• 9.378.301 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van The Oceanic Six

Die 1e 2 voorbeelden van mij lieten me toch anders wel schrikken.

The Oceanic Six schreef:

Die 1e 2 voorbeelden van mij lieten me toch anders wel schrikken.

Nou, die scenes die je noemt lieten me niet schrikken, maar goor zijn de scenes zeker Verdomd goed gedaan!

avatar van Defective

Defective

klute89 schreef:

Ik verhoog van 4,5* naar 5*

Geen foute keuze! Moeten meer mensen doen!

avatar van nejixx

nejixx

1111 stemmen lol, laten we er 1112 van maken met een DIKKE 5*. De spanning en shrikmomenten zaten er naar mijn mening er zeker in!

Pastichio Rocker

het zou mooi zijn als deze topfilm eens zou worden geremastered.

Pastichio Rocker schreef:

het zou mooi zijn als deze topfilm eens zou worden geremastered.

Echt nodig vind ik het niet, zo is hij toch ook goed?

Defective schreef:

Geen foute keuze! Moeten meer mensen doen!

dank je, ik vind de stemverhoging ook meer dan rechtvaardig voor zo een sterke film

avatar van Lad

Lad

Ik verhoog naar een 3,5 ster...;)

Lad schreef:

Ik verhoog naar een 3,5 ster...;)

Toppie

Dat bewijst maar weer eens wat voor film The Thing wel niet is.

sabsabsab

dit is een echte klasieker van psycho / rosemary's baby / the exorcist / halloween / friday the 13th / the thing / nightmare on elm street / alien / shining / hellraiser / scream / the ring /saw /house of wax/ the mist/ de beste classiekers

sabsabsab schreef:

Een hele mond vol

avatar van niethie

niethie

Gisteren voor het eerst sinds jaren weer gezien en ik vond hem net als de eerste keer dat ik hem zag nog steeds niet perfect, begrijp me niet verkeerd mensen de sfeer is erg paranoia en in sommige scenes om te snijden in de film, de effecten zagen er voor zijn tijd (ruim 25 jaar geleden) heel aardig uit en de acteurs deden het prima maar toch vind ik dat de film een beetje een overschatte stus heeft, ik vond hem erg goed maar niet geweldig (in ieder geval naar mijn mening niet top 250 waardig).

3,5 sterren

avatar van Dandelion

Dandelion

Ik heb deze film al enkele malen gezien en hij blijft spannend en eng (freaky en goor op enkele momenten). Voor mij een klassieker van jewelste en dus een 5 waard.

avatar van film_kaza

film_kaza

Goeie film. Het is allemaal zwaar bloederig en zag er erg horror-achtig smerig uit voor die tijd, maar dit is zeker niet hetgeen dat deze goed maakt. Knap maar met bloed berijk je de top niet.

De grote spanning en het goeie idee maken dit tot een klasieker.

avatar van Lad

Lad

Ik wil hem wel nog eens opnieuw bekijken eigenlijk, met kans op stemverhoging denk ik...

avatar van cambal

cambal

Carpenter maakt over het algemeen wisselende kwaliteit of standaard films, hij heeft lang kunnen teren op het succes van Halloween , maar dit was echt een sterke come back , topper .

avatar van Reinbo

Come back? Met The Fog en Escape from New York is hij nooit weg geweest.

avatar van mikey

mikey

Standaardfilm??? Hij heeft altijd een unieke stijl (gehad), ook zijn 'standaardfilms'!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het mooiste aan deze film was het wantrouwen dat ze onderling kregen.

En de gore was natuurlijk ge-wel-dig

Prachtige film 5*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Tonypulp schreef:

Het mooiste aan deze film was het wantrouwen dat ze onderling kregen.

En de gore was natuurlijk ge-wel-dig

Prachtige film 5*

Helemaal mee eens, dit is een klassieker, ook voor mensen die geen liefhebber zijn van het "horror" genre.

Pastichio Rocker

Net weer gekeken en ik verhoog met 0,5*. Het blijft een briljante gefilmde horrorfilm met een geweldige soundtrack en prima acteerwerk. Vooral Kurt Russell is uitmuntend als geboren leider. En het is vooral erg goed van Carpenter dat hij constant de spanning erin houdt, zonder te veel te vertrouwen op de special effects. In mijn ogen een van Carpenter's beste films.

