28 Weeks Later (2007)
Geregisseerd door: Juan Carlos Fresnadillo
Met onder meer: Robert Carlyle, Rose Byrne en Jeremy Renner
Bekijk via Disney+
Plot 28 Weeks Later
"When days turn to weeks... the horror returns."
Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.
Don
General Stone
Sally
Jacob
mauzst
Ondanks aardig wat negatieve punten van leden hierboven en de klaagzang van Omwenteling @ 23 april 2009, 23:10 uur, een verrassing.
Ik vind deze film beter dan zijn voorganger.
Wat een fantastische actie en het gebeurt mij niet vaak; maar zonder op of om gekeken te hebben was de film al voorbij.
Echt een topper.
Ik ben erg benieuwd hoe ze een leeg Parijs' centrum voor elkaar gaan krijgen
Zero_Sunshine
Na het zien van 28 days later, had ik van deze film toch wel hoge verwachtingen.
Na hem te hebben gezien, moet ik eerlijk zeggen dat hij me is tegengevallen.
Hij was eng en er zat een verhaal in, maar hij verdwijnt in het niets bij de eerste film imo.
Zoals Omwenteling hierboven reeds zei, er zitten veel fouten in waar je je snel in kan gaan ergeren.
Imogen Poots is dan weer wel een pluspunt!
Madecineman (moderator films)
Echt hoog waren de verwachtingen niet aangezien ik al geen grote fan van 28 Days Later ben.
Zelfde commentaar wat ik daar geschreven heb gaat ook voor het grootste deel op voor dit deel. Vind dit deel niet opvallend beter of slechter iig. Er is wel voor een iets andere invalshoek gekozen maar dat mag verder weinig naam hebben. Alle dramatische gebeurtenissen zijn toch zwaar onder de maat en eigenlijk ondergeschikt aan de actie.
Net als deel 1 mist ook dit deel aansprekende personages. De enige die over enig acteertalent bezit verandert al na een minuutje of 20 in een razende roeland... Is het script zo lek als een mandje en stikt het van de onlogische gebeurtenissen. Nu is "een goed verhaal" niet de core-business van een film als deze maar toch. Wanneer de insteek is om een bepaald gevoel van realisme over te brengen vind ik wel dat het de nodige aandacht behoeft.
Verder ben ik gewoon niet gecharmeerd van de overdreven ADHD actiebeelden in deze reeks. En dan die scene met de helicopter
Dat zag er echt niet uit...
Hankert
Ik vond dit een heel erg goed tweede deel! Vond het erg mooi om te zien hoe ze weer probeerden normaal te gaan leven, dat had van mij wel iets meer uitgediept mogen worden. Prachtige muziek ook, aanradertje!
MyrecK
te vette soundtrack!!
De film is erg geloofwaardig! Verheug me op een eventueel derde deel!
NinjaNade
Ik heb alleen dit deel gezien en ik moest zeggen dat ik alsnog heel geboeid was. De zombies zagen er heel smerig goed uit, de actie was subliem (code red totale waanzin) en de muziek in de film maakte het extra spannend.
Roos-_-
Ik vond het verhaal van 28 weeks later beter dan van 28 days later maar ik vond het allebei leuke films.
huVILEub
Mooie zombiefilm. De zombies waren goed gelukt. Leuke film muziek die voor spanning zorgte in de film, de actie was ook goed gelukt. Het acteerwerk was niet bijzonder sterk maar de rest maakte dit wel goed.
horrorfreak23
Superfilm, ik vind deze beter dan zijn voorganger. De hele sfeer is anders en trekt mij meer aan. Misschien is het een kwestie van smaak maar deze vind ik ook veel spannender en de schrikmomentjes worden ook subtieler aangebracht.
Weet iemand of er een 3e uitkomt want met zo'n einde kan dat haast niet anders.
Remi
Ik hoop het niet.
Wat een bagger.
En ik heb hem nog uitgezeten ook. Je moet wel een die hard liefhebber zijn van dit genre wil je dit een aardige film vinden.
Maar toch een primeur: tis de eerste film die ik een 0,5 geef omdat de beelden bewogen.
djginod
Nu is dit geen oscarfilm wellicht, maar een 0,5 ??? Terwijl de regie, beelden, verhaal en acteurs gewoon goed waren ???
Daarom, ik vind dat stemmen heel goed, maar het geeft soms een verkeerd beeld over echt goede films... Ik zeg maar wat, iemand die Batman geen zak aan vind, zal de laatste film (hoogstwaarschijnlijk) ook slecht vinden, en dus een 2 geven ofzo... ja....
Betamax
