• 9.383.142 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Stel je voor.. vreselijk! Dit blijft mooi vanwege de setting, verder runofthemill horrorflick.

avatar van Zinema

Een van de betere horrorfilms met tegenwoordig nog steeds goede SE. Mooi en claustrofobisch spannend. De score is ook erg sterk en sfeervol. Zeer goed.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Toch wel een behoorlijk leuke horrorklassieker met enkele spetterende special-effects. Maar helaas weten de perfecte gore en erg mooie vormgeving het gebrek aan spanning niet te verdoezelen.

avatar van Reinbo

Drs. DAJA schreef:

het gebrek aan spanning .

Als de film iets heeft is het wel spanning.... Geweldige paranoia thriller die veel meer te bieden heeft dan enkel de effecten en de geweldige locatie.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

gebrek aan spanning?

toen het bloed werd getest vond ik geniaal.

nog nooit zo erg geschrokken!

avatar van Lad

Lad

Verhoging naar 4 stemmen, dit is echt wel een klassieker in de horrorscene...!

avatar van xangadix

xangadix

Ik vond deze vroeger doodeng. Al kijk ik er nu anders naar, ik vind hem nog steeds geweldig. I know you gentlemen have been through a lot, but if you find the time, I'd not like to spend the rest of this winter TIED TO THIS FUCKING COUCH!

avatar van the spies

the spies

Ik vind dit samen met Escape From New York de beste Carpenter film. Ook een goede rol van Kurt Russel trouwens. Mooie duistere sfeer zoals alleen Carpenter die neer kan zetten. Een soort kruising tussen Invasion Of The Bodysnatchers en Alien. Top!!

avatar van 606

xangadix schreef:

ja geweldig stukje heb het nu al 5 kkeer gezien blijft gewoon puik stukje horror film

avatar van v1ce

v1ce

De intro met de bass gitaar nootjes blijven altijd in mijn hoofd spoken!

avatar van Blackhole

Blackhole

ja...

ik keek the thing elke zaterdag avond..ik had zelfs twee stuks...

eh..ben ze nu kwijt...

geweldige film...de fantasie en beklemming vormen een keiharde mix in dit meesterwerk..

en die 'windows'....tja, ik kan er niks aan doen maar... is dat waar bill zijn idee van heeft gekregen...?

maakt niet uit...het origineel 'scared the crap out of me' en toen deze... die muziek ook...tjonge tjonge...ennio is nog steeds de beste

mijn dronken vriendinnen hebben deze vaak moeten zien...maar zelfs als ze klaagden gaf ik er niets om.. "cultuur" zei ik...en nog even een sigaretje erbij...

avatar van stormfox

stormfox

Beste horrorfilm ever.

avatar van klute89

klute89

Blackhole schreef:

Nooit het idee gehad om schrijver te worden?

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Die bloedtest en die Defilibrator scene waren echt geweldig echt een goede film goed opgebouwt heel knap gemaakt voor die tijd weer een geweldige Carpenter dus.

avatar van eltorro

eltorro

Heb hem een keer gekeken en hij leek me niet zo bijzonder en zette hem na een half uur al uit maar aangezien hij hier zo hoog scoort en dit toch mijn gerne is moet ik nodig nog een keer deze film kijken

avatar van Banjo

Banjo

• 2042 berichten

In het begin had ik m'n twijfels maar hij werd steeds beter!.

het is een zeer vermakelijke film !

avatar van Reinbo

Is nu op Blue Ray uit. Kwaliteit schijnt top te zijn.

avatar van Lad

Lad

Klassieker tot en met! Eén van de beste horrorfilm die ik ooit gezien heb!

avatar van Minotaures

Minotaures

damianodebeste schreef:

Dat zijn scene's die je het nooit doen vergeten.

'Cheatin' bitch'.

avatar van ewalk

ewalk

Vergeet die scene met het hoofd dat wegloopt niet!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Geloof het of niet, maar ik had nooit de hele film in één keer uitgekeken. Een paar keer zapte ik door de kanalen en kwam ik de film tegen, maar dan was het meestal op de helft. Dus keek ik een stukje mee en zapte weer verder.

Vandaag heb ik het op HD gekeken. En het is één van de beste horror films die ik heb gezien. De manier waarop de mensen zijn afgesloten van de wereld zonder hulp van buitenaf, de Thing die de hele groep probeert over te nemen en het wantrouwen waren perfect gebombineerd. En dan heb ik het nog niet over de special effects. En dat al in 1982.

Ben zeker van plan om de film nog een keer te zien. Zaten er echt een paar memorabele scenes tussen.

avatar van guylopez93

guylopez93

klassiekertje

avatar van crack1

crack1

Nu toch wel fel verouderd,toen een klein mijlpaaltje!

avatar van Vascago

Vascago

In 1 woord Geniaal. Kan zo in het rijtje bij Alien en Aliens.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

ewalk schreef:

Vergeet die scene met het hoofd dat wegloopt niet!

En de 'reanimatie'-scene ook niet!!!

avatar van RedEye_18

RedEye_18

''It's gonna get a hell of a lot worse before it gets any better.''

En de man sprak de waarheid.

Ik vind dit zo'n fantastische 'B-verhaal, A-uitwerking' film. Beetje hetzelfde uitgangspunt als Alien.

The Thing is een film die ik nooit zou vergeten, en ik zal de film altijd blijven verdedigen.

Er was eens iemand die ik op school kende en we kwamen in gesprek over films en toen vroeg ik: ''ken je The Thing?''

en toen zei hij: ''Haha, dat vind ik echt een slappe kutfilm.''

Ik ben toen opgestaan en weggelopen. Lulhannes

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Je had 'm juist moeten overtuigen van het feit dat het juist helemaal geen slappe kutfilm is, maar een science-fiction meesterwerk!

avatar van mikey

mikey

crack1 schreef:

Nu toch wel fel verouderd,toen een klein mijlpaaltje!

Nou, nou, nou zeg!

avatar van RedEye_18

RedEye_18

Pastichio Rocker schreef:

Heb ik uiteindelijk wel gedaan, maar op dat moment was ik te diep beledigd.

avatar van the spies

the spies

RedEye_18 schreef:

Heb ik uiteindelijk wel gedaan, maar op dat moment was ik te diep beledigd.

Je had hem gewoon vet hard in z'n thing moeten schoppen! Cultuurbarbaar!