The Haunting in Connecticut (2009)
Genre: Horror
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Peter Cornwell
Met onder meer: Virginia Madsen, Kyle Gallner en Martin Donovan
Releasedatum: 30 april 2009
Plot The Haunting in Connecticut
"Some things cannot be explained."
Nadat bij hun zoon kanker wordt geconstateerd, besluiten Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) dichtbij een speciale kliniek te gaan wonen. Er gebeuren echter vreemde onverklaarbare dingen in het huis, maar Sara en Peter schrijven die toe aan de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt dat het huis een voormalig mortuarium is, met een duister verleden.
Sara Campbell
Dr. Brooks
Mr. Sinclair
1920's Séance Attendee #4
Kr!kke
Ik ben niet echt een fan van bovennatuurlijke films, en zeker niet van films met ronddwalende spoken.
Deze film kon me nog enigszins bekoren, vooral omdat de sfeer wel goed zat. Het is allemaal heel mysterieus, waardoor ik toch wel beniewd werd. Ook werd de spanning af en toe mooi opgebouwd, maar ik vond dat er te weining mee gedaan werd. Want al bij al waren er toch weining echte spannende momenten, hoewel de kans daarvoor toch aanwezig was.
De film begon eigenlijk nog redelijk, maar nadien vond ik het zelfs wat langdradig worden. Ook het "hevige" einde kon geen redding meer brengen. Integendeel, ik vond het einde wat dom (in de zin van dat het allemaal uiteindelijk goed kwam).
Aardige film waarin een gezin een oud huis betrekt, en waar het blijkt te spoken. De film probeert zich te onderscheiden van andere haunted-movies, maar het enige onderscheid is het stukje tekst aan het begin van de film: 'based on the true story'. Verder een aardig verhaal wat naar het einde toe wel wat boeiender wordt. Ook de cliches (o.a. opzoeken van informatie in oude krantenberichten) worden niet vermeden, waardoor de film uiteindelijk zijn genre zeker niet weet te overstijgen.
melvddonk
Prima film.
Vooral het begin van de film is goed. De zoon is ziek en je begint te twijfelen of het echt van die hallucinaties zijn of dat hij echt de dingen ziet die hij lijkt te zien. Het gegeven van een 'spookhuis' is vaak gebruikt, maar blijft een prima setting voor een creepy sfeertje. Ook in deze film was dat creepy sfeertje zeker te vinden.
Jammer dat het middenstuk wat langdradig was, maar verder was de film goed te doen. Het acteerwerk was ook prima en af en toe zaten er wat schrikmomentjes in.
Ralf81
Voor de doorgewinterde horrorkijker is dit inderdaad een herhalingsoefening. Er is weinig origineels aan deze film. Dat is op zich jammer. Toch weet de film, zeker in het begin, een creepy sfeertje neer te zetten. Vanaf het moment dat het verleden van het huis duidelijk wordt verliest de film aan kracht en blijven er nog wat schrikmomentjes en cliché's (de spiegels, zucht) over. Dit was wat teleurstellend. Daarnaast heb ik ook niet echt die twijfel gehad over wel of geen waanbeelden, je weet eigenlijk vanaf het begin al hoe de film gaat en gaat aflopen. Voorspelbaarheid alom. Het positieve einde vond ik dan wel weer verrassend!! Weinig horrorfilms die goed aflopen!
DragQueen
Niet geheel origineel, maar toch zeker te genieten. Er is een spannende sfeer aanwezig, en er wordt aardig geacteerd. Ook zitten er een paar goede schrikmomenten in, en is alles prima in beeld gebracht. 3 sterren.
Cassevis
Dit vind ik nou een van de mindere horror-films. Het verhaal is me veels te onduidelijk en ik kon gewoon mijn aandacht er niet bij houden. Gewoon veel te saai
Er zat niet al te veel gore in en dat was het enige pluspuntje.
Verder totaal niet eng en interessant.
eavymetal
Deze bovennatuurlijke Horrorfilm is goed, maar daar heb je alles ook wel mee gezegd.
superhenkie
Middelmatig in alle aspecten.
Paar keer geschrokken, beetje creepy, verder standaard.
