Genre: Drama / Fantasy
Speelduur: 141 minuten / 155 minuten (director's cut)
België / Duitsland / Canada / Frankrijk
Geregisseerd door: Jaco Van Dormael
Met onder meer: Jared Leto, Sarah Polley en Diane Kruger
Releasedatum: 3 juni 2010
Plot Mr. Nobody
"Nothing is real, everything is possible."
2092. De 117-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid, de juiste vrouw heeft bemind. Als kleine jongen staat hij voor een onmogelijke keuze: stapt hij op de trein met zijn moeder of blijft hij achter bij zijn vader. Eén keuze, maar met heel verschillende levens tot gevolg. De film volgt Nemo tijdens al zijn verschillende levens, of ze nu droom of werkelijkheid zijn...
Nemo Nobody (old & adult)
Adult Elise
Anna age 15
Dr. Feldheim
Young Journalist
gatygun
De film was te chaotisch, ik snap dat hij dit express naar voren brengt, maar het is gewoon geen pretje voor de gemiddelde kijker.
De eerste 30 minuten, heb je echt vraagtekens boven je hoofd staan van, wat ben ik nu eigenlijk aan het kiijken.
De film wordt er niet beter een uur later, en tot overmaten van ramp, staat er nog 1,5 uur op je te wachten.
Aangezien de film hier erg goed scoort, heb ik met veeeeeel moeite het afgekeken. Het einde was goed te noemen. De cast was goed, and special effects etc waren goed.
Aan het einde snap je waarom, de film is zoals die is. Dat hier dus ook nog echt achterliggende gedachten achter zitten.
Echter had de film, een stuk duidelijker gemaakt kunnen worden voor het publiek, een stuk vlotter. Hadden ze dit gedaan kreeg het van mij een dikke 4
Echter doordat het gewoon 1 grote chaotische bende is zonder enige onderbouw vrijwel 90% van de film, scoort het voor mij niet hoger dan een 3.
Erg jammer het concept was erg goed geweest, mocht dit verfilmt zijn door een betere regisseur. Jammer dat ze de film zo onaantrekkelijk gemaakt hebben.
@dikke_oscar
De film geeft de eerste 2 uur inderdaad niks anders aan dan een enorm wazige butterfly effect film. Dit maakt de film van niet interresant tot erg oninterresant en zorgt het ervoor dat mensen de film gewoon weg stop zetten.
Ik zelf wou dit ook doen op ander half uur, toen ik zag dat je nog is een dik uur achter je scherm kon gaan zitten gapen.
Aangezien ik de film afgezien heb, kom je erachter aan het einde dat dit totaal niet het geval is. het gaat hier om:
Het zijn allemaal wazige dialogen omdat het een chaotisch uitstraling moet tonen, alles speelt zich af in het 9 jarige hoofd van de hoofdrol speler, die een keuze moet maken ( zoals de cover zegt ) het is dus infeite een droom. Echter gaat er vanalles door zijn hoofd om een keuze te moeten maken uit een onmogelijke vraag ( bij pa blijven of met ma meegaan ). Uiteindelijk komt de keuze er, en vervalt de hele droom wereld "de droomwereld komt te vervalen "tijd loopt terug" naar waar de de keuze moet maken, en hij maakt hem.
De film laat zien, dat hij voor de moeder gekozen heeft.
Het is dus geen butterfly effect, omdat het een droom is en dus niet bestaat.
Leuk concept, slechte uitwerking. De ontplooiing aan het einde kon beter in het begin plaats vinden, om het geheel duidelijk te maken.
3 voor slechte verfilming van een goed idee.
wyatt earp
Niet opgelet, gaat niet over The Butterfly Effect. Dat is een andere film.
finitio
Ik hoor veel mensen zeggen dat ze deze film 'saai vinden'. Waarschijnlijk komt dat omdat je het verhaal dan niet begrepen hebt. Kijk de film nog een keer of lees waar deze over gaat dan kun je hem misschien iets meer waarderen. Overigens het argument dat shawshrank redemption origineler is dan deze vind ik zeer zwak, ik kan het helemaal begrijpen dat mensen die film beter vinden maar origineler dan deze film .........?!
Dan moet je even terug kijken bij 8 ( mijn tweede comment was nogal laat
evervaet
Wat een geweldige film. Wat is nu echt belangrijk in een mensenleven? Zijn dat de dromen of de werkelijkheid, de successen of de teleurstellingen? Binnenkort nog maar eens een keertje gaan kijken.
wyatt earp
MoFeDu
Ik ben blij dat je de film geen cijfer geeft, je kan niet eens tellen dus waarschijnlijk had je nog een verkeerd cijfer gegeven ook.
