Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif
Releasedatum: 13 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot 10,000 BC
"The legend. The battle. The first hero."
D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.
D’Leh
One-Eye
Moha
Lu’Kibu
Barcel
Ik heb hem een stukje in de videotheek ergens gezien en vond het echt geweldig! Ik heb er nu veel zin in om hem te huren en op de bank zitten om naar een mooie film te kijken! Wel vreemd genoeg dat hij zo'n lage gemiddelde cijfer heeft.
Tja, ik moet de film natuurlijk wel eerst zien!
vampyrmaiden
vond het een heel aparte film, zeker wel de moeite waard, maar geen bewaar exemplaar
mutsje89
wat een buttfilm is dit.. het kan er dan wel allemaal heel mooi uitzien enzo, er klopt echt gewoon helemaal niks van :S mamoeten als slaafjes van mensen die helpen met het bouwen van piramides? dan zitten ze toch een paar duizend jaar mis volgens mij.. En zo waren er wel meer dingen die niet klopten, na een tijdje werd de film dan ook erg frustrerend
teaser
Ik 'moet' hem nog zien, maar de synopsis klinkt te k*t voor woorden; prehistorische dude gaat zijn prehistorische chick redden??? Roland toch...
Boy meets girl 10.000 B.C.?
eclipx
Saaiste film ooit, heb hem niet uitgekeken. De mamoeten zijn wel cool. Rare bende al die dreads
blaze2006
Film is weer wat anders, je moet er wel van houden. Of gewoon je gedachte op 0 zetten en lekker wegkijken.
Voordat de film begon had ik ook niet echt zin, maar me broer had hem gehuurd dus vond het zonde om niet te kijken.
Vond het wel een leuke film, verhaal is wel een beetje voor de hand.
voskat
Ik vind Emmerichs films doorgaans erg leuk, maar deze was wel ongelooflijk voorspelbaar en de effecten waren echt niet indrukwekkend.
Dan hou je erg weinig over, want van een Emmerich-film hoef je eigen sterke acteerstaaltjes te verwachten..
Gert P
Wel eens naar pirates of the cariben ed. gekeken?
Van de 100 films die gemaakt worden kloppen er 99,0 niet met het verhaal of de werkelijkheid.
Ken bijv. geen een echte oorlogsfilm die klopt qua leed uitbeelden en qua werkelijkheid.
Gert P
Ja als je Batman een 5 geeft!
Jozzy
Vermakelijke film, gewoon een keertje kijken, maar verwacht geen topper.
Martijnnn
Ja als je Batman een 5 geeft!
Lol, wat heeft dat er nou weer mee te maken.
mrdutchguy
Als men dan recensies plaatst, zeik het niet af maar probeer het ook daadwerkelijk netjes te onderbouwen.
Ik heb deze film uiteraard gekeken en wist van te voren al dat dit geen 'film met sterk verhaal' zou worden. Dus mijn verwachting was niet erg hoog, maar moet zeggen dat de film samen met een zak chips en een glas cola lekker weg te kijken was.
Special effects vond ik prachtig om te zien. Het acteerwerk misschien wat minder, maar zeker niet 'bagger' zoals sommige beweren.
Een leuke film om naar te kijken, vandaar de 3 1/2 sterren.
Gert P
niks, maar als je zulke films een 5 geeft ja dan is dit inderdaad niks.
Martijnnn
Nee vergeleken met Batman blijft er van deze film helemaal niets meer over.
The_Game
Mooie special effects, maar daar had je ook alles mee gezegd. Deze film heb ik met veel pijn en moeite afgekeken. Enige pluspuntje was de mooie Camilla Belle.
Gert P
Heb toch een klein kwartiertje gezien bij de tempels.
Viel toch niet tegen maar dat was al bijna op het eind.
Is hij echt zo slecht?
Wel een mooi kartonnen omslag trouwens.
Timecop
Belachelijke film, allemaal van die 'surf' dudes in een neanderthalerpakje gestopt. Haartjes net iets teveel gestyled. Een soort flintstones zonder humor. Echt waardeloze pulp.
Fred8540
