• 9.378.190 stemmen

Releasedatum: 7 mei 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Star Trek

"The future begins."

James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...

James T. Kirk

Spock Prime

Christopher Pike

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Heerlijk vermaak.. sinds tijden weer popcorn gegeten in de bios.. Daar is deze film natuurlijk voor!! Kan er niet meer over zeggen

4sterren! Ruim verdient

avatar van vale46

vale46

Strangelove72 schreef:

@ Mr.Crow

Voor een oud fan die een aanvulling op eerdere delen verwacht is deze film waarschijnlijk een teleurstelling. En ik denk dat veel fans deze film als een belediging van al het eerder gemaakte materiaal zullen beschouwen.

Gene Roddenberry draait zich om in zijn graf.

Wil toch ff reageren op jouw comment.

Als 42-jarige heb ik veel Star Trek gezien, van de original series tot aan de serie Enterprise en alles ertussen in, incluis alle films.

Ik had bij deze film toch het het "trekkie"-gevoel!

En als de echte Spock in een interview voor de Chicago Tribune het volgende zegt:

"Watching the new film was "a very emotional experience for me. The cast recaptures the chemistry that I felt was so important to the original series. I never stopped caring about 'Star Trek,' but this made me care even more about it."

dan denk ik toch dat deze film de originele series de eer heeft betoond die ze verdient!

En Gene zou blij zijn dat zijn kindje in 2009 een doorstart maakt en mogelijk nieuwe fans aantrekt zodat Star Trek boldly goes where no man has gone before..............................

Dif-tor heh smusma!

vale.

P.S.

Dat Leonard en ik toevallig hetzelfde gevoel hebben over deze film zal wel een inschattingsfout zijn van ons beiden

avatar van grovonion

grovonion

Ongeloofelijk dat deze film zo hoog gewaardeerd wordt, zowel hier als op imdb, waar hij met 8.5 zelfs belachelijk veel krijgt. Kinderachtig, in elkaar gerammeld verhaal dat de spot drijft met de sfeer die de oorspronkelijke star trek series en zelfs films wisten uit te stralen. Onvergeeflijk, te meer daar de acteurs die gekozen zijn voor de verschillende rollen erg goed passen en het design en special effecten teams zeer goed werk hebben verricht. Erg spijtig van het klungelachtig in elkaar geflanst verhaal. JJ Abrams zal net als Michael Bay de geschiedenis ingaan als de moordenaar van science fiction, wat overblijft zal nog maximaal "spectacular" but brainless fiction mogen genoemd worden.

avatar van fasca

fasca

Goede film en m.i. het begin van een hele serie Star Trek avonturen.

avatar van the new guy

the new guy

avatar van dennisloquet

dennisloquet

Nog nooit zoveel flare gezien in één film, het was precies de bedoeling!

avatar van gondwana

gondwana

the new guy schreef:

moet je Star Trek kennen en gevolgd hebben om de film te zien?

neen, ik ben geweest met zowel Trekkies, intermediates als beginnelingen en iedereen was tevreden.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Mikemans schreef:

Ik vind dat men eens moet kappen met dat vergelijken met de oude serie en films. Na ST - First Contact liep het mega slecht af met ST en dit is de redder. Wees blij dat er weer een ST is uitgekomen. De regiseur heeft expres alles vernieuwd om zo meerdere mensen aan te spreken EN HET WERKT!!!! .

Ga je dit toch vergelijken met de oude series/films dan heb je toch echt een bord voor je kop.

(ps. ik zie dit ook veel gebeuren bij de nieuwe Bond)

Ben ik 100% met je eens.

avatar van gondwana

gondwana

dennisloquet schreef:

Nog nooit zoveel flare gezien in één film, het was precies de bedoeling!

uiteraard, ik vond het geslaagd, gaaf veel dynamiek aan de Enterprise-scenes die anders snel saai kunnen worden.

avatar van megaman

megaman

Zuzuu schreef:

Ben ik 100% met je eens.

