• 9.389.050 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.136.339)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van SalsaLover

SalsaLover

wibro schreef:
Vanavond deze film eindelijk eens bekeken. Verwachtte er helemaal niets van en ik kreeg ook helemaal niets. Het was een en al bombastisch geweld. Mijn oren gingen er gewoon van toeteren. Ik heb mij eigenlijk gewoon rot zitten vervelen. auto's die de lucht in vlogen, een ziekenhuis dat de lucht in vloog, Batman die de lucht in vloog, Harvey met een half gezicht en nog meer van die onzin. En die Joker hing mij op een gegeven moment ook de keel uit en Christian Bale vond ik totaal miscast. Die kan in het vervolg maar beter de rol van psychopaat spelen zoals hij deed in "American Psycho". Ik vond hem in die film 100x beter dan in deze blockbuster. Want dat is deze film. Niet meer dan een gewone blockbuster, waar het alleen maar gaat om de actie en hoe spectaculairder, hoe beter. Het verhaal is totaal onbelangrijk. Dat had hier de diepgang als van een roeiboot en de muziek was niet om aan te horen.

Hier ga ik grotendeels mee akkoord.

Ik had veel liever als joker Jack Nicholsen gezien.
Deze film gezien met het gedacht dat het "realistisch" ging zijn zoals Batman Begins.
Wat een ontgocheling.Ik heb de helft van de film niet gezien zo snel ging het.
En van de hak op den tak.
Maar ja,de massa is weer content.

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

Wel grappig. Je ziet heel duidelijk dat the die hard batman fans hun zegje al gedaan hebben. Nu komen de mensen die hem al op dvd hebben, en er eigenlijk niet veel om geven. Geen kritiek. Gewoon grappig! Ik blijf er bij dat het 1 van de beste films is die ik ooit gezien heb. Maar ik ben opgevoed en opgegroeid met marvel comics!

avatar van martijnk

martijnk

Wat een aanfluiting deze film. Ongelooflijk dat hij binnenkwam op nr.1 in de IMDB Top 250. Goed hij is alweer gezakt maar hij staat nog boven films waar hij zich nooit mee zou kunnen meten.

Ik wilde hem eigenlijk na een kwartier afzetten, maar ik denk ik blijf maar kijken want hij moet gewoon goed worden gezien de recensies, maar nee. Heel de film heb ik mezelf zitten vervelen en de twee andere mensen die meekeken precies hetzelfde.

Wat een overdreven filosofisch gedoe over een man in een vleermuispak, want dat is het, meer niet: een man in een vleermuispak. Ze probeerden er (helaas) meer van te maken maar dat is het gewoon niet.

The Joker die iedereen zo geweldig vond, ik vond hem verschrikkelijk, vooral dat irritante geslis met zijn tong.

En dan die meid, jezus. Wat was ik blij dat zij vermoord werd in die film. Ze was niet knap, ze kon niet acteren en ze was ook nog eens irritant.

Ik kan me voorstellen dat de film in de bioscoop beter tot zijn recht komt mbt. de special effects, maar ga hem thuis op DVD kijken en je denkt ineens heel anders over deze film.

Een film in de top 100 is altijd goed, of je hem nu op een 14" schermpje thuis kijkt of in de bioscoop.

Nee echt uren van mijn leven verspilt aan deze film. Batman begins vond ik dan nog wel ok maar dit, omg gewoon geen woorden voor zo slecht.

0.5

avatar van Jaxxx

Jaxxx

@martijnk:

Je klinkt wel erg negatief? Wat had je dan verwacht van deze film? Hoe kon het beter dan volgens jou? Hoe moest er dan gefilosofeerd worden?

avatar van wibro

wibro

Jaxxx schreef:

Haha grappig hoe je dat allemaal vertelt. Je hebt je rot zitten vervelen, omdat er allerlei dingen gebeurden tijdens de film??!!

