The Haunting in Connecticut (2009)
Genre: Horror
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Peter Cornwell
Met onder meer: Virginia Madsen, Kyle Gallner en Martin Donovan
Releasedatum: 30 april 2009
Plot The Haunting in Connecticut
"Some things cannot be explained."
Nadat bij hun zoon kanker wordt geconstateerd, besluiten Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) dichtbij een speciale kliniek te gaan wonen. Er gebeuren echter vreemde onverklaarbare dingen in het huis, maar Sara en Peter schrijven die toe aan de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt dat het huis een voormalig mortuarium is, met een duister verleden.
Sara Campbell
Dr. Brooks
Mr. Sinclair
1920's Séance Attendee #4
jemoedurrr
Wat een hoge punten hier allemaal! En dat voor een -normaal gezien- redelijk kritisch publiek.. Ik vond het een erg slechte film. Het ene cliché volgde het andere cliché gauw op met als dieptepunt de gigantische anti climax dat het joch overleeft en dat zijn kanker op wonderbaarlijke wijzer opeens verdwenen is (iets dat ik al van ver kon zien aankomen). Tel daarbij op een huis met een luguber verleden, een oude priester, en lijken die, vergezeld van wat enge geluidseffecten, opeens voorbij komen wanneer iemand in een spiegel oid kijkt, en je hebt de slechtste film die ik in lange tijd heb gezien. Score: 1,5* en dan ben ik nog redelik genereus.
Henkebart
Mwah, ik vond het best een leuke film, maar niet bepaald een vette aanrader. Best standaard verhaal met slechte acteurs. Ondanks dat wilde ik de film wel afkijken. Dus dat zegt wel dat ie best te doen is.
tcdaizz
Best een aardige horror film.
Maar niet echt een film van die MOET je zien.
mixmaster
goeie horror film die sterke schrik momenten heeft en een uitstekend op ware feiten gebeurd verhaal heeft.
acteerwerk is prima en camerawerk is ook prima.
verder vond ik de muziek en geluidseffecten ook goed.
L0sT_R3B3L
leuk filmpje,meer drama als horror,maar toen ik op het einde zag waargebeurd moest ik lachen
dragonlady1982
echt een geweldige film.
dit soort films houd ik van!!!
van het begin tot het eind super.
van mij 4,5 ster
paul83
Wederom gemengde gevoelens...
De film begint goed en heeft geen lange aanloop.
Na een sterke eerste helft zakt de film toch enigzins in en dat is jammer. Het gaat allemaal net iets te ver. Dit gebeurt echter wel vaker bij films die zijn GEBASEERD op een waargebeurd verhaal. Blijkbaar snapt niet iedereen hier dat dit soort films zwaar aangedikt worden.
Het acteerwerk was naar mijn mening prima. Vooral de jongen in kwestie leverde prima werk. Hij had een gezellig hoofd in de film...
Waar de film het vooral van moet hebben zijn de schrikeffecten. Het geluid is hier vooral debet aan. Dit is dan ook direct een minpunt van de film. Er is een overvloed aan schrikmomenten die niet altijd even goed werken. Na een tijdje heb je het wel gezien (mijn vriendin overigens niet).
Grootste cliche is natuurlijk wel een huis met een verleden. Weer een minpunt maar hoeft het niet altijd te zijn natuurlijk. Zoals al eerder te lezen is, is dit kunstje al meerdere keren gedaan. Lijken in de kast, "priester", "bezeten" jongetje en vader is een eikel.
Een punt die ik niet snap is dit: De "priester" zegt tegen de vrouw: je kan ze niet zien want je bent gezond. Kan aan mij liggen maar volgens mij zag ze er een voor haar bed staan.
Al met al toch maar een 3 ipv een 2.5 want vond hem wel redelijk ok.
Aanvankelijk effectieve horrorfilm, die helaas in het laatste half uur flink ontspoord. Dat is jammer, want daarmee wordt de enge opbouw van de film, compleet met geslaagde schrikeffecten, min of meer teniet gedaan. Technisch evenwel redelijk in orde en degelijk vertolkt door de cast. Jammer dat men in de finale meende te moeten uitpakken met oubollig sentiment en goedkoop spektakel. En 'based on a true story', my ass...
RodneyS
Goede horrorfilm. Wel wat cliche, maar prima uitgewerkt.
