• 9.374.662 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Scott Mann

Met onder meer: Robert Carlyle, Kelly Hu en Ving Rhames

Plot The Tournament

"Every 10 years, the world's greatest assassins gather... Only one will survive."

Elke zeven jaar vindt er in een willekeurige stad 'The Tournament' plaats. Dit is een strijd tot de dood tussen de beste 30 huurmoordenaars ter wereld. De laatste persoon die overblijft krijgt een prijs van 10 miljoen dollar en de titel van 's werelds nummer 1. Dit gebeurt allemaal onder het toezicht van een select groepje miljardairs die gokken op een mogelijke uitkomst.

Joshua Harlow

Eddy Cusack

Lina Sofia

avatar van rasterdragon

rasterdragon

Ik vind het wel een goede film lekker veel actie, maar het kan beter qua acteer werk

avatar van mikey

mikey

Zoveelste 'living chess game flick voor een bepaalde elite' valt op door veel humor, snelheid en actie.

avatar van DarkShadow

DarkShadow

Ik vond het wel een leuke en vermakelijke film om naar te kijken. Het verhaal is wel matig maar er was wel genoeg actie.

Het is gewoon een leuke zondags film.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Even via upc on demand voor 5 euro gezien en ik moet zeggen dat ik me wel heb vermaakt met deze bullshit film .

één keer zien en dan nooit meer natuurlijk maar de film is gewoon erg vermakelijk omdat de actie gewoon goed in beeld is gebracht.

Er kwamen wel komische scenes in voor, maar de hond om het leven brengen vond ik wel erg zielig en onnodig maar goed.

Actie was goed en bloederig maar het verhaal sloeg echt nergens op maar goed het was een leuke bullshit film en deze vond ik echt 100 keer leuker en beter dan Gamer (met gerard butler).

avatar van PascaL

PascaL

Lagedrempelige DTV maar wel vermakelijk

avatar van Xen0n

Xen0n

Actie, actie, actie, actie, actie, actie, actie met een beetje verhaal.

Zelfs dat kan nog vermakelijk blijven.

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Imperial Figure schreef:

Mijn hemel--de hond.....hoe zit het met de mensen?

Verder natuurlijk niet beoordelen op intelligentie deze film, dan zijn 4 sterren gerechtvaardigd binnen het genre. Noem maar eens wat veel beters.

Oja, en dan nog voor Imperial Figure- het hondje was niet echt dood hoor, het was maar gespeeld.

avatar van Rebel80

Rebel80

Kierkegaerd schreef:

Mijn hemel--de hond.....hoe zit het met de mensen?

wat is er met de mensen? who cares, dieren zijn onschuldig, mensen niet.

avatar van -M-

-M-

Naar mijn mening was dit een goeie actiefilm. Weer eens iets anders dan anders. Ik heb van het begin tot het einde met spanning gekeken.

En de hond: het is en blijft maar een film......

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Rebel80 schreef:

wat is er met de mensen? who cares, dieren zijn onschuldig, mensen niet.

Ik stel voor dat je de onschuldige willekeurige slachtoffers eens gaat tellen.

avatar van pluis1111

pluis1111

Wat een heerlijke onzin actiefilm

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima actiefilm, alleen het verhaal met die priester had voor mij niet gehoeven, maakt voor mij de film er niet beter op. En dan ook nog een priester met een drankprobleem? Wat voegt dit toe aan de film denk ik dan, het gegeven dat Joshua terugkomt om zijn vrouw te wreken en al een prima plot
Lekker voor de zondagmiddag, Kijkt lekker weg.

avatar van jaco.sp

jaco.sp

vond het een rot film

avatar van cobra34

cobra34

top film lekker om avond's lekker na te kijken

avatar van D.Toretto

D.Toretto

Aardige film. Alleen het is het hetzelfde idee als the condemned daardoor wat minder origineel. De actie was wel te doen, het is alleen een heel dun verhaal en de locaties hadden wel wat spectaculairder gemogen...

avatar van airbus1

airbus1

Net gekeken, was een leuke film. verstand op nul en kijken want van het verhaal hoef je het niet te hebben. Het acteerwerk had ook iets beter gemogen. The condemned is bijna dezelfde film alleen vind ik die wat beter. toch nog 3,5*

avatar van Zinema

Hap-slik-weg.

En dat is prettig bij dit soort filmpjes.

Niets ingewikkelds aan, geen enkele character-uitdieping of iets wat dies meer zij. Heeft dit ook niet nodig.

