• 9.379.104 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot 10,000 BC

"The legend. The battle. The first hero."

D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

avatar van ellentjah

ellentjah

Helemaal eens met myjuki!

Krijgt nog 1,5* van me omdat sommige beelden best nog indrukwekkend waren

avatar van Martijnnn

Martijnnn

_Moonwalker schreef:

Vooral kijken! Ga vooral geen mening vormen door alle meningen hier. Vorm je eigen mening als je de film hebt gezien.

Nee je hoeft geen mening te vormen naar iemands ander mening, maar als zoveel reacties negatief zijn moet dat ook wel wat zeggen

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Martijnnn schreef:

Dat is dan wel weer waar. Maar geloof me dat ik gewoon naar de film kijk al staan er hier zoveel negatieve opmerkingen. Trouwens...ik heb geleerd om eerst de film te zien en dan pas de meningen te gaan lezen van de mensen.

avatar van Robin Peek

Robin Peek

Op zich een 'aardige' film.

Geen topper omdat het af en toe als een 'B' filmt oogt.

En het soms nog al over komt als een (mindere) ripp off van '300'.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik heb het niet zo op deze film, maar de vergelijking met 300 ontgaat mij totaal. Verklaar je nader.

avatar van pjaloon84

pjaloon84

Ik vind het een hele aardige film. Ik vind de reacties redelijk negatief, terwijl er zeker mooie gedeeltes in de film zitten.

avatar van bosco

bosco

Ik vond het een vreselijke saaie film.

Ik had al een aantal reacties gelezen voordat k de film gezien had maar wou me er niks van aantrekken.

Maar hellas moet gezegd worden dat de meeste berichten waar zijn.

Het 1ste uur voordat ze bij piramide aankomen is er niks te beleven,ja ok de special effects zijn top maar het verhaal zo vreselijk dun.Nee,nee en nog eens nee voor iemand die indepen.Day en godazilla en day after...heeft geregisseerd is dit een totaale flop. De acteerprestaties zijn bagger en de kleding waar in ze rond lopen creert zo`n andere tijd dat je je afvraagt waarom ze de film zo`n titel hebben gegeven.Dit was 1keer en nooit meer.

avatar van Macmanus

Macmanus

Roland Emmerich!

Altijd wel een geestige filmmaker. Hij mag altijd van die 1 zin pitch films maken. Laten we een film maken over Aliens, Nieuwe Ijstijd, Godzilla. Het verhaal eromheen maakt verder niet uit zolang deze dingen er maar prominent in zitten. En om de kijker toch een soort referentie kader te geven, zitten er altijd een paar mensen in die eraan proberen te ontsnappen.

Hier heeft die ook weer een Pitch. We maken een film over mensen 10.000 jaar voor christus. Nou ja pitch, hij heeft gewoon een simpel verhaaltje verfilmd over een een man die zijn vrouw wil redden uit de armen van een evil mannetje. En dit alles doet die 10.000 jaar voor Christus, om zo overdreven grote Sabeltand tijgers, Mammoets en Vogels te kunnen tonen. Het begon nog wel geinig, niet groots of goed. Maar vermakelijk, alleen naar het einde toe werd het allemaal wel erg veel slap heroïsch gedoe en kwam er ook nog eens een erbarmelijk einde.

Opvallend was ook dat het erg leek op 300 en Apocalypto. Deze film is pretentielozer dan Gibson, en stukken minder spectacualair dan 300. Dus ik geef deze Emmerich film 2 sterren.

Op naar 2012! De trailer was alweer te maf

avatar van AC/DC

AC/DC

Heb me wel aardig vermaakt

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Gek dat deze film zo slecht beoordeelt word. Zo heel slecht vond ik hem niet. Maar als ik naar andere films kijk van de Roland Emmerich is dit inderdaad één van de mindere.

Voor het oog is het ene leuke film. Ziet er allemaal goed uit.

Verhaal is een beetje te standaard. Leek, zoals eerder genoemd, op 300. Aan sommige dingen in het verhaal heb ik me een beetje geërgerd, maar het kan er mee door, en ik heb me goed vermaakt.

Al met al geen slecht film, dat wil zeggen, genoeg 3*.

avatar van Angelface

Angelface

Echt een drama van een film! Dat hele gedoe met die sabeltandtijger was één grote grap en ook die vogelachtige dingen in dat bos sloegen toch nergens op. Daarbij was er weinig origineel aan de reddingsmissie die D'Leh moest ondernemen en het feit dat ie de boel eigenhandig wel weer even fikste.

Ik ben een enorm liefhebber van historische films en had hier dus hoge verwachtingen van. Maar afgezien van de mooie plaatjes van de omgeving en de indrukwekkende mammoeten valt er, in mijn bescheiden opinie, echt niks uit deze film te halen.

avatar van schram101

schram101

Fantastische film over het leven van duizenden jaren geleden. De vergelijking naar Apocalypto is makkelijk gemaakt en ook vrij logisch. Toch kan ik deze net zo goed waarderen! Mischien historisch niet helemaal juist, maar ben geen archeoloog dus dat boeit me niet. De beelden zijn prachtig gemaakt en de cast acteerde goed!

avatar van Gert P

Gert P

Zulke slechte cijfers en dan toch in de top 100.

Vind het knap.

avatar van syno

syno

Mooie film, op het einde dacht ik wel van...O M G, maar kwam goed dus

Al had ik een grotere rol van Sabertand gedacht... Ook omdat hij op de cover stond :S

avatar van Blur

Blur

Inhoudsloos, onzinnig en nutteloos verhaar en saaie personages.

