• 9.415.942 stemmen

The Bourne Ultimatum (2007)

Thriller / Actie | 115 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Spanje

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matt Damon, Julia Stiles en David Strathairn

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch, Russisch en Spaans

Releasedatum: 13 september 2007

Plot The Bourne Ultimatum

"Remember everything. Forgive nothing."

Jason Bourne is de aan geheugenverlies lijdende spion, die toe is aan een volgende poging om meer te weten te komen over zijn eigen identiteit. Na een fatale schietpartij in Moskou reist Bourne de hele wereld af, van verscheidene steden in Europa, via Tanger (Marokko) naar New York, terwijl hij achtervolgd wordt door moordenaars van officiele en minder officiele groeperingen.

avatar van kristof.999

kristof.999

mooi vervolg op de eerste drie leuke actie scenes verassende aspecten maar om nu film van het jaar te noemen mmmmm dan denk ik dat blood diamond & american gangster dit toch meer verdienen

avatar van rambonil

rambonil

Dit zijn voor mij de allerbeste thriller-trilogie van de laatste jaren. the bourne ultimatum verschijnt in België pas op 24januari. Ik kan niet wachten om hem te zien!!

In de eerste een ovatie voor het acteerwerk van Matt Damon!! De eerste 2 films van the bourne kregen van mij al een 4* , en dit laatste deel zal zeker niet onderdoen!!

ik hoop ook dat de andere bourne- boeken van Eric Van Lustbader ( opvolger van Robert Ludlum ook worden verfilmd)

avatar van De_Vries

De_Vries

rambonil schreef:

Je hebt deze film nog niet gezien, maar toch geefje hem 5* ??

avatar van starbright boy

Stem verwijderd.

avatar van ockhausen

ockhausen

superfilm!

van begin tot eind genoten!

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Wouter schreef:

Klopt, maar dat begin was wel erg letterlijk.

Heeft Jean Van Hamme in interviews ook letterlijk al toegegeven

avatar van BadSide

BadSide

Er leuke film!

Vind het camerawerk soms wel wat minder, omdat het zo snel gaat dat je niet echt weet wat er gebeurd, maar het is een hele spannende film.

Heb de eerste 2 delen niet gezien, maar ik vind deze film zeker een topper.

avatar van Silver Seraphim

Silver Seraphim

koekkebakker schreef:

James bond is een watje vergeleken met deze.

hehe, inderdaad. Erg goede film, vooral de scene waarin hij afspreekt met de journalist. Waanzinnig!

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Zeer aardige actiefilm met de nodige goede actiescènes, voor de rest vond ik de film eigenlijk een beetje standaard actie.

3 sterren.

avatar van danuz

danuz

Een wat kil besluit van de Bourne trilogie. Visueel gezien voert Greengrass de stijl hier wel het meest door. Weinig tijd voor rust en veel tijd voor montage is wat deze film vooral typeert. De gevechten en achtervolgingen volgen elkaar dan ook in rap tempo op en weten best mooi te overtuigen.

De conclusie van de film weet mij alleen bar weinig te boeien. Na al die moorden die omwille van Bourne (en door Bourne zelf) zijn gepleegd maken het einde wat mak (dat het netwerk wordt opgedoekt en dat er wat mensen in de bak draaien shockeerde me maar nauwelijks. Het best te omschrijven als een anti-climax. Niet dat ik direct een passender of meer spannender einde in hoofd heb.

Op gebied van actiefilms blijft de trilogie toch wel erg vermakelijk en spannend. Buiten dat kan ik er weinig uithalen (voor zover dat mogelijk is) en dit maakt dat het nooit echt hoog scoren zal.

avatar van jorkie

jorkie

zeer aardige actiefilm maar absoluut niet mijn nummer 1 keuze van film van het jaar.. zijn betere gemaakt.

avatar van lowlander

lowlander

Goede film, de vaart zat er in ieder geval goed in!Matt Damon vind ik één van de betere acteurs, van de jonge generatie.

Om een minpuntje te noemen: er waren iets teveel ongeloofwaardige momenten...verder prima! Een 4 van mij.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

lowlander schreef:

Om een minpuntje te noemen: er waren iets teveel ongeloofwaardige momenten...

Noem er eens 1.

avatar van osman44

osman44

Ik moet eerst deel een huren, die heb ik nog niet gezien.

Het lijkt me echt een keiharde thriller.

avatar van Nusi

Nusi

dit was een gOede actiefilm vOnd ik !

avatar van MrMitch

MrMitch

Ja ik zou zo ie zo wel eerst even deel 1 huren.

Dan weet je de basis van het verhaal.

En dan de rest!

Want het is het waard!

Geweldige serie films!

Goed bezig GreenGrass

avatar van DonDion

DonDion

4 sterren voor deze film! Goed acteerwerk en goed verhaal (alweer)... Niet zo gek dat deze film 'de best van 2007' is geworden, alleen heb ik hem niet op 1 staan in mijn persoonlijke top 10!

Maar zoals gezegd 4 sterren!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik heb me stem maar eens verhoogd naar een 5.

Echt een goeie trilogie dat kan je niet veel zeggen van andere films.

Acteer Prestaties en het verhaal was gewoon helemaal goed.

Voor mij mag er nog een deel komen.

Een verdiende nummer 1 is The Bourne Ultimatum.

avatar van matjuhhh

matjuhhh

dit is echt een keigoede film zeg , de hele film heeft me 100%vermaakt 5 sterretjes

avatar van Draconian

Draconian

Deze film vond ik tot nu toe de beste qua verhaal, spanning, actie en acteren. Dit is zeker een aanrader!

avatar van kristof.999

kristof.999

ksnap niet wat iedereen daar zo super aan vind een aardige actie film zoals er zoveel zijn best wel spannend maar om film van het jaar te noemen nee niet echt geef mij dan maar dicaprio die twee keer shitterde in the departed en blood diamond (voor mij beste van 2007) 3.5 sterren

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Deze film ga ik helaas niet zien I.V.M. de belachelijke keuze van universal om hd-dvd te verkiezen boven de superieure BLU-RAY.

avatar van SSS

SSS

Ik snap dat deze hoog is geëindigd maar ik vond Blood Diamond beter en Mr. Brooks staat vrij laag in de lijst.

avatar van Luuucy

Luuucy

Ik heb 'm gezien laatst, en ik vond 'm echt super

avatar van james_cameron

Waardige afsluiter van de trilogie. Meesterlijk geregisseerd door Greengrass, al kun je behoorlijk zeeziek worden van de drukke montage en de radicale handheld cameravoering. Qua verhaal niet eens zo bijzonder, maar de aktiescenes en de spanningsopbouw zijn eersteklas.

avatar van xangadix

xangadix

cohnuh69 schreef:

De gewone dvd is er toch ook nog. Die kwaliteitsflauwekul die ze nou weer hebben bedacht...

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Jij hebt dus duidelijk nog nooit een film op full hd gezien . Maar ik wacht wel tot hd-dvd geflopt is dan gaat universal vanzelf over op blu-ray. Zal snel gebeuren zeker nu Warner in mei alleen nog maar films uit gaat brengen op blu-ray.

avatar van Wouter

xangadix schreef:

Hangt allemaal af van je tv of projector.

avatar van Yahni

Yahni

Geweldig geacteerd en geweldig verhaal 4,5

avatar van The Last

The Last

cohnuh69 schreef:

Warner in mei alleen nog maar films uit gaat brengen op blu-ray.

Hoe kom je daar nou weer bij? Zet is een linkje neer naar de bron dan(?).