• 9.374.495 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Scott Mann

Met onder meer: Robert Carlyle, Kelly Hu en Ving Rhames

Plot The Tournament

"Every 10 years, the world's greatest assassins gather... Only one will survive."

Elke zeven jaar vindt er in een willekeurige stad 'The Tournament' plaats. Dit is een strijd tot de dood tussen de beste 30 huurmoordenaars ter wereld. De laatste persoon die overblijft krijgt een prijs van 10 miljoen dollar en de titel van 's werelds nummer 1. Dit gebeurt allemaal onder het toezicht van een select groepje miljardairs die gokken op een mogelijke uitkomst.

Joshua Harlow

Lagedrempelige DTV maar wel vermakelijk

Amen !!

avatar van Nomak

Nomak

Het verhaal is niets nieuws natuurlijk, maar dit is wel altijd vermakelijk. In deze film zijn de actiescènes regelmatig wel erg goed uitgewerkt. Op dat gebied is het één van de betere films uit het genre.

Vooral erg leuk bedacht dat die priester zo een zendertje in zijn lichaam krijgt, al deed zijn personage me niet zoveel. Het had een meerwaarde omdat op die manier de Fransman haast ongezien kon doen en laten wat hij wou. Ik begrijp niet waarom niet meer personages op dat idee zijn gekomen. Zo moeilijk was het toch niet.
Ving Rhames stelt in actiefilms zelden teleur en hier dus ook niet, al is het ook niet echt speciaal wat hij hier laat zien. Vooral op het einde vond ik het nogal jammer dat hij zo dramatisch gaat doen. Dat past niet echt bij zo een koelbloedige killer.
Mijn favoriete personages waren de Fransman Bogart en Lai Lai Zhen, het personage van Kelly Hu. Geweldig wat die Fransman allemaal liet zien, met afstand de gevaarlijkste deelnemer. Mijn favoriete vrouwelijke actieheld Kelly Hu is natuurlijk ook altijd fijn om naar te kijken. Deze oogverblindende dame is met haar martial arts achtergrond uiteraard perfect geschikt voor de rol van een vrouwelijke moordmachine. Wel heel erg jammer dat zij het toernooi niet wist te winnen. Al is ze wel de enige overlevende, dus eigenlijk kunnen we haar toch als winnaar beschouwen.

Er is hier in voorgaande berichten al enkele keren een scène aangehaald waarin er een hond wordt neergeschoten. Duidelijk dat men dit erin heeft gezet om de haat van de kijker op te roepen tegen dat personage. Iets wat overigens prima lukt want mede daardoor vond ik het al meteen de meest onuitstaanbare deelnemer. Jammer dat die nog zolang weet te overleven.
Men had beter wat meer speeltijd gegeven aan Scott Adkins die hier in de weinige tijd die hij krijgt één van de meest indrukwekkende deelnemers neerzet.

Maar goed, The Tournament is in elk geval een prima actiefilm. Het einde was allemaal wel nogal overbodig. Men had de film beter kunnen stoppen na de crash van die vrachtwagen. Dat hele dramatische gedoe achteraf vond ik wat overbodig.

avatar van Nomak

Nomak

Sjoerdow schreef:
de hoofdrol is weggelegd voor een vrouw. Hoe onrealistisch. Ik word een beetje schijtziek van die actiefilms waarin vrouwen zo goed kunnen vechten en voortdurend de échte getrainde bad-asses weten te verslaan. Wat een bullshit!

In de meeste gevallen zou ik je gelijk geven. In een film als Elektra (om maar wat te noemen) ziet het er belachelijk uit, en is de actie zwak en totaal ongeloofwaardig.

Maar je kan toch niet zeggen dat Kelly Hu het hier slecht doet. In dit geval maakt het weinig uit of het om een vrouw of een man gaat. Zij is iemand die in vechtscènes geloofwaardiger overkomt dan de meeste mannen.
Zij is trouwens iemand die echt getraind is en uitstekend kan vechten.

avatar van DeCol

DeCol

In eerste instantie een leuk concept, maar de uitwerking kan beter. Grote gemis vind ik cast die hier, met uitzondering van sommigen, heel matig was. Ving Rhames is een houte klaas en Robert Carlyle loopt constant te janken. Het deed me allemaal weinig. Ook jammer dat er weer zo'n dosis drama op het einde moet worden gebruikt. Gelukkig maakt de actie veel goed wat er voor zorgt dat The Tournament een degelijke actiefilm is die lekker wegkijkt.

avatar van pierrrke

pierrrke

eerst negatief

-Verhaal lijkt erg veel op dat van de condemned iedereen vermoorden in een bepaalde tijd tot een iemand overblijft anders ontploft iedereen. maarja ik betwijfel of het verhaal van de condemned wel origineel is .

-Het ging hier over de 30 beste moordenaars ter wereld, dat was niet echt te zien soms, een vent die in een nachtclub met een ak/47 wat wild in het rond staat te schieten is niet echt professioneel denk ik.

positief

de acteurs die waren prima

actie soms overdreven maar lekker vies

een goede film wel maar goed voor een 1 keer

herzien over een 5 jaar ofzo

avatar van Xstriem

Xstriem

Wauw, het bloed druipt nu nog van mijn beeldscherm. Het kletteren van het bloed klinkt nog in mijn oren. Wat een geweldige actie, tot in detail uitgevoerd en gefilmd.
De franse freerunner was erg goed.
Mensen die ook nog een beetje drama/ verhaal verwachten, zitten met deze film niet goed. Eén en al actie.

Ik ben het met een eerder bericht eens: Ving Rhames overacts in het laatste gedeelte van de film. Zijn stem slaat over, hij wiebeld teveel op zijn benen...
Maar dat kan de pret niet drukken. Goeie vondst om het 'tracking device' van Lai Lai mee te nemen...

Lekkere actie

avatar van RtW

RtW

- B-film

- verwachte door de goede recensies een serieuze thriller of iets dergelijks maar ik krijg een simpele piefpafpoef film te zien met een te simpel verhaal.

- Stoorde me vooral aan dat neplachen van die geldschieters als die slechte acteur 'zogenaamd oprichter van the tournament' een (grap) maakt.

De enige leuke acties vond ik met die freestyler 'sebastian foucan' die ook in james bond wat rollen had.

Kwa effecten o.i.d. had het ook een film uit 92 kunnen zijn.

Alleen leuk als je non-stop onthoofdingen wilt zien zonder verhaal met je verstand op 0, je hoeft in ieder geval niet na te denken. Maar verwacht geen serieuze thriller, wat ik dacht dat het was.

avatar van Jamzy

Jamzy

goede film het bloed spat echt van het scherm

het verhaal is wat slapjes 'kill or be killed'

avatar van -M-

-M-

Het is geen superfilm maar absoluut geen B film zoals sommige menen. Het is weer eens wat anders. Geen doorsnee film. Juist daarom gaf ik een 4*

avatar van Thorak

Thorak

Weer eens wat anders?

Mischien even de eerder genoemde films een bekijken?

avatar van icemanjm

icemanjm

Vond dit wel een goede film, veel actie en goede acteurs! goed voor een avondje mee tevullen! Zeker geen B movie! aanrader.

avatar van Rodger

Rodger

Goede vlotte actie film.. een lekkere wegkijk film zoals het vaak genoemd word...

En dat is het ook...

2.5 voor de actie, en entertaiment...

avatar van Sunshine1983

Sunshine1983

Gewoon een goede film. Heb me goed vermaakt.

avatar van PartyMinded

PartyMinded

Leuke film, het gegeven is oud, maar zitten leuke acties in. Kijkt goed weg. Zeker een aanrader.

avatar van metalfreack

metalfreack

Thorak schreef:

Weer eens wat anders?

