• 9.379.413 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot 10,000 BC

"The legend. The battle. The first hero."

D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

avatar van deTuinman

deTuinman

_Moonwalker schreef:

Vond het zelf erg interessant, maar mijn schoonzus vond het niets.

Ik mag je schoonzus wel

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

tja veel spektakel, dragende muziek, aardige animatie en verder soms een b-film , kanppe vrouw, stoere jongen en verder veel vechten, pfffffff

de spirituele aspecten waren wel mooi.

niet slecht, maar wat moet je er mee ????????

avatar van coldheaven

coldheaven

chrispie schreef:

`best een vermakkelijke film

En dan geef je hem de volle 5 sterren? Wat doe je dan als je eens 'n topfilm sterren wilt geven?

avatar van stinissen

Misschien vind hij dit wel een top film , ieder zijn smaak.

avatar van coldheaven

coldheaven

stinissen schreef:

Misschien vind hij dit wel een top film , ieder zijn smaak.

Dat vraag ik mij dus af. Misschien zit ik hier te muggenziften, maar als ik 'n film 'n topfilm vind zeg ik niet dat het "best een vermakelijk film" was Maar als dat zijn manier is om dit te uiten, vind ik het best

avatar van deTuinman

deTuinman

Bescheiden

avatar van mrkos

mrkos

Als je niet zo gedetaileert kijkt vind ik het wel een vermakende film!

3.0

avatar van swrene

swrene

ik vond de beelden zeer mooi. Het verhaal had sterke en slechte momenten. De spirituele momenten en de broederschapmomenten of de momenten met de dieren zijn goed. het stoere kerel en knappe vrouw verhaal was wat minder. En er klopt historisch natuurlijk geen haud van, maar ja dat moet je eigenlijk ook niet verwachten. Al met al een leuke film om te kijken.

avatar van voskat

voskat

_Moonwalker schreef:

Ik vond het een erg leuke film. Het verhaal lijkt wel op Apocalypto, maar er zit meer achter.

Er zat meer achter?

Mjah, een standaard Hollywood-riedeltje met de helden die het slavenvolk weten te bevrijden van de grote boze onderdrukker..

Dan zie ik toch meer diepgang in de rauwe overlevingsdrang van de personages in Apocalypto!

avatar van D-Dog

D-Dog

Pas bekeken, ik ben zeker niet tevreden. Ik had veel meer actie en plot verwacht. De verhaallijn is magertjes en ik had door de trailer verwacht dat de sabeltandtijger en D'Leh aartsvijanden zouden worden, maar ze worden vriendjes??? en nog vele andere dingen

avatar van Jokerman

Jokerman

Goeie special effects en een goed gevoel voor sfeer, dat is waar deze film het van moet hebben.. Acteerwerk en de dialoog zijn weinig boeiends en er zit weinig stof tot nadenken in deze film.. Loopt wat traag maar bij verstand op 0 en voeten op tafel, is'tie best uit te kijken;)

avatar van GR12

GR12

Deze had echt zo veel aspecten weg van Apocalypto. het is een spannend filmpje maar als je Apocalypto al eens gezien hebt valt deze echt tegen.

avatar van voskat

voskat

Apocalypto kun je toch onmogelijk vergelijken met dit goedkope Disney-product??

avatar van M1kee

M1kee

Leuke film, maar dan voor een keertje

2,5

avatar van jpbols

jpbols

Vermakelijke film idd, en de vergelijking met Apocalypto gaat toch wel een beetje op alhoewel ik die echt veel beter vond. Dit lijkt bij tijd en wijle een kinderfilm, ziet er allemaal prachtig uit maar de verteller is irritant en kinderachtig. Prima om te kijken dus maar niet een die je nog eens wilt zien.

avatar van Duikboot

Duikboot

Leuk vermaak, maar vaker dan 1 of 2 keer hoef je deze film niet te zien...

avatar van dvd-me

dvd-me

erg leuke film maar de piramide vechtscene is erg computer geanimeerd.

verder erg leuk met veel actie en leuk voor een avondje film met vrienden maar meer ook niet.

toch geef ik een 4.5* omdat ik het vermakelijk vond vanwege de mooie vechtscenes etc. maar daar houd het bij op

deTuinman schreef:

Ik mag je schoonzus wel

Ach kom op...zo slecht was de film ook weer niet.

avatar van baborak

baborak

Special effects zijn aardig, maar verder een nietszeggende film met een matig script. Film heeft de nodige 'Lord of the Rings' trekjes, maar is niet boeiend of pakkend. Gekeken en vergeten, en dat zegt genoeg.

avatar van myjuki

myjuki

1. de film is schadelijk voor het menselijk verstand.

mensen met een niet al te hoge intelligentie kunnen van deze film erg vreemde dingen "leren". zo leert deze film men dat er eerder bakstenen waren dan wielen, dat er eerder gouden sieraden waren dan schoenen en dat er eerder dieren (en nog wel mammoeten ook) werden gebruikt voor het verplaatsen van grote stenen dan dat er landbouw werd verricht.

