• 9.378.143 stemmen

The Haunting in Connecticut (2009)

Horror | 92 minuten / 102 minuten (extended cut)

Genre: Horror

Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Peter Cornwell

Met onder meer: Virginia Madsen, Kyle Gallner en Martin Donovan

Releasedatum: 30 april 2009

Plot The Haunting in Connecticut

"Some things cannot be explained."

Nadat bij hun zoon kanker wordt geconstateerd, besluiten Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) dichtbij een speciale kliniek te gaan wonen. Er gebeuren echter vreemde onverklaarbare dingen in het huis, maar Sara en Peter schrijven die toe aan de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt dat het huis een voormalig mortuarium is, met een duister verleden.

Sara Campbell

1920's Séance Attendee #4

avatar van Tonypulp

Tonypulp

kenn morozov schreef:

,niet alleen mijn mening maar ook van vele anderen

Wat natuurlijk heel belangrijk is..

avatar van sjoeke2

sjoeke2

prima horror,voor mij een zeer goede film

en gebaseert op waargebeurde feiten ,dat is altijd mooi

voor mij 4*

avatar van Johan24

Johan24

Er is hier ook een docu van gemaakt door Discovery. Deze heb ik eerder gezien dan de film en is zeker ook de moeite waard. Staat wel op de welbekende videosite.

De film vond ik ook dik in orde. Goede schrikeffecten, acteerwerk en verhaallijn...

avatar van DonLeone

DonLeone

wat een belachelijke film, uiterst voorspelbaar, maar tja dat heb je met horror...

avatar van Niino

Niino

Zaten goede schrikmomenten in deze film. Beter als sommige andere films met geesten en dergelijke...

avatar van powerman

powerman

Best een aardige film, in ieder geval beter dan de Ron Howard film "Angels & Demons. Maar met de kreet; "Op ware feiten gebaseerd" moet je natuurlijk wel op passen. Welke feiten en hoeveel van die feiten in deze film te zien zijn vertellen ze er niet bij. Dus het grootste deel kan er bij verzonnen zijn! Misschien dat er in Amerika ooit een familie was die in een huis heeft gewoond wat vroeger een mortuarium was en dat daar dan iets engs gebeurde, dan zou natuurlijk kunnen. Maar de rest, nou... oordeel zelf maar. Het verhaal zit in ieder geval wel goed in elkaar. Acteerprestaties zijn matig, hoewel de jongen die ernstig ziek is, de rol wel goed speelt! De special effects zijn in ieder geval erg goed gedaan. Sommige mensen zullen daar vast enge dromen van krijgen!

avatar van bateman

bateman

Wel aardige horror. Op een gegeven moment wel veel van hetzelfde. Het einde stelde mij enorm teleur. 1 keer kijken is voldoende

avatar van ;)

;)

leuke film met de nodige schrik momenten.

maar hed het gevoel dat sommige delen uit andere films zijn overgenomen.

en het einde vond ik wat te eenvoudig gaan, daar ondbrak de spanning.

avatar van mutagenx

mutagenx

jeroentjuhhhhh schreef:

Wat natuurlijk heel belangrijk is..

ligt het aan mij of ziet iemand ook de grote fout in de film??

namelijk dat dat klein meisje op het einde zich nog in dat huis bevindt wanneer hij het in brand steekt?

voor de rest goeie film al is het einde raar.

Fijne verrassing.

Doorgaans niet zo'n fan van haunted house films maar deze was erg goed te pruimen. Opbouw is een beetje traag maar helpt de film iets sfeervoller te zijn. Soundtrack is typisch maar werkt wel, de editing vlot en sfeerversterkend.

't Is allemaal een beetje typisch (buiten de posterscene om, die was echter super(!)) maar Cornwell zorgt gewoon dat het werkt. Naar het einde toe wordt het allemaal nog wat beter en leuker, hoewel het hele Christendom verhaaltje mij minder kon boeien.

Hoewel sterk geacteerd en een leuke toevoeging vond ik de priester toch net iets te melig worden. Rest van de cast doet het trouwens ook wel goed, enkel de vader is een dooie mus.

