• 9.379.403 stemmen

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif

Releasedatum: 13 maart 2008

Plot 10,000 BC

"The legend. The battle. The first hero."

D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.

avatar van tsjong

tsjong

Een standaard film,

ik had toch een betere verhaallijn verwacht.

avatar van Spetie

Wat een tegenvallende film dit zeg. Hoewel mijn verwachtingen sowieso niet hoog waren, had ik dit niet verwacht. Van Emmerich verwacht je sowieso geen goed verhaal, maar een beetje lekkere actie is op zijn tijd nooit weg. Helaas valt de film ook op dat gebied tegen.

De special effects zijn niet geweldig. De mammoeten zien er bijvoorbeeld wel goed uit, maar de sabeltandtijger oogt dan weer vreselijk nep. De actie is er wel, maar valt enigszins tegen. Als je dan toch een pretentieloos filmpje maakt mag het qua actie allemaal best wat meer en spectaculairder denk ik zo.

avatar van Imper

Imper

Een film die me een BEETJE doet denken aan Lotr. Adembenemende omgevingen en de voice-over van zo'n oude man, geweldig:) een leuke film om te kijken, weinig kritiek voor deze film. niet de beste film, maar wel een leuke film! + mooi gefilmd

avatar van Modigliani

Modigliani

Ik heb zeer kunnen genieten van deze film! Muziek klopte helemaal, en voor een soort prehistorische/fantasy film vind ik hem top.

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Wat een slechte film had wel iets meer verwacht, mijn verwachtingen waren al niet hoog na alle comments op deze film. Helaas toch gaan kijken wat een slecht acteerwerk.

avatar van Dirkos

Dirkos

Slap verhaal, leuke special effects maar wat heb je daaraan als de film zelf bagger is... en zullen we het maar niet over het einde hebben

avatar van ZIGGQ

ZIGGQ

Loopvogels afstamelingen van Dinosauriers

avatar van daantje81

daantje81

Had er veel van verwacht maar vind het een slap aftreksel van apocalypto was niet totaal onaardig maar wel erg voorspelbaar. Toch een beetje een tegenvaller vond ik.

avatar van gillette

gillette

Dit ziet er zo'n coole film uit..

Waarom is ie dan toch zo slecht volgens velen hier?

Ik ga hem sowieso toch kijken. ^^'

SouthParkFan

wat een waardeloze film. 1,5 sterren voor de goed uitziende acties en special effects, maar het verhaal is NUL, de historische achtergrond is NUL, het acteerwerk is NUL, en die tijger is NUL want hij komt in totaal 30 seconden voor.
waardeloos mormel van een film maar goed om een keer te kijken, en dan te vergeten

terror birds dacht ik

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ongelofelijke film... Mijn verwachtingen waren al niet te hoog, maar hebben deze zelfs nog in negatieve zin overtroffen.

Werkelijk een draak van een film. Het verhaal (als je dat al kunt noemen) komt zo langzaam op gang en bevat veel plotholes.

Het is dat de specialeffects nog iets bijdragen aan kwaliteit, maar voor de rest wil ik deze snel vergeten.

1.5* voor mij

avatar van cubedude

cubedude

Pffffff, ik kon hem echt niet uitzien, het begon al veel te traag en weinig inhoudelijk. Na de olifantenscéne ging hij uit, en dat is de eerste keer dat ik dat doe met een film!

avatar van Henkebart

Henkebart

Ik vond deze film echt slecht. Alleen de graphix / animatie vond ik soms wel gaaf.

Ik verbaas me dat er zo negatief over 10,000 bc wordt gesproken en dat er zo'n laag gemiddelde is. De film is prachtig gefilmd en de prehistorische beesten zijn prachtig geanimeerd! De mammoeten vond ik het prachtigst gemaakt en naar mijn mening leer je zo ook een beetje hoe het in die tijd was:) 4 sterren omdat het ook wel onrealistisch was op sommige momenten.

jesseverdellen schreef:

en naar mijn mening leer je zo ook een beetje hoe het in die tijd was

Niet dan? je ziet tog wel een beetje hoe het er vroeger aan toe ging. natuurlijk niet zo realistisch maar je krijgt een idee.

Kevin13

ja, dat er reusachtige uilskuikentjes rondlopen, olifanten die zich zo agressief gedragen en het volk dat er uitziet als een carnavalstoet.

avatar van K@i

K@i

Mamoeten en Terrorbirds

beiden hebben daadwerkelijk bestaan

Kijk, zie je had ik tog nog gelijk he;) Natuurlijk is het niet zo realistisch(zoals ik al eerderh eb gezegd) maar je krijgt wel een beetje een beeld. dat is wat ik duidelijk wou maken

avatar van VlinderTisha

VlinderTisha

net gekeken.

en ik vind het een geweldige film!

en vooral die mamoeten zijn heel mooi gemaakt.

heb me niet 1 moment verveelt.

maar goed we zijn niet allemaal hetzelfde en smaken verschillen.

en nog over die vogelachtige dingen.

ik dacht dat het een soort struisvogel was ofzo lol.

avatar van film-gek

film-gek

Deze hele film is ruk hier klopt helemaal niks van. Wil je een film zien die zich in de prehistorie afspeelt en wat historisch juist is kijk dan Quest For Fire maar ja daar hebben de mensen die dit kijken nog nooit van gehoord (uitzonderingen daargelaten)

avatar van Zinema

Oninteressante avonturenfilm die nergens écht wil boeien. Overgewaardeerd en zeer gemiddeld.

avatar van christian

christian

Zinema schreef:

overgewaardeerd? valt best mee toch? een 2,85 is in mijn ogen geen voldoende.

avatar van Mutsaers78

Mutsaers78

De film ziet er zeer mooi uit, maar de film op zichzelf is te modern voor een film die zich 12.000 jaar geleden afspeelt. Geloofwaardig is het dus niet. Acteerwerk is niet bijzonder, maar ik heb het veel slechter gezien.

Omdat het een mooei film was en ik al een tijd lang geen "spectaculaire" actiefilm met massa's legers gezien had: een 3*

K@i schreef:

Mamoeten en Terrorbirds

beiden hebben daadwerkelijk bestaan

maar nooit tegelijk met mensen, en , voor de mammoeten geldend, nooit als hun slaafjes.

avatar van nino120

nino120

zo een laag cijfer is deze film dan echt nep.?

avatar van finalman

finalman

nee, niet nep, alleen, het klopt allemaal niet

avatar van Norma

Norma

SouthParkFan schreef:

Dat laatste probeer ik wel, maar het lukt niet, zo vreselijk vond ik hem. Heb vol afgrijzen zitten kijken naar het belabberde acteerwerk en hopeloze verhaal. (of beter gezegd, naar het bedenksel om de special effects heen)

0,5