The Haunting in Connecticut (2009)
Genre: Horror
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Peter Cornwell
Met onder meer: Virginia Madsen, Kyle Gallner en Martin Donovan
Releasedatum: 30 april 2009
Plot The Haunting in Connecticut
"Some things cannot be explained."
Nadat bij hun zoon kanker wordt geconstateerd, besluiten Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) dichtbij een speciale kliniek te gaan wonen. Er gebeuren echter vreemde onverklaarbare dingen in het huis, maar Sara en Peter schrijven die toe aan de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt dat het huis een voormalig mortuarium is, met een duister verleden.
Sara Campbell
Dr. Brooks
Mr. Sinclair
1920's Séance Attendee #4
Keane1983
Een erg goede film!! Acteer werk was naar mijn idee meer dan een voldoende!! De SFX had ik ook niets op aan te merken. De score/ soundtrack was heel erg mooi toegevoegd.
Kijk als iets op waarheid is "berust" wilt niet zeggen dat ALLES naar waarheid is gebeurd...ik bedoel de titanic is ook op waarheid gebaseerd..maar heeft kate en leonardo elkaar ook echt zo ontmoet?? Tuurlijk niet..alles wordt geromantiseerd.
Ik heb over deze film geen op of aanmerkingen...bij tijden vond ik hem ook emotioneel.
Persoonlijk vond ik deze film een mooie balans hebben tussen horror en drama.
Er zitten natuurlijk een aantal dingen in waarvan ik had van....hmmmzzz dat kan nooit!! Maarjah dan kun je geen enkele film meer kijken..en vooral geen horror.
Van mij krijgt deze film een dikke 4.0*
mcdaktari
ik heb de film nog een keer gekeken en vond hem nu toch een stuk beter dan de eerste keer. Het is zowiezo goed geacteerd en het verhaal is dan wel weer het zo veelste spook verhaal, maar toch. En daarbij is het gebaseerd op een ware gebeurtenis. Oke het is dan misschien wel allemaal wat spannender gemaakt, maar er zitten toch wel wat schrikeffecten in. al met al heb ik m'n stem met 1 ster verhoogd. De eerste keer had ik ook niet geconcentreerd kunnen kijken vandaar. Voor de liefhebbers zeker een aanrader
aerts007
Leuke horror/thriller met behoorlijkeSFX en schrikmomenten.
Jake the muss
Ik vond dit voor een geestenfilm zeker geen slechte, heb me niet verveeld.
Ik denk dat veel mensen niet helemaal begrijpen wat het verschil is tussen "een waar gebeurd verhaal" en "gebaseerd op waargebeurde feiten".
Keane1983 leg dit ook al uit hierboven...
Bij het eerste wordt, zover bekend, het verhaal zo goed mogelijk gereconstrueerd, zoals het echt gebeurd zou moeten zijn.
Een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten is dat niet.
Als bijvoorbeeld de film al naar een gezin verwijst die dezelfde naam hebben als in de film, die een ervaring hebben gehad met een "entiteit" , is de film dus op ware feiten gebaseerd, wil niet zeggen dat het verhaal, gebeurtenissen enz. dus ook kloppen met de werkelijkheid.
Denk dat daar nog veel verwarring over bestaat.
Max en Joep
schaamteloze Amityville rip-off, 1000 in een dozijn.
doorspekt met de meest goedkope voorspelbare effecten, non-stop luidruchtige bombastische kinderachtige schrikeffecten, zo subtiel als een bijl allemaal.
nergens eng, alleen hoogst irritant schrikkerig.
maar vooruit, op mijn vrije dag heb ik me redelijk vermaakt.
en het mamaatje van het gezin was een lekkere MILF dus vooruit:
3.5 ster, een zeventje dus.
film is immers primair entertainment
mcdaktari
je geeft anders een behoorlijke hoge stem ondaks je de film zo afkraakt. als dat alleen om de milf is, tsja
Lars_1984
Matige cliché horrorfilm met wel wat spannende momenten. Vermakelijk, maar niet een film die me bij zal blijven.
Enge geluidseffecten.
Al missen die ook hun doel. Dit filmpje wordt namelijk bijna nergens eng. Ook niet vanwege de schrikgeluidjes. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat dit een uiterst voorspelbaar filmpje is.
Een paar aardige special-effectjes, een paar lelijke. Redelijke acteerprestaties overigens en dan dat uiterst voorspelbare en clichématige verhaaltje. Based on true events, ofwel verplicht schrikken.
Misschien leuk als je onbekend bent met het genre, maar veel meer standaard worden ze amper nog gemaakt.
Twee sterretjes.
Max en Joep
ik geef een 3,5 wat gelijk staat aan een zeventje.
ik heb denk ik duidelijk gemotiveerd waarom
lagaiske
Dit vind ik een verrassende goeie film.
