• 9.377.362 stemmen

Met onder meer: Kurt Russell, Wilford Brimley en Keith David

Gesproken taal: Engels en Noors

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Thing

"Man is the warmest place to hide."

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeksteam komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Nogmaals herbekeken: om je vingers van af te likken gewoon. Verhoogd naar 4.5*

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

De effecten waren geslaagd, maar dat was het dan ook wel. De film bracht verder niets dat me kon boeien. Voeg daarbij een totaal gebrek aan spanning en het wordt al gauw een slaapverwekkende bedoening. Tegenvaller.

avatar van zoutzak

zoutzak

avatar van gemaster

gemaster

Eindelijk een film van Carpenter die écht de moeite waard is. Ontzettend creatieve special effects die bol staan van de ideeën. Het verhaal zat leuk in elkaar en zorgde voor een lekker paranoïde sfeertje. De acteurs doen het leuk, maar de echte ster is toch 'The Thing' zelf.

avatar van Nomak

Nomak

poko schreef:

Kan je me misschien enkele films geven waar meer spanning in zit?

Ik kan wel wat tips gebruiken want meer spanning dan in The Thing kan ik me nauwelijks voorstellen.

Dat ligt dan vooral aan jou... Ik ken weinig spannendere films. 5*

gemaster schreef:

orbit schreef:

Tsss... Halloween zeker niet gekeken? Toch echt de man's meesterwerk

mwahh The Thing is toch wel wat rijker en de effecten zijn de beste ooit!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

SuperSideSwipe schreef:

The Thing is inderdaad zwaar en zwaar superieur aan Halloween.

Jouw mening, Halloween is de koning der slashers. The Thing is gewoon een van de aardiger sf-horror films. Alien is daar bijv. weer zwaar zwaar superieur aan

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

Nomak schreef:

Kan je me misschien enkele films geven waar meer spanning in zit?

Reinbo schreef:

Dat ligt dan vooral aan jou... Ik ken weinig spannendere films. 5*

Om in de buurt te blijven, Alien vind ik al een stuk effectiever. Het is op alle fronten de betere film. The Thing heeft een scenario dat het B-niveau eigenlijk nergens ontstijgt. Het is zo vlak en onbeholpen geschreven dat wat mij betreft elke betrokkenheid bij de gebeurtenissen onmogelijk is. Spannend wordt het dan natuurlijk nooit, op z’n hoogst af en toe een beetje smerig.

poko schreef:

Dat ligt dan toch aan jezelf.... Bij mij en vele met mij werkt het namelijk wel.

Alien is ook spannend, maar meer van 'waar zit het beest?' spannend, hier zit de spanning in het onderling wantrouwen + de 'waar zit het ding' spanning. Dubbele spanning wat mij betreft. Ook de locatie Antarctica vind ik veel beter, geloofwaardiger en orgineler dan het zoveelste ruimte schip.

SuperSideSwipe schreef:

The Thing is inderdaad zwaar en zwaar superieur aan Halloween.

Eens, hoe leuk ik Halloween ook vind....., maar The Thing is een meesterwerk. Absolue perfectie. Geniaal scenario en briljante uitvoering.

avatar van gemaster

gemaster

orbit schreef:

Tsss... Halloween zeker niet gekeken? Toch echt de man's meesterwerk

Staat inderdaad al een tijdje op mijn 'nog zien' lijstje.

Overigens ben ik nog de defibrillator scene vergeten te melden. Die zal nog wel even op mijn netvlies blijven staan. Geniaal!

Halcyon

Waarom wordt hier altijd gesproken over Alien en nooit over Predator? In mijn ogen zijn deze drie toch aan mekaar gewaagd en verdient Predator zeker en vast vergeleken te worden met The Thing en Alien.

avatar van Wouter

Vind ik toch beduidend minder, hoor.

avatar van Reinbo

Predator is veel meer een 'domme' actie film, leuk, maar lekker plat.

Halcyon

Domme actiefilm? Omdat Arnie erin meespeelt?

avatar van Reinbo

Omdat er 9 grote mariniers inzitten die o.a. een heel bos aan gort schieten.... Geweld, nog meer geweld, geweldig! O ja en Arnie overleeft een kernbom, dat soort 'domme' actie, beetje Con Air. (Ben ik wel fan van overigens.)

Reinbo schreef:

Vind je ook terug in Aliens. Wat groepsdynamiek en karakterschetsing betreft kan Predator best wel tippen aan The Thing vind ik. Uiteraard heeft Arnie z'n imago hier wat tegen om Predator een volwaardige horrorfilm te noemen, wat het toch wel is in mijn ogen.

Een andere goeie reden : de alien. Een modern kunstwerk.

De predator ziet er een beetje onnozel uit, The Thing ... tjah. Wat random gedoe, weinig visie. Monsterdesign is nog nooit zo mooi geweest als Giger's visie.

Onderhond schreef:

De predator ziet er een beetje onnozel uit

Die maakte vroeger anders toch wel behoorlijk wat indruk op mij. Feit is wel dat de Predator veel meer in beeld komt dan de Alien en de Thing en misschien daarom op den duur iets minder angstaanjagend overkomt.

dutchtuga

Weet niet hoe ik het anders moet zeggen maar vind de predator ook wat te "vechterig" waardoor zo'n film voor mij meer de actiekant op gaat dan de horrorkant. Blijft voor mij wel een prachtig design hoor die predator

Tjah, persoonlijk vind ik het wat jammer dat ze van Alien zo'n suspenseverhaaltje gemaakt hebben. De Alien is er niet naar om maar wat in de schaduwen rond te lopen.

Vind het ook niet zozeer een angstaanjagend monster, maar gewoon prachtig gedesigned.

• 12092 berichten

Tsja, wat is nog wél angstaanjagend kan je je afvragen

De alien uit alien is qua design natuurlijk veruit superieur aan predator en al helemaal aan dat krioelende zooitje ledematen uit the thing (waar ik de film ook een beetje vind afknappen eerlijk gezegd).

dutchtuga

Vind het alleen maar het hoogtepunt van de film. Voor de horrorliefhebber een lust. Waarom zou je erop afknappen?

• 12092 berichten

De onderhuidse spanning die wordt opgebouwd in de film, met een "monster" (een van henzelf) op elk moment kan toeslaan is juist zo sterk in het begin.. Daarna krijg je opeens een krijsend ding van vlees dat in de vlammenwerpers wordt gezet, dat vind ik dus meer niveautje alà predator of dergelijke films worden. Bovendien vind ik het geen cool monster/ding

dutchtuga

Dat is nou juist zo knap van deze film. Het lukt John Carpenter de film altijd op een serieus nivo te houden en nooit de belachelijke kant op te gaan ondanks de over the top gore. Nergens vond ik de gore belemmerend voor de spanningsopbouw. Integendeel zelfs. De verontwaardiging bij de personages zorgt voor verontwaardiging bij het publiek. Bij mij althans.

Onderhond schreef:

Een andere goeie reden : de alien. Een modern kunstwerk.

Alhoewel Giger toch een beetje puberesthethiek is, vind ik de design van de eerste Alienfilm wel mooi, ja.

avatar van Reinbo

The Thing is veel mer een concept, en geen monster zoals Alien en Predator. The Thing komt het best naar voren in de bloedtest, waar het de vraag is, wie is besmet en wie niet. De prachtige efecten zijn niet meer dan een trasformatiefase. Daarin is de Thing een stap verder dan alle andere monster movies. En de sfeer van de film, daar hou je van of hij ligt je minder, ik vind hem perfect.