Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Naomi Watts
Meer om aan te tonen dat een zogenaamd zielloos produkt nog wel een meerwaarde voor een ander kan vormen.
Je proberen te overtuigen daar begin ik niet aan. Ik heb nergens een mening kunnen bespeuren, je komt erg narrow minded over en gooit met wat simpele veronderstellingen, meer voeg je dan ook niet toe.
Back on topic maar weer.
JohnWilliams
Vanmiddag opnieuw gekeken, wat een goeie film blijft dit toch.
Oscar voor Ledger was zeker wel verdient, voor de liefhebbers, op youtube kan je de uitreiking bekijken...
henksluis
Helaas zegt elke acteur dat over zijn laatste film.
Echt jammer dat Heath Ledger in Dr Parnassus zijn rol niet kon afmaken.
Don MN
The Dark Knight
Nadat ik als 14 jarige net Batman Begins in de bios had afgekeken, was ik opnieuw tevreden gesteld door een nieuwe superheldenfilm.
Toen ik begin 2008 las dat er in juli een vervolg op zou komen was ik na de eerste trailer van TDK en herziening Batman Begins verkocht.
Verhaal
Wanneer een chaotische psychopaat Gotham City terroriseert bundelen officier van justitie H. Dent, agent J. Gordon en Batman hun krachten om deze wervelwind die over Gotham waait te stoppen. Het script is slim geschreven en bevat leuke one-liners, eigenlijk alleen van The Joker.
The Joker
Alle acteurs spelen met voldoende overtuiging, behalve Heath Ledger die nergens te bekennen is, want men kijkt duidelijk naar The Joker. Hij is al heel veel de hoogte in geprezen, maar ik kan een groot compliment niet weglaten. Deze uiterst intelligente slechterik, die afgeeft op planners, is zelf de grootste sadistische planner in Gotham City. Zijn spel brengt The Dark Knight naar een hoger niveau, zelden een geloofwaardigere prestatie gezien.
Visueel
The Dark Knight bevat voldoende explosies, achtervolgingen, vuurgevechten en de origineelste bankoverval in tijden. Nolan levert niet alleen kwantiteit maar ook kwaliteit, alle botsingen, ontploffingen zien er gelikt uit en dragen hun steentje bij aan het amusementsgehalte van deze kaskraker. Prachtige shots: de Joker: wacht op busje met masker in zijn hand, voor het ontploffende ziekenhuis, met z'n hoofd uit de politieauto, oog-in-oog met the Batpod, als party-crashers! Batman: verslagen na het redden van Harvey Dent (Rachel spreekt), op een wolkenkrabber in Hong Kong, Batman op de Batpod slotscene!
Conclusie
The Dark Knight is een buitengewoon goede actiethriller, voor mij de beste sinds Heat. Daarnaast komen bijna alle karakters voor lastige keuzes te staan, en roept de film ethische vragen op, zoals in hoeverre je kwaad mag doen om het kwaad te bestrijden. Onderhoudend verhaal, solide actie, met dank aan Hans Zimmer weer een heerlijke soundtrack, maar vooral Heath Ledger bedankt.
Loki87
Super film, genoten van begin tot aan het einde, geweldige muziek ook. 1 van de beste ooit gemaakt, Batman Begins was al een uitstekende film maar deze film is nog een stuk beter. Helaas zal een volgende film dit niet meer overtreffen door het overlijden van Heath.
NickLovesMovies
Ik vind dat een hoop mensen hier een beetje te zeer verlief zijn op hun eigen mening. Naomi heeft zeker een punt als het gaat over het feit dat we niemand mogen veroordelen om dat hij/zij een film goed vindt, over smaak valt niet te twisten. "Narrow minded" vind ik dan weer het type uitdrukking voor iemand die zelf nogal arrogant is...
Maar soit... over de film. Ikzelf vond de film steeds boeiend en spannend. Ik weet niet of er een veel betere versie van het "Batman-verhaal" mogelijk is. De donkere sfeer, de flitsende actie, de haat tussen personages, de plotswendingen... Dit maakt deze film voor mij zeker een topper. Maar of ik hem opnieuw zou bekijken... ik vrees ervoor. Daarvoor raakte het verhaal mij niet genoeg en vond ik ook de personages niet echt menselijk overkomen...
Hodgepodge
Zag hem gister pas voor het eerst. Maar een erg toffe film is het. Ik dacht dat de acteerprestatie van Ledger wel zwaar overdreven zou zijn uit sympathie, maar zijn rol als the Joker speelt hij echt briljant.
Dit is gewoon 1 van de betere actiefilms die er zijn.
Mr_BeAn
Er goed actiefilm,, Heath Ledger speelt fantastisch, andere rollen zijn ook goed geacteerd.
Film ziet er gewoon mooi uit en vette actie zit erin
Robin Peek
Naar mijn mening, een absolute top film !
Ik heb deze film gister aangeschaft op bluray en ben ontzettend blij met mijn aankoop. Het verhaal is naar mijn mening top, de effecten zijn spectaculair en de acteurs zijn qua naam goed en qua prestatie nog beter ! Niets dan lof over deze geweldige actie film ! Boeiend tot het eind met interessante wendingen.
p.s De extra disc met bonus materiaal is zeker zijn geld waard !
hollywood king
film geweldig
camera geweldig
muziek geweldig
acteurs geweldig
alleen jammer dat in alle batman films niemand de rol van rachel goed kan spelen.
pietpuk
Fantastisch visueel spektakel. Tipt qua inhoud echter niet aan de echte topfilms.
