Genre: Horror / Sciencefiction
Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David
Gesproken taal: Engels en Noors
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Thing
"Man is the warmest place to hide."
Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?
- IMDb (8,2 / 520460)
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (BoekMeter)
Clark
Garry
orbit
- 12092 berichten
Stel je voor.. vreselijk! Dit blijft mooi vanwege de setting, verder runofthemill horrorflick.
Een van de betere horrorfilms met tegenwoordig nog steeds goede SE. Mooi en claustrofobisch spannend. De score is ook erg sterk en sfeervol. Zeer goed.
Drs. DAJA
Toch wel een behoorlijk leuke horrorklassieker met enkele spetterende special-effects. Maar helaas weten de perfecte gore en erg mooie vormgeving het gebrek aan spanning niet te verdoezelen.
het gebrek aan spanning .
Als de film iets heeft is het wel spanning.... Geweldige paranoia thriller die veel meer te bieden heeft dan enkel de effecten en de geweldige locatie.
Iron Maiden
gebrek aan spanning?
toen het bloed werd getest vond ik geniaal.
nog nooit zo erg geschrokken!
Lad
Verhoging naar 4 stemmen, dit is echt wel een klassieker in de horrorscene...!
xangadix
Ik vond deze vroeger doodeng. Al kijk ik er nu anders naar, ik vind hem nog steeds geweldig. I know you gentlemen have been through a lot, but if you find the time, I'd not like to spend the rest of this winter TIED TO THIS FUCKING COUCH!
the spies
Ik vind dit samen met Escape From New York de beste Carpenter film. Ook een goede rol van Kurt Russel trouwens. Mooie duistere sfeer zoals alleen Carpenter die neer kan zetten. Een soort kruising tussen Invasion Of The Bodysnatchers en Alien. Top!!
ja geweldig stukje heb het nu al 5 kkeer gezien blijft gewoon puik stukje horror film
v1ce
De intro met de bass gitaar nootjes blijven altijd in mijn hoofd spoken!
Blackhole
ja...
ik keek the thing elke zaterdag avond..ik had zelfs twee stuks...
eh..ben ze nu kwijt...
geweldige film...de fantasie en beklemming vormen een keiharde mix in dit meesterwerk..
en die 'windows'....tja, ik kan er niks aan doen maar... is dat waar bill zijn idee van heeft gekregen...?
maakt niet uit...het origineel 'scared the crap out of me' en toen deze... die muziek ook...tjonge tjonge...ennio is nog steeds de beste
mijn dronken vriendinnen hebben deze vaak moeten zien...maar zelfs als ze klaagden gaf ik er niets om.. "cultuur" zei ik...en nog even een sigaretje erbij...
klute89
Nooit het idee gehad om schrijver te worden?
damianodebeste
Die bloedtest en die Defilibrator scene waren echt geweldig echt een goede film goed opgebouwt heel knap gemaakt voor die tijd weer een geweldige Carpenter dus.
eltorro
Heb hem een keer gekeken en hij leek me niet zo bijzonder en zette hem na een half uur al uit maar aangezien hij hier zo hoog scoort en dit toch mijn gerne is moet ik nodig nog een keer deze film kijken
Banjo
- 2042 berichten
In het begin had ik m'n twijfels maar hij werd steeds beter!.
het is een zeer vermakelijke film !
Is nu op Blue Ray uit. Kwaliteit schijnt top te zijn.
Lad
Klassieker tot en met! Eén van de beste horrorfilm die ik ooit gezien heb!
Minotaures
Dat zijn scene's die je het nooit doen vergeten.
'Cheatin' bitch'.
_Moonwalker
Geloof het of niet, maar ik had nooit de hele film in één keer uitgekeken. Een paar keer zapte ik door de kanalen en kwam ik de film tegen, maar dan was het meestal op de helft. Dus keek ik een stukje mee en zapte weer verder.
Vandaag heb ik het op HD gekeken. En het is één van de beste horror films die ik heb gezien. De manier waarop de mensen zijn afgesloten van de wereld zonder hulp van buitenaf, de Thing die de hele groep probeert over te nemen en het wantrouwen waren perfect gebombineerd. En dan heb ik het nog niet over de special effects. En dat al in 1982.
Ben zeker van plan om de film nog een keer te zien. Zaten er echt een paar memorabele scenes tussen.
crack1
Nu toch wel fel verouderd,toen een klein mijlpaaltje!
moviefanatic
Vergeet die scene met het hoofd dat wegloopt niet!
En de 'reanimatie'-scene ook niet!!!
RedEye_18
''It's gonna get a hell of a lot worse before it gets any better.''
En de man sprak de waarheid.
Ik vind dit zo'n fantastische 'B-verhaal, A-uitwerking' film. Beetje hetzelfde uitgangspunt als Alien.
The Thing is een film die ik nooit zou vergeten, en ik zal de film altijd blijven verdedigen.
Er was eens iemand die ik op school kende en we kwamen in gesprek over films en toen vroeg ik: ''ken je The Thing?''
en toen zei hij: ''Haha, dat vind ik echt een slappe kutfilm.''
Ik ben toen opgestaan en weggelopen. Lulhannes
Pastichio Rocker
Je had 'm juist moeten overtuigen van het feit dat het juist helemaal geen slappe kutfilm is, maar een science-fiction meesterwerk!
mikey
Nu toch wel fel verouderd,toen een klein mijlpaaltje!
RedEye_18
the spies
Je had hem gewoon vet hard in z'n thing moeten schoppen! Cultuurbarbaar!

The Thing
2011

The Thing from Another World
1951

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006

Gekijôban Furandaasu no Inu
Animatie / Drama, 1997
helikoptergebaseerd op boekiceisolatieruimtevaartuigspace marineparanoiamutationsnowstormresearch station alien life-formremakebuitenaards wezenoverlevingschepselhelicopter pilotantarcticashape shifting alien alien infectioncultfilmsurvival horrorsledehondenalien monsterbody horroralien parasites wolvesisolated placeuncertaintyblood test body horrorambiguity loose adaptationsuspensefulintenseantarctic