Star Trek (2009)
Releasedatum: 7 mei 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek
"The future begins."
James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...
- Trailer (YouTube)
- Star Trek (MusicMeter)
- Star Trek: The Deluxe Edition (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Spock Prime
Christopher Pike
Nero
Zuzuu
Ik heb nooit iets van Star Trek, Star Wars en zulks gezien. Maar dacht als-ie zo hoog staat bij IMDb....ik huur hem onder het mom van: open staan voor andere (onbekendere) genres. Helaas kon deze film mij niet boeien.
Heb hem ook vaak op pauze gezet om andere dingen te doen. Geen goed teken. Na een uur dacht ik nu wordt het wat, ik leefde op. Maar dit is niet aan mij besteed.
2* voor beelden en paar mooie scenes en Simon Pegg, wist niet dat hij er in speelt.
Dat is zeker geen goed teken. Een film met een genre dat onbekend voor je is zou ik eigenlijk bekijken in de juiste omstandigheden. Zo een film zou je dus eigenlijk moeten bekijken in de avond met een groot lcd scherm met dolby sound, popcorn en cola.. Dat raad ik je aan. Bekijk de film nog eens en als je het dan nog steeds niets vind dan denk ik dat deze genre niets voor je is.
ME669
Technisch gezien ben ik een “oldtimer”. Ik ben als kind en puber opgegroeid met de oude star trek afleveringen. Geen aflevering miste ik.
Later ben ik, zoals velen, geswitcht naar Star wars. De nieuwere generaties star trek konden mij niet meer boeien en de bioscoopversies al helemaal niet. Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid om in ons huis over een “privé bioscoop” te beschikken die qua beeld en geluid geweldig is.
Mijn zonen hadden hier de star trek film gekeken (ook allebei Star Wars fanaten) en waren razend enthousiast over de film (Volgens hun beter als Transformers 2 en Terminator salvation).
Ik heb mij dus toch maar aan de film gewaagd en………………….. gelukkig maar. Helemaal alleen in mijn bioscoopje en… wat een geweldige film. Voor mij een feest der herkenning, prachtige herinneringen aan de oude serie en wat een geweldig jeugdsentiment in prachtige nieuwe jas.
Geen saaie dialogen, geen suggestieve verhaallijn, geen goedkope special effects. Nee, goede acteurs, prachtige special effects, actie etc.
Als deze lijn wordt doorgezet switch ik wellicht weer een keer.
Zymovie
Ik verwachte er echt niets van, na veel tegenzin toch gekeken.
De film heeft me wel aangenaam verrast: veel actie, wat humor; gwn een goeie film.
laundromat
Won't happen. Ik heb het een kans gegeven, omstandigheden waren ok. Er moet iets meer verhaal in een film zitten. En ja smaken verschillen. Doe mij jouw nr.10 Big Fish maar (ik vergelijk het niet met Star Trek hoor).
OoM_JaN
Als klein beetje trekkie toch wel verwent met zo'n film. Deze film blinkt uit in actie met heerlijke audio- visuele effecten.
Het verhaal is netjes en de aloude karakters worden goed neergezet. Op het einde zelfs kippenvel... 3,5 sterren!
Skylar_Malfoy
Ik ben altijd al een Star Wars fan geweest en Star Trek wist me nooit veel te boeien.
Op een dag zag ik dat deze in de bioscoop draaide en ben hem toch maar gaan kijken (het is een bekende sci fi en als het verhaal niet leuk is dan altijd nog de special effects en de starships). Het beviel me echter heel goed.
Alles leek te kloppen in de film; de acteerprestaties, de effects, licht en geluid. In die 126 minuten liet ik alles maar op me afkomen en het viel zeker niet tegen.
Echt het kijken waard.
Mr. Olaf
Eindelijk weer eens een goede Star Trek film.Ook hier lijkt het te werken om met behulp van een prequel de serie nieuw leven in te blazen. Wat mij betreft goed gelukt! Casting had hier en daar misschien iets beter gekund, maar verder prima film.
krosnicky
vette film dit was de 1ste star trek film die ik heb gezien en die is me zo goed bevallen dat ik de andere 10 ook wel zien er is maar 1 probleem waar vind ik die andere 10 ???
Yanis
Hele mooie film, zeker als je veel hebt meegekregen van de oude Star Trek serie. Als prequel hebben ze dit echt goed gedaan. Leuk om te zien hoe de crew samen komt. Qua effects ook vrij sterk.
Ik heb genoten
degoe
Ik heb geweldig genoten van de Startrek Enterprise serie maar deze film kon me echt niet boeien met zn Spiderman 3 achtige CGI effecten en magere afgeraffelde verhaal wat mij veel te snel gaat . De "stop er 2 semi-grappige typetjes in" (pawel en de schot) aanpak ben ik ondertussen al te vaak tegengekomen bij hollywood films. Kortom ik mis te veel diepgang in het verhaal om geinteresseerd te blijven.
steventje
Als star trek van vond ik deze film een behoorlijke flop. Ik had er veel meer van verwacht
Op sommige momenten dacht ik te kijken naar een kinderfilm, pubers die de Enterprise besturen.