Bouwt de spanning heel goed op en laat je tot op het einde raden naar wat er nu juist gebeurt is.
Ook is er in deze film voeling met de personages.Vooral dan de ouders die financieel zo diep zitten door hun zieke jongen(kanker) te helpen.
Ik heb hier echt van genoten en af en toe zelfs eens goed geschrokken.
We hebben de meeste van die dingen wel al eens ergens eerder gezien maar toch steek hij ver uit boven de gemiddelde horror.
En waarschijnlijk vind ik hem net iets beter door dat ik weet hoe het is om kanker te hebben.
Dat zal waarschijnlijk een grotere impact op mij hebben dan voor anderen.
mcdaktari
ik geef een 3,5 wat gelijk staat aan een zeventje.
ik heb denk ik duidelijk gemotiveerd waarom
dan vind ik 3'5 nog veel voor een schaamteloze rip-off
DisPater
Deze film begint erg saai, met zo af en toe een eng momentje, of een standaard voorpelbaar schrikeffect, maar net toen ik me begon te vervelen wist de film weer mijn aandacht te pakken.
Verder niks verrassends voorbijgekomen.
Gebaseerd op waargebeurde (onzin)verhalen, maar dat is uiteraard mijn persoonlijke visie op geesten etc.
Je kunt er wel prachtige films over maken, dat is in dit geval niet gelukt, maar leuk geprobeerd.
HoRRoR-Freak23
nice
helemaal mijn smaak. ben me echt een paar keer dood geschrokken ( dvd speler op volume 25
) dit is echt een aanrader voor de thriller/horror fans onder ons
Alpha X
Ben benieuwd.. een spin-off van A Haunting in conneticut uit de serie "A Haunting" van discovery channel.
tal1b
eindelijk weer een GOEIE horror met leuke schrikmomenten.
je ziet ze aankomen, maar toch.. aanrader voor de liefhebbers.
Max en Joep
wat hoop je nu bereiken?
dat ik voor jou mijn stem verlaag?
wat wil je nou?
mcdaktari
Wat IK HOOP TE BEREIKEN?????? helemaal niks man. ik zeg alleen m'n mening of kun je daar niet tegen om dat je zo geergerd reageerd
Max en Joep
ja maar zaag er niet zo over door:
ik heb, nogmaals, duidelijk aangegeven waarom ik voor een hele gemiddelde 7 ga,
duidelijker kan het niet, toch?
RickZ
Lekkere horrorthriller met goede schikmomenten en een enkele gore scene ( ooglid knippen ). Het verhaal wordt rustig opgebouwd en werkt netjes naar de climax toe. Niet voor de echte hardcore griezelliefhebber (die moet eens naar Coming Soon kijken!), maar wel voor de rest.
kelama3
best een redelijk goede verfilming, ik baalde ervan dat ik de docu op discovery al had gezien, wist daardoor wat er zou gaan gebeuren.
sommige stukken zijn wel veranderd en dat is maar goed ook.
2,5 sterretje, leuk om te kijken
Alpha X
Vind ik dan niet weer niet echt gore te noemen.
pve
niet eens een slechte horrorfilm
had een aaneenhoping van cliche's verwacht en dat zit er dan ook wel gedeeltelijk in
het zeggen dat het gebasseerd is op waar gebeurde feiten zal ook wel mede bedoelt zijn om de kijker extra schrik aan te jagen en als je niet zo sterk in je schoenen staat zal het best wel s zo kunnen zijn
de acteerprestaties zijn eigenlijk best goed te noemen kan me iig niet herinneren dat er 1 moment van ongeloofwaardigheid in de uitdrukkingen van de acteurs en actrices zat
vanaf het moment dat ze het huis betreden zie je al gelijk de spanning van dat er iets in het huis is
dus echt lang wordt er niet over het onderzoeken van het huis gedaan
zodra ze weten dat er iets is wordt al snel duidelijk waar de rest van het verhaal naar toe gaat maar dat mocht de pret niet drukken
er werd vrolijk verder gegaan met het vertellen van het verhaal
de schrikmomenten waren best goed getimed al wist je vaak aan de scenes waar ze zouden zitten maar in het donker met het geluid hard aan schrik je je nog een hoedje (en die heb ik nieteens in mijn bezit lol)
gore heb ik niet in de film kunnen ontdekken maar dat is niet nodig om een goeie horrorfilm te maken
een goede opbouw van spanning en verhaal maakt het ook een festijn voor de kijker
al met al een zeer geslaagd horrorfilmpje natuurlijk niet de beste maar je moet in deze tijd een beetje water bij de wijn doen als horror liefhebber waar het horrorelement van tegenwoordig vooral rust op het gore en dat heeft deze film dus totaal niet .
het gore maakt het voor mij nieteens een geslaagde horror daarom denk ik ook dat ik van deze film redelijk tot goed genoten heb
hmmm nu ik erover nadenk na een aantal jaar als horrorfan teleurgesteld te zijn met de bagger die eruit gekomen is heb ik een zeer geslaagde avond gehad met zowel drag me to hell en haunting in conneticut wat ben ik weer s verwend na alle crap
3,5 *
mvdb1982
Persoonlijk vind ik dit één van de beste horror/ thrillers die ik afgelopen tijd gezien heb.
