• 9.462.233 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van Exploitation

Exploitation

Heeft degene die gestemd heeft soms mee gewerkt aan de film dat hij al kan oordelen? haha

avatar van waltermuis

waltermuis

ben benieuwd hoe het kan dat er al 2 stemmen zijn

avatar van starbright boy

waltermuis schreef:

ben benieuwd hoe het kan dat er al 2 stemmen zijn

Dat kan inderdaad niet. Stemmen verwijderd.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Who shit, dat zijn pas geweldige trailers, kan niet wachten tot die EINDELIJK uit komt, half jaar te laat...

avatar van Vera

Vera

Begin nu toch wel nieuwsgierig te worden naar de film! Het boek heb ik natuurlijk allang uit ( eigenlijk alle boeken al ).

Had me vorig jaar eigenlijk al verheugd op de film, alleen toen werd het toch maar 2009!

avatar van krosnicky

krosnicky

volgens de beelden die ik er al van gezien heb ziet het er veel beter uit dan de orde van de feniks . ik zit echt wel op deze film te wachten . ga hem zeker bekijken in de bioscoop en dan zeker kopen op dvd

krosnicky schreef:

Nou, de economie draait op mensen zoals jij.

avatar van AHWA

AHWA

Is er nog steeds geen betere poster?

• 2041 berichten

Nee, ik vind ook dat het wel erg lang duurt voordat er een teaser poster komt.

avatar van Veruca

Veruca

Ik hoop dat ze niet weer het halve boek weglaten.

Kraay

Ach nee he... Weer die Yates. Zonet wat trailertjes bekeken en ik heb niet het idee dat Yates echt iets toe te voegen heeft aan de franchise. Gemiste kans! Want is net een van de mooiste delen.

Ik ben trouwens heel benieuwd naar de recensie van "Jelly", die de film al gezien schijnt te hebben

avatar van Kevin13

Kevin13

Veruca schreef:

Ik hoop dat ze niet weer het halve boek weglaten.

Zijn ze wel van plan. Ze hebben ook het verhaal aangepast wat ik enorm spijtig vind

avatar van dvd-me

dvd-me

wie heeft er nou weer lopen stemmen?

deze film is nog lang niet uit!

[quote]dvd-me schreef:

wie heeft er nou weer lopen stemmen?

deze film is nog lang niet uit![/quote

Die mensen hebben deze film nog niet gezien. Onmogelijk. Of het zijn Engelsen of Amerikanen die de screentest hebben gezien, maar dat denk ik niet.

Over dat er veel word uitgelaten. Ik weet zeker dat dat nu minder is, gezien het boek stukken dunner is dan Order of the Phoenix en de filmmakers kritiek hebben gehad, dat er in de vorige film te veel is uitgelaten. Natuurlijk moeten er dingen uit worden gelaten, want anders gaat de film te lang duren en word hij te langdradig.

[quote]Albus Dumbledore schreef:

Eindelijk iemand die het begrijpt. Vroeger ergerde ik me er aan dat ze vrij veel weglieten. De belangrijkste gebeurtenissen hebben ze nog nooit weggelaten.

Kraay schreef:

Hij gaat juist de goede kant op, het is tijd voor donkere films, de laatste was vrij dramatisch. Zoals de boeken ook worden.

avatar van maxo922

maxo922

nouuuououuuouououw waarom duurt het zo lang!!!!

maxo922 schreef:

nouuuououuuouououw waarom duurt het zo lang!!!!

Nmmr 1 post vermoed ik.

avatar van click66

click66

Ben benieuwd

Don MN schreef:

Deel 5 was naar mijn mening niet donker/dramatisch/(romantisch) genoeg. Ik heb het idee dat Alfonso Cuarón het beter zou doen, al heb ik de film natuurlijk nog niet gezien

avatar van Denveen

Denveen

Kraay schreef:

Had ik inderdaad ook. Ik heb dit boek toevallig net herlezen (letterlijk vanmiddag weer uit) en ik hoop dat ze eindelijk eens recht gaan doen aan de boeken, want het hoopje rommel dat we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen is werkelijk onzinnig.

