Rambo: First Blood Part II (1985)
Genre: Actie
Geregisseerd door: George P. Cosmatos
Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Charles Napier
Releasedatum: 1 augustus 1985
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Rambo: First Blood Part II
"What most people call hell, he calls home."
Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...
John J. Rambo
Capt. Vinh
Sgt. Yushin
orbit
- 12092 berichten
Sorry was nog niet klaar met mijn comment.. lees 2e alinea nog even.. wist namelijk dat je daar meteen over zou beginnen
Heb mijn reactie hierboven al aangevuld op basis van je aanvulling
Rambo werd gewoon veel groter gemarket.. ook al omdat de concurrentie met spierbonk Arnie was begonnen en diens Terminator en Commando..
Interessant punt. Vraag me af of de marketing veel met Schwarzenegger te maken had. Terminator en Commando waren immers bescheiden hits. Ook de Terminator werd pas met deel 2 op de kaart gezet (Die ik veel minder vind
) Ik zou eens moeten nagaan waarom de marketing van Rambo zo groots is aangepakt. "t is misschien zelfs een van de eerste films die zo effectief gehyped werd, afgezien van Star Wars en Jaws, waar het onbewust tot een hype kwam.
Ik kan me de marketingcampagne overigens slecht herinneren, was daar niet zo mee bezig toen. Wist wel dat ik naar de voorpremiere moest en dat de film in de usa goed ontvangen was.
Volgens mij schoot de film gewoon raak en was Amerika toe aan een film waarin ze niet de losers (van Vietnam) waren, maar eindelijk mochten winnen. Ook de hele kwestie rondom POW's was toen nog erg actueel. Velen droomde er natuurlijk van dat hun vermiste familieleden nog ooit terug ouden keren. Ik geloof dat de film daardoor een hit werd en niet door de marketing campagne. Want je weet ook, hoeveel geld je er ook in stopt, een film flopt nog steeds al het publiek de film niet omarmd.
orbit
- 12092 berichten
Dat is ook zo, ik kan me herinneren dat hij flink werd gelanceerd met posters in de stad etc.. maar dat was natuurlijk al wel nadat hij in de VS flink had gescoord. Hoe het daar tot een succes is gekomen zal inderdaad wel met jouw redenering te maken hebben. Maar die spierbonkencultus kwam halverwege de jaren 80 toch ook wel op hoor. Misschien waren dit wel de eerste films daarin, samen met Terminator en Commando, maar de toon was in elk geval gezet.. en er was daarna zeker sprake van een soort boxoffice race tussen Sly en Arnie, waarbij elk steeds weer met een grootser product kwam om de film van de ander te overtreffen. Arnie heeft dat uiteindelijk beslecht met Terminator deel 2 inderdaad. M.i. ook een wanproduct, maar dat is weer een ander verhaal
FatMike
- 1976 stemmen
De 1e mag dan wel het orgineel zijn, maar dit 2e deel doet het 'm
voor mij het best.
De muziek is goed, camerawerk is mooi, er is zelfs tijd voor liefde
al is het maar een fractie van de film.
Rambo: first blood part 2 is een groots opgezet commercieel feest van aktie en spektakel!
Johnny is in het oerwoud, tussen de beekjes en watervallen, waarvoor ie getraind is, toch op z'n mooist!
4 Dikke sterren!
Vascago
Net weer eens gekeken. Waarschijnlijk precies in de juiste mood. Zwaar genoten.
chandor013
Net weer eens gekeken. Waarschijnlijk precies in de juiste mood. Zwaar genoten.
ook net gekeken zeer lekkere film precies de film die ik zocht voor vanavond.
en voor vele avonden. stom dat ik deze film niet vaker gezien heb.
lekkere actie en verstand op 0 en kijken maar
charmed one
een goed vervolg. elk moment heb ik genoten. een spannede film.
sinterklaas
De tweede deel van Rambo gaat nog een stapje verder. Rambo veranderd van een vluchteling in een meedogenloze huurling. Maar het verhaal hierin is meer standaard dan deel 1, vijanden afschieten en vervolgens de badguy en gijzelaars bevrijden. Desalnietemin is dit ook weer een vermakelijke prent. Actie zit er voldoende in, alleen was dat ook wel weer anders dan ik had verwacht. Sly speelt ook weer tof.
Gewoon een aangenaam vervolgje.