avatar van Spetie

Sterke film. Ik was een van de weinigen die deze film nog niet gezien hadden, maar dat is dan eindelijk gebeurt. Carpenter weet in deze film de spanning zeer goed op te bouwen en ook goed vast te houden, mede dankzij de geweldige tonen van Ennio Morricone.
De acteurs spelen allemaal naar behoren en het leuke aan de film is dat je op een gegeven moment geen idee meer hebt in wiens lichaam " The Thing" nu zit. Het ding zelf ziet er behoorlijk goed uit, al maakt het niet zoveel indruk als bijvoorbeeld een Alien.
Carpenter weet de film waardig af te sluiten en eindelijk kan ik zeggen weer eens een goede horrorfilm gezien te hebben.

avatar van OlafK

OlafK

Heel goede horrorfilm met mooie special effects. Deze film had ik al zeker 4 jaar in de kast staan, maar vandaag dan eindelijk eens gekeken. De tonen/muziek zijn goed gebruikt. Regelmatig worden deze geluidseffecten veel te veel gebruikt, maar daar was bij 'The Thing' geen sprake van. Een goede film met dito acteerprestaties.

4,0 sterren.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Hele leuke horrorfilm, duidelijk van Carpenter

Heb deze film gisteren eindelijk, na vele jaren, herzien (op DVD) en nog meer dan vroeger kan ik hem nu waarderen. The Thing begint met een scene waarin jacht wordt gemaakt op een hond, en als je nog niks van de film afweet komt dit een beetje vreemd over. Later wordt echter alles snel duidelijk.

Kurt Russell speelt in deze film weer een erg aardige rol (zoals in wel meer Carpenter films) en is goed op dreef als 'leider' van het ijsstation. Als we eenmaal kennis hebben gemaakt met het buitenaardse wezen (dit ontvouwt zich letterlijk heel mooi in de film, als The Thing zich ontdoet van zijn hondenuiterlijk), wordt de jacht erop vrijwel meteen geopend en vanaf dat moment is het klassieke horror, sci-fi en een soort 'who dunnit' (who is it..). Deze combinatie pakt verrassend goed uit en verveelt geen moment. Combineer dit met leuke vieze effecten (ik heb het nu vooral over The Thing zelf en niet over de aanwezige gore, relatief mild alhoewel er pakkende scenes inzitten) en hele goede suspense scenes en je hebt een sterke horror.

Een goed voorbeeld van een suspensescene is de bloedtest in de film. Goed opgebouwd, en je weet niet precies wat je kan verwachten - de spanning is duidelijk merkbaar maar toch komt het schrikeffect redelijk onverwacht. Alhoewel de rest van de film minder op dit soort momenten leunt en veel eerder leunt op het onbekende en op het feit dat niemand elkaar vertrouwt en ook niet kan vertrouwen, is de suspense toch zeker aanwezig. Samen met de gore (doden) en het uiterlijk van The Thing (zowel in 'eigen' vorm als in 'overgenomen/geimiteerde' vorm) levert dit prachtige klassieke scenes op (de reanimatie bijvoorbeeld).

Verder is de setting heel goed gekozen. Afgelegen, moeilijk bereikbaar - de perfecte plaats voor zo'film, en anders dan in andere films is hetl ogisch dat er een keer geen hulp komt of dat de persoanges op elkaar zijn aangewezen. Bovendien voedt de locatie nog dat beetje extra dat de film nog beter maakt, namelijk de paranoia, de onbetrouwbaarheid, de angst. Niet onterecht zien we een hoofdpersoon doordraaien in het station, waarbij het dan relatief onbelangrijk is of hij al dan niet in aanraking is gekomen met The Thing - ook als dat niet zo is is hij een gvaar voor de bewoners.

De acteurs doen het verder ook goed (zeker voor deze film, alhoewel ik me wel ergerde aan de weerman in het begin van de film 'ik kan al 2 weken niet doorkomen!' etc.) en de hand van Carpenter is duidelijk aanwezig. Veel spannender en meer horror en sci-fi dan mijn andere favoriet van Carpenter (Big Trouble In Little China) en een aanrader in zijn genre. Samen met de goede muziek kom ik uit op 4*

Wel een groot minpunt voor mij: dat The Thing (in de vorm van Blair) in relatief erg korte tijd (in zijn opsluiting) van gestolen onderdelen van een vernielde helikopter een ruimteschip weet te maken. Sowieso zie ik dat The Thing niet zo snel doen, en al helemaal niet in dit tijdsbestek.

Een mooi stuk Scarecrow

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Tijdloze cult-film. Juist door de overdreven special-effects krijgt het voor mij een meerwaarde mee.

avatar van Tanita

Tanita

Meerwaarde Okay, daar kan ik in meegaan. Maar top250 werk ?

Vette 3.5*

Zeker top 250 werk ja.

een echte horror klasieker

sabsabsab

deze film is opzich wel geschikt voor 12+ maar ik denk dat het vor 16+ is omdat anders kinderen 6/7 jaar ze gaan kijken