• 9.373.705 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Scott Mann

Met onder meer: Robert Carlyle, Kelly Hu en Ving Rhames

Plot The Tournament

"Every 10 years, the world's greatest assassins gather... Only one will survive."

Elke zeven jaar vindt er in een willekeurige stad 'The Tournament' plaats. Dit is een strijd tot de dood tussen de beste 30 huurmoordenaars ter wereld. De laatste persoon die overblijft krijgt een prijs van 10 miljoen dollar en de titel van 's werelds nummer 1. Dit gebeurt allemaal onder het toezicht van een select groepje miljardairs die gokken op een mogelijke uitkomst.

Joshua Harlow

Caldora

joh...

avatar van Ricardo079

Ricardo079

Wat een vette actiefilm zeg! Origineel verhaal, dat zie je niet zo vaak meer in actie films. Zeker een aanrader.

avatar van Lennert

Lennert

Toegegeven, het script was niet denderend en zeer voor de hand liggend (helemaal de reden waarom Rhames' vrouw zou zijn vermoord), maar de fantastische en spectaculaire actie maakte een hoop goed. Wilde achtervolgingen, kogelballetten, explosies, martial arts: alles was goed vertegenwoordigd en zeer goed geschoten. Wonderbaarlijk hoe men met een gering budget zo'n cast bij elkaar kan zetten, de crew heeft fantastisch zijn best gedaan.

Wat betreft de acteurs heb ik in ieder geval genoten van de neurotische Carlyle en de immer charismatische Liam Cummingham. Ving Rhames deed het niet slecht, maar was op bepaalde momenten iets te melodramatisch. Hu gaf niet haar beste prestatie, maar was in ieder geval een lust voor het oog en had mooie gevechten, waaronder een mooie scene met martial arts expert Scott Adkins (die helaas erg snel in de film dood ging, ik had hem graag meer mensen te lijf zien)

Met de hoeveelheid matige actiefilms die tegenwoordig in de bioscopen komt, verbaasde het me dat The Tournament als DTV release wordt uitgegeven, het zag er veel grootser uit dan het budget doet vermoeden. Misschien dat de cast niet groots genoeg was en het concept toch te simpel waren, wie zal het zeggen. Voor de liefhebber in ieder geval een verplichte aanschaf!

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Wat een giga-tegenvaller. Ik had op soortgelijke actie als in Gamer gehoopt, maar dan kom ik toch van een koude kermis thuis.

Allereerst hebben de acteurs een hoog irritatiegehalte. Kelly Hu is leuk, maar man, die Robert Carlyle, Liam Cunningham en Ving Rhames. Tranentrekkend slecht gewoon.

Robert Carlyle steeds als de jankende priester, moest dat stukje er nou echt in? Enige hoogstandje in de film is dat de priester uiteindelijk niet zijn celibaat verbrak, maar dat zegt denk ik meer dan genoeg. Het bloed is leuk, de scenes met de Franse acrobaat zijn wel aardig, maar verder grote en onnodige tijdverspilling.

avatar van eclipx

eclipx

na het lezen van een paar berichten hier, begon ik met een beetje tegenzin te kijken, omdat het zogezegd een domme film is...

eerlijk gezegd vond ik hem best nog meevallen!!! (beter dan Gamer, Death Race, en die andere film met ook huurmoordernaars&wedstrijd)

Op sommige vlakken is het een raar verhaal.. bv; overal camera's.. echt overal?? Unlimited ammo? Want ze schieten precies heel erg veel met slechts één magazijn.

Soms is de film een beetje voorspelbaar.. maar er zijn genoeg vette actiescenes zoals bv martial arts, gunfights, gore & spectaculaire autocrashes.. bv die op het einde bijna, echt origineel, ik heb nog nooit een auto over een tankwagen zien vliegen!!! Soms trekt het zelfs wat op Pulp Fiction

Van Carlyle, ben ik niet zo zot.. vind het maar een rare acteur.. Van Kelly Hu had ik nog nooit gehoord, maar ik vind ze wel een mooi madammetje, en ze kan ook goed acteren.. Ving Rhames vind ik een soort van Arnold Schwarzenegger/Jean-Claude Van Damme kruising, maar gewoon nog dommer...

4 sterren!!

avatar van eltorro

eltorro

Een actie filmpje, die zich zelf soms iets te serieus neemt en de dialogen om te huilen zijn. Gelukkig was de actie genoeg aanwezig en dik in orde, en ging gespaard met het nodige bloed verlies. En aangezien het budget van de film nog geen eens zo groot is, als de prijs die de huurmoordenaars in deze film konden winnen toch maar 3*

Minotaures

Opzich een redelijke hitman-film.

