The Haunting in Connecticut (2009)
Genre: Horror
Speelduur: 92 minuten / 102 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Peter Cornwell
Met onder meer: Virginia Madsen, Kyle Gallner en Martin Donovan
Releasedatum: 30 april 2009
Plot The Haunting in Connecticut
"Some things cannot be explained."
Nadat bij hun zoon kanker wordt geconstateerd, besluiten Sara (Virginia Madsen) en Peter Campbell (Martin Donovan) dichtbij een speciale kliniek te gaan wonen. Er gebeuren echter vreemde onverklaarbare dingen in het huis, maar Sara en Peter schrijven die toe aan de stress door de omstandigheden. Maar dan blijkt dat het huis een voormalig mortuarium is, met een duister verleden.
Sara Campbell
Dr. Brooks
Mr. Sinclair
1920's Séance Attendee #4
andrehoek
De trailer is beter dan de film. Maar is dat nog nieuws...?
Vond 'm niet slecht, maar een topper is het zeker niet. Dat het gebaseerd is op waarheid helpt wel anders had ik het echt als onvoldoende becijferd.
Had de film over zeg maar vroeger gegaan had die beter kunnen zijn dan dan die nu is. De flashbacks laten zien dat er toen best wel wat gebeurd moet zijn. In ieder geval meer als wat de familie nu meemaakt.
De dominee is slecht gecast, Elias is veel beter in zogenaamde "coole" rollen.
Kleine 3 sterretjes...
until my end
Ik hou erg van dit soort films, en vond hem dus ook erg vermakelijk. Kijkt lekker weg en zitten erg leuke stukken in.
Maikeru
- 1934 berichten
Eindelijk weer zo'n film gezien die me helemaal niets deed. Geen moment kunnen genieten van The Haunting in Connecticut. Ik mag van geluk spreken dat ik nog een pilsje ophad...
De film slaat op elk front de plank mis. Het acteren was erg houterig, vooral bij de ouders was dit dramatisch. De makers proberen echter wel ernstige onderwerpen aan te slaan, en dit komt daardoor niet tot zijn recht. Vanwege het geluid en het script is het ook erg melodramatisch. Kanker, alcoholproblemen, geldproblemen... Het komt echter allemaal verkeerd over. Het is sowieso tergend dat ze denken zoiets te kunnen flikken in een horrorfilm.
Het script is echt een typisch voorbeeld van een script waar niet over is nagedacht. Zelden heb ik zo'n onsamenhangend script gezien. Het verhaal springt van de hak op de tak. In enkele minuten zie je de zoon wel drie keer naar bed gaan om te slapen waarbij telkens weer een of ander lame schrikmoment voorkomt. Het verhaal heeft totaal geen geloofwaardigheid door de manier waarop problemen, drama, personages en horror worden afgebeeld. De personages zijn leeg.
Qua horror moet je absoluut niets verwachten. De film gaat van schrik-moment naar schrik-moment zonder enig gevoel voor suspense. De timing is slecht. De horror was ongeloofwaardig en erg onorigineel. The Shining, The Birds... Waarschijnlijk nog een waslijst die ik niet weet op te noemen maar het zit vol met clichés. Overigens was het echt belachelijk hoe de personages reageren op de meest bizarre dingen. Ze reageren eigenlijk helemaal niet op de horror, waardoor het moeilijk is als kijker om dat wel te doen. De geluidseffecten maakten de ongeloofwaardigheid en 'suspense' compleet.
De laatste tijd is mijn interesse in horror steeds groter aan het worden. Maar het blijkt lastig te zijn een écht goede horrorfilm te maken. Ik verwacht dat dit de slechtste film wordt die ik dit jaar zal hebben gekeken en blijf voorlopig liever bij de Franse/Japanse horror... Wat een rotfilm.
Wow!
Deze film heb ik in de bios gezien, en ik moet zeggen dit is wel 1 van de gruwelijkste films die ik ooit gezien heb, er zaten zeer veel goede enge momenten in, vooral veel schrik-momenten. vooral in het begin hoorde je een keihard geluid en een eng geest/spook
Ik vind dat deze film een absolute aanrader is.
Voor de liefhebbers van spoken horror
SanneW
Erg toffe film, met een hoop spannende schrikmomenten. Trouwens wat opvalt, dat huis waar ze in woonde, lijkt precies op dat huis van Knowing waar dat jochie in woonde. Een andere? Of hebben ze dezelfde set gebruikt.
