Genre: Drama / Fantasy
Speelduur: 141 minuten / 155 minuten (director's cut)
België / Duitsland / Canada / Frankrijk
Geregisseerd door: Jaco Van Dormael
Met onder meer: Jared Leto, Sarah Polley en Diane Kruger
Releasedatum: 3 juni 2010
Plot Mr. Nobody
"Nothing is real, everything is possible."
2092. De 117-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid, de juiste vrouw heeft bemind. Als kleine jongen staat hij voor een onmogelijke keuze: stapt hij op de trein met zijn moeder of blijft hij achter bij zijn vader. Eén keuze, maar met heel verschillende levens tot gevolg. De film volgt Nemo tijdens al zijn verschillende levens, of ze nu droom of werkelijkheid zijn...
Nemo Nobody (old & adult)
Adult Elise
Anna age 15
Dr. Feldheim
Young Journalist
Kaffeefiltjer
Een Belgisch project waar ik zeker naar uitkijk !
Couch Potato
Ik ook; ik genoot al erg van Toto le Héros en van Le Huitième Jour, twee prachtfilms!
Brakeburner
Dit klinkt echt veelbelovend...! Vreemd dat er nog geen trailer/poster van de film is, release staat gepland Mei 2009!
Mja nog even geduld hebben dus...
Brakeburner
Ja idd, hij komt pas in oktober uit hier! Zat normaal ook erbij in Cannes, maar dat gaat dus niet door.
Tag84
Ben erg benieuwd naar deze film, het verhaal klinkt in ieder geval erg bijzonder.
MrDN
Video Mr. Nobody trailer van QuietEarth - MySpace Video - vids.myspace.com
hier is de trailer
Brakeburner
Ziet er erg goed uit! Gaat weer iets apart worden, maar dat zijn we intussen van Jaco van Dormael gewoon!
(Al doet het begin van de trailer me wel heel erg denken aan Benjamin Button, maar goed... )
Tja, nog een paar maanden geduld hebben...
J. Clouseau
Al 2 stemmen op MM...?
Ook al 27 stemmen op IMDb (gem. 7,9/10).
Allebei te verwaarlozen of toch niet?
kohltje
Weet iemand wanneer deze nu in NL uitkomt? Ik kan er nergens iets over vinden?
De release datum zou eigenlijk al lang moeten zijn, toch?
Thanx movie-buddies...
karlson
Ben benieuwd. Iemand al enig idee of die in Nederland ook gaat draaien?
dimi303
Morgen geef ik aan deze film de voorkeur, naast Disgrace ( die ik al heb gezien ) en Away we go, voor mijn eerste bioscoopbezoek van dit jaar. Het verhaal spreekt we wel sterk aan, ik ben benieuwd.
fluppebxl
Vandaag gezien, vond 'm onwaarschijnlijk goed: schitterende soundtrack, sterk geacteerd en een heerlijk fantasy-sfeertje errond. Nooit geweten dat een landgenoot van me tot zoiets heerlijks in staat zou kunnen zijn!
Friac
Hey Fluppebxl, een beetje milder zijn voor je landgenoten
Er zijn echt al behoorlijk wat sterke films gemaakt in België, al is deze Mr. Nobody qua production design e.d. op het eerste zicht wel inderdaad van een niveautje hoger dan we hier gewend zijn.
Heerlijke film, met een eerste uur dat voor mij perfect aanvoelde en waar ik intens van genoot en met een tweede uur waar het soms wat vermoeiend was om te blijven wisselen tussen de verschillende verhaallijnen (al kan ik ook onbewust beïnvloed zijn geweest door een tienermeisje dat achter mij zat en om de haverklap een zucht van irritatie slaakte...). Het hele verhaal is fascinerend en is bijzonder universeel: het besef dat je je leven beïnvloed door zovele keuzes die je noodgedwongen moet maken, wil je vooruit gaan in het leven. De vragen die hierbij gepaard gaan: heb ik de juiste keuzes gemaakt? Had ik niet beter hiervoor gekozen? ... Maar tegelijkertijd ook hanteerbaar vanuit het perspectief van het kind en van de persoon die je nu bent: fantaseren over wat later nog kan komen, hoe je leven er zou kunnen uitzien,... Heerlijk materiaal om te verfilmen en Van Dormael heeft er iets prachtig mee gedaan. Ik moet nog steeds Toto le Héros zien, maar na het prachtige La Huitième Jour bewijst de regisseur ook met deze Mr. Nobody dat hij tot de top van de Belgische cinema gerekend mag worden.
De film heeft zijn schitterend uitgangspunt, maar hiernaast ook een heerlijk dromerig fantasierijk sfeertje (soms kan je niet anders dan aan Amélie Poulain denken), een fris sprankelend kleurenpallet, een mooie soundtrack vol klassieke tunes die prachtig passen bij de beelden, mooie vertolkingen (al klonk de oude Nemo Nobody soms wel als Yoda
) en een verhaalstructuur die uitnodigt om de film op zijn minst nog een keer te herbekijken. Minpuntje hieraan kan wel zijn dat het soms wat vermoeiend neigt te worden om constant van het éne verhaal naar het andere over te springen, en dan vooral naar het einde van de film toe.