Dat is nogal logisch lijkt me. Waarom mochten de mensen First Contact wel vergelijken met b.v. Wrath of Khan (noem maar een zijstraat) en Star Trek niet vergelijken met First Contact? Mensen vergelijken altijd, omdat het een 'Star Trek' film is. Eentje die er net zo goed bijhoort net als dat Quantum of Solace gewoon de 22e Bondfilm is. Die Another Day is ook totaal anders dan From Russia with Love, en die worden net zo goed met elkaar vergeleken. En meestal moet DAD het onderspit delven

avatar van Djarune

Djarune

Om het nogmaals te vermelden. Deze film is heel goed te kijken zonder ook maar iets van Star Trek af te weten. Ik wist alleen wat beamen was en dat het grote schip "the enterprise" heet voor dat ik aan deze film begon. Ik begreep alles. Tot nu toe de beste film van 2009. Ook hier op MM

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Het is inderdaad niet nodig om ooit maar enig ding van Star Trek gezien te hebben, maar voor mensen die alle films en series gevolgd hebben zijn er genoeg leuke inside jokes en andere ditjes en datjes.

Dit maakte de film toch nét wat leuker voor mij.

avatar van wapper

wapper

Min of meer entertainend, als ge u over de plotholes, seksisme en slechte humor kunt zetten

avatar van AC/DC

AC/DC

wapper schreef:

de score op imdb is een dieptepunt in diens geschiedenis

Ben ik met je eens. Moest het vooral hebben van zijn special effects. Verhaal opzich boeide me niet veel. Zal in de bioscoop mooi(er) zijn geweest.

avatar van Galactus

Galactus

De film moet het vooral hebben van de effecten en van begin van het plot. D.w.z. hoe de crew van de Enterprise bijeen komt. Niet de rest van het plot waarin Nero terug uit de toekomst komt, dat is vrij matig, daar zat veel meer in. Van de meeste personages vind ik het acteerwerk ook goed. Gelukkig zit er hier en daar wat humor in, dat kan ik ook altijd wel waarderen. Maar dat mannetje dat bij Scotty op de basis werkt hadden ze van mij wel weg mogen laten.
Hoewel het geen spoiler hoeft te zijn, vind ik het jammer dat ik al van tevoren wist dat Nemoy ook als Spock meedoet. Toen hij Kirk met een fakkel te hulp schoot in die grot, wist ik meteen dat 't Spock Prime was. Hoe er bij de opbouw van het verhaal wordt gesprongen tussen de personages en naar voren in de tijd vind ik ook goed gedaan. Dit maakt het geheel een stuk vlotter. Ik heb het idee dat er over het algemeen veel minder dialoog in zit en veel meer actie dan in de series. Dat was wel fijn, want daar ga ik ook niet voor naar de bioscoop.
Van mij had de film wel een uurtje langer gemogen met iets meer diepgang/uitdieping van de personages. Het rust nu teveel op de actie en het visueel spektakel, maar wel ruim voldoende: 3,5 *

avatar van grovonion

grovonion

wapper schreef:

de score op imdb is een dieptepunt in diens geschiedenis

helemaal mee eens, imdb is niet meer wat het eens geweest is.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Dé valkuil van een prequel op een SF-film/serie is dat de moderne techniek vaak alles er beter en moderner laat uitzien dan de oorspronkelijke versie. Terwijl de tijdlijn eigenlijk zou moeten veroorzaken dat alles iets primitiever is.

George Lucas is met Star Wars I/II/III in die valkuil gevallen.

J.J. Abrams doet het in dat opzicht beter. Hoewel de filmtechnische mogelijkheden ongekend veel groter zijn dan ten tijde van de oude tv-serie, weet hij de gadgets niet té opzichtig beter voor te stellen. Dat is een eerste pluspunt.

Het verhaal schiet hier en daar wat tekort, maar ik ga er voor het gemak maar even van uit dat het voorstellen van de karakters en het neerzetten van een basis de prioriteit had. Daarin is hij in ieder geval goed geslaagd. Voor Trek-kenners een feest van herkenning, voor nieuwelingen een prettige en vlotte kennismaking.