Bubblez
- 2060 berichten
'Knowing' is voor het overgrote deel in Australië opgenomen en een scene in Massachusetts. 'The Haunting in Connecticut' in Manitoba, Canada, dus nee, niet hetzelfde huis.
Rianneke_Dan
Natuurlijk wist ik van tevoren dat een film was zoals vele in dit genre, maar meestal kan ik er wel van genieten en maakt het mij niet uit dat dit verhaal totaal niet origineel is. Maar bij The Haunting in Connecticut was dat anders, ik kon niet in het verhaal komen en vond het deze keer ook totaal niet boeiend of eng. De personages waren wel aardig, en Kyle Gallner zet wel een goede rol neer als 'zieke jongen die vreemde dingen ziet'. Maar ik vond het verleden ver gezocht en niet echt geloofwaardig overkomen, ook al is het verhaal Based on True Events. De sfeer was wel goed, maar toch was dit niet mijn ding. Dan vond ik The Amityville Horror beter en spannender.
Rianneke_Dan
4.0* Die sprak mij gewoon veel meer aan qua verhaal en personages. Zit veel meer sfeer in en is ook een stuk enger
DJ-horror
Ik vind The Amityville Horror ook een geweldige film, ik heb ook het origineel gezien die vond ik niet zo veel aan. Deze deze film vond ik ook goed qwa sfeer en schrikmomenten.
MahsaLOVESmovies
zo eng was die film nou ook weer niet..
ik vond my bloody valentine wel enger!
acteerwerk was wel in orde..
sfeer was wel goed en ook wel paar goede schrikmomenten!
verder niet echt boeiend of heel eng..
3 sterren is het wel waard
Mxfchan
De eerste helft was goed, er zaten aardig wat schrikmomentjes in, de spanning werd mooi opgebouwd. De laatste helft kreeg ik zo'n indruk dat ze tijd tekort kwamen ofzo en dat ze dus alles in een kwartiertje propten. De spanning werd dus op het laatst niet meer opgebouwd, integendeel, ik vond dat de spanning helemaal wegging. Het einde viel mij dus een beetje tegen.
Verder, met dit soort films is de verhaallijn altijd wat minder goed, maar dit verhaal was echt niet goed. Een jongen met kanker die hallucinaties krijgt is niet echt realistisch. Op een gegeven moment was ik zelfs bijna van overtuigd dat ie zwaar depressief is en lijdt aan een ernstige vorm van schizofrenie oid.
Maar ja, het is natuurlijk algemeen bekend dat als je naar de film gaat voor een goed verhaal je niet naar een horror(/thriller) film moet gaan.
Al met al geef ik deze film 3* want ik heb me toch gedurende hele film prima vermaakt.
Flipman
!Rianneke, ik ben het heel erg met je eens. Ik heb net een stukkie geschreven bij Flushed Away. Eigenlijk is weinig tot niks echt uniek/origineel aan die film, maar geweldig is ie zeker! Maar deze? Nee. een iets beter uitgevoerde versie van They Wait, verhaal is nagenoeg hetzelfde. Maar het weet nergens te verrassen. Het begint ook te plotseling in deze film, met dat interview. Aanvankelijk dacht ik dat ik naar een RTL4-woensdagavondfilm zat te kijken. En die hele opzet van: 'Oh-jee-de-geesten-willen-
iets-en-als-we-ze-dat-geven-laten-ze-ons-met-rust'-verhaaltje deed me redelijk snel interesse verliezen. De film is bij tijd en wijle erg creepy, maar weet de kijkervaring niet te redden. Let wel, ik was met een goeie vriend naar deze film gegaan en ons incluus zaten er zes mensen in de zaal. Die andere vier zaten er steeds doorheen te kleppen met hun stinkende @#$hoofden. De ergernis die dat veroorzaakte leidde enorm af van de film, maar daar deze op zichzelf al niet heel boeiend was bleef ik dus maar wachten tot ie afgelopen was.
Het weinig opzienbarende plot en de RTL4-dramamomenten doen deze film erg de das om. Weinig variatie, ondanks de fraaie visuele uitvoering, die heel af en toe voor een schrikmomentje zorgt. Deze momentjes komen echter het beste tot hun recht als je niet twee van die Friese Kuthola's naast je hebt zitten die hun smoel niet kunnen houden.