2 sterren.
davincstyle
Ik heb aardig wat geestenfilms gezien maar door het verhaal vond ik het erg boeiend. Veel schrikeffecten en ook de soort zombie geesten vond ik verschrikkelijk gemaakt, daarmee bedoel ik dat ze er nogal eng uitzagen.
Ik geef toch een hoog cijfer want ik heb zeer genoten zowel van de spanning als het verhaal. Lekker gekeken gisteravond in het donker met dolby surround aan, raad ik wel aan!
Ik hou van zulke films, making of was ook erg leuk om te kijken. De regisseur vertelde dat hij een horrorfilm wou maken maar ook weer iets speciaals aan toe wou voegen, resultaat : The haunting in Connecticut.
Cassevis
Echt een stoere film, dit is echt horror zoals horror moet zijn echt vet cool. Deze spreekt me veel meer aan dan The Amityville Horror remake deze is een stuk enger en heeft een beter verhaal ook heeft Connecticut meer gore. Ik vind dit echt een coole horor film echt vet! richtng het einde word hij ook wat heftiger en enger maar het begin is ook echt zo leuk die elias koteas is echt cool. en dat het waargebeud is maakt het nog leuker. Dit is behalve een stoere vette horror film ook nog eens een hele mooie film. Ik vind (omdat het GEEN remake is) dat The Haunting In Connecticut in de top 250 moet staan het is echt een super coole film
dikke 5 sterren
Cassevis
Ik vond het wel een goede film echt super veel leuke spanning. Echt een geweldigefilm gewoon. Ik vind hem beter dan die stomme klassiekers. uit de jaren 70 enzo. Dit heeft ook echt een goed verhaal. Ook de muziek is echt geslaagd. Mooie film heb 'm wel 100 keer gezien. Ik snap niet waarom mensen hem slecht vonden want ik vond het echt een ontzettend coole film. Hij is echt super! dikke 5 sterren.
JacoBaco
Zonder te discrimineren op leeftijd heeft dit met je leeftijd te maken.
Beatboy
@Cassevis je zeg dat je hem een dikke 5 sterren geeft maar je stemt 2,5.
en een dag later schrijf je weer een review.
was je stoned of zo?
Cassevis
@Beatboy Nee sorry, Mijn irritante kleine broertje die was even op mijn acount gegaan. Ik zal er voor zorgen dat het niet meer gebeurd.
2,5* voor de duidelijkheid.
movie-edje
Om een geloofwaardige waargebeurde film neer te zetten , is al een kunst om het te maken,
En ook nog terwijl er Geesten om de hoek komen kijken, moet je bij deze film wel erg open-minded zijn.
Het verhaal sleept je wel mee , hoe deze jongen zijn ziekte moet overleven,
de kracht van de film trekt op een gegeven moment weg, als het duidelijk is wat er nou precies in dat landhuis is gebeurt.
En de climax van deze film, heeft mij in ieder geval geen nachten wakker te weten te houden.
Perry Meer
dit is wel een goeie film, alles ziet er keurig uit en zeker in het begin zijn er een aantal griezelige ogenblikken, brrrr . misschien speelt de ziekte van de jongen een iets te grote rol voor een griezel maar al met al kijkt het lekker weg en is het een pracht van een spookhuis!
3,5 spookjes
Cassevis
Wow deze film is ook echt vet! Geweldig!
puckb96
are you kidding me? the omen, the exorcist (name it) is zekers wel beter dan dit en dat is (volgens mij) allemaal wel uit de jaren 70.
Angelo2
Tegen de verwachting in toch redelijk vermaakt met deze film. Was wat voorspelbaar en we hebben het allemaal wel is gezien maar bij deze film pakte het toch wel goed uit. De film werd nooit saai en keek prima weg. Geef hem net geen 3,5 Daarvoor was hij te weinig vernieuwend.
Redelijke film, die in feite niet zo heel veel nieuws te bieden heeft, maar het onderhoudt allemaal wel en de film heeft een prima sfeertje.
Het is het bekende verhaal van een gezin, die naar een ander huis gaan, bij voorkeur een erg groot huis, waar het blijkt te spoken. De jongen ziet het en zegt het, maar de ouders nemen hem in eerste instantie natuurlijk niet serieus. Qua verhaal weinig bijzonders dus.
