Star Trek (2009)
Releasedatum: 7 mei 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot Star Trek
"The future begins."
James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...
- Trailer (YouTube)
- Star Trek (MusicMeter)
- Star Trek: The Deluxe Edition (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Christopher Pike
Nero
sonics
Buro / bureau, nivo / niveau, kado / cadeau - taaladvies.net
Ik vind het met een "o" prima kunnen al is het officieel fout.
We leven niet in frankrijk.
DVD-T
"Space, the final frontier....." De alom bekende quote die de niet Trekkie's wellicht ook wel kennen, ik als niet Star Trek fan kende hem wel. Niet uit de oude ST films, die heb ik nog niet gezien, maar wel uit de serie met Patrick Stewart.
Ik ging dus helemaal cold turkey de film in. Ik had zo af en toe wel eens een aflevering gezien van de oude en de nieuwe serie. Ik ben dan ook meer van de Star Wars. Toch is het niet nodig om de oude films te hebben gezien voor je de nieuwe versie bekijkt. Een heerlijke popcornfilm heeft Abrams ervan gemaakt. De openings scène is ware eyecandy en bevat geweldige effecten om je vingers bij af te likken. Dan komt er een voorstelling van de verschillende karakters. Je ziet Spock en Kirk in hun kinderjaren, tot het moment dat ze jonge volwassenen zijn. Nog even en ik had zo de zaal uitgelopen. Vreselijk stukje, over the top stoer gemaakt, zo'n klein jochie in een auto, en hem dan ook nog met een dikke 170 km/h in bedwang houden, yeah... right. Dit is maar een kleine 5-10 min. even doorbijten. Het moment dat de training van Kirk begint wordt het beter, en gewoon erg leuk. Dan komt er een shot die je helemaal meeneemt in de film. De voorstelling van de Enterprise. Geen moment te vroeg of te laat komkt deze introductie in de film. Vanaf daar wordt de film beter en beter.
Abrams raast met een rotgang door de film met telkens weer verbluffende momenten, die je in de bios echt een WOW gevoel geven. Het verhaal is erg simpel, en is op geen enkel moment heel hoogstaand, maar dat maakt niet uit want in het tempo waarin de film maar door gaat heb je bijna geen tijd om dit geheel in je op te nemen. De gevechten zien er stuk voor stuk fantastisch uit, met een erg hoge kwaliteit aan effecten. Is toch echt een tijd geleden dat ik ze zo mooi zag. Dat zijn ook de momenten die de show stelen in Star Trek.
De karakters worden ondankks het hoge tempo toch goed en leuk voorgesteld. Pine is goed bezig, en daarvan zouden we zeker nog wat goeds te krijgen. Ook de acteur die Spock speelt doet het zeker niet slecht. John Cho die ik alleen maar kende als Harald uit de H&K films laat ook zien dat hij ook serieus kan acteren. Degene die echter de show stelen zijn Bana als slechterik. Helaas is hij te weinig in beeld om zijn echte kunnen te laten zien. Maar ook die rus is erg memorabel, en zorgt samen met Pegg als Scotty voor de comic relief. De jonge cast is lekker fris en staat goed z'n mannetje naast de oudere garde.
Mijn verwachtingen waren niet zo hoog, vooral omdat ik niet zo'n Star Trek fan ben, en in de eerste paar scènes vreesde ik het ergste. Maar Abrams heeft er een super geheel van gemaakt. Flitsende actie, mooie kleurtjes, lekker snel, en toch allemaal met een vette knipoog gebracht. Laat het vervolg maar komen. Binnenkort ook maar eens op zoek naar de oude films. En bij deze maar even afwachten hoe hij het er op DVD vanaf brengt. Voorlopig,
Zuzuu
Ik begrijp dan ook helemaal niet hoe deze film aan zo een hoge rating komt op IMDB.
Dat is de mysterieuze truc ervan. Dat zul je nooit begrijpen.
Stephan
blijkbaar is startrek in de US populairder dan hier
Niet veel blijkbaar:
US users ------------ 22,823 ----- 8.7
Non-US users ----- 24,757 ----- 8.3
Stephan
Buro / bureau, nivo / niveau, kado / cadeau - taaladvies.net
Ik vind het met een "o" prima kunnen al is het officieel fout.