Mark08
Ieder zo zijn eigen mening wat al gauw discutabel wordt op deze site..
Mijn mening over deze film is dat het een gruwelijke Horror is die je continue op het puntje van je stoel laat zitten.
Ook zitten er goeie schrikmomenten in wat natuurlijk een horror tot een horror maakt.
Je moet ervan houden, en ik vind ook dat je een beetje je verstand op een laag pitje moet zetten want een film over een waargebeurt verhaal wordt toch altijd iets overdreven dus een kritische mening is eigenlijk overbodig.. (ook mijn mening)
Al met al vond ik het een zeer goeie film, mijn vriendin heeft amper gekeken en de zaal gilde bij sommige momenten.. Heerlijk toch??
Jonkovich
Niet zo'n beste film.
Komt traag op gang en de schrikeffecten werken ook niet bepaald mee aan wat een goede horror/thriller zo goed maakt.
Flipman
Ieder zo zijn eigen mening wat al gauw discutabel wordt op deze site..
Het maakt ook helemaal niet uit; je moet het geloven als het over je heen komt, zo'n film. Dat geldt voor alle films. Maar deze kwam niet over me heen. Hij greep me niet. Ik zat er niet in. Ik stond aan de zijlijn gapend toe te kijken. OK, de kijkervaring werd mede verpest door die Zemelteven met wie ik in de zaal zat, maar afgezien daarvan zou ik nog niet overtuigd zijn.
En ik ben ook hartstikke blij voor je dat je genoten hebt, maar dit heb ik al te vaak gezien. De timing is slecht, want ik wist te vaak al bij voorbaat wanneer er iets zou gaan gebeuren en dan meestal ook wat er dan zou plaatsvinden.
Flipman
Laat me raden... de kanker is aan het einde van de film spontaan verdwenen?
. Of stiekem toch gekeken:P?
Kelly_90
Paar keer geschrokken.
Best goed geacteerd vind ik zelf.
Alleen een onrealistisch verhaal.
Maar wel een goede schrikfilm
mcdaktari
Oke jij vind het dan misschien wel onrealistisch, maar het is wel gebaseerd op ware gebeurtenis. Zeggen ze , dus
L0sT_R3B3L
Hmm de een zegt waardeloze film,en de andere gruwelijke horror.
Ik ga deze film zo ook eens kijken.
brucecampbell
Vermakelijk filmpje, zeker de betere in zijn soort van de laatste jaren, maar het hollywoodeinde verpest alles weer. Spijtig, want de film had zijn momenten en een degelijke cast.
sarena
Gruwelijke horror is overdreven als je daarvan houdt is deze film veel te soft m.i.
Dit is een horror welke goed te kijken is door mensen die niet van het extreme houden.
Het verhaal zou waargebeurd zijn, dat hou ik in het midden, vindt het verhaal niet erg geloofwaardig. Maar welke horror is dat wel?
Dat houdt niet weg dat het een goed verhaal is met flink wat schrikmomenten.
Hij kijkt lekker weg.
Zakkie chips erbij en enjoy zou ik zeggen.
UrbanDjampa
Film kwam inderdaad traag op gang. Laatste gedeelte van de film maakte het deels goed.
Mai*
Wat een slechte film zeg!! Wat op waarheid gebasseerd?? 3 kwart van de film is verzonnen (kijk op internet voor documentaire).
Erg jammer.
De jongen speelde nog aardig goed. Maar het verhaal, de rest van de cast..wat slecht.
Uiteindelijk is het wel een avondje vermaak, maar toch met een bitter smaakje.
2.0
Keane1983
Damn wat veel verschillende meningen over deze film...maakt mij benieuwd wat het nu eigenlijk is...ik ga hem nu kijken en laat er strax wat meer over weten...

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Alone
Thriller / Drama, 2007

Los Ojos de Julia
Horror / Thriller, 2010
crematoriumhallucinatiegebaseerd op een waargebeurd verhaalspookachtigoccultismefuneral homemortuaryincinerator cousin relationshiptold in flashbackreverendfuneral parlorboy in periloncology warddesecrationchild cancerrosary isolated househide and seek duringcreditsstingerscientific experiment