Ja, ondanks de herrie van gecrashte auto's, ontploffende helicopters, opgeblazen gebouwen en nog veel meer moest ik alle moeite doen om niet in slaap te vallen. Op een gegeven moment wordt je, als je constant aan dit soort herrie wordt blootgesteld er immuun voor. Maar goed, voor jou zijn het gebeurtenissen, voor mij is het inhoudsloos vermaak. Een film moet mij boeien, moet een goed verhaal hebben en daaraan voldeed deze film niet.

Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden, dat dit soort films gewoon niet mijn kopjes thee zijn. Ik ben naar deze film gegaan omdat er zo in superlatieven over gepraat werd. Het was dus gewoon nieuwsgierigheid.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

de grafhond schreef:

Heb jij batman begins wel gezien? Dan zou je minder positief zijn over deze en meer over begins...

Nee, die heb ik inderdaad niet gezien. Was compleet in de veronderstelling van wel! Ik heb nu gekeken op moviemeter en alle recensies doorgenomen, maar die zegt me inderdaad helemaal niets!!! Stom, ik ga hem vanavond kijken. Misschien dat ik dan terugkom op mijn reactie.

Dus de chronologische volgorde van de films zou dan zijn:

Begins - The Dark Knight - Batman original - Returns - Forever en dan Batman en Robin.

Klopt dit?![/quote]

Bij Batman van Christopher Nolan begon die bij Begins, hij zette een nieuw begin.

Tim Burton had dezelfde visie en ook Joel schumacher, alleen Joel schumacher deed het met verschillende Batmans,wat ook de slechten films waren in de batman saga.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

martijnk schreef:

0.5

Als je je zo ergert aan een man in een vleermuispak waarom kijk je dan in vredesnaam naar een batman-film? Als je een beetje iets van Batman weet, dan weet je btw ook dat er veel actie en spectakel is.

• 20609 berichten

met mensen zoals martijnk doe je gewoon de verdwijn truc.

TADAA!!!

avatar van aerts007

aerts007

Niet meer , niet minder!

Zaterdag-avond vertier, wat niet wil zeggen dat ik hem (na derde maal gezien te hebben bij vrienden!) slecht vind.

aerts007 schreef:

je kan er gewoon niet tegen dat het een hoge gemiddelde heeft

avatar van Achmed

Achmed

je kan er gewoon niet tegen dat het een hoge gemiddelde heeft

FANBOY Alert!!! , de film scoort ook veel te hoog! (IMO)

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Slaat echt helemaal nergens op, aerts007. Je hebt hem dus 3 keer bekeken, en je geeft hem een 5/10. Maar je vindt hem nog steeds goed?

• 20609 berichten

ontopic aub. mods hebben wel betere dingen te doen dan dit soort berichten te verwijderen.

over de film maar weer.

Achmed schreef:

FANBOY Alert!!! , de film scoort ook veel te hoog! (IMO)

jah maar dan ga je toch niet zomaar lagere cijfers geven zodat het daalt tenzij je het een stom film vond

erkin17 schreef:

hij zal het nu wel op dvd gezien hebben wat altijd een mindere indruk maakt, en ook nog is voor de derde keer dat ie het gezien heeft wat ook niet altijd positief is voor een film.

combi schreef:

ik denk wel dat je gelijk hebt

avatar van loves_horror

loves_horror

Hé mensen, ik wil graag naar The Dark Knight, word volgende week 15 en kan absoluut tegen een "grimmige ondertoon". Vinden jullie deze leeftijdsgrens eigenlijk wel gepast bij deze film of overdrijven ze maar? Want in Amerika word deze geschikt gevonden voor 13+.

Groetjes Lisa

avatar van shahad

shahad

Groetjes Lisa

Ik ben zelf 17 en ik werd om mijn id-kaart gevraagd -.-... Alleen omdat het boven de 16 is...