Over de acteerprestaties heb ik een dubbel gevoel. De mensen die de belangrijkste rollen voor hun rekening nemen (James T. Kirk, Spock, McCoy, Uhura, Chekov en Sulu) hebben zich duidelijk goed verdiept in hoe hun illustere voorgangers in die rollen zaten.

Met name Chris Pine heeft er veel werk van gemaakt om William Shatner te spelen zoals die Kirk speelt. Maar een goede imitator maakt nog geen goed acteur. Misschien dat een volgende film meer duidelijkheid brengt.

De actie is prima in orde. De snelheid blijft veelal op een hoog tempo, met af en toe een rustmomentje. Maar nooit te lang. Je wordt in ieder geval meegesleept in een achtbaan op het grote doek. Er zit in ieder geval meer snelheid in, dan in welke andere Star Trek film/serie dan ook. En dat past ook wel bij een moderne film. De creatie van Gene Roddenberry was bedacht als een rustiger concept, maar in 2009 zou dat niet meer passen. Top gedaan, dus.

In de bios zaten donderdag niet veel mensen, maar aan het einde werd geklapt. Dat heb ik niet vaak meegemaakt. Vermoedelijk meer Trekkies. Want hoewel je de oorspronkelijke serie niet hoeft te kennen om plezier te hebben bij deze film, voegt het wel een extra dimensie toe. Er zijn tal van kleine en grote verwijzingen naar het roemruchte verleden van de Star Trek wereld.

Goede film voor een breed publiek.

avatar van WeZet

WeZet

Een flinke dosis humor was even wennen voor mij. Ik been geen Trekkie, maar het is net weer wat anders. De CGI is voor mij een grote plus, het is werkelijk waar prachtig om de Enterprise in aanbouw te zien. Ik heb de eerste Star Trek (series) niet gezien, dus over de acteerprestaties in vergelijking met hun voorgangers (Chris Pine - William Shatner) kan ik weinig zeggen. Visueel is het in ieder geval uitstekend, en de tijdparadox is iets om over na te denken, hoewel dat niet zo snel lukt onder een film als deze.

Ook al is het vaak wat cliché, het blijft goed in de Star Trek sfeer, en daarom verdient het een goede beoordeling. Dank u, J.J.

avatar van gizmoart

gizmoart

the new guy schreef:

moet je Star Trek kennen en gevolgd hebben om de film te zien?

Nee absoluut niet. Ik ben zelf geen trekkie fan maar deze film is echt wel de moeite waard als je van sf houdt

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik heb gemengde gevoelens bij deze film. Het was zeker niet saai maar ik denk dat hier zoveel meer ingezeten had. Het verhaal vond ik eigenlijk enorm slecht verzonnen en ik had toch erg vaak het gevoel van "dit doe je toch niet?". Als je de omgeving en de toekomstvisie realistisch maakt dan moet je de acties van de personages toch ook een klein beetje realistisch houden, vind ik. Ook de meligheid en de drama vond ik erg over the top. Sommige karakters werden té veel als "cool" en "held" in the spot gezet zodat dit voor mij enorm begon tegen te steken. Als je er een iceage versie zoveel van wilt maken maak dan een tekenfilmpje voor kindjes.

Toch nog steeds 3* voor de actie en omdat ik me net niet verveeld heb.

avatar van ken1976

ken1976

Ik zal hier maar kort over zijn. Een leuk verhaal, vernieuwend! Goeie acteurs, er zitten geen echte saaie momenten in het verhaal! De film kijkt zeker lekker weg.