Fijn filmpje dus, hoewel niet echt opzienbarends. De posterscene is geniaal, de rest wat je kan verwachten van een film als deze, maar dan wel sterk uitgevoerd.

En dat het "echt" niet zo echt is weet je van tevoren toch al, blijkbaar ben ik ondertussen al blind geworden voor zulke marketingpraat. Wat wel handig is.

avatar van Halcyon

Halcyon

Gelukkig worden die ouderwetse spookhuisfilms nog altijd gemaakt. Alleen spijtig dat ze niet meer zo ouderwets zijn... huh?

Enfin, ik vond de film goed beginnen. Er wordt tijd genomen om wat aan karakteruitdieping te doen en dat loont. Je hebt het gevoel naar echte mensen met echte gevoelens te kijken en niet naar bordkartonnen personages die vertolkt worden door eendagsvliegen. Het zoontje heeft kanker en de overige gezinsleden gaan er op hun eigen manier mee om: realistisch en het voegt wat toe in functie van het verdere verloop.

Met enkele heuse schrikmomenten zet de film al snel de toon. Wat daarop volgt is een vrij vaag spookverhaaltje dat met mondjesmaat een betekenisvolle invulling krijgt. De hele insteek rond de hallucinaties (?) is slim gevonden en levert visueel aardige scènes op. Helaas worden die scènes al te vaak verknoeid door slechte geluidsmontage die veel te nadrukkelijk aanwezig is. Had het graag wat rustiger en ingetogener gezien.

Halverwege neemt de vaart nog meer toe en wordt er meer aandacht besteed aan het hoe, wat en waarom van al die mysterieuze verschijningen. Daar loopt het fout, enerzijds omdat het tempo te hoog ligt en anderzijds omdat de uitwerking oninteressant wordt. Die verhaallijn met die zieke priester is in se niet slecht, maar er wordt te weinig mee gedaan. Het blijft te oppervlakkig, ook al doen de makers zo hard hun best om de film vol te proppen met vanalles en nog wat.

Less is more in dit soort films. Ik zie liever een Haunting of een Danza Macabra uit de jaren '60. Daar wordt minder getoond, maar is de spanningsboog des te beter opgebouwd. En toch is dit een film die op visueel vlak hoge toppen scheert. Mooi kleurgebruik, prachtige hallucinaties/verschijningen en indrukwekkende special FX. De audio daarentegen verknoeit veel en het verhaaltje wordt op een oninteressante manier afgeraffeld, terwijl het feitelijk best origineel was.

Vermakelijk tot op zekere hoogte, maar helaas te veel kinderziektes.

avatar van johny7474

johny7474

vond hem toch wel aardig creepy

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vermakelijke horrorfilm. Soms had ik het gevoel dat ik naar drama keek maar dat verandere later. Vond de film minder worden wanneer er echt research werd gedaan naar het verhaal en het werd gewoon wat standaard. Goede schrikscene's, acteerwerk verschilde per acteur. Verhaal kan er mee door.

avatar van Anth

Anth

Het dillema van de jongen aan het begin is goed neergezet,mede als de subtiele dingen waarmee het 'noodlot' zich aandient. Toch vond ik de meeste acteerprestaties barslecht, Matt uitgezonderd. Het verhaal had uiteindelijk een redelijk intrigerend einde maar het kon mij tegen die tijd al niet meer boeien.

avatar van tomthumb

tomthumb

Johan24 schreef:

Die serie heet A Haunting en volgens mij kwam dit verhaal in de eerste aflevering aan de orde.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

the film zat wel vol met schrikmomenten

het was de ene na de ander

dat was best geweldig

verder was de verhaal van het verleden moeilijk te begrijpen en ik snap het ook niet helemaal maar dat maakt niet uit

avatar van tonycabanna

tonycabanna

De film is zeker de moeite waard om te kijken

Voor de thrill, zitten absoluut wat schrikmomenten in, maar over algemeen voorspelbaar

Average amusante film imo

avatar van ICE1907

ICE1907

Gebaseerd op waargebeurd verhaal zegt men , als dat inderdaad ook het geval is lijkt het mij wel een erg eng situatie.

