Genre: Actie / Thriller
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Scott Mann
Met onder meer: Robert Carlyle, Kelly Hu en Ving Rhames
Plot The Tournament
"Every 10 years, the world's greatest assassins gather... Only one will survive."
Elke zeven jaar vindt er in een willekeurige stad 'The Tournament' plaats. Dit is een strijd tot de dood tussen de beste 30 huurmoordenaars ter wereld. De laatste persoon die overblijft krijgt een prijs van 10 miljoen dollar en de titel van 's werelds nummer 1. Dit gebeurt allemaal onder het toezicht van een select groepje miljardairs die gokken op een mogelijke uitkomst.
Joshua Harlow
Gene Walker
Eddy Cusack
Lina Sofia
whitew1d0w
Inderdaar verstand op 0 en lekker weg kijken dat klopt.
Hij keek lekker weg maar vind het geen echte aanrader
schram101
Exact hetzelfde concept als The Condemned. Daarom ook minder origineel voor mij. Maar nog wel erg vermakelijk.
De actie en moorden zijn weer snoeihard en de film vliegt als een trein voorbij. Over acteerwerk mag je in een film als deze niet klagen en dat doe ik dus ook maar niet.
Het concept met de priester is sterk gevonden en leuk uitgewerkt.
Toch is het allemaal wat van hetzelfde, daarom geen hoog cijfer maar een 'gewone' voldoende.
pindatom
Een matige film tot ik de clou doorhad...wat een topper!!! Had de clou eerst niet door dus gelukkig legden ze het nog extra goed uit
Ik bedoel zeg maar dat stuk dat die man die het toernooi organiseerde uit het donker kwam en dus de opdracht had gegeven om zijn vrouw te vermoorden. Was echt benieuwd wie het had gedaan. Laila zou dat nooit zomaar doen, dus gelukkig had ze het met de juiste reden gedaan.
Toen die grote neger van pulp fiction zei "waarom waarom" toen had ik hem door.
En een knallend einde!
mcmdebot
Zeer ingewikkelde film. Die je wel drie keer moet kijken voor dat je de clou door hebt. PFFF wat een kraker
Maximilian
Mag je hem ook al na één keer doorhebben?
piepapannie
Soms zit ik wel eens in de bank of ergens anders en denk ik van.. volgens mij is alles al wel een keer gebeurd in alle films in de wereld. Maar toen ik deze film had gezien, wist ik wel beter. Heerlijke sfeer, prettige effecten en zeer goed acteer werk. Kortom een toppertje. Waar ik vooral van hou is een niet doorzichtig plot en M&M's. Dus dat zat bij deze film wel goed!
Heb hem wel 2 x gekeken omdat ik het de 1e keer niet heel erg goed snapte. Waarom? dacht ik de 1e keer... maar 2x was het me dus duidelijk en ging mn lampje boven mn hoofd branden
5 sterren!
Yanis
dat je deze clue niet door had.. hoe doorzichtig kan het zijn.. Verder een vrij lame verhaal met zeer matige characters.. Hier hadden ze veel meer van kunnen maken...
jumperjack
2,5 sterren voor de actie. Verhaal is slap en de clue is halverwege toch al duidelijk, Verder geen woorden over vuil maken.
Pkunk
Voor het gemis van jedi's en tijgers 2 punten aftrek. ivp 5 dus maar 3 sterren
hbarendrecht
Een hele beste geweldfilm. Het verhaal is natuurlijk onzinnig. Ik hou zelf niet eens van dit type film en toch had het mij te pakken. Een knap staaltje werk om zoveel effecten, stunts, achtervolgingen en schietwerk in 90 minuten te proppen.
Dat mensen de clou zouden missen geeft wel aan dat het verstand helemaal op nul was gezet.
schram101
Wat een reacties hier op die post van mcmdebot. Ik neem aan dat deze opmerking sarcastisch bedoeld was!
papaEd
redelijke vermakelijke film moderne versie van The Running man.
2.5 *
SmuttWars
Voor het gemis van jedi's en tijgers 2 punten aftrek. ivp 5 dus maar 3 sterren
geen Jedi`s én geen tijgers? Ik kijk puur uit principe geen films zonder tijgers of Jedi`s..
louisvf
Het concept met de priester is sterk gevonden en leuk uitgewerkt.
Hehe onze kenner
! The condamned is ook niet het origineel hoor en daarom dus ookzeker niet beter als deze! Als je deze eerst zou gezien hebben vond je deze (hopelijk) ongetwijfeld beter (ni dat ik hem goed vind ofzo eh...) maar deze film niet echt goed vinden omwille van de gelijkenissen in the condamned is toch maar iets raar om te zeggen! The condamned was echter ook zeer slecht en gepikt!
thizz_nation
nou ik vond het echt een goede ouderwetse americaanse actie film, geef mij maar meer van dit soort snacks.
YEAH !!!
- blood and bone tevens ook een aanrader !!
dwid
Simpel verhaal, goed acteerwerk en heerlijke actie. Lekker vermaak en een aanrader voor de liefhebbers...
Thorak

De eerste Battle Royale is zeer zeker goed, maar ook het 2e deel mag er wezen
Hehe onze kenner
!
