• 9.377.779 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.245.554)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Young Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

avatar van Fonzie

Fonzie

Trailer Blu-ray (Fall 2011)

De trailer van de Blu-ray is uit! Helemaal top, kippenvel... dat bewijst maar weer voor mij waarom de traditionele classics, vooral de schitterende musical stijl van de jaren '90-Classics, die min of meer begon bij The Little Mermaid ('89) altijd aan de top zullen staan.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik kreeg gewoon kippenvel bij die trailer. Tot dusver ben ik nog niet op de Blu-Ray wagen gesprongen, maar ik kan geen nee zeggen tegen deze uitgave. Man wat hou ik van deze film.

TheLionKingFan

Ja,film komt in 3D terug in de bios.

En van die trailer: Wauw!

Ik heb de Special Edition DVD van 2003,nooit gedacht dat het nog beter dan die kon.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

The Oceanic Six schreef:

maar uiteindelijk heb je met de originele Engelstalige stemmen toch wel de mooiste stemmen. Gelukkig kent de DVD alle geluidsopties.

Bekijk hem maar eens in het Duits. Dat werkt behoorlijk aanstekelijk.

Ikzelf heb het als Disneyfan wel gehad met die nieuwe edities. Ik wil van elke film 1 kopie, die Diamond Edition hoeft niet voor mij. De Platinum Edition was al dik in orde.

Gek om te zien trouwens hoe deze film blijft stijgen, hoewel andere (betere) Disneyfilms ver buiten de top 250 blijven...

avatar van morgan_freeman

morgan_freeman

Maar een doorsnee animatie film helaas. En het hoge gemiddelde begrijp ik dan ook totaal niet. Uiteindelijk is de gehele film zeer voorspelbaar en heeft geen verassende plotwendingen. Bovendien leek het af en toe net een musical met al dat gezing, en dat was nou ook niet bevordelijk voor een leuke film. Voor kinderen zal dit vast heel leuk zijn, en gelukkig is de film daarvoor bedoeld.

avatar van TrozA

TrozA

Bekijk hem maar eens in het Duits. Dat werkt behoorlijk aanstekelijk.

Woonde indertijd in Duitsland, heb hem dus alleen nog maar in het Duits gezien. Toen was dat voor mij doodnormaal (sterker nog; de Engelse versie was bagger! ), maar toen ik hem laatst nog een keer terugkeek, die videoband... my god, bijna een gevoel van schaamte, hehe!

avatar van Marcellus

Marcellus

Ga je ook science-fictions beoordelen op onrealisme? Tuurlijk heeft een film als deze geen verrassende plotwendingen en is hij voorspelbaar.

avatar van strawberry09

strawberry09

TheLionKingFan schreef:

Ja,film komt in 3D terug in de bios.

En van die trailer: Wauw!

Echt waar ? Nou Dat is ook eens iets nieuw na de 3D versies van Toy Story.

En Belle en het Beest ok nog

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Absoluut meesterwerk en blijft een van de beste animatiefilms allertijden!

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

machtig...

• 2041 berichten

Gisteren voor de zoveelste keer deze klassieker bekeken. Ongelofelijk hoe The Lion King me weer zo wist te raken.

The Lion King is nogal een duistere film, zeker vergeleken met andere Disney producties. Door de fratsen van Timon en Pumbaa wordt het geheel enigszins luchtig gehouden.
Na de eerste seconden liepen de rillingen al over mijn lijf. Alles is zo prachtig getekend en wordt ondersteund door muziek die misschien nog beter is. De machtige stemmen van James Earl Jones en Jeremy Irons zorgden ook weer voor rillingen.
De dood van Mufasa greep me weer aan zoals het vroeger deed. Tranen bedwingen bleek een onmogelijke opgave.
Wat hou ik toch van deze film. Als 5-jarige in de bioscoop gezien, hierna nog tientallen keren op videoband en DVD.
De beste tekenfilm ooit gemaakt en een terechte nr. 81 in de top 250.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Ik wil de Engelse versie kopen voor een normale prijs!

• 2041 berichten

Dat gaat lastig worden. Je zou op marktplaats kunnen kijken, daar wordt ie regelmatig aangeboden (let wel op dat het geen kopie is). Of je kan een jaartje wachten. In 2011 komt The Lion King weer uit op DVD. Vooralsnog is de DVD in geen enkele winkel te krijgen. Ik had het geluk dat ik een jaar of vijf geleden een verdwaald exemplaar bij de Blokker in een klein Belgisch dorpje heb gevonden .

Ik heb hem op marktplaats gekocht voor 7,50

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leviwosc schreef:

Ik wil de Engelse versie kopen voor een normale prijs!

Een normale prijs is het niet echt, al zou ik het wel over hebben voor een Disney die ik nog niet zou hebben Maar je kan de dvd in ieder geval nog wel krijgen.

The Lion King - Special Edi...

avatar van toke30

toke30

Mooie tekenfilm aller tijden!

avatar van Nill

Nill

De beste Disney film ooit! Geweldige muziek, een goed verhaal en wat humor met Timon En Pumba. Moet nog altijd een traantje wegpinken wanneer Simba, Mufasa probeert wakker te maken wanneer hij dood is.

• 2041 berichten

Dat is wel een erg grote spoiler he . Kan je dat even tussen spoilertags zetten? Dat Mufasa doodgaat.

avatar van Nill

Nill

excuseer, helemaal niet aan gedacht, zal proberen hier extra op te letten de volgende keer

avatar van juhnzun

juhnzun

Spoiler
Weet nog heel goed dat destijds op de achter kant van hoesje stondt dat Scar's plan gedeeltelijk lukt - Mufasa sterft maar Simba ontsnapt

Op dvd-hoesjes staan heel vaak spoilers.

• 2041 berichten

Dat kan best, maar op de beschrijving hier staat het ook niet.

avatar van henk7165

henk7165

best tekenfilm allertijden met zeer mooi camera-acteerwerk

avatar van thomas_

thomas_

Weet iemand waar k deze dvd kan kopen?

avatar van Reinoir

Reinoir

Ik ben verliefd op Nala. Ojah, en ook nog op Bo.

TheLionKingFan

De musical is ook weer geweldig.
Daar hebben ze zelfs stukken toegevoegd,zoals Zazu die voor de lol de eerste zin uit Circle of Life zingt en dan in lachen uitbarst.
Naaants Imbonya (ofzo) hahahahahahahahahahahaha en die Mufasa: Zazu. Zazu. ZAZU!
Maar ja nu even over de film.
Bij het stuk dat Mufasa doodgaat je krijgt meteen een brok in je keel.
Scar: Go away and never return.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Even een spoiler doen TheLionKingFan.

hoe

avatar van M.C.H.S.

M.C.H.S.

De film voor het eerst in 12 jaar weer gezien. 12 jaar geleden (toen was ik 7) stierf mijn hond en bij zijn afscheid draaide mijn moeder soundtracks van de Lion King. Sindsdien durfde ik the Lion King niet te kijken. Ik heb de dood van mijn hond, mijn beste vriend, eigenlijk niet verwerkt.

Nu ben ik 19 jaar en vond dat ik de film maar eens moest kijken.

Het verliep goed.. met veel tranen gepaard, maar ook een glimlach (door Timon&Pumba) en ik heb werkelijk genoten van de film.

Het was ook moeilijk, maar ik denk dat het 'geholpen' heeft om de film te kijken. Ik denk dat ik de film in de toekomst nogmaals kijk, wanneer ik treur om mijn hond.

Gek hoe je een dierbare kan koppelen aan liedjes, foto's of films.