• 9.379.405 stemmen

The Bourne Ultimatum (2007)

Thriller / Actie | 115 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Spanje

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Julia Stiles en David Strathairn

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch, Russisch en Spaans

Releasedatum: 13 september 2007

Plot The Bourne Ultimatum

"Remember everything. Forgive nothing."

Jason Bourne is de aan geheugenverlies lijdende spion, die toe is aan een volgende poging om meer te weten te komen over zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.

avatar van Jabba

Jabba

Deel 2 blijft beter. Ik had verwacht meer te weten te komen over Jason Bourne. Desalniettemin een prima film.

avatar van Cheo

Cheo

Goede actie, mooie afsluiter van de reeks (tenminste ik hoop maar dat het de laatste is). Sommige achtervolgings scene's gingen wel heel ver maar ach dat hoort wel bij zo'n film. Ik vond het wel jammer dat de CIA er niet gelijk achter was dat een geboortedatum: 04 15 71 onmogelijk kon kloppen..niet echt intelligent. 4*

avatar van Blur

Blur

De datumnotatie in de US wijkt af van onze europeese standaard : MM-DD-YY

avatar van Cheo

Cheo

Blur schreef:

De datumnotatie in de US wijkt af van onze europeese standaard : MM-DD-YY

ahja dankje..vond het ook al zo raar.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Het is wel een extreem hoog gemiddelde voor zoiets simpels.

Meer dan 1500 stemmen ook al. Heel vreemd dat deze straks zo hoog de top 250 in gaat..

avatar van Reticulated

Reticulated

Net zo goed als deel 1 en deel 2.

Wat dat betreft is dit nu een hele mooie trilogy

avatar van hanskarin

hanskarin

Film waar je van de eerst tot de laatste minuut op het puntje van je stoel zit

avatar van MarkFish

MarkFish

Mooi einde van de reeks. Goeie ontknoping. Je hebt niet het gevoel dat het verhaal als een nachtkaars uitgaat. Er zit een goede spanningsopbouw in. Je hebt niet het idee dat je zoveel uren 'Bourne' hebt gekeken voor niks, zegmaar. De climax is een waardig einde. De actiescenes zijn weer prima, die houden de vaart er lekker in. Spanningsboog is goed.

avatar van ydroJ

ydroJ

MarkFish schreef:

x 2

Inderdaad een spannende film. Heel de film is eigenlijk gewoon één grote actiescene. Het einde had ik ook niet aan zien komen. Soms is de camera wel een beetje irritant, maar dat was een paar keer maar heel even.

En geweldig trouwens dat nummer van Moby: Extreme Ways. http://youtube.com/watch?v=vyZWpDpcS1E&feature=related

avatar van wessel11

wessel11

Wat een fantastische film

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

Filmfreaker schreef:
Winnaar van 3 verdiende Oscars.
Idd.Wat was dit een kneitervette überspannende Film zeg.Ik kan niet wachten op deel 3. 5*
Enigste minpunt was de relatie Bourne-Parsons.Hadden ze beter uit kunnen werken.Die scene waar ze zich de haren afknipt en die waar ze de bus instapt zijn slappe hap.Die gelaatsuitdrukking van haar is echt ....nietszeggend

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

dit is deel 3.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Herzien, en wat een goede film is het toch, alhoewel hij het beter doet in de bioscoop. Het tempo ligt enorm hoog en de actie is geweldig. Bij enkele scenes vliegt Greengrass een beetje uit de bocht met zijn schokkerig camerawerk, maar over het algemeen is het prima te doen. De auto-achtervolging aan het einde, met die gigantische klap, was zo amusant om te kijken dat ik hem drie keer achterelkaar heb bekeken. Het einde, met Extreme Ways van Moby, was ook erg goed.

Eerste deel blijft het best, omdat daar het verhaal beter is.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

combi schreef:

dit is deel 3.

nou ja zeg.foutje van mij.dat je daar een post aan moet wijden.als je naar mn stemgedrag had gekeken had je gezien dat het een foutje is omdat ik op alle 3 heb gestemd.maja bij deze zie ik uit naar deel 4 (Bourne Legacy)

avatar van timburton

timburton

Jezus een veel te overgewardeerde film.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

HELE goeie film!!!!

avatar van Lord Salo

Lord Salo

Zeker een aanrader voor mensen die van actie en spanning houden.

Vooral omdat jason alsmaar op de vlucht is, is het tempo eigenlijk alsmaar hoog. De spanning viel bij mij eigenlijk niet weg!