De gore en bloed zitten er lekker goed in. De actiescènes waren redelijk goed in beeld gebracht. Natuurlijk mochten de hitmantrucjes hierbij niet ontbreken (zogenaamd achter een deur staan en dan vanaf de andere kant binnensluipen en schoenen langs een auto neerzetten om een hinderlaag te plannen, als voorbeelden).

Kortom: hou je van lekker veel knallen & wapens, dan is dit een bijpassend film!

avatar van Nancy1980

Nancy1980

geweldige vette actiefilm.

Tha-Joker

Het verhaal klinkt zo vet, maar de score is niet geweldig. Is dit een straight-to-dvd?

Tha-Joker schreef:

Persoonlijk raad ik je hem aan om het eerst te huren. Tenzij je een echte hardcore-actiefan bent, dan kan je wel 7 - 10 euro voor neerleggen.

Tha-Joker

Ik ben best wel een actie-fan. Alleen het probleem is dat onze videotheek plaats heeft moeten maken voor een bruidsjurkenwinkel (of hoe je dat ook noemt). En de dichstbijzijnde is nu 13 km weg.

Tha-Joker

Btw: is het echt mooie actie (origineel)? En wordt het goed gefilmt, dus niet vanuit van die rare camerahoeken waardoor ik het idee heb dat ik naar een B-film kijk? Voorbeeld Fight Night.

Minotaures

Het is hele grove en brute actie (Spoiler: bruutheid en geweld. halfgeknallen hoofden, opgeblazen lichamen en het kapotschieten van ledematen).

Met de camerabeelden was er niet veel mis, soms inderdaad een kleine gevoel dat ik naar een goedkope film keek. Maar dat valt reuze mee.

Je zou hem bij de Media Markt kunnen kopen en mocht je hem niet leuk vinden, simpelweg omruilen voor een andere - smoesje dat de Dvd happert o.i.d - of zelfs geld terug (de MM in Zoetermeer geeft geld terug, dus ik neem aan dat alle andere filialen hetzelfde reglement hebben).

Tha-Joker

Oke bedankt Dichtstbijzijnde MM zit voor mij in Amsterdam. We hebben in het dorp wel een FRS zitten. Dus ik zal daar binnenkort even kijken. Bedankt!

Btw: wel een mooi concept voor een film. Kent iemand nog meer van dit soort films?

avatar van Nomak

Nomak

Tha-Joker schreef:

Kent iemand nog meer van dit soort films?

The Condemned

Battle Royale

Mean Guns

Tha-Joker

Battle Royale wil ik al een hele tijd supergraag zien. Die andere ga ik nu is ff bekijken! Bedankt!

Tha-Joker

Het verhaal van beide lijkt me geweldig om te zien. Alleen jammer dat ze zo laag beoordeeld worden.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Als ik Robert Carlyle zie, hoor ik in gedachten hem altijd zeggen "She shot me *..........* In the f*cking ass!! haha.

Best een leuke film, vlot verhaal etc. Degene die Bogart speelt zou ik trouwens een goede opvolger vinden voor Blade, nu Wesley Snipes toch aan het brommen is (hij zit nog steeds toch?). Mochten ze ooit nog een goed (!) vervolg maken.

3 sterren waard, heb me best vermaakt eigenlijk!

avatar van Poppe

Poppe

Ik vond The Tournament een enorme tegenvaller, sterker nog ik vond het een aanfluiting.

Het verhaal is simpel, 's werelds beste huurmoordenaars nemen het tegen elkaar op voor tien miljoen dollar en de 'wereldtitel' opzich is dit geen verkeerd uitgangspunt voor een actie-spectakel, maar de uitwerking vond ik tenenkrommend!

Elke actie-cliché zit erin gepropt, alsof de makers op geen één vlak ook maar een beetje originaliteit wilde leveren. Leuk hoor als je niet je aandacht bij een verhaal wil houden, maar een beetje diepgang had geen kwaad gekund.

De actiescenes zijn ok en volgen elkaar (godzijdank) snel op, alleen wel erg jammer dat die in clichés vallen. Jammer voor de gedane moeite.

Het acteerwerk is bedroevend, Rhames vond ik opzich nog wel te pruimen, maar dat was vooral omdat hij niet veel tekst had.

De overige karakters zijn een parodie op een parodie.

Nope, ik heb me absoluut niet vermaakt..

