• 9.372.440 stemmen

Alternatieve titel: George A. Romero's Diary of the Dead

Geregisseerd door: George A. Romero

Met onder meer: Joshua Close, Michelle Morgan en Shawn Roberts

Plot Diary of the Dead

"Where will you be when the end begins?"

Een aantal studenten is bezig met het maken van een amateur-horrorfilm in de bossen. Tijdens het filmen krijgen zij echter te maken met een echte zombie-opstanding. Wanneer het bloedvergieten begint, besluiten ze als echte filmmakers deze verschrikkelijke nachtmerrie vast te leggen.

Debra Moynihan

Ridley Wilmott

Gordo Thorsen

avatar van nightbreed

nightbreed

Auw, dit zal wel weer zo'n C-film worden met belabberde acteerprestaties en dan zijn er altijd van die mannetjes die het prachtig vinden en deze film een 4 of hoger gaan geven omdat het zogenaamd cult zou zijn

avatar van mikey

mikey

nightbreed schreef:

Naar mijn weten heeft nog niemand gestemd, hoor.

avatar van Wouter

nightbreed schreef:

Eh... dit is Romero. De meester zelf, dus.

avatar van Wouter

In een interview zegt Romero dat het minder hypperrealistisch is dan Blai Witch. Meer theatraal.

Gelukkig. Krijg er steeds meer zin in.

nightbreed schreef:

foei Night Breed toch....

We hebben het hier wel over George Romero hoor.

Als je het wanstaltige Land of the Dead eventjes door de vingers ziet, blijft zijn orginele zombie trilogie toch meesterlijk hoor!

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Yeah, shame on you ... Night Breed.

Jij zou toch beter moeten weten , George A. Romero is zowat de geestelijke vader van de hedendaagse zombies zoals wij die kennen.

Hij is degene geweest die alle regels verbonden aan zombie-films heeft bedacht.

All praise George !!!!

avatar van bisse

bisse

Romero is(was) geweldig maar na het behoorlijk tegenvallende land of the dead vraag ik me toch echt af of ie nou nooit eens raakt uitgezogen op die uitgedroogde zombie-tiet.

Ik had liever dat ie weer eens wat nieuws probeerde...martin en monkey shines bewijzen toch wel dat deze man teveel talent heeft om te blijven hangen in het land der doden. I know what you did last summer Romero...you made another dead end zombie flick.

avatar van The Oceanic Six

Interessante trailer, ga deze zeker kijken. Ben een liefhebber van Zombie films, helemaal als de meester zelf hem maakt.

avatar van Esteban

Esteban

"De meester" heeft al een tijdje niets deftigs meer gemaakt. Integendeel zelfs. Destijds had hij het voordeel de énige te zijn, maar anno 2008 is hij al verscheidene malen zwaar overtroffen. Bij deze trailer krijg ik het vervelende gevoel dat het een wanhoopsdaad was om tóch nog maar iets anders met het genre kunnen aan te vangen.

Esteban schreef:

Destijds had hij het voordeel de énige te zijn

Dat is toch echt niet waar hoor.

Hij was wel gewoon de beste maar zeer zeker niet de enige.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Weer een oude vertrouwde zombie-film maar nu op z'n You Tube en met internetelementen. Boeiend genoeg, er zitten een paar hele sterke grappen in (de clown!!), maar het is niet het niveau van de eerste twee. Maar desondanks heel aardig.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Stukken beter dan Land Of The Dead, en met een paar ijzersterke grappen komt deze zombie slasher toch wat beter uit de hoek.

Gezien op het filmfestival, en bij elke geweldadige zombie-dood werd er hartelijk geklapt (yeah!)

Slim gevonden is de ik-film-alles-truuk, dat maakt het net wat beter en origineler dan de standaard zombie film.

Maar feit blijft wel dat het nog steeds een '' wij rijden in een camper en zitten in een kamer opgesloten en worden belaagt door vraatzuchtige monsters'' film is.

Maar wel 1 met grote klasse iig

avatar van klute89

klute89

Ik ben benieuwd.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Voor alle mensen die "Land" ook zo slecht vonden en geen vertrouwen in deze film meer hebben: dat is onterecht. Want met Diary of the Dead herpakt Romero zich sterk.

Veel humor, zelfspot, coolheid, spannende scènes, ranzigheid, mooie beelden(shots van 't zwembad met de lopende zombies erin, hell yeah!), interessante personages en sterk gebrachte boodschap. Alleen de voice-over op het einde werd me iets teveel...

avatar van Querelle

Querelle

Mee eens. stukken beter dan land of the dead en een sterke toevoeging aan de trilogie.

avatar van deTuinman

deTuinman

het is wel onwerkelijk dat deze film een toevoeging aan de trilogie kan zijn, maargoed ik kijk hem wel een x

avatar van MrEd

MrEd

Trailer gezien en de stijl van filmen lijkt wel erg op die van Cloverfield

een vraag aan de mensen die hem gezien hebben:

hebben julle hem gepindakaasd?

hij is toch nog niet uit?

avatar van as

as

Max en Joep schreef:

een vraag aan de mensen die hem gezien hebben:

hebben julle hem gepindakaasd?

hij is toch nog niet uit?

Veel mensen hebben hem ook gezien op het IFFR.

Max en Joep

aha, das waar ook ja, daar draaide hij ook 2 keer.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

Yeeh, de zoveelste zombiefilm in een jaar..

deLeeuw schreef:

Yeeh, de zoveelste zombiefilm in een jaar..

ook gelezen wie de regisseur is?

avatar van Halcyon

Halcyon

Doet er uiteindelijk weinig toe. Romero mag wel eens met iets anders afkomen vind ik.

avatar van gotti

Gaat ook draaien op het AFFF.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Halcyon schreef:

Doet er uiteindelijk weinig toe.

Romero maakt zombie-films niet omdat ze toevallig in zijn dus wat dat betreft maakt het zeker wel uit...

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Die zombies lopen weer ouderwets rond.

eindelijk weer es een film van Romero!!

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Er is al een deel 2 in de maak Diary Of The Dead Sequel

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Ben erg benieuwd naar deze.