Battle royal blijft goed, de Amerikaanse versies echter niet
Als je mijn post goed leest zie je dat ik niet zeg dat ik de film hierdoor minder vind. The Condemned is eerder gemaakt/uitgebracht en ik heb die film ook eerder gezien dan deze. Nergens heb ik het over minder kwaliteit/ amusement/ verhaal/ spanning gehad. Juist niet. De film is erg vermakelijk evenals The Condemned.
Overigens staat Battle Royal op mij 'must-see-lijst'. Zal het bij mijn beschrijving daar (na het zien van de film) niet over originaliteit hebben voordat je dat ook verkeerd interpreteert.
louisvf
Hehe, je weet toch wel nog wat je hebt geschreven?
: "Exact hetzelfde concept als The Condemned. Daarom ook minder origineel voor mij".
Als je zoiets zegt lijkt het alsof dat je nog nooit hebt gehoord van battle royal.
Ik wijs u er gewoon op dat ook the condemned niet origineel is!
Op het einde zeg je : "toch is het allemaal wat van hetzelfde, daarom geen hoog cijfer maar een 'gewone' voldoende. Als je dan nog eens zoiets zegt lijkt het weer alsof je battle royal niet kent en de vergelijking maakt met the Condemned!
Heb dus weldegelijk u post goed gelezen nietwaar?!
louisvf
Ik heb het trouwens toch ook niet over minder kwaliteit/amusement/verhaal/spanning ma bon.
Verder is een vergelijking met the condemned gewoon dom want die is op elk vlak slechter als deze. Als je dan toch een vergelijking zou maken is het logisch dat je deze met battle royal gaat vergelijken.
Volgens mij vond je the condemned al een lange tijd goed en wist je helemaal niet van het bestaan van battle royal, anders had je die vergelijking ook zeker gemaakt inplaats van hier zo'n stomme film als the condemned te vernoemen!
En je moet je trouwens niet aangevallen voelen! Schrijf je beschrijvingen maar zoals je wil, lezen zal ik ze ongetwijfeld nooit meer doen...
thisistimo
Begrijp niet wat er nou zo moeilijk was aan "de clue" in deze film?
Vond the Condemned trouwens vermakelijker dan deze...
Sjoerdow
Wat een boutfilm.
de toffe karakters gaan als eerste dood en de hoofdrol is weggelegd voor een vrouw. Hoe onrealistisch. Ik word een beetje schijtziek van die actiefilms waarin vrouwen zo goed kunnen vechten en voortdurend de échte getrainde bad-asses weten te verslaan. Wat een bullshit!
En waar is de originaliteit? Ik zie geen enkele "verbetering" in het script t.o.v. bijvoorbeeld The condemned. Bovendien stikt de film van de onnodige sentiment die de vaart er alleen maar uithaalt.
Die sentiment gaat notabene ten koste van de kills. van 18 naar 6 overgebleven spelers in een kleine 2 minuten? Kom op zeg, daarvoor haal ik geen actiefilm!
En moet ik nou werkelijk sympathie hebben voor een priester met een alcoholprobleem? dat die gozer de hele tijd overleeft is ook een klein wonder en het is zwaar te betreuren dat de sufste personages van de film overblijven.
Het einde was niet verrassend en roept alleen maar meer vragen op. die tracking devices worden niet herkend door de metaaldetectoren? En hoezo werkt ie opeens niet meer wanneer hij haar neersteekt en wel wanneer hij in iemands mond gestopt word? Dat was eerder namelijk niet zo, toen die neger het apparaatje uit zijn lichaam pulkte.
Ondanks dat nog wel een paar leuke actiescènes gezien, maar daarmee is ook alles gezegd.
van duijn
Vond hem zeer goed met geweldige actie en een goed verhaal.
Een van de beste recente actiefilm die ik ooit heb gezien.
Doet me een beetje denken aan the condemned.
Die vond ik ook al erg goed. Veel gelijkenis dus
*4.5
van duijn
[/quote]
Beste recente, die je ooit hebt gezien?
[/quote]
Beste nieuwe film die ik ooit heb gezien ja....
Ik zie topfilms vaker wanneer ze al wat jaartjes ouder zijn.
sander.h
Leuke film. Nauwelijks diepgang, wel volop actie en coole kills.
Hou je daarvan, dan kun je je geen buil vallen.
De verhaallijn is natuurlijk voornamelijk een excuus om lekker te knallen, maar het plotje rond die priester is wel goed verzonnen. Het komt de film in ieder geval ten goede.
Zonderiaan
haha deze was wel heel slecht zeg zo voorspelbaar als de inhoud van een pakje boter
pascal1988
Wel een leuke film met veel actie. Vond het einde een beetje jammer maar het zei zo. Hou je van veel actie dan zit je goed maar dan zitten er een aantal zwakke punten in. Ik zou zeggen als je een actie film maakt zoals deze doe het dan goed. Weliswaar zitten er ook leuke stukken in.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nitram
Thriller / Biografie, 2021

Blood and Bone
Actie / Drama, 2009
competitievechtsportensluipmoordenaarstrijdvuistgevechtoverlevingtournamentexplosiegevechtprizebattle royale