We leven niet in frankrijk.
verstuur jij e-mail of iemeel?
sonics
verstuur jij e-mail of iemeel?
Daar heb je me wel. Engels zit erg stevig in de nederlandse taal gebakken.
Waar ik kan stuur ik een "berichtje", maar woorden als e-mail, downloaden etc. zijn nu nederlands.
Phoebe318
Niet mijn introductie met Star Trek (vanaf jongs af aan plat gegooid met Star Trek dmv ouders) maar deze film heeft wel meer mijn interesse opgewekt. Voorheen kon Star Trek me net niet boeien, maar deze film heeft er eigenlijk verandering in gebracht. De film beviel mij heel goed! Ik vond het jammer dat de film maar 126 minuten duurde, mocht van mij eigenlijk nog wel wat langer
Trouwens, ik had Eric Bana echt niet herkend in zijn personage Zero! Ik zag het in de aftiteling. Nu ik het weet kan ik hem er wel in herkennen.
In ieder geval, deze film heeft mij aangezet om me eens meer te verdiepen in (de favoriete serie van mijn vader) Star Trek. Ben een soort van The New Generation
Apster
Heerlijk vlotte en frisse film met een evenzo frisse cast. Visueel ziet het er kleurrijk uit en de special effects zijn erg goed. Jammer dat het verhaal halverwege een beetje de bocht uitvliegt met het tijdreizen gebeuren.
Knap dat Abrams mij als totale non-Star Trek fan 2 uur geboeid kan houden. Kan hij misschien niet wat nieuwe Star Wars films gaan regisseren?
wburne
De film in de bios gezien (sommige films moet je eerst in de bios kijken) Vond de film zeer verfrissed tov de huidige ST films. Goed verhaal, de nodige " goede" battles en de special effects vielen bij mij in de smaak. Oftwel, kom maar op met een vervolg.....
Weddy Jazza
Ik heb alleen de trailer gezien maar die sprak me al zeer aan. Ben helemaal geen fan ofzo maar ga deze film echt wel zien. Is het erg dat je startrek niet hebt gevolgd wanneer je deze film gaat zien?
ltr.
Henkebart
Sommige films moet je in de bios zien vind ik. Ik raad deze film ook echt aan om in de bioscoop te kijken. Ik heb echt genoten. Van het begin tot het einde boeide het verhaal me. Vol actie en spanning en op zn tijd leuke humor. Ook vond ik de film goed vernieuwend op de oude star trek films. Ik ga zeker naar de opvolger van deze!
RedLightCityBoy
Ik heb hem net gezien en ik vond het echt zeer matig. Science-Fiction ligt me sowieso al niet erg goed, maar de manier waarop deze film gebracht werd was bij lange na niet overtuigend. Het hele sfeertje trok me niet aan en dan haak ik jammer genoeg al snel af. Zo af en toe zaten er wel leuke (grappige) scenes in maar dat gaf mij niet de doorslag.
Jordy
Ik vraag me hooguit een beetje af waarom Abrams alweer de moeite heeft genomen om een oninteressante franchise hip te maken, maar ook hier is het resultaat weer erg leuk. Heb niet veel Star Trek kennis (op First Contact en de helft van Wrath of Kahn na nooit iets gezien), maar de meeste namen en termen kende ik natuurlijk wel, waardoor er geregeld puzzelstukjes op hun plaats vielen. Kreeg het idee dat er een jarenlange fan aan het werk was die het bronmateriaal vol liefde onder handen nam en het geweldig vond om zelf eens achter de knoppen te zitten. Het deed me qua sfeer ook erg aan Firefly/Serenity denken, een groep tv-acteurs die hip pratend lekker door een ruimteschip banjeren, veel uit de losse pols geschoten beelden en leuke actiescènes / CGI.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Dit is dan mijn eerste kennismaking met 'Star Trek'. Nog nooit een tv-serie of film ervan gezien, ik had hooguit ooit van de namen Spock en Kirk gehoord... Maar nu ik dan eindelijk deze Science-fiction blockbuster heb gezien, moet ik zeggen: dat ik 'Star Trek' geweldig vind is gewoon... logisch.