Tegenwoordig worden de 'echt' gebeurde verhalen erg overdreven verfilmd zo ook deze film.Ik geloof niet dat ook alles werkelijk gebeurd is , maar wat ik wel kan geloven is dat er rare dingen zijn gebeurd in het huis.Maargoed , al met al een goede horror en er wordt ook sterk geacteerd.Zeker het kijken waard , jullie geadviseerd om het snachts te kijken

avatar van Samayra

Samayra

Ik kwam niet langs het eerste kwartier. Het ging allemaal zooo traag. Misschien dat ik hem over een jaar nog eens probeer te kijken, maar voor nu echt te saai.

avatar van DonLeone

DonLeone

mja, dit is een griezelfilm die langzaam opgebouwd wordt, en geen horrorfilm met enkel bloederige momenten

avatar van boldhead

boldhead

zeer de moeite waard om te kijken deze film

avatar van Samio

Samio

aardig maar niet meer dan dat

avatar van Tj-83

Tj-83

kenn morozov schreef:

bwa,ne horror film waar je kinderen van 10jaar kunt naar laten kijken,veel horror is hier niet aan,niet alleen mijn mening maar ook van vele anderen

Ik vond het wel een goeie film, ik denk dat net als jou alle 10 jarige in hun bed plassen als ze deze film gezien hebben!

avatar van Waku

Waku

Huiveringwekkende griezelfilm met vleugje drama.

90 minuten lang met billen samengeknepen op de bank gezeten.

Op elk moment kan men als kijker een schrikmoment verwachten en de spanning is continue voelbaar.

Film doet beetje denken aan de originele Amityville Horror .

Driftig open en dicht knallende deuren, verschijningen in spiegels, krakend houtwerk en onheilspellende schaduwen.

The Haunting in Connecticut is zoals een griezelfilm moet zijn….

Topper in zijn genre!!!

4*/4,5*

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Een heel erg goede film in de genre. Ik vond hem goed niet alleen om de prachtige schrikmomenten, maar ook om het verhaal achter de hoofdacteur zelf.

Ik bedoel vooral wat de mensen met Kanker allemaal moeten meemaken en wat zijn ouders moesten doorstaan. De drama vond ik zeer geslaagd in deze film.

De griezel element in deze film was zeker aanwezig, maar in tegenstelling tot andere film die in clichés blijven vervallen, was het met mate gekozen, wat het alleen maar nog griezeliger/spannender maakte.

Één van de beste films in zijn genre. Verhaal, spanning, drama, acteerwerk...allemaal samengevlochten tot een mooi film.

avatar van tijn79

tijn79

ICE1907 schreef:

Hier ga ik he-le-maal in mee

Op de een of andere manier is het nog best een indrukwekkende film, terwijl er vrij weinig in gebeurt

avatar van miesmol

miesmol

We hebben genoten.Regelmatig op het puntje van de stoel gezeten. Zeker de moeite waard om nog eens te kijken.

avatar van flipflop

flipflop

Onderhoudend en spannend spookverhaal, met een aantal originele insteken en sterke schrikmomenten. Verhaal werd soms wat vergezocht, maar bleef wel boeien. Ectoplasma gebeuren werd mij helaas niet helemaal duidelijk.

avatar van Lennon

Lennon

Matige film.

De schrik effecten waar ik hier over lees heb ik niet gevonden, en het verhaal is er 1 die we al 50 keer eerder hebben gezien.

Heb m wel uitgekeken, maar zou m niet aanraden aan iemand die 'm nog niet gezien heeft

avatar van Guines

Guines

Film weet m'n aandacht vrij goed vast te houden, zo nu en dan erg creepy.

Laatst de reportage hierover gezien, waar de desbetreffende mensen die dit mee hebben gemaakt zelf aan het woord komen om hun verhaal te vertellen, en ik kan je zeggen dat het voor zo'n 99% afweek van hetgeen wat we voorgeschoteld kregen in deze film.

Bepaalde zaken veranderen en romantiseren is één ding, maar dit was te absurd voor woorden.