En 15 jaar is volgens mij wel gepast...

avatar van loves_horror

loves_horror

Nee hij is 16+, maar ik vroeg me af of die Kijkwijzer bij deze film niet een beetje overdrijft..?

avatar van Bonifatius

Bonifatius

loves_horror schreef:

Jazeker. Ik ben 12 en ik vond de film heel goed. De kijkwijzer overdrijft ontzettend. Oké er zitten een aantal 'enge' scenes in, maar als ik die kan kijken, kan jij dat vast ook. Nu alleen nog hopen dat ze je binnelaten!

avatar van The Oceanic Six

aerts007 schreef:

Maar om massaal met 5* te gaan gooien,..!

Haha de film niks vinden maar hem in de 2 maanden dat hij uit is wel 3x bekijken. Tsja...dat zegt dan wat over jou he.

avatar van serpico

serpico

loves_horror schreef:

Dat ligt aan jou. Ik keek op mijn 14e al legio 16+ films, en heb er weinig negatiefs aan overgehouden. Maar in het geval van The Dark Knight is het wel wat overdreven inderdaad; hij is verre van traumatiserend, tenzij je de humor van The Joker niet vat

avatar van The Last

The Last

loves_horror schreef:

Dat vraag ik mij inderdaad ook af. Hoe verzin je het: een PG-13 film voor 16 jaar en ouder.

Maar goed, niet de eerste keer dat die Kijkwijzer de mist in gaat.

avatar van Reinbo

Ik heb vroeger in de filmkeuring gezeten en had hem absoluut op 12+ gekeurd.

avatar van Achmed

Achmed

ik denk wel dat je gelijk hebt

Ik heb deze film 2x gezien, een keer in de bios en een keer gewoon thuis. En ik vind het nog steeds niet meer dan 2,5* waard. En me mening is nog steeds hetzelfde.

Achmed schreef:

De hype komt vooral door Ledger (deels omdat hij is overleden, maar vooral omdat hij echt goed overkomt als psycho in deze film)

Maarja je kan de film niet zomaar hoog stemmen omdat maar 1 acteur goed presteert. Het einde was slecht afgewerkt en two-face was gewoon bagger. En Bale had beter gekund. Echter zal dit mij niet weerhouden de DVD te kopen.

avatar van martijnk

martijnk

Naja kijk ik vond Batman begins best wel aardig. Beter dan deze. En batman zelf met Jack vond ik ook stukken beter dus het is totaal niet zo dat ik niet van het genre houdt.

Ik heb vanavond Iron Man gekeken en die film vond ik bijv. ook erg leuk (niet geweldig, maar leuker dan the Dark Knight). Het is dus niet zo dat ik niet van superhero films houdt, ook Spiderman en Sin City vond ik vele malen beter.

Tuurlijk was er veel aktie en spektakel, maar het was allemaal van de hak op de tak en iets teveel van het goede. Het bracht mij niet de sfeer die de film had moeten brengen.Er gebeurde gewoon veels te veel in te weinig tijd en toch duurde de film naar mijn idee een uur te lang. Ik zat me werkelijk dood te vervelen.

Ken je die oude tv-serie nog met de 'domme' Batman en Robin die zich steeds lieten pakken? Dat vond ik dus echt helemaal geweldig en daar heb ik vroeger echt van genoten, ook al ging het nergens over, maar de sfeer rondom was gewoon geweldig. En dat is wat deze film mist op alle fronten.

Nu ben ik vrij kritisch wat films betreft en let ik veel op details, bijv. die irritante zware stem van Batman, zelfs als hij bij iemand stond die wist dat hij Bruce Wayne was bleef hij zo zwaar praten ook al had hij niks voor z'n mond. Why bother?

Of bijv. een getuige in een zwaar beveiligde rechtbank, die zo een pistool mee naar binnen kan nemen en de DA probeert neer te knallen, vervolgens zie je een scene van een vergadering bij de mafia en zelfs daar hebben ze metaaldetectors!!

