The Haunting in Connecticut (2009)
Genre: Horror
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Peter Cornwell
Met onder meer: Virginia Madsen, Kyle Gallner en Martin Donovan
Releasedatum: 30 april 2009
Plot The Haunting in Connecticut
"Some things cannot be explained."
Nadat bij hun zoon kanker wordt geconstateerd, besluiten Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) dichtbij een speciale kliniek te gaan wonen. Er gebeuren echter vreemde onverklaarbare dingen in het huis, maar Sara en Peter schrijven die toe aan de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt dat het huis een voormalig mortuarium is, met een duister verleden.
Sara Campbell
Dr. Brooks
Mr. Sinclair
1920's Séance Attendee #4
crack1
Hoewel ik dit soort van films graag zie, ben ik het well een beetje moe van bij elke horror ''Based on a true story'' te lezen!
Heb zojuist trailer gezien, weinig true aan vrees ik.
Toch even zien natuurlijk.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Mooie trailer: Apple - Movie Trailers - The Haunting In Connecticut
Let op: Hij laat naar mijn mening toch grotendeels het verhaal zien (zoals vaak bij een trailer)
Wacht dan op een teaser, want volgens mij is ie toch zeker het kijken waard.
Ejerika
The Haunting In Connecticut | Official Movie Site - hauntinginconnecticut.com
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
aerts007
Hopelijk is hij beter dan de andere recente rotzooi!
sweet_robin
had weer een b film verwacht maar hij is best oke!, ook best een leuk onderwerp
ectoplasma
BFDfilm
Ter info:
De poster die hier geplaatst is, is niet de voor Nederland gemaakte filmposter van THE HAUNTING IN CONNECTICUT.
(correctie gemaakt, maar is niet doorgevoerd..)
Zie voor de juiste filmposter :
Bubblez
- 2059 berichten
Ik heb eerst de gelijknamige documentaire van Discovery Channel over de ware gebeurtenissen gekeken en vervolgens de film. En ik moet zeggen dat ik de documentaire beter en interessanter vond. De film blijft toch een beetje in het dertien in dozijn-sfeertje hangen met in het begin wat schrikeffecten en opzwepende muziek, terwijl de documentaire een heel goed opgebouwd verhaal vertelt van de gebeurtenissen in het huis. Het grote verschil is dan ook dat de film heel veel uitleg doet over de oorzaak van het probleem, terwijl de docu zich juist alleen maar focust op het probleem, waardoor het geheel veel langer interessant blijft. De film heeft wat kleine elementen uit de docu gepakt, zoals het douchegordijn, de zwabber met bloed, het verdwenen servies, maar schiet helaas van dat soort kleine raadsels naar een compleet over the top "horror-spektakel", waarin de kijker steeds meer begint te begrijpen van de historie van het huis. De vraag is of dat wel nou zo interessant is. Natuurlijk wil het publiek een oorzaak weten, maar het wil liever de stuipen op het lijf gejaagd krijgen. En dat gebeurt helaas niet, op een enkel schrikmoment hier en daar. De effecten zien er goed uit en de acteurs doen het goed, maar wil je echt beangstigd worden door iets dat echt gebeurd schijnt te zijn, kijk dan de documentaire...
until my end
Ik hou wel van dit soort films en ben eindelijk ook weer eens benieuwd naar een film. Hoop m vrij snel te zien.
René8
Als je houdt van het genre kan ik deze aanraden. Sloeg er niet stijl van achterover maar was wel geboeid. Genoten van de styling en soundtrack, heb me niet geërgerd aan plotvertragingen etc, die je bij horror toch meestal tegenkomt. 3,5*
Prudh
Vandaag gezien op het AFFF. Spookfilms kunnen wel leuk zijn, maar deze haunting betreedt reeds bewandelde paden en maakt de film daarom bijzonder oninteressant. Een gezapige familie, een oud huis met een luguuber verleden en wat zogenaamde skeletons in the clauset, je kent het wel.
Erg jammer vind ik toch altijd de voorspelbaarheid in horrorfilms als deze. De meeste schrikmomenten zie je van mijlenver aankomen en degenen die wat minder voor de hand liggen worden aangezet met de standaard schrikgeluidjes om effect te behalen. Veel te makkelijk en goedkoop. Het is de kunst om de kijker een onbehagelijk gevoel te geven zonder dergelijke poeha.
Het verhaaltje is inderdaad wat uitleggerig en bovendien behoorlijk corny. Ik weet niet hoe het 'waargebeurde' verhaal verliep, maar ik heb zo'n gevoel dat het filmscript net wat occulter is gemaakt om de popcorneters te plezieren. Een te gemakkelijk filmpje dus, niet eng en te voor de hand liggend.
Hoera voor Elias Koteas trouwens, ook al was zijn rol nietszeggend.
mcdaktari
ik vind het allemaal een beetje voorspelbaar. niets nieuws maar voor de liefhebber is het wel de moeite . toen ik het verhaal las had ik hoge verwachtingen van deze film, maar ik persoonlijk had er meer van verwacht.
dutchtuga