Trailer was aantrekkelijk, maar in zijn geheel viel de film mij wel tegen. Geen doorsnee vertoning, apart verhaal, mooie effecten, maar je loopt er niet van over.
Geen film die je na 3 jaar nog altijd water in mond bezorgt, maar ook niet om te zeggen dat het helemaal niks was. Hij kon er door, maar nipt. Ontgoocheling, de trailer was in feite mooier dan de ganse film.
MisterIKz
Jammer dat er niet in gezongen werd,doet me toch sterk denken aan Bob Marley en the wailers al die mooie bossen met dreadlocks.
In de slipstream van Apacolypto mooie manier om een graantje mee te pikken,een *2 voor de moeite.
Waku
Het is mij al vaker gebeurt de laatste periode dat ik bijzonder lage verwachtingen had van een bepaalde film.
Ook nu weer na het lezen van diverse recencies, had ik een laag verwachtings patroon van 10 000 BC.
En opnieuw werd ik behoorlijk prettig verrast.
10 000 BC is een lekkere avonturenfilm om naar te kijken.
Prachtige shots van de mammoets die heel geloofwaardig overkomen.
Ook de natuurbeelden komen fraai over, al is het hier en daar wel te zien dat er gebruik gemaakt is van decor.
Met name aan het eind van de film wordt dit duidelijk zichtbaar.
Verder is 10 000 BC een spannend jongensboek. De ontvoering van het liefje Evolet door slavendrijvers en de jacht van de held Deleh om haar te bevrijden. Voorspelbaar?? Ja, best wel….desondanks vermakelijk en prettig om naar te kijken.
wittie5
Na lle gelezen kritieken dacht ik: kom op gewoon lekker kijken, is het niets dan snel uitzetten die TV, want ja mensen: er zit een uit knop op je TV...
Maar het is gewoon een leuke film, echt niet zo slecht als er over geschreven is, of praten we elkaar graag na...
Om het cijfer wat op te krikken geef ik 5 sterren, 4 was eerlijker geweest omdat het verhaal af en toe te ver gaat (vliegende vogels, het weer in leven blazen van het meisje e.d.).
Verder gewoon een leuke fraaie kijkfilm!
Xen0n
Verder gewoon een leuke fraaie kijkfilm!
Ik sluit me geheel bij deze reactie aan, het is een leuke film om te kijken vooral omdat er niet zoveel films in dit genre uitkomen en daarom gaat deze niet zo snel vervelen. Leuke film om tussendoor te kijken, 4 sterren
En wat die vogels betreft: wanneer deze vliegen is dat inderdaad heel apart
christian
En wat die vogels betreft: wanneer deze vliegen is dat inderdaad heel apart
kan me niet herinneren dat die big birds aan het vliegen waren
gebruiker_56935
Pfff wanneer houden mensen nou eens op met films te vergelijken met elkaar ipv ze apart te beoordelen.
Gert P
Denk niet dat zoiets gaat gebeuren.
Net zoals zo vaak wordt geschreven een ongeloofwaardig verhaal.
Want dat is ook bijna elke film.
totalreject
Leuk gemaakte film met een boeiend verhaal. Ik heb me hier goed mee vermaakt ondanks de slechte verhalen die ik er van tevoren over hoorde.
Timecop
Denk niet dat zoiets gaat gebeuren.
Net zoals zo vaak wordt geschreven een ongeloofwaardig verhaal.
Want dat is ook bijna elke film.
"een ongeloofwaardig verhaal. Want dat is ook bijna elke film" Waar haal je die nonsens nou weer vandaan, slaat ook nergens op...
Shermine
Mooie film, maar zeker niet meer dan 2,5* waard. Véél te cliché en eigelijk een beetje saai...
Redlop
Leunde de film maar in zijn geheel op CGI effecten. Daar ging het mij in dit geval om. Maar helaas. Gepolijste oerfiguren in een oersaai verhaal. 1*

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Oorlog / Actie, 2005

Goal!
Sport / Drama, 2005

Drama / Misdaad, 2008
jagerinheemsfemale loverpyramidmammothsapient mountain villagestone agefighterprimitive time saber-toothed tigerprehistoric adventure