay uit, beter dan de huidige iig:

1) http://www.costumzee.com/view/wp-content/uploads/2008/08/harry-6.jpg

2) http://farm4.static.flickr.com/3178/2717463737_e7146f1011_o.jpg

• 2041 berichten

Allebei fanmade. En fanmade posters komen niet op moviemeter.

Albus Dumbledore schreef:

Allebei fanmade. En fanmade posters komen niet op moviemeter.

Bedankt die 2e zag er idd vrij verdacht uit, maar van de eerste dacht ik dat het 100% echt was, mooi gedaan.

avatar van gotti

Beide matige broddelwerkjes...

AHWA schreef:

Kan het als het u belieft nog ietsjes zuurder? Wat een lachebekjes hier

Don MN

Je doet alsof dit als een verassing komt, terwijl je vooroordeel over tovenaarsadepten al bevestigd was.

avatar van joe black

joe black

yes baby! Een nieuwe Harry Potter. Ik kijk er alvast naar uit.