• 9.374.183 stemmen

Gesproken taal: Japans en Spaans

Releasedatum: 17 april 2008

Plot [Rec]

"Experience fear."

Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

avatar van Awake78

Awake78

Ja precies, en dan niet achteraf zeggen dat spoken niet bestaan...

janstefan

ik heb waarschijnlijk 'geluk' gehad met het vinden van deze film in wel de engelse taal, en nee het is niet Quarantine.

Vind de film zoals veel hier wel geslaagd, en dan vooral het laatste deel in de kamer van die psycho.

Heb hem op bed gekeken in het donker met de koptelefoon op, een aanrader

avatar van Bottleneck

Bottleneck

janstefan schreef:

Dat Spaans vind ik juist wel leuk. En de reportster mag bij ook wel eens op zolder komen rondsnuffelen

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

janstefan schreef:

Goh, weer een geheel andere definitie van geluk...

BlueJudaskiss schreef:

Goh, weer een geheel andere definitie van geluk...

,Wat een gezeik.

deTuinman

nagesynchroniseerde films lijken mij idd geen geluk op te roepen...

domkey

Voor ' janstefan', blijkbaar geen enkel probleem.

vast een duitser

Hollander,zonder twijfel.

janstefan

de taal-nazi's zijn zelfs hier aanwezig, kansloos.

ik doelde dus op het feit dat bijna iedereen hier alleen maar de spaans gesproken versie wist te vinden.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Heb nu ondertussen al door dat er onrealistische elementen in de film zitten, maar wil hem wel nog steeds bekijken. Wanneer is nog de vraag.

janstefan schreef:

de taal-nazi's zijn zelfs hier aanwezig, kansloos.

het is een spaanse film, dus we zoeken juist de spaanse versie....

best grappig dat je een taal-nazi bent als je de orginele taal niet uitmaakt en wel nederlandse ondertiteling kunt lezen..

janstefan

Leer dan ook zelf even normaal ABN te typen.

avatar van namingway24

namingway24

Bloedstollende film met geslaagde schrikmomenten, maar vooral een beklemmende sfeer die gedurende 70 minuten vastgehouden wordt. Net als bij Cloverfield had ik geen probleem bij het volgen van de film, en het geschud van de camera werd nergens te veel.

De special effects zijn goed, maar stelen nergens de show en worden nooit nadrukkelijk in beeld genomen. Het laastste gedeelte is een van de meestr intense scènes die ik in tijden heb gezien, zelfs beter dan een gelijkaardige scène uit 28 Weeks later.

avatar van jester

jester

Aardige film, al zijn alleen de laatste 10 minuten écht eng. Daarvoor is het toch heel veel gehijg, gegil en heen en weer geren. En af en toe werd er wel érg dom gehandeld, zoals bij het benaderen van het kleine meisje. Maar goed, alles bij elkaar een aardige film, maar iets minder geschreeuw had wel gemogen.

avatar van ( J )

( J )

Inderdaad een aardige film,vond het verder niet veel bijzonders...
de film bevatte een paar schrikmomenten maar over het algemeen vond ik de duidelijk eng bedoelde stukjes eerder lachwekkend dan dat ik er van schrok o.i.d.

dit alles kan erdoor komen dat ik het eigelijk wel een beetje gezien heb met zombie's en eigelijk een beetje hoopte op iets anders...plus het feit dat zowel de goeden als de slechten in de film duidelijk niet al te veel verstand hebben van wat ze aan het doen zijn.

zoals anderen eerder al aangaven vond ook ik het eind het spannendst.

janstefan schreef:

Leer dan ook zelf even normaal ABN te typen.

deed ik een poging dan? spreektaal is al niet voldoende dus....

avatar van t-i-m

t-i-m

zeer sterke film! perfecte opbouw. het begint lekker rustig om vervolgens los te barsten in een gigantisch spannende film. de spanning wordt vastgehouden tot het einde van de film zonder ook maar een momentje rust. in het begin moest ik weer even wennen aan het camera werk (hoewel ik het wel gewend ben met films als bijv. the blair witch project, cloverfield en dogme films) maar na de eerste 10 minuten was het camera werk al gewend en maakte het de film eigenlijk alleen maar spannender en intiemer. ja! dit is 1 van de meest intense horrorfilms van de laatste jaren.

avatar van -Shira

-Shira

Ik vind dit een sterke film. =D Geen gezeur, gewoon een lekker filmpje. Ik stoorde mij totaal niet aan het feit dat het Spaanstalig was en ik vond het camera werk erg leuk gedaan. Ik kijk uit naar [REC²] 8D

avatar van eka

eka

super aanrader!

Het is lang geleden dat ik zo'n spannende film gezien heb.