Het was gewoon één grote sfeervolle achtbaanrit. Top entertainment van de bovenste plank. J.J. Abrams heeft aandacht voor de mooie beelden en de geweldig mooie effecten, maar verliest zijn karakters en verhaal daardoor niet uit het oog. De karakters waren met stijl geïntroduceerd en hadden allemaal opvallende karaktertrekken, waardoor ze leuk met elkaar matchten. Het was erg grappig om te zien hoe de altijd logische Spock de wildebras Kirk elke keer onder de duim moest zien te houden omdat hij zich niet aan de regels hield. Het was ook leuk dat Kirk telkens maar de voornaam van Uhura probeerde te ontfutselen en dat uiteindelijk Spock tegen haar zei: "Nyota". En dat Kirk zichzelf even in bedwang hield totdat Uhura weg was, zich vervolgens naar Spock toeboog en zegt: "Is that her frontname? Nyota?" En waarop Spock koeltjes reageert: "No Comment."
En wat dan ook nog mooi was, was dat elk karakter ook nog eens goed werd gespeeld door elke acteur. Het zijn allemaal vrij jonge en onbekende acteurs, maar hun prestaties zijn prima. Ze weten elk personage uitstekend neer te zetten, met de juiste dosis humor. Zoals Chekov: "Wictor, wictor..." dat was gewoon echt hilarisch!
Maar buiten de humor en de leuke personages, zaten er zelfs ook nog spannende scènes tussen. Het gebeurt niet vaak meer dat ik tijdens zo'n spectaculaire blockbuster toch even in spanning zit met wat er nu weer met het personage zal gebeuren. En als het dan even niet spannend is tijdens zo'n actiescène, geniet dan van de heerlijke visual effects en het prachtige camerawerk. Visueel vond ik het parachutespringen echt het mooiste. Hoe heel dat geluid toen helemaal wegviel, dat versterkte het effect enorm.
Maar met het verhaal komen er toch even wat minpuntjes bij kijken. Het verhaal was af en toe best cliché en alhoewel het tijdrijzen het wel verbeterde, was het af en toe ook best simpel. En wat mij betreft hadden ze misschien toch de "oude" Spock beter door iemand anders kunnen laten spelen. Nu voelde het tijdreizen meer aan als een excuus om Leonard Nimoy in de film te stoppen. Geweldig voor de fans misschien, maar verhaaltechnisch gezien hadden ze hem toch beter door iemand anders kunnen laten spelen. Verder was het verhaal wel leuk hoor, het hield je aandacht er goed bij en was een prima kapstok om de personages op te introduceren en de geweldige actiescènes erin te doen. Wat mij betreft mogen ze in het volgende deel (dat kwam er toch?) wat meer met het verhaal gaan spelen, maar voor nu is het prima.
En dan hier nog mijn laatste kanttekening: de schurk. Kortgezegd: hij was behoorlijk cliché en totaal niet memorabel. Het was gewoon een typische schurk, zoals we al zo vaak hebben gezien. Zijn doeleind: wraak... Eric Bana speelde hem aardig, maar zette absoluut geen bijzondere prestatie neer en zoals ik al zei: hij was niet memorabel. Hij had geen bijzondere of interessante karaktertrekken en doordat er ook nog allemaal andere Romulans op dat schip zaten was hij moeilijk te onderscheiden van de rest, want ze leken allemaal als twee druppels water op elkaar.
Conclusie: 'Star Trek' is op en top vermaak van de bovenste plank. Visueel zag het er gelikt uit en het bevatte leuke personages die goed geïntroduceerd zijn en erg leuk door de acteurs gespeeld zijn. Het verhaal was leuk, alhoewel niet bijzonder en de schurk was matig, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kijk nu al uit naar het vervolg hierop!
4,0 sterren.
what is truth
Vorige week gezien in IMAX.
Beste in de star trek reeks, niet briljant, wel een goede film.
