• 9.382.080 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.866)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Met gemak de beste Batman ooit. Bale heeft de perfecte kop en uitstraling. Over Heath Ledger is al genoeg gezegd. Het is alweer wat maandjes geleden dat ik hem gezien heb. Maar voor nu houd ik het nog op een veilige 4*.

Nicholas123 schreef:

Bale heeft de perfecte kop en uitstraling.

Moderators, kan dit verplaatst worden naar het 'just a joke' topic?

Don MN

Dus een film waar de hoofdpersoon veruit de beste rol neerzet is een betere film dan wanneer een bijrol overduidelijk de betere is?

Jeauhan

Of de hele film beter is of niet hangt van zoveel dingen af. Ik zie het echter wel als zwaktebod. Verder niets ten nadele van The Joker, die heeft z'n werk goed gedaan. Alleen Batman is zo'n saai figuur die zichzelf veel te serieus neemt.

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Jeauhan schreef:

Moderators, kan dit verplaatst worden naar het 'just a joke' topic?

Ik wil alleen maar zeggen dat ik Bale erg goed gecast vind om Batman te spelen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Afgelopen week nog eens gezien en het meest rare aan deze film blijf ik toch wel vinden dat ik totaal geen gevoel bij Batman had en de hele film eigenlijk voor de Joker was. In vergelijking met mijn jeugdervaringen met Batman was dit toch wel een vreemde gewaarwording.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

niet eens, van batman weten we alles al uit begins en van de joker niks, nu nog steeds niet overigens behalve dat het een agent van chaos is.

avatar van Sasja

Sasja

Om ook met een antwoord te komen op de vraag wat deze film onderscheid van films als die hard en the rock, Ik zie er niet veel verschill in, er zitten in allemaal genoeg actie, oneliners en een goede cast. het is een actie film, alleen dit is een stripverfilming en die hard enzo niet. En het is ook zo dat veel mensen de film goed vinden vanwege het vroegtijdige overlijden van Heath ledger, maar voor de rest zie ik het gewoon als normale/goede actie film net als de die hard films

avatar van Jorbmeister

Jorbmeister

Een enorme spannende film en The Joker speelde geweldig

Sasja schreef:

Ik vind Die Hard met Batman vergelijken op zich al niks. De DieHard films zijn gebouwd op de testosteron held Willis, die alle klappen krijgt en alsog de stad/het lang red. Waar TDK een knappe thriller is met voldoende interactie tussen hoofdpersonen, ethische vragen en natuurlijk een superheldenfilm. Waar Die Hard vooral gaat om de "mannen met ballen". The Rock en Die Hard zijn erg vermakelijke actiefilms, maar lang niet zo'n goede film als TDK.

Wat uiteindelijk geheel persoonlijk is...

Iron Maiden schreef:

Ik bedoel niet het verhaal, maar de acteurs en dus in dit geval de bad-guy. Denk ik aan Terminator; Arnold Schwarzenegger en niet Michael Bieh, denk ik aan Silence; Anthony Hopkins en niet Jodie Foster, denk ik aan Dark Knight; Heath Ledger en niet Christan Bale.

Zoals de titel het al doet vermoeden gaat The Terminator over Arnold Swarzenegger, niet over meneer Biehn. Silence of the Lambs gaat in eerste instantie over Hannibal, het draait dus om de schurk.

Wel ben ik het met je eens dat de slechterik in veel films de show steelt, dat wil niet zeggen dat de film daardoor minder is.

@ Don MN, onderschat Die Hard niet zo!

Martijnnn schreef:

Zoals de titel het al doet vermoeden gaat The Terminator over Arnold Swarzenegger, niet over meneer Biehn. Silence of the Lambs gaat in eerste instantie over Hannibal. Deze film gaat in eerste instantie over Batman, niet over een superschurk, ik vind je vergelijking dan ook niet toepasbaar.

Het ging er ook meer om dat de aandacht naar de hoofdpersoon moet gaan. Iron Maiden bracht in dat er meer films zijn waarin de badguy veel aandacht krijgt, maar dat waren echter films geschreven rondom te badguy. Deze film is geschreven rond Batman en daarom zou de aandacht ook naar Batman moeten gaan. Het lijkt er echter op de hij ontzettend in de schaduw van Ledger/The Joker staat.

avatar van Reinbo

Don MN schreef:

Ik vind Die Hard met Batman vergelijken op zich al niks. De DieHard films zijn gebouwd op de testosteron held Willis, die alle klappen krijgt en alsog de stad/het lang red. Waar TDK een knappe thriller is met voldoende interactie tussen hoofdpersonen, ethische vragen en natuurlijk een superheldenfilm die vooral gaat om de "mannen met ballen". The Rock en Die Hard zijn erg vermakelijke actiefilms, maar lang niet zo'n goede film als TDK.

Wat uiteindelijk geheel persoonlijk is...