Zelf ben ik van plan Mr. Nobody nog eens in de bioscoop te gaan bekijken: sowieso is het een film die ik op dvd koop, maar bovendien is het ook nog eens zo'n prachtig audiovisueel product dat je niet anders wil dan het op groot scherm te gaan bekijken. 2010 is nog maar pas begonnen, en meteen hebben alle andere films van dit filmjaar al een "film-to-beat": Mr. Nobody.
Een stevige 4*!
Kaffeefiltjer
Dat probleem had ik ongeveer in het midden, omdat ik iets te vaak de structuren naast elkaar wou plaatsen, terwijl je de film gewoon over je heen moet laten komen, op het einde komt toch alles samen. Net na het zien van de film kon ik er niet veel over kwijt, kon niet zeggen of hij goed of slecht was. Hij deed me wel iets, bleef hangen. Maar als ik er vandaag over denk kan ik alleen maar oordelen dat het een pracht van film is, die zo omvatrijk is, dat hij achteraf geleken toch kort lijkt. Zeker nog eens de moeite waard om te gaan herbekijken in de bios, prachtige shots (waarvan ik het maken ervan niet versta). Anderzijds, wordt Toto hier ook wat overgedaan, maar met andere kinderlijke associaties dat het zeer aantrekkelijk blijft. Da's vooral het prachtige aan de film, er zitten super vele kleine ideetjes in, die opzich misschien zouden kunnen uitgewerkt worden als een heel scenario voor een film of kortfilm, maar ze worden hier terloops gezegd, gevisualiseerd, en niets meer. Tis echt een broeihaard van ideetjes, gedachtes die ik als kind vaak ook had, geweldig.
dimi303
Ik kan alleen maar instemmend knikken bij de review van Friac.
De bioscoopzaal binnengestapt en zeker niet verwacht zoiets voorgeschoteld te krijgen. Een film waar je als het ware moet inrollen want in het begin is hij toch wat overweldigend door de snelle afwisseling van de beelden. Ik vond het een zéér sterk verhaal en visueel prachtig uitgewerkt met soms adembenemende scènes. Muziek die volledig de beelden begeleidde en fantastische acteerprestaties. Wat ik had bij het zien van de film is dat ik veel aan andere films ging gaan denken, misschien een klein minpuntje.
Een film die ik zeker zo vlug mogelijk nog eens terug wil zien, want deze film vraagt dit wel. Instant dvd materiaal en een film die je zeker bij de beste films van 2010 zal terugvinden. Bij mij toch.
Wat een film om het filmjaar mee te beginnen en vanuit ons kleine landje. Je kan dit alleen maar toejuichen.
dimi303
Trouwens de eerste film die ik van Jaco heb gezien. Ik ben nu toch wel benieuwd naar zijn twee vorige langspeelfilms.
J. Clouseau
Ja, heeft 47 miljoen dollar (32 miljoen euro) gekost.
Ik ben er toch wel erg benieuwd naar, ga hem zeker kijken.
dimi303
Ik heb geruchten opgevangen dat er nog geen Nederlandse release in het vooruitzicht is? Amerikaanse verdeler vinden ze ook niet. Wel jammer vind ik want volgens mij is dit een cultfilm in wording.
louisvf
Een cultfilm van 47 miljoen dollar? Nuja heb hem nog niet gezien, mss heb je wel gelijk, allesinds zo op het eerste zicht zou je het zeker niet zeggen...!
Seamus
Hij is echt wel de moeite om in de bioscoop te gaan kijken.
Hopelijk krijgen jullie hem ook in Nederland te zien.
Koekebakker
Hij staat vooralsnog gepland voor een bioscooprelease in maart, nog zonder datum.
majjo
Over de essentie van het leven en dat wat existentieel menselijk is.
Over tegenstellingen die ons steeds weer verscheuren.
De aanraking door pure, oprechte liefde én bitter smakende teleurstelling
Onbedorven, onschuldige verliefdheid én soul-stirring, passionele hartstocht
Onmogelijke keuzes en het besef dat wat we kiezen uiteindelijk niet uitmaakt en toch ons hele leven bepaalt
Over toekomstige mogelijkheden én vergooide kansen
Hoopvol én melancholisch
Koekebakker
Het wordt wat later. Mei of zo.
gondwana
Ik was helemaal verkocht voor deze film.
Ik zal er niet teveel woorden aan verspillen.
Erg veel verhaal door mekaar zonder evenwicht te verliezen, een waardige hoofdacteur, emotie heel poetisch en efficient in beeld gebracht.
Schitterende one-liners (vooral de pick-up-lines:-).
aanrader voor mijn part.
dimi303
In een interview met Jaco vertelde hij dat er twee versie van de film gaan uitkomen. Een kortere versie die nu draait en de lange versie ( director's cut ) die zou draaien in de kleinere bioscopen.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

Requiem for a Dream
Drama, 2000