2. slecht verloop van de film.

toen ik naar de film keek had ik het idee dat er 10 uur aan materiaal in 1,5 uur werd gepompt. alle onderdelen in de film werden snel geintroduceert en meteen weer afgewerkt.

3. te standaard.

ik had gehoopt om naar een aparte film te kijken. er zijn vrij weinig films met een verhaal uit 10000 bc. dus ik verwachte een spannend verhaal over een groep mensen dat moest overleven van kou honger en roofdieren, maar ik kreeg een verhaal waarin er uiteindelijk 2 grote groepen mensen tegenover elkaar stonden (zoals in 1000 andere films). erg jammer.

4. film hoort totaal niet bij de naam.

ik denk dat de maker of een 0 teveel in zijn naam heeft gebruikt of totaal geen verstand heeft van geschiedenis. (zie eigenlijk ook punt 1). ik vind de naam van de film vrij essentieel en aangezien deze film niks maar dan ook niks met 10000 bc te maken heeft is de film enkel hierom al een aanfluiting.

avatar van ViolentGhost

ViolentGhost

Kon mij geen moment boeien. Vond het net een mislukte tarzan film met een likje verf...

avatar van rpjvdh

rpjvdh

ViolentGhost schreef:

myjuki schreef:

Ach kom op...

1) De film is schadelijk voor het menselijk verstand.

Welke film niet? Zo kan superman mensen leren dat ze echt kunnen vliegen? Tenminste mensen met weinig intelligentie volgens jou...

Deze film is niet gebaseerd op echte feiten. Het is een fantasie film.

2) Voor mij klopt dat niet. Het was allemaal duidelijk genoeg voor mij.

3) Je keek te veel naar de titel. Die heeft niets met de film te maken. "A sound of Thunder" ging ook niet over "Donder" of wel?

4) Er stond nergens "gebaseerd op ware feiten" of "gebaseerd op geschiedenis". Zowel de film als de titel zijn fantasie. "The mummy" en "Scorpion king" zitten ook niet vol waarheden over de stammen die vroeger leefden.

Dus al je argumenten zijn bij deze van tafel afgeveegd.

avatar van Gert P

Gert P

Ken deze film niet maar heb een stukje in een winkel gezien en dat zag er gelikt uit.

Maar wat wordt deze film afgebrand.

En met voor argumentaties.

Hoop dat ik hem binnenkort eens kan zien.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

myjuki schreef:

4. film hoort totaal niet bij de naam.

Misschien is de titel wel wat misleidend, maar het gaat om een Fantasy film. Je gaat LOTR en Eragon ook niet vergelijken met de daadwerkelijke Middeleeuwen. Deze film moet je ook niet gaan vergelijken met de daadwerkelijke prehistorie. Het is net zoiets als Xena of Hercules, histirisch vreselijk incorrect, maar uiteindelijk gaat het om het verhaal en, in deze film, de effecten en mooie beelden. Gewoon niet te zwaar aan tillen en te serieus nemen.

Gert P schreef:

Maar wat wordt deze film afgebrand.

En met voor argumentaties.

Hoop dat ik hem binnenkort eens kan zien.

Vooral kijken! Ga vooral geen mening vormen door alle meningen hier. Vorm je eigen mening als je de film hebt gezien.

avatar van Polvo

Polvo

Vond het een doede film, de mamoets waren uitstekend, de sabeltandtijger kon wel beter.

De film heeft geen geschiedkundige achtergrond, al wordt dat zo nu en dan wel gesuggereerd.

Waar de "god" zijn macht aan ontleent blijft onduidelijk, daar had wat meer mee gedaan kunnen worden.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een vermakelijke film, met goede special effects, prima decors, kostuums etc,etc.. ondanks dat alles stijgt het niveau nergens hoger, naar dat van een gemiddelde blockbuster. het verhaal is degelijk, en er is zat spektakel aanwezig. 3,5 sterren.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Simpel verhaal, maar wel mooie special effects. Vooral de mamoets.

avatar van Bla

Bla

Er had veel meer in gezeten maar naar mijn idee halen ze te veel elementen uit de geschiedenis bij elkaar en husselen dat eens flink door elkaar wat zorgt voor een historische chaos. Verder wel leuke effectjes, dus nog een 2,5*.