De film moest het ook hebben van de special effects en enige diepgang en morale waarden kwamen er niet aan te pas.
Het was een film die vol stond vab product placement (NOKIA, Budweiser, etc...) Gene Roddenberry draait zich om in zijn graf !
Kirk die kwam me ook veel te arrogant over. Ik miste iemand die gezag toonde. Die Captain Pine leek me een watje dat naar pubers luistert.
De film krijgt een A voor special effecft maar een D voor plot, script en karakters. Dit was geen Star Trek film. Dit was een Sci-Fi film voor het jonge publiek zonder veel te hoeven nadenken. Foei J.J. Abrams. Je had beter gekozen voor de volgende titel: Star Trek XI: 90210
Blur
Alle lof voor de revitalisatie van het ietswat stoffige geworden StarTrek: Op technisch gebied is deze film state-of -the-art. Lokaties, sets, en de CGI maken het kijkplezier compleet. Maar waarnaar zitten we te kijken? Het senario is onsamenhangend en onevenwichtig. Het laatste kwartier is spectaculair, maar ongeloofwaardig en de opbouw ernaartoe is warrig.
Op de DVD staat een interressante docu, waarin duidelijk wordt dat veel beelden zo origineel mogelijk zijn gedraaid: echte lichteffecten inplaats van post-productie. Maar daar staat helaas een ongeloofwaardig senario tegenover. Alle ontsnappingen zijn pure kolder, de slechterik is inhoudsloos en de echte Kirk is nooit z'n bravour-gozertje geweest.
Een tweede opmerkelijkheid is de wens van de makers om StarWars-elementen binnen de StarTrek wereld te halen, met name de grootsheid en breed-screen locaties . Het historische bestaansrecht van StarTrek is juist altijd het afwijkende idioom van StarWars geweest.
Jazeker, ik heb genoten van de actie-film, maar had meer verwacht van de vernieuwde startrek-injectie.
movie fan
goede film . het verhaal was degelijk , de cast was goed , en was ook goed gekozen om op de oude cast te lijken . actie was ook aan de goede kant , muziek was ietsjes minder . zeker als je andere star trek filmen ziet . besluit : goede film voor te zien , of je nu star trek fan bent of niet !
megaman
Ik ben niet zo'n die-hard Star Trek fan en ken dit fenomeen alleen van de 10 films die ik een poos geleden heb aangeschaft en bekeken. Hoewel ik minder emotioneel was betrokken dan bij bijvoorbeeld First Contact, had Star Trek op de één of andere manier wel weer die oude sfeer uit de eerdere films. Qua effecten en actie-momenten is deze film een enorme boost maar de personages lijken wel sterk op de originele crew members. Soms een beetje té geforceerd zoals Scott en Pavell maar Bones en Kirk waren perfect. Karl Urban's manier van doen deed me echt denken aan wat DeForest Kelley deed in de eerste filmreeks (en natuurlijk in de eerste TV-serie..die ik niet heb gezien). En Chris Pine begon ook aardig op Shatner te lijken door zijn manier van doen en laten. Verder vond ik het wel mooi dat Leonard Nimoy er bij betrokken was na afwezig te zijn vanaf 1991. Al met al is Star Trek naar mijn mening een waardig vervolg (en prequel). Alleen had ik wat liever de theme willen horen van Jerry Goldsmith.
Zandkuiken
Vroeger een bloedhekel aan de Star Trek-reeksen, ook al omdat ze de zondagavond thuis áltijd opstonden. Dat campy ruimtegebeuren interesseert me dan ook voor geen meter en het is vooral het soapgebeuren waarmee Abrams' reboot me overtuigt.
Coole, trendy personages in de mix gegooid met een stevige portie humor. Ook visueel niet slecht maar toch wat "steriel" om echt indruk te maken.
Wat de acteurs betreft wordt deze Star Trek in mijn ogen compleet gedragen door de erg charismatische Chris Pine, hoewel er daarnaast nog wel een aantal geinige figuren rondlopen. Minder geslaagd vind ik echter de rol van Eric Bana, die blijkbaar dacht dat hij in een verfilming van Tom & Jerry ofzo was terechtgekomen.
Geen meesterwerk maar J.J. Abrams blijft toch wat van een wonderboy!
robotech01
ikzelf star trek fan van het eerste uur,
vond dit een vermaakelijke film,
misschien ziet niet iedereen het, maar deze "prequel" is gebaseerd op de alternate reality serie van star trek (bijv Chekov als boosaardige kapitein)
ik kan me herinneren dat in de originele versie vulcan niet wordt verwoest evenals romulus.
de oudere spock uit deze film komt dan ook uit de "reality" waar deze planeten er wel zijn maar door Nero's tijdreizen heeft hij een aantal verschillende universums gemaakt,
ik moet zeggen dat ze er wel een hele leuke twist aan hebben gegeven en tja...... de enterprise in een soort hot-rod jasje is toch ook wel heel erg leuk om te zien.
karakters komen wel leuk overeen met de originele cast, zelfs aan het einde van de film weet de jonge Kirk bijna diezelfde houding aan te nemen als de one and only William Shatner Kirk
ik heb gelijk de limited edition set besteld,
de enterpise als dvd "doosje" is wel heel erg chique.
deze film krijgt van mij dan ook 4 sterren.