Neem eens een voorbeeld aan een epos als bijvoorbeeld Lord of the Rings. Nee, geef mij dan maar Cuaron..

avatar van maxo922

maxo922

Nmmr 1 post vermoed ik.

ja

Kraay schreef:

Dat is toch wel erg jammer dan, gezien het feit dat geen enkele Potter-film me heeft teleurgesteld, kan ik ook niet zeggen dat ik jullie frustraties begrijp.

Uitgaande van het volgen van het boek:

Misschien was de opbouw in OftP iets te langzaam(als je uitgaat van een thriller), maar de belangrijkste elementen van het boek zitten in de film. Harry sluit zich af van zijn vrienden, Omber terroriseert, door de SvP komt hij te weten dat hij niet alleen staat, mede door de lessen van Sneep wordt hij een slechtere Occlumens, een sensationeel slot waarin de vonken bijna letterlijk van het doek af spetteren, vrijwel alle punten zoals ze ook in het boek staan. Mijn vertrouwen ligt toch bij Yates, wonderbaarlijk voel ik me toch enigszins een minderheid.

avatar van davy jones

davy jones

Uitgaande van het volgen van het boek:

Maar je bent niet alleen, Ik heb ook veel vertrouwen in Yates. Hij heeft zeker niet de vijfde film om zeep geholpen, hij heeft hem zelf beter gemaakt. Het is de schuld van Micheal Goldenberg dat de film zo traag op gang komt en dat er zo veel leuke verhaallijnen gesneuveld zijn. Maar nu Cloves terug is verwacht ik dat Yates er een echt pareltje van gemaakt heeft

davy jones schreef:

Nope, je bent niet alleen, maar wel in de minderheid. Ook ik vind dat David Yates Order of the Phoenix niet verpest heeft. Yates is nou niet de meest ervaren regisseur en ik kan je zonder twijfel vertellen dat Order of the Phoenix het moeilijkste boek om te verfilmen was: het was ongelooflijk dik en het draait vooral om Harry's gedachten en gedachten zijn nou eenmaal moeilijk uit te beelden in films. Ik moet wel zeggen dat er een beetje te veel geschrapt is. Nu Steve Kloves weer terug is als screenwriter heb ook ik er veel vertrouwen in. Ook heeft Yates vertelt dat hij echt erg zijn best doet op Half-Blood Prince en dat de acteurs er ook veel zin in hebben en hier serieus de beste Harry Potter film tot nu toe van willen maken. Yates is een goede regisseur die prima in het rijtje past van de andere Potter regisseurs.

Albus Dumbledore schreef:

Ook heeft Yates vertelt dat hij echt erg zijn best doet op Half-Blood Prince en dat de acteurs er ook veel zin in hebben en hier serieus de beste Harry Potter film tot nu toe van willen maken. .

Het zou vrij raar zijn als hij iets anders zou zeggen.

Albus Dumbledore schreef:

Gelukkig is Daniel Radcliffe als acteur gegroeid, hij was me toch op dreef in OotP. Waar hij me de Vuurbeker nogal teleurstelde, zette hij echt een topprestatie voor iemand van 18 neer. Geheel zoals de Harry Potter uit het boek.

Don MN schreef:

Nou nee. Hij acteert absoluut waardeloos in deel 5. In alle delen eigenlijk, maar in deel 4 wordt dat het beste verborgen. De boeken-Potter is ver te zoeken in de films.

serpico schreef:

Als puber/kind is het ongelooflijk moeilijk om je staande te houden tussen al die goede, ervaren, volwassen acteurs, hoor. Ik vind Radcliffe, Watson en Grint vrij goed acteren. Ik ken films waar de kids barslecht acteren.

serpico

Omdat het beter is dan in andere films en omdat het moeilijk is om goed te acteren, wordt het niet opeens beter.