Of the Joker, die overal bommen plaatst in een ziekenhuis wat 24x7 operationeel is, vervolgens ook nog bommen in twee boten en twee gebouwen en weet ik veel waar al niet meer en vervolgens vraagt hij doodleuk:

'do I look like a man that has a plan?'

Daarna gaan ze de DA vervoeren in een Swat bus en the joker weet exact waar ze rijden om een val op te zetten. SWAT is een van de meest geavanceerde politieteams maar hier waren het net een stel kleuters.

Ook die SWAT agent die op een gegeven moment zegt: 'I didn't sign up for this!!!' Nee je gaat bij SWAT om koffie rond te brengen, kom op zeg lekker professioneel oogde dat.

En zo kan ik nog 4000 dingen zoals hierboven opnoemen die echt elke minuut in de film wel plaats vinden.

Tuurlijk, de film is sowieso al niet realistisch dus het komt wellicht wat miereneukerig over, maar ze hadden toch wel iets beter hun best kunnen doen.

Het zijn juist de kleine details wat een film een topfilm maakt. Een film zoals Batman is totaal onrealistisch, maar als je hem kijkt moet je zo in de film gezogen worden dat hij voor de kijker realistisch lijkt.

Ik heb films gezien waarbij je bij alleen nog maar de intro al op het puntje van je stoel zit! Deze film is gewoon overrated, en dat is een understatement.

Ik wil kunnen zien dat er over zelfs de kleinste dingen is nagedacht en dat mis ik gedurende heel de film, daarom ben ik gewoon zwaar teleurgesteld.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

martijnk schreef:

'do I look like a man that has a plan?'

Haha okee,, lekker duidelijk allemaal. Je hebt idd de pik op deze film. Heb je alleen een account aangemaakt om deze film de grond in te boren ofsoo? Je hebt alleen maar op deze gestemd. Kijk je geen andere films,, heb je nog een leven, waarin je je ook op andere films concentreert?

avatar van serpico

serpico

The Joker heeft overal mensen en daarom kan hij al die bommen plaatsen. En weet hij geheime info van de SWAT. Dat is nu net het hele idee. Alles en iedereen kan corrupt zijn. Geldt ook voor het geweer in de rechtzaak. Je ziet overigens zelfs de ontmaskering van enkele corrupte hoogwaardigheidsbekleders aan het eind van de film!

Dat "Do I look like a man with a plan?"-verhaal klopt ook van geen kant, The Joker lult in die scène maar wat.
Ook dat is net het hele idee.

En je kritiek op SWAT, tja, ik vind het logisch dat zo iemand in zo'n geval overstuur is, jij vindt dat blijkbaar onprofessioneel gedrag, so be it.

avatar van aerts007

aerts007

Ajax&Litmanen1 schreef:

Nergens staat in mijn uitleg dat ik hem slecht vind, goed,meer niet!

En als men wordt uitgenodigd,en er staat iets op dan blijft men alleen al uit beleefdheid zitten,nietwaar.

Dat zegt inderdaad iets over mij.

avatar van wibro

wibro

Ajax&Litmanen1 schreef:

Deze opmerking slaat nergens op. Om een film juist te kunnen beoordelen moet je hem vaak meer dan een keer gezien hebben. Als je deze film meer dan een keer gezien hebt kan hij alleen maar in waardering dalen en dat geldt ook voor de Lord of the Rings trilogie. Inhoudelijk stellen deze films helemaal niets voor. Het zijn gewoon avonturenfilms gemaakt voor een jeugdig publiek. Het gaat in deze films alleen maar om actie, actie, en nog eens actie. Ook de special effects staan volledig in dienst van de actie.

Maar goed, als ik vind dat dit soort films alleen voor een jeugdig publiek bestemd zijn, dan moet ik in de toekomst gewoon niet meer aan dit soort films beginnen, ongeacht de buitengewone media-aandacht die dit soort films krijgen.