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

vond vooral het begin waanzinnig goed, als je nog niet weet wat er aan de hand is (of, niet echt, in ieder geval). Het meisje dat ontmaskerd wordt als zombie en precies op dat moment gek wordt vond ik een klein min puntje, maar de schrik effecten zijn in ieder geval goed. God ,wat schrok ik me dood toen die brandweer naar beneden kwam zetten. Op het moment dat er gewoon alleen maar allemaal zombies om hen heen waren vond ik het alleen niet meer eng. Ik moet het hebben van de suspense, en die was daar wel redelijk weg. Helemaal het einde was dan wel weer echt goed. De scene in het donker is echt geniaal, gewoon vanwege de suspense. Heerlijk. Uiteindelijk over het algemeen zo gespannen gezeten in die film dat ik echt niet kon relaxen op de weg naar huis, dus als je van suspense houdt, zeker deze film kijken!

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Nadat ik Paranormal Activity gezien heb (Superfilm) ben ik nu ook wel in deze geïntresseerd, beter of slechter volgens jullie?

avatar van maerk

maerk

Beter.

avatar van Maximilian

Maximilian

Paranormal Activity en Rec kun je nauwelijks met elkaar vergelijken. Beiden zijn vanuit handicam-view geschoten, that's it. Verder zijn er eigenlijk alleen maar verschillen. Ikzelf vond daarentegen Rec wel een van de betere horrorfilms

Paranormal Activity trouwens ook gezien, maar niet becijferd omdat ik door de rumoerige bioscoopzaal nauwelijks in de film kon komen, kutpubers

avatar van timmaah

timmaah

Zoals een horrorfilm (/thriller) moet zijn!
Het camerawerk zorgt voor extra spanning en een groot inlevingsgevoel! (en in het begin voor wat hoofdpijn)

Al heb ik wel een hekel aan open eindes,

8/10

avatar van Maximilian

Maximilian

timmaah schreef:

Al heb ik wel een hekel aan open eindes,

Daarom komt er ook: 'n vervolg!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Cheapcaster schreef:

[REC] is de betere van de twee, met name vanwege de idioot lange opbouw van Paranormal Activity.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze ook maar eens aanschouwt als horrorfan. REC is een bijzonder enge en realistisch gemaakte film die wat weg heeft van The Blair Witch project. Alleen is REC wat rumouriger en vele malen griezeliger. Het verhaal daar integen is wel weer uit de oude doos want principtieel is het een gewone heksen/zombie film. Maar toch... word het in REC wel op zon manier gemaakt waarbij je op velen ogenblikken zult verstijven van angst. En al helemaal omdat je de hele film door de camera kijkt en ook net lijkt alsof je der zelf bij bent en het allemaal meemaakt. Het begint allemaal erg subtiel en we krijgen toevallig op het moment dat we een brandweerkazerne aan het interviewen zijn en een nachje met ze meelopen een melding dat er in dat gebouw een oude vrouw helemaal is dolgedraaid. Eerst denken we dat het gaat om een gewone gekte maar uiteindelijk word alles stuk voor stuk onprettiger en griezeliger. En uiteindelijk schijnt het ook een besmette virus te zijn die ook anderen mensen tot een zombie maakt, Klinkt heel standaard maar toch word het hierin intens eng uitgewerkt en hebben ze daarvoor ook niet voor niks de camaer/ sight seeing methode gekozen. Zo maak je toch voor heel weinig geld hele goede films.

Wat echt de aller aller engste claustophobische scene was wat ik in die tijd heb gezien was vooral dat einde Waar Angela en die camera man in die donkere bovenste verdieping zitten en dan al die duivelse dingen tegen komen en dingen uit het verleden uit die krantenknipsels. Ook een intense schrikscene met die zolder. En vooral als dan ook het licht nog uitgaat en alles pikdonker word dan zit je helemaal verstijft van angst te kijken met je hand half voor je ogen. En je ziet alleen maar een karige groene nachtmodus van de camera. De finale is ook huiveringwekkend.

Ja, dat je voor erg weinig geld en een old story toch nog zo'n enge film kunt maken is toch wel wonderbaarlijk. Ook hoef je dan aan het acteren niet veel te doen want dan kan je ook gewoon jezelf zijn. Dit was iig een zeer huiveringwekkende intens enge film. Echt weer puik werk van de Spanjaarden. Ik kijk al helemaal uit naar REC 2, die schijnt trouwens wel de actie-richting in te gaan.

Maar voor deze een 4,5*

avatar van jeanke37

jeanke37

er komt hier een vervolg op,ik ben benieuwd.

is pas voor volgend jaar in maart ik kan al niet meer wachten:d

avatar van horned_reaper

horned_reaper

jeanke37 schreef:

er komt hier een vervolg op,ik ben benieuwd.

is pas voor volgend jaar in maart ik kan al niet meer wachten:d

Hij is al uit hoor