Tweede keer gezien, eerste keer had ik er niet meer dan 1,5* voor over???? Was ik vast niet helder.
Vond hem nu best aardig. 3*
Troubles
En toch blijf ik erbij en dat is echt niet trappen om het trappen want zo ben ik absoluut niet.
Het verhaal rammelde en de beelden vond ik helemaal niet goed. Het zat barstensvol versnellingen, lekker makkelijk met veel bloed maar wat mij betreft rommelig.
Ik vond het echt een heel slechte film en ik geloof toch werkelijk niet dat ik het gemiddelde naar beneden weet te halen.
Er wordt immers genoeg gejubeld en nog het meest over de titelsong, geloof ik.
Ps. Batman begin ik maar niet aan.
K@i
Deel 1 vond ik nog Prima tot aan het laatste gedeelte in het lergerkamp
Dit deel kan ik niet goedkeuren veelste overdreven en bloederig[einde sloeg ook nergens op dat Jochie was toch inmuun
hoe kan het virus dan kennelijk heel Parijs hebben doen uitsterven neem aan dat het toch door dat Jochie kwam dat tie als nog niet zo inmuun bleek tezijn en iedereen in de helicopter afgemaakt / besmet heeft en vervolgens dus heel Parijs
/spoiler]
Deel 1 vond ik nog Prima tot aan het laatste gedeelte in het lergerkamp
/spoiler] Zo denk ik erover om het toch een beetje te begrijpen
:Die jongen zelf is immuun maar hij kan het nog steeds overdragen via bloed, speeksel, ... ofzo. Dat is waarschijnlijk gebeurt en daardoor is het weer volledig uitgebroken.
Ik weet niet of het juist is maar dat is mijn idee
K@i
Zo denk ik erover om het toch een beetje te begrijpen
Ik weet niet of het juist is maar dat is mijn idee
maar dat gebeurt toch gewoonelijk door iemand tebijten als tie dus inmuun is dan komt tie toch niet in een rage toestand waarom zou tie dan iemand bijten of ze moeten met zijn alleen in de helicopter uit het zelfde bekertje gedronken hebben waar tie in gekwijlt hadt
horrorfreak23
Daar heb je natuurlijk een punt. Maar ik zocht een verklaring en dit is tich een redelijk logisch denk ik
Zo geraak ik er een beetje uit
Martijnnn
Zoals Horrorfreak al zegt, het jochie is wel eens waar immuun, maar kan het virus wel dragen, als zijn bloed of speeksel in aanraking komt met iemand anders wordt het virus dus wel verder verspreid
sartbeau
Fantastische thriller/horror.
Het eerste deel '28 Days Later' bevat wat meer verhaal, maar dit deel bevat meer snelheid (hoewel het eerste deel ook zeker snelheid bevat). Na het kijken van deze film houdt je een opgejaagd gevoel over. Allerlei vlucht-scenes, veel razernij en goede muzikale ondersteuning is dit een film die een behoorlijke indruk achterlaat.
Fantastische thriller/horror.
Haahaha.. ja versnelde beelden zaten er inderdaad legio in.
shockdog
Veel beter vervolg van het wat trage en soms zelfs saaie 28 days later. De beelden van een verlaten Londen zijn prachtig geschoten, de sfeer is beklemmend en de scenes zijn een stuk bloederiger geworden. Het acteerwerk is wel matig, soms zelfs slecht.
TheThirdMark
Toch knap dat wanneer je iets matig tot ronduit slecht vind je nog 3.5 ster weg geeft :+
Geniaal vervolg van 28days later en qua zombie films een dikke aanrader. Juist vanwege de warrige manier van filmen komt de ''rage'' uitstekend tot zijn recht.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
deel 1 nooit gezien. zou deze bijna hoog gaan raten, doordat ik hem na the invasion keek die ik belabberd vond, maar als ik realistisch kijk is deze voor mij niet meer dan net een voldoende waard
Net herzien; wat mij betreft nog steeds iets beter dan de eerste. Dit komt vooral door de raak getroffen opgefokte eind-van-de-wereld sfeer en het meedogenloze, naargeestige script. Camerawerk en score zijn ook eersteklas. Een hoog tempo en een reeks enerverende aktiescenes maken van de film tenslotte een prima sequel, die nergens hapert. Zelfverzekerd geregisseerd door Fresnadillo.

28 Years Later: The Bone Temple
2026

28 Years Later
2025

28 Days Later...
2002

Netflix-kijkers moeten afscheid nemen van zombiefilm '28 Weeks Later'

Netflix-kijkers wereldwijd duiken massaal in '28 Weeks Later' na release van derde film

Deep Water
Documentaire / Historisch, 2006