FunkStarr
- 1922 berichten
Ongelofelijk dat dit gemiddeld nog onder de 3* komt. En dat troep als Kill Bill in de top250 staat. Voor mij is dit ook de beste Rambo.
Minotaures
Kill Bill kan je eigenlijk niet met deze vergelijken, ze zijn totaal verschillend.
FunkStarr
- 1922 berichten
Het was maar een voorbeeld, geen enkele film lijkt op deze, althans als je de b-films van Chuck Norris e.d. niet meerekend
Mijn punt was meer dat er veel troep in de top250 staat, en dat een film als deze, die in mijn ogen toch wel minimaal een voldoende verdient, onder de 3* komt gemiddeld.
Minotaures
Kill Bill is inderdaad troep, ja. Haha...
Van mij mag deze ook een 3,15 of iets als gemiddelde hebben.
gorelover
rambo, blijft rambo.
dat zal altijd zo blijven, vind alle delen het aanzien waard.
geen topfilms maar puur vermaak.
deeltje 1 heeft het beste verhaal, deel 2 is pure popcorn, deel 3 ietwat teleurstellend (omgeving) en deeltje 4 is een mooie afsluiting.
reekscijfer 3.5
yeyo
en deeltje 4 is een mooie afsluiting.
Guess again, daar zul je een andere omschrijving voor moeten zoeken. Deel 5 is namelijk al in de maak!
Minotaures
De Lama's die een grapje over de Rambo-reeks maakten zal toch wel waar zijn zo... Rambo 28 - Ruben van der Meer.
Justinw
daar was ik niet van op de hoogte, dankje heirvoor
domkey
Staat zwaar in de schaduw van part one!
Wat een onzin.
Betamax
Vond hem wat slechter dan deel één.
Wel een spannend verhaal en veel actie.
Maar hoeveel held kan een man zijn?
Het word wat overdreven.
H1DD3
Vond hem wat slechter dan deel één.
Wel een spannend verhaal en veel actie.
Maar hoeveel held kan een man zijn?
Het word wat overdreven.
Phantasm
Ik vond dit deel net ietsje beter dan de 1-ste. Film heeft wel wat een trage opbouw, maar daarna wordt het alleen maar beter met veel aktie.
Vinokourov
Waar in het eerste deel nog een zekere cultfactor te bespeuren viel, wordt deze in het tweede Rambo-deel ingewisseld voor stompzinnigheid. Onze held wordt een karikatuur, die totaal niet serieus meer te nemen is. Enige diepgang moet gebracht worden door obligate dialogen tussen Stallone en een Vietnamese dane die in gebroken Engels cliché na cliché moet afwerken. Het valt allemaal maar niet mee. Okee, de actie was er in overvloed, maar iedereen weet dat overdaad schaadt. De tigste explosie wekte bij mij echt niet meer aandacht, enkel wat gegaap.
ErwinH
Redelijke film, maar ik vind First Blood een veel betere film.
Het clichématige heldenverhaal komt traag op gang en is op sommige momenten ongeloofwaardig. De vechtscenes met name doen denken aan the A Team, niet qua special effects, maar qua realisme. Wat Rambo allemaal overleefd is namelijk volstrekt onrealistisch, op zich is dat voor een film geen probleem maar het verhaal wordt wél als heel realistisch neergezet.
Had Amerika maar 10 Rambos gehad, dan hadden ze de Vietnamoorlog op hun sokken gewonnen.
Waar ik 2 sterren voor geef is Stallone zelf, die kan zo'n rol als Rambo ongekend goed spelen.
Traag op gang? Hij hangt al binnen 10 minuten aan het vliegtuig.... Daarvoor zie je m enkel een rotsblok kapot slaan en wapentuig uitkiezen. Nee, zit wat mij betreft geen grammetje overtollig vet aan deze film. En onrealistisch? Rambo kan dat!
mikey
Niet onrealistisch maar ongeloofwaardig. En Rambo kan het niet, maar Stallone kan er gewoon mee weg komen. Zoals altijd. He's the greatetst!!
ErwinH
Het verhaal komt traag op gang zei ik, Rambo komt gelijk op gang.

Rambo: Last Blood

1988

First Blood
1982

Opvolger van Sylvester Stallone: Noah Centineo speelt Rambo in nieuwe prequel

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Rocky
Drama / Sport, 1976

Yangguang Puzhao
Misdaad / Drama, 2019
vietnam veteraanhelikoptersubmachine gungevangenekrijgsgevangeneliberation of prisonersliberationleechvietnamvietnamese oorlogjachtmachinegunons legerwoudfotografieregeringoorlogvervolgwraakmartelensoldaatexplosiebow and arrowexploding bodyagentrussian armyelectrical torture denunciation