Gelukkig heeft de film een aantal prima schrikeffecten en een niet onaardig sfeertje. Ook het acteerwerk van de hoofdrolspeler is niet verkeerd. Maar richting het einde wordt de film echter wel enorm voorspelbaar. De spanning is weg en het einde is niet bijster sterk.
Kortom een vrij standaard werkje in het genre, dat voor de prima effecten en de sfeer nog de meeste punten weet te scoren.
zgfproduction
een vermakelijke film, maar ik vond hem niet echt eng of zoiets...
ibendb
Zeker niet eng, eerder spannend (enkel het einde dan).
De schrikmomenten zie je al van ver aankomen, het achtergrondverhaal van het huis is veel te saai, en toch heeft de film een goed einde. Dit vond ik eigenlijk erg spannend. Hoewel het één grote herhaling van eerdere horrorfilms is en het verhaal ook erg cliché is, heeft de film een paar goede scènes. Ook de sfeer is ook erg in orde. Maar de grootste stoorzender is het acteerwerk. Dit was totaal niet overtuigend of zelfs goed. Jammer, want voor je een goede horror hebt, moet er toch goed geacteerd worden?
3*, maar ik heb het gevoel dat ik te mild ben.
Daan258
lekkere spannende film.
er zaten zeker wel een paar schrikmomenten in ook al waren ze wel een beetje voorspelbaar, en er zat een goeie sfeer in.
Goed geacteerd door Kyle Gallner maar ik vond de moeder niet goed spelen, het was totaal niet overtuigend.
verder was het zeker een lekker horror filmpje.
HALVE TAMME. (moderator series)
"Gewoon heerlijk".
Goed acteerwerk gekoppeld aan zeer spannende/enge scenes.Ik ben zeer tevreden.
Bezichtig deze film in de nachtelijke uren,want dan komt hij het beste tot zijn recht.
tattoobob
"Gewoon heerlijk".
Goed acteerwerk gekoppeld aan zeer spannende/enge scenes.Ik ben zeer tevreden.
Helemaal mee eens!!!
dualcia
Dit was precies waar ik vanavond naar op zoek was!
Een spannende film met een boeiend, mysterieus verhaal wat prima te volgen is. Daar stop je wat interessante scenes in (zoals de scene waarin Matt ziet dat er met een mes dingen in de lichamen van de doden worden geschreven en de oogleden worden afgeknipt) en je cast een acteur als Kyle Gallner die ontzettend geloofwaardig overkomt, en ook niet onaangenaam is om naar te kijken. Dan heb je een prima film!
*3.5
knusse stoel
Ja, ook wij sluiten ons aan bij de jubelende
massa voor ons!
Prima film, niet bloederig maar griezelig zoals een griezelfilm behoord te zijn!
Wil je een avondje griezelen, dan kan je deze nemen!
psycholamp
- 1960 berichten
Gekocht bij Bart Smit voor een euro en dan is ie best geinig. Nergens echt heel eng en de schrikmomenten zie je aankomen. Maar de sfeer is prima. Ook het eind was vrij origineel.
Van tevoren was ik bang voor allerlei losse zijspoortjes en plotgaten, maar dat viel allemaal erg mee.
Starwood
Matige thriller. De sfeer die in de hele film aanwezig is zit wel goed maar daar blijft het een beetje bij. Het verhaal is niet ijzersterk en de manier waarop alles naar het einde toe wat uitgelegd wordt (in de bibliotheek met de kranten enz...) is al in veel andere films gebruikt. Hetgeen mij het meest heeft geboeid zijn de drama momenten en deze zijn best wel aanwezig, maar aangezien dit in hoofdzaak een thriller is kan ik niet meer geven dan 3 sterren.
ashley96
een van de betere films als je het mij vraagt. spanning zit er goed in, goed geacteerd, mooie special effects. en een verhaal dat ook echt klopt! dat zie je ook niet heel vaak. er zitten erg veel goede/spannende scenes is met meer dan genoeg schrikmomenten.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Entity
Horror, 1982

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
crematoriumhallucinatiegebaseerd op een waargebeurd verhaalspookachtigoccultismefuneral homemortuaryincinerator cousin relationshiptold in flashbackreverendfuneral parlorboy in periloncology warddesecrationchild cancerrosary isolated househide and seek duringcreditsstingerscientific experiment