• 9.378.921 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een lange tijd geleden gezien in de bios. Ik vond de film echt geweldig.

Beetje saai eigenlijk en er gebeurde weining maar dan nog zeker niet verkeerd.

Ik vond het wel de grappigste van al die delen. Heb soms in een scheur gelegen.

De acteer prestaties waren dik in orde en ook de personages waren goed neergezet.

avatar van Genre

Genre

james_cameron schreef:
; er zijn heel wat enge en intense scenes.
heel wat???

alleen met dat meer en dan houd het wel op, wel heel gruwlijk gedaan trouwes [/quote]

de scene met de vervloeking van Katja Bell, vergiftiging van Ron zijn best wel eng en intens.

planet_of_death

Leg mij eens uit: waarom is deze film 5 sterren waard?

Thom1994

Goede vraag, in mijn ogen is hij écht waardeloos

planet_of_death schreef:

Leg mij eens uit: waarom is deze film 5 sterren waard?

ik denk dat het een kwestie van smaak is, je vind de film goed of niet. Kijk ik vind het ergens ook wel vreemd dat jij Wall-E 4,5 ster geeft, terwijl die film in mijn ogen geflopt is, dus waarom vind iemand een film wel goed en een ander niet. Gewoon een kwestie van smaak.

Thom1994

Ja, maar veel mensen , waaronder ik en Planet , vinden deze film saai. En ik en Planet vonden Wall E allebij een geweldige film.

mcdaktari

Ja dat is je goed recht, maar omdat Genre deze film 5 sterren waard vind moet hij toch zelf weten. Ik vind tot nu toe alle HP films wel wat hebben en vind ze allemaal goed, en dat jullie hem niet goed vinden dat kan.

avatar van Don MN

Don MN

De meningen liggen toch zo ver uiteen. De boeken zijn populair en nog vrij recent, dus heb je o.a.: tevreden boekenfans, ontevreden boekenfans, fans die alleen de filmreeks kijken, (boeken/)filmfans die enkele delen geslaagd vinden, 'neutrale kijkers'. Ga zo maar door. Voor mij zijn het niet alleen gevoelsmatig geweldige films, vanwege de liefde voor de boeken, maar ook als film zelf vind ik ze altijd heel erg vermakelijk.

mcdaktari

Dat ben ik volledig met je eens Don MN, ik kan niet zeggen dat ik er 1 slechte film tussen vind zitten. Alle films hebben wel wat. Ik heb al eens vaker gezegd dat het een hele mooie verzameling is als straks de hele reeks compleet is.

avatar van charmed one

charmed one

ik ben het wel met mcdaktari eens. alle delen hebben wel iets. straks als alle delen compleet zijn. kijkt iedereen er wel anders tegen aan denk ik.want dan is het gewoon een groot verhaal in 8 delen. ik ben straks wel blij dat alle delen straks compleet zijn. en ik vind trouwens ook niet dat er een slechte deel tussen zit. alleen de ene deel is gewoon beter dan de andere deel.

mcdaktari schreef:

Oke. Ik ben het met je eens.

avatar van Ellen1987

Ellen1987

Ik als groot Harry Potter fan heb eeuwen op deze film zitten wachten!

Ik vond hem ook echt goed, sommige aspecten uit het boek zijn verbluffend goed neergezet, andere niet..

Wel had ik een totaal andere film verwacht dan wat ik kreeg maar daardoor is het me niet tegengevallen..

Het klopt dat er niet veel gebeurd in de film op een paar dingen na dan..

Maar ik ben van mening dat dat in beide delen van boek nr 7 helemaal goed gaat komen..

Daarin staat zoooveel informatie, vraag me af hoe ze dat gaan verfilmen!

Voor mij 5 sterren omdat ik echt heb genoten!

avatar van kleinepierik

kleinepierik

sommige dingen vind ik nog steeds jammer:
1. Charlie en Bil zijn er niet in voorgekomen.
2. Het gevecht op zweinstein ontbreekt.
3. Tops noemt Lupos bij de voordeur bij de Wemels schat. (verwarend)
4. Het gesprek tussen Droebel en de dreuzel-priemier is er niet in voorgekomen.

nog een ding vond ik stom. Dat Harry niet verstijfd op het dak van de astromietoren stond toen Perkamentus werd vermoord.

Ron en hermelien zijn ook veel volwassener.

Ondanks alles is het een zeer geslaagde film die 4 sterren verdiend.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

kleinepierik schreef:

Ze kwamen voor in deel 3 op de voorpagina van de Ochtendprofeet

avatar van DragQueen

DragQueen

Een goede film uit de harry potter reeks, waarin de personages duidelijk volwassener aan het worden zijn. de sfeer van de film is duister te noemen. de special effects zijn zoals altijd erg goed, en ook het acteerwerk is prima. en ondanks dat er minder spektakel inzat dan bij de eerdere delen, bleef de prent boeiend en vermakelijk. 3,5 ster.

avatar van Kiekena

Kiekena

Het zit gewoon tussen de oren. Een fan gaat natuurlijk een hoog cijfer geven, ook al is het een slechte film.