Een goede kwaliteitsfilm

avatar van DaZtorm

DaZtorm

Goede film en overal gevoel is zeker niet slecht. Ik heb absoluut geen spijt dat ik deze film gekeken heb. De spanning was sommige momenten zeer hoog (zoals het hoort bij dit soort films) en er waren niet veel momenten die voorspelbaar waren.

Maar ik twijfelde tussen een 4,5* en en 4* Uiteindelijk is het een 4* geworden omdat:

- Sommige stukken waren echt niet te volgen (oa scene's met desh)

- Sommige stukken waren echt zeer ongeloofwaardig (oa auto ongeluk + aller laatste scene)

Daarnaast vind ik het jammer dat deze film niet op zichzelf stond maar eigenlijk een verleng stuk was van andere born films. Ik maakte een fout bij het kijken van de films en dat is dat ik niet eerst terug heb gehaald wat er in de andere born films is gebeurd.

Eigenlijk moet er door de film duidelijk worden wat er in de andere films is gebeurd (bijv. korte terugblik).

Al met al een goede film en hoop dat ze sommige fouten (zoals hierboven) beter toepassen in born 4

avatar van Yash100

Yash100

Ach ben naar de premiere vorig ar geweest waar Matt Damon ook was.Goede film,blijft je boeien tot aan het eind! De regisseur weet bijna twee uur lang de spanning erin te houden!

Neemt niet weg dat ik hoop dat dit de laatste deel is! en niet dat als Matt Damon carriere in een slop raakt hij met Jason Bourne 4 op de proppen komt.

avatar van joriske94

joriske94

GEWELDIG ECHT GEWELDIG

mooie achtervolgingen !!! alles was goed

alleen beetje saai einde je dacht hij schiet die oude graftak neer(had wel een zeer irritante stem!) maar dan ziet ie alles terug van vroeger ook handig hoor weet je tenminste waar het overgaat maar ik had wel iets maar actie verwacht in dat laatste stuk maar ja het is en blijft de mooiste en beste film van 2007!

avatar van hikasho

hikasho

OW MAH GAWD wat un film. Dikke 5.0

avatar van JdeBoer

JdeBoer

GioFunny schreef:

Als dat zo is, dan zou het echt geweldig zijn man.. nog een deel met bourne!!! voor mijn part gaat ie door Bourne eternity!!

Eric van Lustbader schijnt al 2 vervolgen geschreven te hebben:

of ze verfilmd gaan worden zal de tijd moeten gaan uitwijzen...

avatar van ScudRocket

ScudRocket

Dit is de moeder aller actiefilms. Spannender kan bijna niet.

Een hoogtepunt vond ik de Tanger-daken/raam jumpscenes. De film is één grote rollercoaster en laat je niet los tot aan de credits.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Een van de beste actiefilms van 2007!

avatar van desteven007

desteven007

De beste film van de 3 is deze daarna The Identity, en dan de The supremacy.

De achtervolgingsscènes vind ik altijd het mooist.

Genoeg actie, geweldige cast, ook op verschillende plaatsen in de wereld opgenomen.

Een welverdiende *****

avatar van OlafS

OlafS

Deel 1 was echt wel aardig maar dit is echt een verschrikkelijke film. De achtervolgingen zijn totaal niet te volgen en het geheel is zeer onrustig. Krijg koppijn van die 100 camera bewegingen per seconde.

Voor zo'n simpele film kan ik geen hoog cijfer geven...

1.5 *

avatar van notsub

notsub

Heerlijk ontspannende film. Het is leuk dat duidelijk wordt hoe e.e.a. in elkaar steekt met betrekking tot de vorige delen, maar de actie die continu doorgaat is waar deze film op drijft. Het verhaal van de beide CIA's die het niet eens zijn is niet hoogdravend en werd wat vervelend, maar goed. Deze film is gewoon een rush van adrenaline met veel goede actie. De knokpartij tussen Jason en Desh was voor mij het heftigst. Iets meer diepgang had hier en daar geen kwaad gekund, maar de actie maakt veel goed.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Deze film verveelt geen moment !! echt heel vet gedaan en die vechtscene met Desh was echt gruwelijk vet !! dikke 4

avatar van decsss

decsss

Zonder twijfel de beste uit de reeks, ongelofelijk spannend en een zeer boeiend verhaal.

avatar van JKM

JKM

Ik vond het geen al te beste film.

Bijna de hele film wordt er elke halve minuut van locatie gewisseld om zogenaamd de vaart erin te houden. Ook het zenuwachtige camerawerk moet (denk ik) het idee versterken dat het allemaal heel hip, snel, spannend, etc. is.

Dit kan echter niet verhullen dat er eigenlijk weinig gebeurt en dat het eigenlijk een hele saaie en oppervlakkige film is.

JKM