Dat zegt ie dus ook
Dan moet je even terug kijken bij 8 ( mijn tweede comment was nogal laat
Bij watte? Pagina 8 zie ik jou niet staan?
cserra
3 voor slechte verfilming van een goed idee.
ik ben het hier helemaal mee eens, echter waardeer ik m nog een sterretje of anderhalf lager, aangezien ik werkelijk niets met deze film kon
MoFeDu
Ik kon er ook vrij weinig mee, beetje in mn kast zetten.
Inderdaad, ik gooide hem een metertje of tien ver...hij kwam maar niet terug...
Ga hem omruilen voor een echte frisbee.
canciser
Kreeg hem bij de pindakaas, ook maar weggegooid. Dat je niks aan de film hebt is hartstikke jammer voor je, misschien kun je beter instructieve films gaan kijken. Zo heb ik ooit in een vliegtuig een filmpje gezien waarin werd uitgelegd wat je moet doen bij brand op een vliegtuig. Daar heb je wat aan!
gauke
Bij het zien van de film bedacht ik hoe afgrijselijk het moet zijn om 117 te worden/zijn, maar deze hersenspinsel staat los van de film.
'De film is te vol, te zwaar, te lang en vooral te veeleisend', las ik. Daarnaast vond ik 'm rommelig en wazig. Ik kon er af en toe geen touw aan vastknopen. Een uitzondering was de verliefdheid tussen de 15-jarige jongen en het (denk ik) even oude meisje.
dimi303
Daarom bekijk je deze film nog eens voor een tweede keer en dan wordt er meer duidelijk.
mouthaan
Ik begrijp het thema van de film maar ik vond 'm echt te langdradig. Cinematografisch een hoogstandje maar ik heb 'm met tegenzin afgekeken. Desondanks 3 sterren.
finitio
Bij watte? Pagina 8 zie ik jou niet staan?
Dat klopt maar het ging erover waar werd gezegd dat Shawshrank origineler was ( en dat is op pagina 8
). Het is iig leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die deze film geweldig vinden.
Yoda
Ik heb de blu ray inmiddels gezien.
De lengte van de film die op de hoes staat klopt niet. Hij duurt 154 minuten, dus het is de director´s cut.
gijsvogel
In tijden niet zo'n pareltje gezien, en zoals al eerder gezegd een beetje ongemerkt voorbij gegaan.
Het verhaal moet even inweken, maar als ie er dan is vind ik het goed te volgen.
Het deed mij naast the butterfly effect ook wel enigszins aan memento denken.
anyway, een dikke verdiende 4*
Mr. Walker
Een moeilijk kijkbare film die te langdradig is. Niet geschikt voor het meeste publiek denk ik. De film heeft echter wel een goed slot waarbij het 2 uur durende voorspel een doel krijgt. Na de film kwam ik er toch achter dat de film je erg aan het denken zet, dat waardeer ik altijd erg aan films, en dat maakt hem dan toch het kijken waard.
Sir Dancelot
'Wat als' in overtreffende trap, met een fabuleuze veronderstelling als laatste: Wat als tijd óók een dimensie is die puur is voortgekomen uit het uitdijen van het universum én het universum ooit ophoud met uitdijen en weer gaat krimpen??? Eat your heart out Einstein!
Maar de premise (die overigens aan het uiterste einde pas blijkt) van dit alles vindt ik pijnlijk herkenbaar als gewezen kind en als vader ook een beetje angstig. Wat gebeurt er met een kind zijn bewustzijn als je hem voor een non-keuze zet??? Zeg maar onder het motto 'You're damned if you do and you're damned if you don't!'. Of zoals Nemo het noemt; 'een Zetdwang'
Kortom een veeleisend filosofisch, maar ook psychologisch hoogstandje, dat me op een bepaalde manier een beetje aan "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" deed denken...
hanskarin
Ieder zijn smaak zie je maar weer, voor ons een totaal oninteressante film.
Seamus

Oops, die dimensie zit nu net in de Speciale relativiteitstheorie ingebakken.
Musicer
Mooie film, die het verhaal op den duur (na zo'n uurtje) echter wat te vermoeiend maakt om te volgen en het zo vooral van zijn audioviseel aspect moet hebben, dat wel verbazingwekkend goed is.
Jared Leto mag vaak wel een naam zijn die nogal scheef wordt bekeken, maar je moet het de man toch maar nageven dat hij wel erg vaak in sterke films terechtkomt: Fight Club, Requiem for a Dream, American Psycho en nu deze. Niet de sterkste acteur die er rondloopt, maar bij momenten toch erg onderschat.
Een groot pluspunt in Mr. Nobody is dan ook de sterke casting: o.a. de verschillende generaties zijn perfect vertolkt en je zou echt geloven dat je Leto als 9-jarige te zien krijgt. Ook een interessante soundtrack, die perfect bij de sfeer past.
Sir Dancelot
Oops, die dimensie zit nu net in de Speciale relativiteitstheorie ingebakken.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

Requiem for a Dream
Drama, 2000