Film begint erg goed en zakt dan helaas iets in na 1 uur.
wasta
Heel erg fijn genieten weer allemaal! Wel ingewikkeld 'tijdslijn' verhaaltje!
SpooXxX
JJ flikt `t hem weer. Wat een goede film. Is JJ nou een super filmmaker? Nee, maar wel een slimme. Hij schijnt heel goed in de smiezen te hebben wat het publiek wil. Dat geeft hij ze dan ook plus een schepje er boven op!
Het verhaal vond ik niet echt interessant. Maar de casting is gewoon goed. De fx zijn spectaculair. Ook van goede kwaliteit. Soms had ik wel het gevoel dat ik naar iets neps zat te kijken. Maar dat lag dan absoluut niet aan de kwaliteit van de fx. Voor de rest voorzag de film mij van humor, actie, spektakel en vrouwelijk schoon.
Op deze manier wens ik de franchise een sequel reeks tot in de oneindigheid toe.
Donkerwoud
Ik ben niet de grootste fan van SF en de klassieke Star Trek heeft mij nooit kunnen boeien. Toch viel het me uiteindelijk wel mee met deze heerlijk pretentieloze blockbuster. Het is wel echt Star Trek in een nieuw jasje, mooi aangepast aan de huidige tijdsgeest. Geen quasi-filosofisch geleuter meer over religie en technologie, maar veel vlotte actie, hippe karakters en een stortvloed aan geestige one-liners. En dat zonder in te leveren op de camp die de franchise uiteindelijk altijd zal blijven, want ook hier zit het vol met de overbekende mannen-in-rare-pakken-achter-apparaten. Misschien is het net een fractie te makkelijk bedacht om echt indruk te maken en sommige elementen komen minder uit de verf. Maar er zal vast een elfjarige zijn die aan deze flick een levenslange passie aan Star Trek overhoudt.
Blokland
Beste film in de Star trek reeks! Knap met welk tempo de film zich voltrekt.
Zuzuu
Tjah, als je hem bekijkt op telesync, dan geef ik je gelijk.
Desh
Jammer, dacht weer s een mooie SF te zien... best voorspelbaar. Leuk was wel om de echte Mr. Spock te zien.
remco413
Net de film gezien in IMAX. De beste Strak Trek film ooit gezien. Ik heb me echt geamuseerd, er zit van alles in, humor (Scot!), actie, goede SF, time shifting.
Oftewel als je "vroeger" vaak naar Star Trek de film of de TV serie hebt gekeken dan moet je deze film gaan bekijken.
Als je sowieso niet van SF houdt dan is deze film nog steeds een aanrader aangezien het niet erge abstracte SF is.
88Fabian
Ik vind deze film het eerste uur eigenlijk niet zo goed alles kwam te lollig over naar mijn idee.maar toen bij het tweede uur.begon het pas echt spannend te worden.
RedLightCityBoy
Tjah, als je hem bekijkt op telesync, dan geef ik je gelijk.
ik heb hem gewoon in de bios gezien.
Sisko
Gisteravond in IMAX gezien; was erg nieuwsgierig wat het geworden is en ik moet zeggen: top!! Misschien de beste Star Trekfilm tot nu toe.
De acteurs zijn perfect gekozen (en hebben er duidelijk zin in), en "lopen goed over" in de acteurs van de Original Series.
Veel spectaculaire actie, veel humor en op het einde natuurlijk de bekende tune. Ook voor mensen zonder kennis van het Star Trek gebeuren is deze film perfect te volgen.
Ook een nieuwtje: romantiek tussen Uhuru en Spock!
Ik dacht dat na het vroegtijdig beëindigen van de serie Enterprise er definitief een einde was gekomen aan Star Trek maar gelukkig nu een hopelijk nieuwe start.
Hopelijk volgen er meer films

Star Trek Beyond

Rush: Beyond the Lighted Stage
Documentaire / Muziek, 2010

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005
san francisco, californiëruimtevaartuigteleportationspace missionparachutetijdreizenblack holesupernova prequelwarp speed futuristicwarp engine ruimteromulans alternate realityruimte-operarebootunlikely friendshipchild driving car23rd century based on tv series24th century