Kortom 3 sterren, voor een film , me heeft verrast maar die ik niet nog een keer zou kijken!

avatar van rupie

rupie

Als liefhebber van star trek is dit inderdaad een goede film, je herkent de karakters van vroeger goed : zoals spock, scotty sulu, en kirk is erg goed neergezet. het knappe van deze film vind ik dat goed herkenbaar is van vroeger en toch het begin is van deze serie.

ik denk dat de hoge waardering van de film op imdb vooral door liefhebbers gegeven wordt en in de states zijn dat er veel!!

avatar van stefan56789

stefan56789

Echt een goede film! ik als star trek fan! vond deze film zeer goed. Ook de humor was lachen vooral over de hond van captain archer:P

avatar van thuisteler

thuisteler

als liefhebber... goeie film.. zeker gaan zien..

avatar van DoubleS

DoubleS

Ik ben geen liefhebber van de Star Trek serie/films en was benieuwd of deze mijn ogen zou gaan openen. Helaas zijn ze nog steeds dicht. Goeie special effects maar matig verhaal. Alles deed me op een bepaalde manier 'ouderwets' over en ik kreeg een soort 'Young Frankenstein' gevoel over mij heen, hetgeen niet positief is. Sorry fans.

avatar van timbo_

timbo_

Heb helemaal niets met Star Trek maar dit beviel toch wel heel erg goed. Een makkelijk zonder voorkennis te volgen verhaal. Visueel prachtige shots en een bijzonder vermakelijk verhaal. Nee de eerste missies van Spock en Kirk bevielen bijzonder goed. Een enkele scene die er uit had gemogen. beesten in sneeuw scene maar dat mag de pret niet drukken. Ben nu al benieuwd naar het vervolg.

avatar van AHWA

AHWA

Uitstekende film van Abrams. Ik ben meer van Star Wars dan Star Trek en moet de oude films allemaal nog wel een keer zien, maar het grootste pluspunt van deze film is het tempo. Abrams houdt twee uur lang een vrijwel moordend tempo aan en dat komt de film zeker ten goede. De Star Trek-series zijn voor mij iets te traag, maar dat was deze film dus zeker niet.

Frisse vertolkingen ook van Chris Pine, die met kleine, subtiele details een goede Kirk neerzet. Ook Zachary Quinto is prima gecast als Spock. Het [spoilertijdreisverhaal zit leuk in elkaar, Simon Pegg speelt een leuke bijrol en de sets zijn werkelijk prachtig. Op een klein iPod-schermpje is daar niet heel veel van te zien natuurlijk, dus een herziening op dvd staat op de rol. Misschien dat ik dan zelfs nog een 0.5* hoger ga dan nu.

Leuk om de Beastie Boys in een Star Trek-film te horen overigens.

Hele dikke 4.0* voor dit moment. Bij herziening en hoge herkijkwaarde wellicht naar 4.5*

avatar van mandy7

mandy7

ik heb meestal een pokke-hekel aan sci-fi

maar op aanraden van wat vrienden toch gaan kijken

goeie film in zijn genre

mooi gemaakt ook

maar ik verwachtte ook niet anders van J.J. Abrams

die man is geweldig

avatar van Rbagio

Rbagio

Wat een geweldige film. Gister in IMAX gezien. Ik had helemaal niks met Star Trek. Van mij mogen ze er hier nog wel een paar van maken. Heerlijke humor, snelle aktie en een leuk volgbaar verhaal. Toppie dus. Ik begrijp het commentaar over het verhaal ook niet echt. Er zat wel iets toevalligheid in op een gegeven moment maar of dat storend is in een aktie avonturen film.... voor mij niet in ieder geval.

op naar Star Trek 2! en meer van dit SciFi spektakel!

avatar van sonics

sonics

Heb gisteren deze film gezien.

Ik vond deze film op het nivo van de beste star trek films tot nu gemaakt, alleen met betere special effects.

Ik begrijp dan ook helemaal niet hoe deze film aan zo een hoge rating komt op IMDB.

Het verhaal is dun, maar er zit wel humor in verwerkt en voor een trekkie fan is het een feest der herkenning natuurlijk. Een verademing om een startrek film te zien met de hedendaagse filmtechnieken.

Ik was dus wel een beetje teleurgesteld, ook door sommige ongeloofwaardige wendingen in het verhaal:
Kirk die van de enterprise wordt gekicked op een ijzige planeet terrecht komt en dan toevallig de grot vindt waar opa Spock vertoeft. Vervolgens een starfleet outpost vind waar scotty met een beam me up machine klaarstaat.

Maar oké ik heb me voor de rest kostelijk vermaakt. 3.5 voor mij dan