Wat daarna overblijft zijn mooie plaatjes en goede grafics.

Voor 1,5 uur film te mager.

avatar van quake

quake

Volledig afgekraakte film door de pers. Volledig onterecht. Uiteraard is dit puur entertaiment en niets anders. Ronald Emmerich had de pech dat dit realistisch wordt bekeken. Van de sneeuw naar de sahara te voet??? Hier moet je even voorbij denken. Verstand op nul en genieten.

avatar van skipy05

skipy05

heel goede film. dit had ik niet verwacht. ik snap niet dat hij zo laag scoort. het verhaal zit heel goed in elkaar. de special effect zijn ook uitstekend gedaan. hij is ook goed geacteerd. ik heb er niets slecht over te zeggen. aan het einde dacht ik het gaat zo toch niet eindigen maar het is dan toch nog goed gekomen.

avatar van gatygun

gatygun

Nou nou mensen,

De film is ronduit slecht, ik kan hier niks positiefs aan toevoegen. Als ik special effects wil zien, wil ik deze zien in een goed verhaal niet zoals dit.

Trailer gezien, dacht bij mijzelf leuke film. Maat was langs gekomen houdt ook van films wou hem ook wel is zien.

Na de eerste 10 minuten voorbij te zijn stonden we elkaar aan te kijken of dit gemaakt is door 2 studenten aangezien de acteurs echt totaaaaal niet kunnen acteren.

die brullende sergent komt voor geen meter geloof waardig over, beter nog elke keer als ik hem hoor praten begon ik me steeds erger te irriteren.

Ik dacht, na zo veel reclame moet het toch een goede film zijn lijkt me, dus maar ff verder kijken. 30 minuten later zegt me maat zullen we maar comedy central gaan kijken dit slaat echt waar helemaal nergens op.

Ik kan hier niet eens een punt voor geven, het liefst geef ik ze een -10 voor het vernaggelen van mij avond.

Nogmaals acteurs zijn echt te slecth, het verhaal is echt verschrilkkelijk saai, te saai om ook maar goed voor te zitten.

saai saai saai kwa verhaal, 2 apen die zich lopen te vlooien op tv voor 2 uur lang zou nog vermakelijker zijn geweest.

De special effects zijn goed gemaakt, ERG slecht verwerkt in de film, je zit gewoon een film over film te kijken als je het mij vraagt.

Me laatste paar woorden

je verdient een award als je de film helemaal uit kan kijken zonder ook maar even weg te lopen of af te zetten.

Ik zet nooit films uit, maar dit ging na 50 minuten op STOP.

Mensen als jullie dit een goede film vinden, kan de site niet echt serieus genomen worden kwa ratings.

De film is rond uit te slecht om een c film te zijn.

avatar van waltermuis

waltermuis

Niet slecht, maar niet heel goed.

De mammoets en de sabeltandtijgers zagen er goed uit.

Goede decors en de muziek was ook goed.

avatar van funland

funland

best goed geacteerd, maar het verhaal boeide me niet echt veel.. Daarom heb ik hem na iets meer dan een uur afgezet...

avatar van Padde

Padde

leuke film wel een 13 in een dozijn verhaal maar verder ok hoor

avatar van Gert P

Gert P

Niet zo slecht als de meesten schrijven maar ook geen topper.

Heb veel slechetere films gezien.

En ongeloofwaardig waar sommigen overschrijven?

Net of die Hard, Running scared , spiderman, Sin city of Crank of batman geloofwaardig zijn.

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Wat een enorm idiote, op geld beluste film zonder hart. Maar toch is het een tijd geleden geweest dat ik me anderhalf uur puur vermaakt heb met mijn verstand op nul. Voorspelbaar, maar zeker te doen.

3***

avatar van 88Fabian

88Fabian

Hele slechte en trage film.

avatar van starbright boy

Wat onderling gevit op elkaar verwijderd.

avatar van Cassius

Cassius

Vond het eigenlijk wel een aardige film, kon me er wel mee vermaken. Liep wel goed en vond het wel een origineel verhaal.

avatar van Wtfimdoing

Wtfimdoing

+ Orgineel

+ Leuke wegkijker

+ Wordt niet saai

- Voorspelbaar

- Zou er niet voor naar de bios gaan

***

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Martijnnn schreef:

Ik kan het ook goed vergelijken hoor!
Uiteraard zijn de 2 verhalen wel verschillend, met het gaat eerder om een paar elementen.

Spoilers, voor zowel 300 als 10000 BC:

- De mammoeten doen denken aan de olifanten die vechten in 300.
- De kleding van de Egyptenaren.
- Er wordt ook verbroederd met een andere stam/volk.
- De "vijand" is ook een persoon die zich voordoet als "GOD"
- De "vijand" word ook op het einde aangevallen met een speer.
- De conclusie dat een "GOD" op aarde niet bestaat wordt ook getrokken.

Naast deze vergelijkingen vind ik beide films wel goed, hoewel ik 300 nog sterker vindt! Kwa stijl enzo...

Ik zou deze film eigenlijk een 6,5 op 10 willen geven dus dan maar met goede wil 3,5 sterren.

avatar van dikkop

dikkop

Jammer, deze film had een meesterwerk kunnen worden. Ik mis gewoon een heleboel actie en oeroude primitieve hardheid....Maar zeker de moeite waard om hem te kijken.

avatar van swouters

swouters

Ik lag deze film te kijken en was onbewust met andere dingen bezig omdat het me weinig boeide.

De special effects waren matig, vooral de sabeltand tijger was een grote grap.

Het verhaal was ook beroerd en dus krijgt deze 2,0