Prima schikeffecten ook!
Tolkienfan
Eindelijk weer eens een prima horrorfilm met veel schrikeffecten.
En dan het idee dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. ongelofelijk..
Geweldig!!
sander.h
Een vermakelijke film.
Geen topper, daarvoor zijn de cliches iets te talrijk aanwezig (die trucjes met die spiegels kennen we nu wel), wordt er iets teveel gebruik gemaakt van schrikeffecten daar waar het opbouwen van een écht sinister sfeertje misschien mooier was geweest, en wordt het daadwerkelijke uitzoekwerk van "wat is hier aan de hand" wel erg afgeraffeld. Na 5 minuten in de bibliotheek is de toedracht al duidelijk.
Ondanks dat heb ik toch geboeid zitten kijken, het verhaal is goed, er wordt goed geacteerd (ik dacht trouwens echt dat ik met Gillian Anderson te maken had in plaats van met Virginia Madsen) en ondanks het cliche-gehalte werken de schrikeffecten toch weer iedere keer.
Gewoon een ruime voldoende. 3,5*
Miss Sway
Mwoah mwoah filmpje. Op zich wel vermakelijk maar omdat dit één van de zo velen is, waren er voor mij geen verrassende elementen in de film.
filmfreak25
Leuke horrorfilm, maar had er toch wat meer van verwacht. Het feit dat de film waargebeurde elementen bevat, maakt hem ook wel een stuk interessanter.
tukkerstein
Saaie film die volledig aan elkaar hangt met schrikeffecten (zoals zoveel hedendaangse Amerikaanse horrors) - met als dieptepunt die spiegel en die zenuwachtige "enge" geluidjes waarvan de komst onderhand te voorspellen is. Nergens is iets te vinden van een boeiend en origineel verhaal dat zich enigszins subtiel uitvouwt waardoor ook wat spannningsopbouw mogelijk is, het verhaal en de uitwerking ervan is gewoon 13 in een dozijn. Het acteerwerk is wel aardig en sommige beelden ook, daarom 1*.
Als tukkerstein dit al 13 in een dozijn vindt dan ben ik benieuwd op de stemmen van de andere echte b-horrors dit jaar die echt duizend maal minder zijn dan deze best goede prent.
vinzk
'k vond het wel vermakelijke film, veel schrikeffecten. Ik vond het alleen een beetje dom dat Matt in de kelder sliep, en daar nog bleef slapen toen hij erachter kwam dat daar het mortuarium was.. Je blijft daar toch niet slapen als je weet dat het een oud mortuarium is én als je van die vage visioenen hebt gehad over die kelder?
Elineloves
Gisteren deze film gezien samen met mijn zus.. spannende film, genoeg schrikeffecten.. verhaal steekt goed in elkaar.. máár.. een ding bleef ons onduidelijk: waarom werden er letters/woorden in de lichamen gekrast? We vroegen elkaar herhaaldelijk of dat al duidelijk was gemaakt in de film, maar zelfs op het einde konden we dit niet verklaren. Misschien iemand die hier meer uitleg over kan geven?
Hoewel ik de film hier en daar een tikkeltje voorspelbaar vond, heeft hij me toch weten te boeien. Zo zei ik in het begin al: Hij geneest van kanker , die vogels op de muur komen tot leven , en die priester zorgt er voor dat die rare wezens juist meer toegang krijgen in plaats van minder.
Acteurs wisten me ook te verrassen, kende ze allemaal niet, al kwam de zoon me ergens bekend van voor. Mooi neergezet hoe slopend zijn ziekte is, en wat die vreselijke visioenen met hem doen, erg geloofwaardig en prettig om naar te kijken. Wat ik wel storend vond, maar dat heb ik hier ook vaker gelezen, is het feit dat dappere Matt blijft slapen in de kelder waar om de vijf minuten rare dingen gebeuren. Dát is dan wel weer erg ongeloofwaardig! Zeker als je als moeder zijnde er een raar gevoel bij hebt, laat je je zieke kind daar niet zoveel tijd doorbrengen.
Al met al heeft deze film me toch redelijk weten te vermaken. Het was dat we hem 's nachts keken, dat maakt het allemaal net wat creepyer, Twijfel tussen 2.5* en 3*, maar neig toch meer naar een klein 3tje.