De vergelijking lijkt mij duidelijk. In beide films nemen de charismatische bad guys een gebouw (of boot) of stad in gijzeling, plegen ze een overval en proberen ze de hoofdrolspeler met raadseltjes bezig te houden. Dat gemixt met een dosis actie.

Persoonlijk vind ik de Die Hard serie vermakelijker en (zeker The Rock) ook beter dan TDK.

Martijnnn

Dat bedoelde ik ook Jeauhan, ik heb het iets aangepast, nu moet het wat duidelijker zijn ^^

Overigens, als Hard Target nu was uitgekomen zou hij ook door iedereen verguisd worden

avatar van Tyva

Tyva

Geweldig verhaal, geweldige sets en geweldig acteerwerk van vooral The Joker. Toch één van de beste films ooit gemaakt misschien wel. 5/5

Martijnnn schreef:

@ Don MN, onderschat Die Hard niet zo!

Doe ik niet maar dat is toch vooral waarom je Die Hard graag ziet.

Of vind je het geen one-man show?

Die Hard heeft geen toekomst zonder Willis.

Desalniettemin vind ik de serie wel erg vermakelijk.

Reinbo schreef:

Voor mij is nu wel duidelijk waarom de vergelijking getrokken kan worden. Buiten dat ligt het er gewoon aan wat je leuker vindt.

Zo vind ik The Rock en Die Hard amusante spectakelfilms, die boven de gemiddelde actiefilm komen. Ik heb al te vaak gezegd wat me "persoonlijk" beter ligt en wil gewoon niet in herhaling vallen.

Al met al, de vergelijking is goed beargumenteerd en eigenlijk kan niemand er omheen!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Martijnnn, je hebt er niet op gestemd, dus zal wel meelopen met de massa?

Martijnnn

Ja, de massa's andere films die ik van Van Damme heb gezien, heb deze vroeger vast wel gezien, kan hem mij alleen niet meer goed genoeg herinneren om er een stem aan te hangen. Volgens mij was het niet eens zijn slechtste film, maar ik kan met een gerust hard zeggen dat het geen klasse film is. Ik zal hem nog eens opzoeken ^^

Die Hard heeft geen toekomst zonder Willis.

Waarheid als een bus.

Die Hard (ging het in eerste instantie niet over deel 3) vind ik een ultieme actie film, The Rock in wat mindere mate ook,maar bij TDK vind ik dat er nog veel meer in zit. Prachtig verhaal, goed acteerwerk mooie beelden (alhoewel soms wat te vroeg afgebroken) en alle andere cliche's waarom je een film goed kunt vinden. Het zit er allemaal in.

avatar van pampie

pampie

nou Martijnnn wat een prachtig geweldig verhaal zeg. kinderfantasy actie wereld.

pampie schreef:

Wat doe je nou lullig?

Hij onderbouwt zijn mening fatsoenlijk en jij komt met zo'n lompe reactie.

"Kinderfantasy actie wereld"

Blijkbaar is er maar één die zich "kinderachtig" opstelt.

Martijnnn

Ik moet zeggen dat ik kinderfantasie films als Spy Kids ook leuk vind hoor.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Ik vond de film wel aardig tot dat die man met dat halve gezicht aankwam. Dat zag er zo nep uit.. Maarja dat zal wel een beetje bij batman horen. Goed werk van Heath Ledger (joker) jammer dat hij dood is.:( was een succesvolle acteur.

PS; ze hadden best het leuke batman muziekje er in mogen bewerken:D

hollywood king

Roos-_- schreef:

PS; ze hadden best het leuke batman muziekje er in mogen bewerken:D

wrm??, het batman muziekje is helemaal perfect in deze film.

Jeauhan

Ik vrees dat Roos-_- het bekende 'tunnunnunnununeuh Batmannnn!' bedoelt.

Don MN

Het melodietje van TDK heeft er wel het nodige van weg.

Hans Zimmer is wel de ideale componist voor dit soort films.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Vergeet James Newton Howard niet

Thema van Harvey Dent was van hem..

Sjoerd111 schreef:

Vergeet James Newton Howard niet

Thema van Harvey Dent was van hem..

Zeker weten, ik was ontzettend tevreden over de samenwerking.

Het deuntje zat zeker 2 dagen in m'n hoofd, maar niet op een irritante manier als de Lily Allen-liedjes.

avatar van Fetai

Fetai

Wat een overschatte film zeg, ik heb hem niet af kunnen kijken. 20 minuten voor het einde was ik hem echt heel erg zat. Een 1.0 voor de moeite.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Fetai schreef:

altijd al willen weten, ook zo prachtig onderbouwd..... bedankt!

avatar van Nomak

Nomak

Ajax&Filmfreak schreef:

altijd al willen weten, ook zo prachtig onderbouwd..... bedankt!

Onderbouwing is overbodig.

Alsof die honderden mensen die de film minstens 4 sterren hebben gegeven allemaal onderbouwd hebben waarom ze de film zo goed vinden.