Mischien even de eerder genoemde films een bekijken?

het heeft mischien een deel van die films, maar het heeft er zijn eigen unieke draai aan gegeven vind ik. Ik vind het zeker een film dat het waard is om te kijken, vond het zelf een goeie film.

avatar van canciser

canciser

Slechte film, zeer voorspelbaar en erg cliché. De personages zijn belachelijk slecht uitgewerkt en de muziek komt nooit op het goede moment. De actie is wel leuk, maar soms wat over the top. 2*

avatar van vwtune

vwtune

Erg vermakelijke film! Brains op 0 en kijken maar.

avatar van BraveSirRobin

BraveSirRobin

Argh, wat een ongekende prut is dit zeg, de meest waardeloze film die ik in tijden heb gezien. Van tijd tot tijd zie ik graag een hersenloze actiefilm, dus het genre is niet het probleem. Maar ook bij laagdrempelige actiefilms is er nog steeds sprake van een drempel, er moet nog wel iets deugen!

Dat is bij deze film, op het concept na, duidelijk niet het geval, ik weet nauwelijks waar ik moet beginnen met opnoemen.

Die priester werd er enorm geforceerd bijgehaald en irriteerde me mateloos met zn gemekker net als die enorm softe beroepsmoordenaar. En het rottige was, ze sterven niet! Zit je daar de hele film mee opgezadeld! Hoe moeilijk is het voor beroepsmoordenaars om een priester te vermoorden? Het meerendeel van die deelnemende beruchte professionals waren prutsers, kanonnenvlees. Het is zonneklaar dat die vrouw van de champ is vermoord om hem weer te laten deelnemen, maar die kerel is zo enorm traag van begrip dat ie, terwijl hij de 'puzzel' al heeft opgelost, nog 3 keer om het antwoord moet vragen bij die spelbaas.

ahhh, ik heb geen zin om nog meer op te noemen, de teleurstelling al weggetyped.

avatar van VT1100

VT1100

Een van de beste films die ik de laatste tijd gezien heb....

avatar van Reinbo

Erg zwak gebeuren dit. Ook belachelijk verhaal met die priester. Nee, er zijn veel betere no brainers.

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Gewoon een lekker actiefilm met weinig verhaal. Lekker potje bier erbij, en verstand op nul. Voor een goed verhaal moet je een andere film huren.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Lekkere film voor de zondagmiddag , gewoon slecht verhaal met veel actie en bloed.

avatar van pietermi

pietermi

Leuke film voor ontspanning. Voor het verhaal hoeft het niet, dat is voorspelbaar.

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

Vermakelijke actiefilm met echt brute scénes. Als je hem afkraakt vanwege het verhaal ben je een dombo.

avatar van mipha

mipha

Waargebeurd verhaal.. toch..

en die monotone Ving Rhames.. was hij niet de leadzanger van SNAP?

al om al.. klote weer niets te doen film..

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Voor het soort film een leuke vermakelijke film, kijkt lekker weg zonder dat je na hoeft te denken...

De fransman was top!

avatar van Sfoinx

Sfoinx

Ik hield er al rekening mee dat dit ik geen goed verhaal zou zien en alleen maar harde actie maar vond het alsnog tegenvallen. Het verhaal en de acteurs/personages waren ruk en de actie kon mij ook niet echt bekoren. 2 sterren dus.

avatar van Caldora

Caldora

Heel vermakelijke no-nonsens film. The Tournament heeft alles; leuke actie, veel bloed, veel gore en wat droge humor. Verder heeft deze film vlakke personages, wat blote tieten, een plot wat nergens over gaat en nog wat over the top emotie als kers op de taart.

Moet je deze film kijken met je vriendinnetje? Nee, tuurlijk niet. En als je hem alleen kijkt of met wat vrienden moet je ook geen goed verhaal verwachten of schitterende plotwendingen. Wat je wel moet verwachten is puur vermaak dat je zelfs met twee hersencellen nog zou kunnen volgen.

Ving Rhames is altijd leuk en lekker dom, dus je weet wat je te wachten staat. Deze film is zeker geen juweeltje en ook niet het beste in zijn genre, maar hij vermaakt en hij boeit best wel als je niets verwacht. En met die puntjes aangevinkt doet The Tournament precies wat je wél moet verwachten; vermaak.

avatar van Noodless

Noodless

"Caldora"] schreef :

Bij deze uitleg kan ik me helemaal vinden. 7/10

avatar van laulau

laulau

is die Harlow nu dood aan het einde van de film?