• 9.381.687 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.351)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van abberline

abberline

ik verwachtte ook niet zoveel hoor, maar je moet er echt naar toe de film is geweldig

Flipman schreef:

De film krijgt de Volle Vijf Punten, en als er ook nog maar enige gerechtigheid op deze corrupte aardkloot bestaat, krijgt Heath Ledger postuum een Academy Award for Best Joker!

Of een Oscar. Alvast erg benieuwd naar de langere review die er aan komt, maar geen top 10 plaats ? Vraag ik me af..

avatar van Tharoy

Tharoy

@ramtin:

'deel 1 vond ik leuk...ook niet echt heel bijzonder..ik vond die stijfe nek behoorlijk irritant ..en vond het daarom een beetje onrealistisch overkomen..kan me niet voorstellen dat je zoveel slechterikken een poepje kan laten ruiken zonder je nek te kunnen bewegen..maarja..dat hadden ze in deze deel gelukkig verholpen..dus daar heb ik geen klachten meer over..'

Heb je het niet over de batman uit 1989? Want daar had de batman juist een stijve nek. Ik geloof dat je de verkeerde batman als eerste deel gebruikt.

Onderhond schreef:

Het leek er erg lang op dat een griepje mij zou tegenhouden, maar vandaag helemaal herrezen, dus vanavond moet de film er aan geloven

Ik gok op 1* voor Ledger..

avatar van Ruben. K.

Ruben. K.

sinterklaas schreef:

Van het weekend maar ff kijken. Moet je ook Begins gezien hebben voordat je DK gaat zien?

Nee helemaal niet, je zult eem aamtal karakters mischien niet herkennen die je wel gekend zou hebben als je begins gezien had. Maar verder staat de film op zich zelf. Maar ook Begins is op zich wel een leuk filmpje hoor.

Veel kijkplezier Sinterklaas.

dutchtuga schreef:

Ik gok op 1* voor Ledger..

Ik denk eerder dat de 1* naar Christian Bale gaat .

avatar van AHWA

AHWA

soom schreef:

Een Academy Award of een Oscar? Lijkt me nogal hetzelfde.

soom

Ooh, ik dacht dat het 2 verschillende prijzen waren. My bad... .

avatar van hwwtje

hwwtje

Trouwens, misschien een domme vraag, maar is de Joker nu dood ende begraven of hebben ze dat stuk eruit geschrapt uit respect voor Heath Ledger??? Of istie gewoon gearresteerd?

hwwtje schreef:

Hij is gearresteerd.

dutchtuga

Wat ik een erg slechte afsluiting vind van dat personage. Erg slecht verwerkt in het script en een dik minpunt als je het mij vraagt van de film.

avatar van The Oceanic Six

Yeah, vanavond naar de bios!

avatar van umbro01

umbro01

Quaternion schreef:

is het eigenlijk nodig om de vorige batman gezien te hebben om deze film helemaal te begrijpen???

ik heb batman begins namelijk nooit gekeken en wil deze wel zien

Nee hoor geen probleem.

The Oceanic Six schreef:

Yeah, vanavond naar de bios!

Veel plezier en je gaat er vast en zeker meer van genieten dan Batman Forever .

Lad

Is het ook een bomme film voor mensen die niet zo'n Batmanfanaten zijn... ?

Lad schreef:

Is het ook een bomme film voor mensen die niet zo'n Batmanfanaten zijn... ?

Tja is een beetje 50/50 hè, of je vindt het een goede film of je vind het gewoon kut.

DVD-T schreef:

Njah, maar ik ben niet zo'n Batmanfanaat, ik hou gewoon van goede films...

En deze film lijkt me héél goed!

avatar van SilverGun

SilverGun

Onderhond schreef:

en de film niet veel lijkt te verschillen van het eerste deel

Ledger zat niet in de eerste film. En ik verwacht nog wel een vermelding van het shot met Ledger die uit de politiewagen hangt en het sounddesign daar bij

Lad schreef:

Njah, maar ik ben niet zo'n Batmanfanaat, ik hou gewoon van goede films...

Dat is gewoon een kwestie van smaak, ik vond het een zeer goede film en ik denk dat deze jou wel eens goed kan bevallen(of niet natuurlijk).En je hoeft geen Batman fan te zijn om dit een goede film te vinden.Maar dat heb je vast ook al in een aantal posts gelezen .

Yep, thx!

SilverGun schreef:

Over sound design gesproken; erg goed gebruik van die monotone steeds harder wordende toon bij de dreigende scenes met The Joker. Was zeker een toevoeging.

avatar van thunderball

thunderball

SilverGun schreef:

Idd die scene was ik bijna vergeten, maar nu staat hij mij weer bij!

Juist omdat er geen echt geluid en -volgens mij-ook geen echte muziek bij die scene zat, werkte dat op mij zeer bevreemdend en op een bepaalde manier deed het on-aards aan. Beter weet ik het niet te verwoorden. Erg weird!

avatar van stinissen

Wat een tegenvaller aardige aktie film hoor maar niet de film die in de top 10 blijft staan ik voorspel dan ook nadat de film op tv is geweest er minimaal 1* van de waardering afgaat. , film zal de boeken in gaan door Heath Ledger als de werkelijk geniale Joker.

De film komt grauw en kil over en ik kreeg geen enkele band met de karakters

Als ik eerlijk ben vond ik de vorige batman film stukken beter....

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

dutchtuga schreef:

Ik denk dat ze gerekend hadden op een vervolg met de Joker en niet zozeer dat Heath dood zou gaan en dus de Joker waarschijnlijk geen vervolg krijgt....

Quaternion schreef:
ik heb batman begins namelijk nooit gekeken en wil deze wel zien

Nope, ik herinnerde me vrij weinig van Batman Begins, zo kon ik me niet herinneren dat Gary Oldman er in zat of dat Rachel wist dat Bruce Batman was , 't heeft mijn kijkplezier niet bedorven, ook al geeft het meer betekenis aan de relaties tussen personages die je te zien krijgt.

DVD-T schreef:

Veel plezier en je gaat er vast en zeker meer van genieten dan Batman Forever .

Minder kan sowieso niet, wat een ellende was dat

Ben reuze benieuwd, DE hypefilm van 2008...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens mij is toch Batman & Robin de slechtste.

Mr. Freeze: You're not sending ME to the COOLAHH

Integendeel Batman & Robin staat in mijn persoonlijk willekeurige top 10 slechtste films ooit gemaakt.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Ik heb Batman & Robin niet volledig gezien, maar de miskoop -Batman Forever- die ik heb gemaakt is zeer droevig.

Deze wil ik iig zsm zien. Helaas kan het dit weekend nog niet.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ach, hij draait toch nog de hele maand Maar ik ga wel dit weekend er naar toe.

JacoBaco schreef:

Volgens mij is toch Batman & Robin de slechtste.

Zie het B & R topic, toevallig heb ik die film deze week gekeken. Vond hem een stuk vermakelijker dan Forever. Maar beiden waren uiteraard allebei ondermaats.

Batman en Batman Begins zijn voor mij tot nu toe de besten. Daarna Returns en ik hoop eigenlijk dat TDK na vanavond voor mij de beste is.

avatar van laundromat

laundromat

vanavond

heb al kaarten, alle DK-voorstellingen van gisteren in Groningen waren vol!

ga er niet vanuit hoor, maar door de hele hype om de film, zou die alleen nog maar kunnen tegenvallen.