Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif
Releasedatum: 13 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot 10,000 BC
"The legend. The battle. The first hero."
D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.
D’Leh
One-Eye
Moha
Lu’Kibu
Angrod_Pallanén
Steven Strait vond ik er cool in The Covenant en het verhaal lijkt op een pre-historisch sprookje. Dat gepaard met heftige actie hebben we alleen prinses Evolet nog nodig die een ander soort moois voor de ogen moet bieden
Lijkt me steeds meer een top film worden, ook al is maart wel erg ver weg.
Zoals?
moviefreak#1
'It takes a hero to change the world'
Een leuke no-nonsens film zit er waarschijnlijk weer niet in, ik vrees voor Amerikaanse toestanden.
'It takes a hero to change the world'
Haha, misschien is de hoofdrolspeler wel een wereldverbeteraar en een vrouwvriendelijke man die strijdt voor gelijke rechten voor vrouwen en onderdrukte mensen, een soort van pre-amerikaan.
Het feit dat de film wordt gemaakt door dezelfde makers als 'Independence Day' en 'The Day After Tomorrow' baart me ook zorgen.
Plotseling ben ik een tikkeltje minder enthousiast over deze film
Aan het einde van de film kan dan de tekst verschijnen dat 1 van de nazaten van de held Lincoln of Rooseveld is
Angrod_Pallanén
Wie met zo'n trailer een diepgaande film verwacht kan ik ook niet verder helpen. Dit soort films kijk je voor het vermaak, en ach, qua actie kan het best nog wat worden.
nightbreed
Ik kijk nooit (ok hoogst zelden) trailers omdat trailers vaak te veel verraden, ik wil niet een film kijken wachtend op dat moment wat ik in de trailer heb gezien.
Ik lees ook meestal niet de laatste regels van het verhaal omdat dat ook mijn kijkplezier verneukt.
Ik wil gewoon verrast worden, niet wetend welke kant het verhaal op gaat.
Ik had gehoopt dat dit meer in de lijn van 'Quest for Fire' en 'Clan of the Cave Bear' zou liggen maar het is me nu duidelijk dat het meer een simpele en inhoudsloze aktiefilm zal worden.
lordhumangus
Zag ik daar nou een dino voorbij schieten in de teaser trailer.
Als het maar geen harige volksstammen zijn met gebleekte tanden in hun smoelwerk. Het moet wel een beetje realistisch blijven toch, het zit me toch niet lekker een dino misschien en een mens in de dezelfde tijdsbeeld huh.
WB
Hmmmm, weer een Roland Emmerich spektakelfilm. Lijkt me weer erg goed! Ben gek op de films van Emmerich! Waarschijnlijk een van de enigen als ik de reacties hierboven zo lees...
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Ik hoop wel dat de SF beter zijn dan bij "the Day After Tomorrow".. En dan heb ik het nog niets eens over het verhaal...
edejong
Ben ik de enige die Mozes terugziet in de trailer, de man die het volk in "Egypte" kwam redden?
Best wel gejat dus..?
Al ziet de trailer er voor de rest best goed uit.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
lijkt me best wel een goede film, kga hem zeker eens wille kijken
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Best wel gejat dus..?
Al ziet de trailer er voor de rest best goed uit.
er wordt zoveel gejat, eigenlijk vind ik het niet zo erg als ze goede en vette dingen hergebruiken, het beste voorbeeld hiervoor zijn de fantasy films, de makers hiervan gebruiken meestal ongeloofelijk veel materiaal van de oude mythen
nightbreed
20 maart 2008 komt hij uit in Nederland.
Ik heb de teaser net gezien en aan de ene kant zag het het mooi uit (spectakel) maar aan de andere kant ben ik bang dat het gaat lijken op 'The Scorpion King'.
The Last
Het budget (75 miljoen) valt nog best mee als je ziet wat Emmerichs vorige 3 films hebben gekost.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Ben heel benieuwd naar deze film van dezelfde regisseur als, 'The Patriot', 'Independence day', 'The Day After Tomorrow' e.a.
Wat andere ook vinden van deze films.. Mij krijg je niet van mening dat dit echte toppers waren!!
glem
ik heb de trailer gezien en ik ben zeer onder de indruk hij lijkt me echt heel leuk en spannend deze mogen we zeker niet missen
aerts007
Verstand op nul en genieten maar.......hoop ik!
Een spektakelfilmpje gaat er wel in,trailer vond ik trouwens wel awesome!
praetorian
Trailer is aardig, mooie beelden vooral, maar ik verwacht geen geschiedenis-correct verhaal.
Dus? Als de film maar leuk is
Martijnnn
Volgens mij is er zowieso niet echt veel bekend over die tijd dus echt geschiedkundig zal het wel niet worden nee
Als de film maar niet laat denken dat het zo is vind ik het wel best.
moviemike
ik verwacht geen geschiedenis-correct verhaal.
De poster spreekt eigenlijk al voor zich!
gebruiker_56935
Oja?
gebruiker_56935
Ik ben trouwens heeeeel erg benieuwd naar deze film. Ik zag gisteren de trailer in de bioscoop.
Ik zie btw wel degelijk dino's voorbij komen in de trailers hoor!
Martijnnn
Ik heb de trailer 2 keer gezien en ben geen enkele dino tegen gekomen.
The Last
Ik zie btw wel degelijk dino's voorbij komen in de trailers hoor!
Nooit geschiedenisles gehad op school? De dino's waren meer dan 60 miljoen jaar geleden. Dit is 'slechts' 10.000 voor Christus. THINK!
matthijs_013
Hij zei alleen dat hij ze in de trailer zag. READ!

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Oorlog / Actie, 2005

Goal!
Drama / Sport, 2005

Drama / Misdaad, 2008
jagerinheemsfemale loverpyramidmammothsapient mountain villagestone agefighterprimitive time saber-toothed tigerprehistoric adventure