Een plot die veel belooft en een poster die het engste voorspelt, maar allesbehalve dat... Wie zin heeft in een allesbehalve enge spookfilm en jatwerk van de bovenste plank, moet zich hieraan wagen. Anderen doen verstandig zich te houden bij films als El Orfanato of The Others.
sinterklaas
Was in het begin toch wel effe een scary filmpje met een aantal fraaie schrik momentjes en scenes die je doen rillen. De film neigt ook wel hier en daar weer een beetje naar een familiedrama maar ach. Verder vond ik het acteerwerk wel OK. Dit is trouwens wel een beetje onduidelijk: De ene keer word verteld dat die geesten die Matt ziet gewoon waanbeelden zijn, en dan is het ineens dat de rest de geesten zien. Maar wat is nou het doeleinde? De waanbeelden of bestaan die geesten echt? En waarom word Matt nou steeds gecomfronteerd met het verleden. (wat heeft hij te maken met de mensen die daarvoor in dat huis woonde?
Verder waren er ook wat behoorlijk pijnelijke momentjes aanwezig bv: die oogleden-knip scenes.
Maar verder vond ik dit wel weer een geslaagd griezelfilmpje. Toch zeker wel de moeite waard voor horrorfans.
Max en Joep
ik ben bang dat het weer de duizendste gemiddelde dooie kindjes/geesten film is ala El Orfanato etc etc etc etc etc etc etc .
maar ga zeker kijken
Guidinho
Ik heb ‘m al gezien bij een voorpremière, zeker de moeite waard voor horrorfans. Er zit een lange opbouw in, wat de spanning steeds verhoogt. En het feit dat het 'waargebeurd' is, helpt de kwaliteit van het verhaal ook.
sinterklaas
Nou, volgens mij is dat "waargebeurd" alleen maar om kijkers te lokken.
namingway24
Een draak van een film. Deze film was saai, alle personages waren irritant, en het enige wat vervelender is dan 98 minuten naar neppe schrikmomenten te kijken is de laatste 2 minuten te ontdekken dat de reden van alle gebeurtenissen een plan van God was om een jongen van zijn kanker te genezen. Bij mij moet je niet aankomen met al dat gedweep met God. En moet dat "gebaseerd op ware gebeurtenissen" er nou bij? Dat ruikt naar een slechte poging om mensen te lokken. Het enige interessante waren de flashbacks en al die lijken in de muren.
Voor de goede orde: ik ga naar alle horror in de bioscoop met de hoop dat er een pareltje tussen zit. The Unborn en the Uninvited vond ik alleraardigste films, maar dit is jammer genoeg een stap in de verkeerde richting.
dutchtuga
maar ga zeker kijken
El Orfanato is een stuk stijlvoller en niet echt te vergelijken met dit.
Tonypulp
Als er één recente spookfilm is die wél geslaagd is, is dat El orfanato.
CorX360
Heb zojuist trailer gezien, weinig true aan vrees ik.
Toch even zien natuurlijk.
Dan moet je dit maar eens even bekijken:
YouTube - Discovery] A Haunting In Connecticut Part 1 of 9
was toch wel interessant vond ik
Max en Joep
ik vond el orfanato absoluut niet bijzonder.
gewoon meer van het zelfde.
ok, de seance was cool, that's it
SpooXxX
Ik geef het toe. Ik ben een paar keer geschrokken tijdens deze film! JOEPIE! Maar meer dan dit was er niet te beleven.
De melding in het begin dat de film op ware feiten is gebaseerd heeft niet zo een krachtige werking als bijvoorbeeld bij The Amityville Horror. De foto’s die voor een creepy feeling moeten zorgen, vind ik redelijk mislukt. Op dit punt scoort The Others veel beter. Zelf het super eng gegeven dat de woning een voormalige begrafenis onderneming moest huisvesten, wordt niet eng verwerkt in de film.
Ik vond de film redelijk saai. De gebeurtenissen zijn gewoon geen horrormomenten zoals ik ze het liefst zou zien. De effecten zien er gelukkig goed uit. Echter maakt het de film niet enger.
Ik heb zowel de gelijknamige documentaire van Discovery Channel gekeken als deze film. Zelfs de documentaire had een enger sfeertje weten te creeren. In de docu gebeuren veel meer dingen dan in de film. Jammer dat ze niet eens alles hebben verwerkt in de film. Aan de andere kant... Het blijft de vraag of dat het de film veel beter gemaakt zou hebben?
Pastichio Rocker
Laat me raden... de kanker is aan het einde van de film spontaan verdwenen?
Elineloves
Heb de trailer in de bios gezien, ben benieuwd naar deze film, toch snel maar eens bekijken.
dnnyy17
Hoera voor Elias Koteas trouwens, ook al was zijn rol nietszeggend.
ben het totaal met je eens..
leuk om met je meisje heen te gaan, maar niet echt een byzondere horror vind ik
MissLati

Vond het ckerr Creepy momenten hebben ,en ik ben dan al een hele erge horrorfan!
Cker de Moeite waarrdd!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

El Orfanato

Alone
Drama / Thriller, 2007

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
crematoriumhallucinatiegebaseerd op een waargebeurd verhaalspookachtigoccultismefuneral homemortuaryincinerator cousin relationshiptold in flashbackreverendfuneral parlorboy in periloncology warddesecrationchild cancerrosary isolated househide and seek duringcreditsstingerscientific experiment