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Redelijk vermakende film. Wat het verpest is de poging van de makers om er nog enigszins een verhaal in te brengen. Dit komt echter totaal niet over en ze falen hier ook keihard in. Verder wel leuke actie, niet erg origineel acteerwerk was redelijk en gewoon niet al te veel bijzonders. 2.5*

avatar van the loner

the loner

Deze film gekeken zonder enige voorkennis, enkel dat het om een strijd tussen huurmoordenaars handelt. Voornaamste reden waren de aanwezigheid van Ving Rhames(mister cool uit Pulp Fiction en Mission Impossible), Kelly Hu (lekker, pittig) en Robert Carlyle (meestal best wel grappig) en het concept hitman dat mij altijd al heeft aangesproken.

Nu ben ik niet vies van aktie noch enig bloed of verlies van lichaamsdeel in films (zolang het 'functioneel' blijft) maar deze film lijkt mij toch de naam slashermovie waardig vermits het bloed en de lichaamsdelen frequent in het rond vliegen.

Niet echt mijn ding, dus.

avatar van Aapje81

Aapje81

Langdradige en absurde pulp.

Het filmpje voldoet aan alle regels van zijn genre maar

is zeer clichematig en voorzien van tenenkrommend slecht acteerwerk dat bij de liefhebbers vast in goede aarde zal vallen.

Matig

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Redelijk platvloers flimpje, met de gebruikelijke clichée grotemannentaal en gooi en smijtwerk.. Maar kijkt lekker weg als je niks anders te doen hebt.

avatar van erpunited

erpunited

Heb me wel vermaakt. Vond de film alleen heel erg voorspellend. Het acteerwerk was niet super maar heb me prima vermaakt omdat er telkens actie was. Er gebeurde veel waardoor de film niet ging vervelen

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke, vlotte aktiefilm, kijkt lekker weg.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Inmiddels niet meer origineel..

..maar dat is helemaal niet erg, want het is zo'n soort filmpje dat me altijd wel weet te boeien. Daarbij blaast het feit dat het onder de gewone mensen afspeelt (i.p.v. op een afgelegen eiland o.d.) een verfrissend windje erdoorheen.

Lekker bloederig en erg actie-vol, 2 dingen die ik altijd weet te waarderen. Tel daar een aantal toffe scenes bij op, zoals bijv. de shoot-out tussen Lai Lai Zhen en de Fransman in de bus (alhoewel een totaalshot het helemaal af zou maken, misschien alleen een beetje lastig met zo'n bus).

Robert Carlyle heb ik me i.t.t. sommigen niet al te erg aan gestoord, zeker met een geniale Kelly Hu als tegenspeler weet het sowieso wel weg te kijken. Liam Cunningham volstaat altijd wel als bad-guy en Ving Rhames heb ik ook nooit echt problemen mee.

Einde niet direct onverwachts, wel erg fijn.

avatar van Charmides

Charmides

Lijkt me een redelijke film , heb hem in bezit. Dus deze week nog kijken denk ik.

avatar van james_cameron

Onweerstaanbaar idee voor een film, kan haast niet fout gaan, zou je denken, maar toch weet regisseur Mann het grotendeels nog te verpesten. Hij voert een reeks sullige moordenaars op, filmt de boel op vrij lelijke wijze en hakt de aktiescenes in mootjes totdat er weinig bijzonders van overblijft. Carlyle heeft een bizarre, nogal huilerige hoofdrol; Rhames is gewoon slecht. Wat de film nog enigzins redt zijn de inventieve en zeer bloederige executies en een lange spectaculaire achtervolgingsscene met een dubbeldekker en een vrachtwagen, die wel wat aan de climax van Terminator 2 doet denken. Verder is het allemaal vrij onlogisch en verre van opwindend.

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van dit genre: Battle Royale, The Condemned, Surviving the game en zelfs The Pink Panther Strikes Again. Weinig verhaal, maar gewoon een hoop actiescènes en zien wie er eerst wegvalt. Op zich dus niets speciaal de film, maar wel zeer genietbaar. Leuke actie, kleurrijke figuren en af en toe de nodige humor. Meer moet dat soms niet zijn.

avatar van Chaos Industry

Chaos Industry

Lekker filmpje.

Niet te lastig, best voorspelbaar, Goede actie scenes, al met al gewoon een goede film.

3,0 sterren van mij.

Kan iemand mij trouwens vertellen waarom dit als genre Thriller heeft gekregen? Dit is na mijn mening een pure actie film. Niet meer en niet minder.