Igraine
Film krijg van mij 4 sterren. Hij is spannend, goed verhaal, en de jongen met de kanker speelt zeer overtuigend. Ik ben nu eigenlijk ook zeer benieuwt naar de documentaire..
l-d
Best mee vermaakt, met deze film. Al wordt hij naar het einde toe toch wat langdradig..en als je dan toch al moe bent en naar je bent wilt, ben je geneigd het laatste half uur even door te spoelen...Maar een ding bleven mij en mn mede kijker onduidelijk: Toen Matt met die hakbijl het huis in kwam om de boel in de fik te steken, toen zei dat nichtje tegen die 2 kindjes dat ze zich moesten verstoppen...Dat kleine meisje ging dat doen...En toen Matt tegen dat nichtje zei dat ze het huis moesten verlaten, deed ze dat ALLEEN met dat broertje..toch?!? in eens was het kleine meisje kwijt...en zaten wij ons de hele tijd af te vragen wanneer Matt haar zou gaan redden..maar helaas, in de rest van de film komt de niet meer voor...Was ik nou echt in slaap gesukkelt? of is meer mensen dit opgevallen?!?
mauzst
Fijne horror. Vooral aan het eind toch wel enige kippenvelmomenten gehad.
De hoofdrolspeler heeft de film voor mij gemaakt. De dominee, daar in tegen, vond ik maar een lapzwans.
chanel34
Erg voorspellend, maar leuk om het op een regenachtige dag het te bekijken. Verwacht er alleen niet te veel van. Standaard thriller/horror.
MerLiNiuM
''based on a true story"
Inderdaad ook een groot lach moment voor mij op het einde van de film.
Siorgi
Niet bijster goed, niet heel slecht. Zeer middelmatige horror/thriller dus die je zeker aan je voorbij kan laten gaan. Net 2,5*.
mcdaktari
nou als je in de gelegenheid bent dan zou ik hem toch kijken, zo slecht is ie nou ook weer niet hoor
Tonypulp
Net wanneer je denkt dat de horror uit hollywood op sterven na dood is, kom je zo iets tegen, een lichtpunt.
Het verhaal is er 1 die me meteen wel wist te grijpen, geen standaard 'verhuis-naar-een-haunted-house' verhaaltje maar één met inhoud, één die je een gevoel geeft dat je je zorgen maakt om de familie.
Ontwikkeling van het verhaal en de ontknoping is daarnaast ook weer eens wat anders, al is het voorspelbaar, heb ik er van kunnen genieten.
Veel toffe special effects, het stijltje sprak me erg aan en wist me dan ook elk moment te boeien.
Er gebeurd genoeg om je bezig te houden, al is het wel steeds het zelfde wel bekende truucje (Steeds meer vage geluiden, steeds harder wordende muziek...schrik) is het nergens vervelend, integendeel, het beviel me gewoon goed.
Iets wat me al tijden niet meer weet te boeien is het toch gelukt, ik ben me een paar keer hard geschrokken en dankzij het verhaal dat meezit is dit een hele spannende film geworden.
Nu is de vraag of dit geen remake is natuurlijk, een paar scénes zijn best imponerend en vooral origineel, dat tweede veraste mij een beetje, daardoor ook de vraag of het voor het eerst verfilmt is.
Wel jammer van de 'happy-ending', dat de jongen overleeft zorgde voor wat minder impact, gaf het geheel wat minder waarde.
Al met al een grote verassing, 4*
kenn morozov
bwa,ne horror film waar je kinderen van 10jaar kunt naar laten kijken,veel horror is hier niet aan,niet alleen mijn mening maar ook van vele anderen
Vascago
Veel te veel drama i.p.v. horror. Schrikeffecten zijn er veel te weinig en of verkeerd getimed of niet eng. Acteerwerk is niet best, alleen Matt kon er mee door. Het einde brengt de wel de definitieve genadeslag toe.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

El Orfanato

Alone
Drama / Thriller, 2007

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
crematoriumhallucinatiegebaseerd op een waargebeurd verhaalspookachtigoccultismefuneral homemortuaryincinerator cousin relationshiptold in flashbackreverendfuneral parlorboy in periloncology warddesecrationchild cancerrosary isolated househide and seek duringcreditsstingerscientific experiment