Riel
Ik vond het verhaal een beetje saai. De film liet me niet achter met een gevoel van whoah ... vet.
Vond batman niet meer zo stoer, en alleen 'the joker' was de moeite, maar dat moge duidelijk zijn.
Ik vond het verhaal helemaal niet zo fantastich in elkaar steken. Vond het erg warrig en sommige aspecten vergezocht 'om het maar in het script te laten passen', en ik miste sommige dingen hoe die bommen nu in dat ziekenhuis kwamen etc.
het gaat allemaal wat té makkelijk soms van beide kanten
Een 3* , voor mij zit er niet meer in
Ratsgiz
Schitterende Ledger in een verder lauw filmpje. Of ben ik de enige die enkel de Joker-scènes echt de moeite waard vond?
Cosworth
Zoals ik al aangeef. Ik snap de hoge waardering (zeker ten opzichte van andere blockbusters) door de massa totaal niet.
Kan best begrijpen dat een 15 jarige hier helemaal wild van wordt, maar van iemand die een stuk ouder is en naar verwachting veel meer soortgelijke films heeft gezien begrijp ik dat niet.
ok klaar je snapt het niet,gaap
Klopt, ik snap het niet, maar misschien kan jij het me uitleggen? Waarin onderscheidt TDK zich dan mee ten opzichte van films als Die Hard with a Vengeance of The Rock?
ma_ris
heath ledger speelt de joker echt fantastisch.
verder wel een aardige film.
Jeauhan
Nou ja, het is natuurlijk wel knap van TDK dat ze een 'actieheldenfilm' neerzetten waarin uiteindelijk niet de actieheld maar de badguy als held gezien wordt.
Zonder gekheid, ik ben ook wel benieuwd...
Nomak
Uitstekende vraag Reinbo, ik wacht met spanning op het antwoord.
Martijnnn
Ik vind TDK gewoon leuker dan die 2, ook al vind ik The Rock en Die hard 3 ook erg geslaagd. Ik heb zelden zoveel plezier met een film gehad als met TDK, dat is voor mij een reden dat ik de film zo waardeer.
serpico
Uitstekende vraag Reinbo, ik wacht met spanning op het antwoord.
De joker is best een leuke bad huy (al vind ik Hand Gruber persoonlijk leuker). Maar enkel een leuke bad guy maakt de film toch niet zo veel sterker, zeker als je je bedenkt dat er verder niet zo veel bijzonders gebeurd (ik heb het allemaal eerder gezien) in die 2,5 uur. Nee, als dat het is snap ik het nog steeds niet.
Jeauhan
Iedereen heeft het ook over de geweldige Joker, waarmee de zwakte van Batman verbloemd wordt. Eigenlijk is het in en in triest dat niet de actionhero maar de badguy de show steelt.
Madecineman (moderator films)
Dat is in de versie van Tim Burton ook al... Komt omdat Batman gewoon een saaie, chagrijnige superheld is
Jeauhan
Maar daar ben je als filmmaker toch helemaal vrij in. Je stopt een man in een vleermuizenpak en je weet er een saaie gestalte/persoon van te maken. Hoe krijg je het voor elkaar. Wat dat betreft doet bijv. Iron Man het veel beter.
Klopt, het is eigenlijk best knap dat ze een superheld zoooo saai kunnen maken. De versie van Keaton had tenminste nog iets verknipts over zich heen, maar deze is zo
Iron Maiden
Dit heb je inderdaad in zoveel films, vind The Terminator toch wel bekendste voorbeeld.
Ook Silence of the lambs draait eigenlijk om Anthony Hopkins.
Dus ja, denk dat het scheelt dat deze film nu is uitgekomen in de tijd van internet en deze site waar veel gebruikers opzitten.
Als The Rock nu was uitgekomen, had hij ook meer stemmen gehad en mischien ook wel hoger gemiddelde.
Kijk naar een film als Hard Target ( om maar wat te noemen ) en die film heeft nog geen 300 stemmen terwijl hij al meer dan 10 jaar oud is.
Jeauhan
Ook Silence of the lambs draait eigenlijk om Anthony Hopkins.
SOTL is dan ook geen actieheldenfilm maar een thriller. Daarnaast maakt die deel uit van de Hannibal-reeks en is het niet meer dan logisch dat het dan om hem draait. Hetzelfde geldt deels ook voor The Terminator.
Algemeen kun je over die films zeggen dat de aandacht wel uitgaat naar de persoon rondom wie het verhaal geschreven is. Kun je van TDK niet zeggen.
tijn79
ik wil 7, 5 ster geven voor deze!
Alleen al voor Ledger z'n vertolking
Iron Maiden
Ik bedoel niet het verhaal, maar de acteurs en dus in dit geval de bad-guy. Denk ik aan Terminator; Arnold Schwarzenegger en niet Michael Bieh, denk ik aan Silence; Anthony Hopkins en niet Jodie Foster, denk ik aan Dark Knight; Heath Ledger en niet Christan Bale.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold