Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: George A. Romero's Diary of the Dead
Geregisseerd door: George A. Romero
Met onder meer: Joshua Close, Michelle Morgan en Shawn Roberts
Plot Diary of the Dead
"Where will you be when the end begins?"
Een aantal studenten is bezig met het maken van een amateur-horrorfilm in de bossen. Tijdens het filmen krijgen zij echter te maken met een echte zombie-opstanding. Wanneer het bloedvergieten begint, besluiten ze als echte filmmakers deze verschrikkelijke nachtmerrie vast te leggen.
Debra Moynihan
Gordo Thorsen
Mary Dexter
Brody
SalsaLover
films in het donker,een hoop "effecten",2 de rangs acteurs sorry gepromoveerde figuranten,waggellende camera's. Zijn dit de nieuwe manieren om films intressant te maken?
Easy money zou ik zeggen.
tal1b
niet goed, niet slecht, leuk om even gezien te hebben.
Wel wat horror, maar totaal niet thriller, zit niet echt spanning in
patrick17
Een tegenvaller van een film. Ik had hier meer van verwacht. Sowieso stoorde ik me aan de camerawerk dus met de handcamera werk. Dat was vooral irritant. De film doet het totaal niet bij films als Dawn Of The Dead. Een erg tegenvallende film dus.
2.0 *
Dr.Phillips
*******Quote*******
Zowat het enige positieve dat ik kwijt kan over Diary of the Dead is dat de roadmovie-structuur me enigszins kon boeien. Romero voert zijn cast van de ene locatie naar de andere, al wil daar niet altijd iets interessants gebeuren. Maar goed, er is toch sprake van tempo en dynamiek. Nee, Romero mag dan wel degene zijn die de zombiefilm gedefinieerd heeft, hij is zeker niet de man die voor het voortbestaan van het genre moet zorgen. Maar wie dan wel? Want ik heb de laatste 10 jaar geen goede zombiefilm meer gezien als ik me goed kan herinneren. *******Quote*******
Ik vind 28 days leter en I Am Legend toch wel goeie films. Ik denk dat de moderne generatie "zombies films" zijn. En ja ik weet dat de "zombies" in die films geen zombies zijn maar hoe moet ik ze anders noemen.
Halcyon
Hmm, persoonlijk vind ik 28 Days Later redelijk mak, dus ik blijf bij m'n stelling
HorrorFilms4Life
Eindelijk weer eens een horror film waar ik van heb genoten. Lekker ranzige stukken. Camera werk en muziek vind ik voor een horror film zeer ruim voldoende. Het acteerwerk laat hier en daar wat te wensen over, maar dat moeten we dan maar op de koop toe nemen. Eindelijk eens een horror film zonder afgezaagd en/of voorspelbaar einde.
Friac
HorrorFilms4Life: meer horrorfilms kijken, zou ik zo zeggen. Er zijn zat veel horrorfilms die niet afgezaagd/voorspelbaar eindigen
Net als Land of the Dead is ook Diary of the Dead niet echt mijn ding. Ik hoop dat dat niet louter en alleen komt omdat ik zo verknocht ben aan de oorspronkelijke zombietrilogie (ben geen die-hard fan, maar vind de drie films wel stuk voor stuk erg de moeite waard).
Mijn voornaamste ergernis bij deze film was dat het belerende vingertje iets té sterk aanwezig was. In Night en Day wordt de moraal en de maatschappijkritiek vrij subtiel meegegeven, en in Dawn komt het net goed genoeg naar voor zodat iedereen de boodschap begrijpt. Hier werd er echter overdreven naar het gemanipuleer van de grote media e.d. gewezen, met de voice-over en de realitybeelden die tussendoor gemonteerd werden. Op het einde van de film had ik het wel al lang begrepen, en begon het me zelfs te ergeren als er weer eens een kritische stem weerklonk.
Tweede probleem was voor mij toch wel het gebrek aan spanning. Bij momenten waren er best goede momenten, maar ik ben geen enkel sterk moment tegengekomen. Nochtans zou de spanning met deze videotechniek (die bij Blairwitch Project fantastisch werkte, maar dat ligt misschien aan het feit dat de personages in die film absoluut niet wisten wat er rondom hen gebeurde) net versterkt moeten worden, maar helaas werkte het niet voor mij. Sowieso is dit soort videowerk best een leuk vormexperiment, maar na enkele films is het nieuwe er inmiddels al van af en ik geloof dat ik persoonlijk minder geneigd ben om dit soort films vaak te herbekijken, terwijl dat wel het geval is bij meer klassiek gedraaide films.
Een laatste punt van kritiek ligt bij de personages, die ik niet echt interessant vond. Vooral de cynische professor irriteerde me mateloos, wanneer hij voor de zoveelste keer weer eens met een vlotte en cynische oneliner kwam aandraven.
De gore was bij momenten geslaagd de scène met het zuur over het hoofd was schitterend gemaakt en ik lag in een deuk met de hilarische scène met Samuel, de amishman. Maar voorts zal er van deze film helaas niet bijzonder veel blijven hangen vrees ik. Toch jammer dat Romero het niet bij zijn oorspronkelijke trilogie kon houden.
ArnoCarrero
Vind het wel een een lekkere filmpie zit genoeg vermaak in effecten zijn gruwelijk
camera werk is juist vet omdat het veel realistischer lijkt en spanning is er genoeg ook de schrik momentjes (Y)
acteerwerk vind ik ook prima tis geen schwarzenegger film oid
al om al leuk om een keer gezien te hebben en de moeite waard
houd je niet van horror kijk er gewoon nie tnaar en kom niet met argumenten waarom de film zo slecht is ik ga ook geen K3 kinder film beoordelen
Keane1983
Ow, My, God....
Na de laaste film van Romero gezien te hebben (land of the death, waarin de doden ineens met elkaar konden comuniceren whahaha) dacht ik van: Dat zal wel 3 keer niks worden....
MAAR...warempel, er is een mooi kindje uitgekomen deze keer. Hij pas wel een beetje in het straatje van the blairwitch project, cloverfield en Rec. Maar dat wilt totaal niet zeggen dat het een slechte film is.
In tegendeel, de effecten waren heel erg leuk, de nodige dosis humor zat in de film en de schrik effecten waren mijn inziens ook erg goed.
Het camera werk was ook leuk gedaan en gaf (ook mede doordat men echt beeld materiaal gebruikte van de tv) een realistische look. Ook al weet je dat alles nep is (natuurlijk hahaha).
Ik vond het een leuke horrorfilm wat een beetje horrorfan wel denk ik kan mee beamen.
4.0 ster van mij
Minotaures
niet goed, niet slecht, leuk om even gezien te hebben.
Wel wat horror, maar totaal niet thriller, zit niet echt spanning in
Vindt ik ook. Alleen is het meer aan de slechte dan de goeie kant voor mij. Ook mooi om een Zombie-film eens achter de camera te bekijken. Had er meer van Romero verwacht. 1,5 ster.
Boeikens
Goede Romerofilm.
Het is zeker niet zijn beste werk maar toch goed en enigzins verfrissend. De camerastijl is niet ieders ding maar geeft wel mooi weer dat het om liveopnamen gaat en vind ik totaal niet storend. Ook de acteurs passen zo in het algemeen cameraconcept. Ze spelen nu eenmaal normale mensen in een livesituatie.Beter dan bijvoorbeeld in Rec.
De gore was prachtig aanwezig maar de spanning was gedurende de hele film nogal zwak.
3,5
Romero in de uitverkoop.
Geen aanvulling op de legacy van Romero. Matig script en wisselvallig acteerwerk. Technisch hier en daar interessant en een of twee aardige ideeën voor een scene.
De Meester
Erg gemiddelde film, nooit echt horror of heel spannend, meer een thriller maar dan ook nog niet eens heel spannend. Vreemde, simpele personages in de film. Geen topper, maar als je even niets anders hebt kun je deze film wel kijken.
Tonypulp
Wat vind je van de Dawn of the dead remake?
Is mijn persoonlijke favouriet (In eht rijtje zombie films)
Ook 28 weeks later was best te doen, ookal kan ik me voorstellen dat je die niks vond (Vooral die begin scene vond ik geweldig)
28 days later is dan nog wel wat beter. maar ik ga off-topic xD
On topic
Diary of the dead, ik hoopte weer eens een goede zombie film te zien, maar toch viel het me een beetje tegen.
Ik vind de manier van filmen erg leuk, alleen komt het in deze film alles behalve goed over en heeft het geen enkele toevoeging aan de intensiteit van de film.
Want nergens (Behalve in het ziekenhuis) is er ook maar een beetje spanning/dreiging in deze film, het voelt allemaal een beetje gemakkelijk aan, de zombies zijn gewoon met té weinig en té traag om ook maar eng over te kunnen komen (Iets waar ik me wel vaker aan stoor, ze mogen echt wel wat sneller..)
De acteer prestaties zijn ook ongeloofwaardig, deze manier van filmen kan er juist beter voor zorgen dat de angst beter overkomt, en de dialogen moeten dan ook een beetje natuurlijk overkomen, maar nog steeds kun je duidelijk opmerken dat er een script word voorgelezen. het klinkt allemaal zo geforceerd en onnatuurlijk.
De zombies (De weinige) zien er daarintegen wel weer goed uit, maar dat mag je ook wel verwachten!!
De gore is er niet in overvloed maar lekker bescheiden, en dat is niet erg.
Al met al vind ik dat deze film niet erg geslaagd is, maar ook zeker niet slecht is..2.5* lijkt me wel terecht
Halcyon
Wat vind je van de Dawn of the dead remake?
Staat al een tijdje op het programma, maar ben er nog niet aan toe gekomen
grid8400
Slappe zombie film.
Nergens wordt het echt spannend of schrikken..
doe mij maar dawn of the dead en 28 weeks later.
Ik hoop ook dat dit voorlopig de laatste film is waarbij wordt gedaan alsof de film met een handycam is opgenomen, wat een irritant gedoe is dat toch..
ninoboy1
Niet echt spannend, Niet echt horror...gewoon leuke film...
(Mocht wel wat meer actie in komen ook..)
bigbudda
ik ben zoiezo al geen fan van zombie films.. maar dit was wel echt de slechtste die ik ooit heb gezien, er zat gewoon geen verhaal in, slechte casting, haast geen gore. en het einde is nog het ergst, sla deze maar gerust over
Binnen de huidige nieuwe stroming zombiefilms is dit wederom een van de minderen, na het ook al niet bijster bijzondere Land Of The Dead. Romero voegt hier een nieuw element toe: de handycam. Maar waar dit juist bij films als Cloverfield enorm bijdroeg aan de spanning, werkt dit niet voor deze film. Gemiddeld.
Lad
Puur popcornvermaak! Enkele scenes waren leuk gedaan...
Jack_Frost
Beter dhiarrea of the dead. Ik word deze films echt zo zat he. En weet je. De zombies ligt et niet aan. Echt vet. Maar kijk wat een vernieuwing op zombie gebied. 28 days later. 28 weeks later. Vast komt er binnnenkort 28 minutes, years of milleniums later. Net als met dit. Land of the dead. day of the dead. Hou toch op zeg! Sorry maar deze moet ik echt een halvester geven!
NERD
Nog best redelijk gedaan met zo'n laag budget. Was leuk om te kijken, maar niets wat bijzonder bijblijft zoals in bijvoorbeeld Dawn of the Dead 2004 of de 28 films. Einde kon ik inkomen maar was voor mij totaal niet bevredigend.
2,5 sterren.
Spartaan1986
Beter dan Day of the Dead(2008), een klasse beter dan Land of the Dead en van hetzelfde niveau als Dawn of the Dead(2004).Sfeervolle angstaanjagende Documentaire/Horror van Romero. Mensen die zeuren over te weinig actie kijken naar het verkeerde genre.
Overigens weer een veel te laag gemiddelde hier.
Hectometersnor
Een van de grootste teleurstellingen van de afgelopen jaren.
Dan vind ik 2 sterren nog mild hehe...
Het was helaas geen topfilm nee, compleet gejat scenario en het beste uit deze reeks is er allang vanaf.
Marla Singer
Ik ben een grote liefhebber van zombiefilms en heb absoluut betere gezien in dit genre, maar vond het toch best een aardige en vermakelijke film. Vooral het make-up werk vond ik goed gelukt, er zaten een aantal lekker ranzige scenes tussen!
hub_011
Ik ben het volkomen met je eens
perri
ik zei net als bij cloverfield:
Niet meer doen.
met die irritante studenten met die cameras
je weet dat het niet echt is en toch moet het zo lijken.
dat is met bijna alle films maar dan wel met een gewone camera.
easy money?
wie brengt dat geld binnen.
De kijker.
dus gewoon niet meer naar kijken en negeren die amateurs
ik heb de hele film niet gezien maar aan de berichten te zien is het er weer zo een.
amateur cameras bijvoorbaat 0.5 punten

Day of the Dead
1985

1978

1968

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Horror / Drama, 1978

Bigger, Stronger, Faster*