Een aantal maal ontzettend geschrokken.
Zeker een aanrader!
Raffael77
Leuke film. Met prima schik effecten erin verwerkt.
Min puntje vind ik dat de spanning niet altijd aanhoud.
Zo komt de spanning en is ook zo weer verdwenen.
Acteer werk is goed.
AsianFreak
Eindelijk weer zo'n film gezien die me helemaal niets deed. Geen moment kunnen genieten van The Haunting in Connecticut. Ik mag van geluk spreken dat ik nog een pilsje ophad...
De film slaat op elk front de plank mis. Het acteren was erg houterig, vooral bij de ouders was dit dramatisch. De makers proberen echter wel ernstige onderwerpen aan te slaan, en dit komt daardoor niet tot zijn recht. Vanwege het geluid en het script is het ook erg melodramatisch. Kanker, alcoholproblemen, geldproblemen... Het komt echter allemaal verkeerd over. Het is sowieso tergend dat ze denken zoiets te kunnen flikken in een horrorfilm.
Het script is echt een typisch voorbeeld van een script waar niet over is nagedacht. Zelden heb ik zo'n onsamenhangend script gezien. Het verhaal springt van de hak op de tak. In enkele minuten zie je de zoon wel drie keer naar bed gaan om te slapen waarbij telkens weer een of ander lame schrikmoment voorkomt. Het verhaal heeft totaal geen geloofwaardigheid door de manier waarop problemen, drama, personages en horror worden afgebeeld. De personages zijn leeg.
Qua horror moet je absoluut niets verwachten. De film gaat van schrik-moment naar schrik-moment zonder enig gevoel voor suspense. De timing is slecht. De horror was ongeloofwaardig en erg onorigineel. The Shining, The Birds... Waarschijnlijk nog een waslijst die ik niet weet op te noemen maar het zit vol met clichés. Overigens was het echt belachelijk hoe de personages reageren op de meest bizarre dingen. Ze reageren eigenlijk helemaal niet op de horror, waardoor het moeilijk is als kijker om dat wel te doen. De geluidseffecten maakten de ongeloofwaardigheid en 'suspense' compleet.
De laatste tijd is mijn interesse in horror steeds groter aan het worden. Maar het blijkt lastig te zijn een écht goede horrorfilm te maken. Ik verwacht dat dit de slechtste film wordt die ik dit jaar zal hebben gekeken en blijf voorlopig liever bij de Franse/Japanse horror... Wat een rotfilm.
Laat me raden; een tekenfilmliefhebber, die in een drama-film-kenner-omhulsel zit en die er eigenlijk nog niet zeker van is of ie nu 'thriller-film-expert' is of 'horror-film-freak' is..... 'Artsen werken immers niet in een brandweerkazerne en een coureur fietst ook niet naar zijn werk...' Niet echt hardklinkende motivatie-punten, meneer Jan-Peter-die-al-dronken-wordt-na 1 pilsje!'
AmazingPP
Goed gelukte horrorfilm met goede special effects en lekker veel schrikmomenten. Ik heb er met veel plezier naar gekeken. Mooie make-up ook, dat is toch wel een vermelding waard. Er wordt goed in geacteerd, het verhaal wordt langzaam ontplozen, de muziek is erg goed, kortom: aanrader. 3,5 *
JacoBaco
Best een goede horror die het nogal moet hebben van de vele schrikmomenten.
De film is nog geen half uur bezig en je wordt al getrakteerd op een aantal schrikmomenten waar een spiegel bij betrokken is.
De film heeft wat mij betreft weinig te bieden, al komt hij niet goedkoop en amateuristisch over, maar de maakt het nog geen uitstekende film.
Ik vind het een bescheiden aanrader voor de liefhebbers.
mike2006
Aardige horrorfilm met een paar zeer aardige schrikmomenten. niets origineels, maar goed uitgevoerd. Vond alleen de echtgenoot zwaar irritant en slecht gecast. Vraag me altijd alleen af in hoeverre dit van de waarheid (waargebeurd) afstaat?
Diiman
Zo was een goede horror met aardig wat schrikmomenten.
Was ook een apart verhaal.
Krijgt een 3,5*

Alone
Drama / Thriller, 2007

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
crematoriumhallucinatiegebaseerd op een waargebeurd verhaalspookachtigoccultismefuneral homemortuaryincinerator cousin relationshiptold in flashbackreverendfuneral parlorboy in periloncology warddesecrationchild cancerrosary isolated househide and seek duringcreditsstingerscientific experiment