Die laten zichzelf gewoon denken dat het een goede film is.

avatar van Sasja

Sasja

kleinepierik schreef:
sommige dingen vind ik nog steeds jammer:
1. Charlie en Bil zijn er niet in voorgekomen.
2. Het gevecht op zweinstein ontbreekt.
3. Tops noemt Lupos bij de voordeur bij de Wemels schat. (verwarend)
4. Het gesprek tussen Droebel en de dreuzel-priemier is er niet in voorgekomen.

Ron en hermelien zijn ook veel volwassener.

Ondanks alles is het een zeer geslaagde film die 4 sterren verdiend.

Nou er is maar 1 ding wat ik jammer vind: Overal hoor ik dezelfde stomme nederlandse namen waarvan ik niet weet wie wie is of zijn.
ik bedoel: wemel, droebel, dreuzel?
Wie of wat the F- zijn dat nu weer.
waarom gebruiken mensen niet gewoon de orginele namen?
weet ik tenminste over wie het gaat.

Thom1994

Wemel, Droebel & Dreuzel zijn begrippen die iedereen kent hoor.

Wemel is de achternaam van Ron, Droebel kan ik dan nog wel begrijpen, maar volgens mij is hij een leraar op Zweinstein. En dreuzel is een synoniem voor "normale mensen". Ik ben ook niet ondersteboven van HP , maar deze begrippen moet je na 1 film toch wel kennen

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Tsja, ik zet de Nederlandstalige ondertitels telkens AF bij de Potter films omdat de vertaling van de namen zo belabberd gedaan is, die komen totaal niet overeen met de originele Engelse namen en da's héél verwarrend én storend. Bij deze films lopen altijd de Engelse ondertitels mee

Als je met de kindjes naar de Nederlands nagesproken versie bent gaan kijken besef je misschien niet dat ze de namen hebben aangepast...

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Thom1994 schreef:

Wemel, Droebel & Dreuzel zijn begrippen die iedereen kent hoor.

Wemel is Weasley

Droebel is Fudge (de Minister For Magic en dus geen leraar op Hogwarts)

Dreuzel is Muggle. Duidelijk?

avatar van Sasja

Sasja

kijk, das duidelijk. die namen is ook 1 van de redenen waarom ik harry potter nooit met nederlandse ondertiteling kijk. Hetzelfde met lord of the rings

avatar van pooper

pooper

mcdaktari schreef:

maar je kunt ook gevoel voor films hebben, als je dat niet hebt vind je disaster movie hartstikke leuk. sommige zeggen dat films entertaiment zijn, maar ik vind films heel wat meer dan alleen entertaiment.

ps: wall-e was veel beter dan harry potter.

planet_of_death

Dat komt omdat Wall-e bijzonder is en dit niet.

Thom1994

Nee. Ik vind het leuk dat ze Harry Potters blijven regisseren. Maar als ze steeds slechter worden, is dat gewoon jammer. Ik vind Harry Potter juist altijd zo leuk omdat elke film weer originaliteit breng. Deze helaas niet. Het enige nieuw bijgekomen ding hier was langdradigheid

[/quote]

ps: wall-e was veel beter dan harry potter. [/quote]

Dat vind jij Ik persoonlijk vond het een hele zwakke film. Niet voor niets dat ie niet zo scoorde dan dat ze gehoopt hadden. Nogmaals het heeft met persoonlijke voorkeur en smaak te maken, snap jij dat nou niet?

Thom1994 schreef:

Daarom zeg ik ook DIT niet: Daar bedoel ik niet de Harry Potter serie mee, want deel 3 vind ik zeer goed en orgineel.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Saaie HP. Het is een serie geworden a la Ja zuster Nee zuster.

De omlijsting was best in orde, een mooie magische wereld. Het verhaal echter superduf. Het moment dat ik dacht nu gaat er eindelijk wat gebeuren rolde de aftiteling reeds in beeld. Anders dan de andere HP's vond ik deze sequel niet zo goed. Maar smaken verschillen, gelukkig.

Thom1994

A la Ja zuster nee zuster?

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Thom1994 schreef:

A la Ja zuster nee zuster?

Nou ja, bij wijze van spreken dan.

Beetje gecharcheerd, ik bedoel hiermee te zeggen dat de eerste juweeltjes 'De geheime kamer' en ' Steen der wijzen' eigenlijk op zich staande films zijn. Nu met de laatste twee Potters bekruipt mij het gevoel dat het einde helemaal uitgerekt wordt en hiermee het gehalte van een soap/serie krijgt. Ik hoop dat de laatste twee delen (eigenlijk het laatste deel) wel weer vol met actie en prachtige special effects zitten. Ik kijk er in iedergeval naar uit.