ExXxtreme
film ging wel.. vind hem niet super goed maar ook niet slecht ofzo..
Keane1983
De film begint al meteen erg spannend en weet dit ook gedurende het verhaal ook vast te houden.
Het verhaallijn is niet zo heel erg bij zonder maar wist me in het midden toch wel eventjes te verwarren ik bedoel het gedeelte dat spock uit het verleden te voorschijn komt en dat 2 tijden door elkaar gaan!!! Als ik het goed heb begrepen
Verder zijn de SFX erg mooi gedaan en ook de soundtrack is geknipt voor de film.
Ik ben nooit een trek fan geweest dus ken de voor geschiedenis helemaal niet over de personages (natuurlijk wel van horen).
Het verhaal is evengoed erg goed te volgen voor mensen die niet thuis zijn in deze reeks. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen die hem eens wilt zien.
Van mij een 3.5*
otherfool
Ik ben haast het tegenovergestelde van een 'Trekkie' maar deze film beviel me over de hele lijn wel. De karakters van Kirk en Spock staan veel meer centraal dan effecten of de gebruikelijke hoepla, en gelukkig maar. Helaas zakt de film wel halverwege in met wat ruimtereizen mumbo jumbo, maar vooruit dan maar weer.
Speciale aandacht voor de jonge cast die de film schijnbaar moeiteloos weet te dragen; vooral Quinto maakt indruk als jonge Spock. Gelukkig ook geen achterlijk lange speelduur hier, waar de huidige blockbusters zich nog wel eens aan bezondigen.
Echt fan zal ik niet worden, maar 'Star Trek' is een meevaller gebleken. 3*.
Fryce
Lekkere wegkijk film. Beetje jammer dat ze allemaal jonge mooie mensen hebben gecast. En dat ze de karakters met een klemtoon introduceren... snap ik ook niet helemaal. Zal wel te maken hebben met trekkies die aan hun trekken komen ofzo...
Timothyvdmeer
Zelf ben ik meer een Star Wars type
Vond het best een vermakelijke film die lekker wegkijkt maar echt speciaal kon ik het niet vinden.
FixX
Space... the Final Frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds; to seek out new life and new civilizations; to boldly go where no man has gone before.
kon ik maar mee
janhero
Ik ben zeker geen Star Trek fan maar deze film kon me wel boeien. Kijkt lekker weg en je hoeft nergens over na te denken. Voor mij een lekkere film die eigenlijk niks speciaal heeft. Hij komt zeker niet in mijn top 10 voor maar prima voor tussendoor.
mwoeb
Het lijkt haast wel alsof je je bericht hier móet beginnen met: "Ik ben (g)een Star Trek fan, maar..."
Lennert
Visueel zeer plezierig om naar te kijken, al laat het script nog wat te wensen over.
Het heeft me even gekost om er achter te komen of ik Kirk nu wel of niet vervelend zou vinden, maar uiteindelijk heb ik hem toch het voordeel van de twijfel gegeven. De cast was wat mij betreft uiteindelijk best sterk en enthousiast (Scotty was misschien wat over the top, maar ik vergeef Simon Pegg dit met alle plezier, zijn enthousiasme was hartverwarmend) en kreeg goed de ruimte zich uit te leven. Waar ik erg tevreden over was, is het feit dat de film zich gelukkig niet geroepen voelt om kinderachtige humor aan te brengen (zie Transformers 2) om een bepaalde leeftijdsgroep aan te spreken. Wat dat betreft was het een bewerking die goed serieus te nemen was en de fans niet tegen het hoofd hoeft te stoten.
Maar toch, ondanks alle kleurenpracht en actie miste ik een echt goed script. Uiteindelijk had ik meer het idee naar een hele dure pilot voor tv-serie te kijken, dan naar een op zichzelf staande film. Ik begrijp dat dit een opening moet zijn naar een nieuwe serie films, maar uiteindelijk vond ik het script de diepgang van een goede Stargate SG-1 aflevering niet overtreffen.
Desalniettemin is Star Trek toch een zeer leuke film te noemen die voor de die-hard sci-fi liefhebbers echter toch wat diepgang kan missen.

Star Trek Beyond

Rush: Beyond the Lighted Stage
Documentaire / Muziek, 2010

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005
san francisco, californiëruimtevaartuigteleportationspace missionparachutetijdreizenblack holesupernova prequelwarp speed futuristicwarp engine ruimteromulans alternate realityruimte-operarebootunlikely friendshipchild driving car23rd century based on tv series24th century