Lekker knallen met het verstand op 0. Niet de beste binnen het genre (is inmiddels al bijna een genre an sich), maar wel vermakelijk en vooral onderhoudend. Carlyle blijkt echter wat misplaatst. Zeurderig zijplotje ook.

Redelijk.

avatar van euromarc79

euromarc79

Ik hou wel van dit soort films.

goede actie, een lekkere popcorn film.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik heb de film gister gezien. Vanwege het redelijk interessante script was ik wel benieuwd wat ze ervan gemaakt hadden. En dat viel helaas niet mee. De film wordt imho een beetje afgeraffeld. Je kan hier een veel betere film van maken. Met betere acteurs. Ik vind dit dus een gemiste kans.

Thorak

De film begon best aardig in het hotel, naar mate de film vorderde ging alles steeds minder voorstellen en werd er een hoop van het verhaal weggelaten om het wraak stukje naar voren te trekken. Robert Carlyle vind ik altijd wel een grappig acteur en ook hier weer, zeker hoe hij geintroducerd word in deze film Kelly Hu is ook zeer de moeite waard om te zien, voor de rest allemaal niet erg veel bijzonders, zelfs niet met verstand op 0. In dit genre bestaan betere films. Van 30 huurmoordenaars had ik toch iets heel erg anders verwacht dan een chaos zoals dit...

avatar van armand 1

armand 1

Niet mijn smaak teveel geweld en niks verhaal.

avatar van MisterHeli

MisterHeli

lekkere film om te kijken. veel actie ! prima.

avatar van FRW1912

FRW1912

Idd een verstand op nul film, maar al met al vond ik hem als nog tegen vallen. Achter een tafel in een kroeg schuilen terwijl en 100 kogels van die tafel weg ketsen. Yeah right

avatar van Edotje

Edotje

FRW1912 schreef:

Het is een film.... lekker Boeieee.

avatar van Ossenkar

Ossenkar

Dit is een film met de welbekende acteur ik noem hem voor het gemak maar even John koffie van de green mile.Nu in een rol die wat beter bij hem past maar de hele film is gewoon een B film je moet er open voor staan zoveel zinloos geweld en overdreven neppe gesprekken tussen de hoofdpersonen.

Het verhaal is ook al zo vaak gedaan Dus dit is echt een film die je beter niet kijkt .

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

The Tournament

Films waarin mensen elkaar af moeten maken voor een tv-show, weddenschappen of andere zieke spelletjes zijn in de laatste jaren veel voorbij gekomen. Denk aan het Japanse Battle Royale, The Condemned of de recente film Gamer. Meestal (met uitzondering van Gamer) zijn dergelijke films vaak slecht uitgewerkt en geen echte hoogvliegers. Met het gevoel weer zo'n film aan te zetten ben ik begonnen aan The Tournament.

Integendeel tot mijn verwachtingen, sprak de film mij vanaf de eerste tot de laatste minuut aan. De acteerprestaties waren goed, aardig wat bekende gezichten, erg goede special effects, afwisselende en amusante actiescenes, spannend, en bovenal, wat bij andere dergelijke films vaak tekenend is, geen voorspelbaar einde. Vanaf het begin tot het einde is The Tournament boeiend.

Een visueel aantrekkelijke en spannende film.

Ossenkar schreef:

Dus dit is echt een film die je beter niet kijkt .

Hen jij ook niet gedaan, Michael Clarke Duncan speelt namelijk helemaal niet in deze film!

RooieBloemkool schreef:

Van die films is Gamer wel redelijk maar Battle Royale juist de 'hoogvlieger', The Condemned ga ik maar niet eens over beginnen...

avatar van Ossenkar

Ossenkar

Thorak schreef:

gelukkig dat je het wel weet ik had me even vergist dacht echt dat het hem was.my bad

Ossenkar schreef:

Hmmm afgezien dat het alle 2 negroide mannen zijn zie ik toch weinig gelijkenissen hoor, Michael Clarke Duncan is toch een vele malen betere acteur, Ving Rhames kan alleen een beetje stoer doen maar verwacht van hem verder weinig acteer talent. Duncan heeft toch bewezen ook in een drama zich staande weten te houden, dat zie ik Rhames nog niet doen...

Ik weet niet hoe oud je bent maar ken je de 'band' Snap? Daar zat een neger bij die ik wel erg op Ving Rhames vind lijken (althans zo herinner ik het me, het is ook alweer van een tijd geleden en het was ook niet mijn ding).

avatar van mario_arnhem

mario_arnhem

Geen hoogvlieger best oke om naar te kijken

dat met die hond vond ik minder..