• 9.378.566 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Juan Carlos Fresnadillo

Met onder meer: Robert Carlyle, Rose Byrne en Jeremy Renner

Plot 28 Weeks Later

"When days turn to weeks... the horror returns."

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Een goed vervolg met een continue snelheid. Vanaf de opening is het eigenlijk 1 grote achtervolging met zo lijkt het nog fanatiekere virusboys en girls. De pompende aanzwellende beats die de actiescenes ondersteunen zijn erg sterk. Net als in deel 1 zijn er weer indrukwekkende shots van verlaten straten, de brommerrit over een lege TowerBridge bijvoorbeeld is er een om in te lijsten. Geinig laatste shot ook t.b.v. deel 3 (mocht die er komen).

Thom1994

Een erg goede film. Genoeg spanning en vooral actie was volop aanwezig in deze topper. Het enige nadeel was dat de film niet echt een duidelijk verhaal bevatte.

Het was echt alleen maar actie,actie,actie.

Maar toch een topfilm, een aanradertje!

avatar van 12-1-4

12-1-4

Na het enorm leuke "28 Days Later", was ik dus echt heel benieuwd naar dit vervolg. Op voorrand verwachtte ik wel al dat de film het niveau van het eerste deel niet zou halen, en die verwachting bleek naderhand ook correct. Toch valt de film best nog goed mee, en zijn er een paar leuke scenes in.

28 Weeks Later begint met een uitstekende (!) eerste scene. Een scene die misschien wel nog beter is dan de 'kasteelscene' van in deel één, misschien. Vooral die achtervolging wordt lekker gefilmd.

Maar naarmate de film vordert, voel je al dat het bij dit hoogtepunt zal blijven. Er zijn nog wel leuke scenes te zien (met die helikopter o.a.) maar toch bleef ik wat op mijn honger zitten. De "kills" zijn ook niet zo origineel meer als in deel één.

Het einde was dan wel weer "lachen", maar zo voorspelbaar.

Besluit: Aardige film, met een geweldig begin. Maar de rest kon allemaal een tikkeltje beter. Ik twijfel tussen 3 en 3,5 sterren. Dankzij de opening een 3,5 sterren toch nog.

avatar van filmobsessie

filmobsessie

Ik was best fan van Robert carlyle, echter deze film heeft B-film written all over the place

avatar van Wouter

Zonde dat een aardig gegeven zo slecht is uitgewerkt. Het prima begin n wordt teniet gedaan door steeds meer toevalligheden en een ondermaatse laatste acte.

avatar van aesop

aesop

het bewijs dat een vervolg beter kan zijn als het eerste deel.

avatar van Wouter

Meen je dat nou? Het origineel vind ik een meesterwerk, een moderne genreklassieker, terwijl dit vervolg behalve plat, ook nog eens te stom voor woorden is.

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

avatar van Dennis312

Dennis312

damn ik heb em net helemaal bekeken

en het begint al bamm met achtervolgingen

het was echt meteen raak

keihard muziek,wilde gekken die iedereen wil bijten.

ik vond het beter dan 28 days later.

maar ik deze zat ook veel meer actie.

scene met die helikopter.

echt i was blown away.

wel heel erg hard met al het geweld.

maar ik vond het verhaal,muziek,acteurs,locaties heel erg goed !

ik vond het wel jammer dat het zo snel afliep

ik dacht dat er nog wel een slot aan zat

in plaats van een cliffhanger

ik ga de volgende zeker wel zien

ik heb het een 4.5 gegeven

Thom1994

Met een beetje inspanning heb ik je recensie kunnen lezen, en begrijp ik dat je de film te gek vond. Je bent niet de eerste!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Heftiger en gruwelijker vervolg op 28 Days Later. Vond hem persoonlijk ook iets beter.

Verhaal is over de hele lijn iets interessanter en de geïnfecteerden zijn prachtig in beeld gebracht. Ze hotsen en botsen weer van hot naar her, bloed en andere vloeistoffen opgevend uit alle openingen van hun lichaam...I love it! Paar scènes waren wel vrij hard. Er wordt ook hier weer handig met de camera gespeeld als de geïnfecteerden in de buurt zijn.

Carlyle speelt geweldig als geïnfecteerde, iets matter als huisvader.

Kleine geloofwaardigheidsprobleempjes: de kinderen die erin slagen om toch in het verboden stadsgedeelte te raken, dat terwijl er toch zo'n strakke beveiliging is. En hoe is het in godsnaam mogelijk dat de vrouw van Carlyle (die toch o zo belangrijk is want het virus verteert haar niet) na haar gevangenneming onbewaakt blijft???

Na ja, kan de pret niet drukken hoor. Prima vermaakt met deze film.

avatar van juhnzun

juhnzun

Helaas een heel stink minder dan het eerste deel

dit deel slaat teveel door in zijn moordlust en bloeddorst

Een heel stink minder ?

avatar van Rebel80

Rebel80

Ik vond het amusant maar stukken minder dan deel 1.

Je ziet eigenlijk maar weinig van de gemuteerden en dat die vader steeds overal opduikt vind ik ook nergens op slaan

Imogen Poots is ook supersexy

Dennis312 schreef:

damn ik heb em net helemaal bekeken

en het begint al bamm met achtervolgingen

het was echt meteen raak

keihard muziek,wilde gekken die iedereen wil bijten.

ik vond het beter dan 28 days later.

maar ik deze zat ook veel meer actie.

Mooi geformuleerd.

Tijdje geleden gezien vind deze ook tikje beter dan de eerste,

vooral toen Robert Carlyle die kus kreeg van zijn vrouw toen ging het

echt helemaal los.

Robert Carlyle vond ik trouwens wel goed spelen hierin.

avatar van Thorak

Thorak

Wouter schreef:

Helemaal met je eens!

xxsilversurferxx schreef:

ben benieuwd

Ik niet, na dit teleurstellende deel mogen ze er van mij mee stoppen!

Thom1994

Maar ze gaan door, en ik ga hem ook zeker kijken! ( Trouwens ook nog deel 1 kijken.. )

avatar van Thorak

Thorak

Vorig jaar kwam er ook een 28 minutes later uit....

(niet dat het er ook maar iets mee te maken heeft...)

Thom1994

Haha, een of andere disaster troep denk ik.

avatar van Rebel80

Rebel80

de volgende is 28 months later dan 28 years later, 280 years later, 2800 years later etc

Dus in het jaar 4809 lachen ze zich dood over dit haha

avatar van Nivo

Nivo

vond deze toch beter dan de eerste, vooral ook omdat deze een stuk vlotter was en er heel veel meer actie in zat dan in de eerste! op een aantal delen had ik het idee dat de sfx wel wat beter konden.. maar desalniettemin een 4

avatar van nightbreed

nightbreed

Goed vervolg met een zichtbaar groter budget al vond ik de aktiescenes niet om over naar huis te schrijven. Dat geschud met die camera, daar werd/word ik echt moe van. Door 2 Hollywood scenes en een tenenkrommende verwikkeling heb ik 0,5 punt van de score afgehaald, anders had ik een mooie 4 gegeven.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Beter dan 28 days later! Camera werk is weer lekker rommelig en past goed bij de film. Mooie bedrukkende sfeer tijdens de film, normaal let ik nooit op de muziek maar de muziek tijdens de actie scènes is echt heel goed. Leuk uitgangspunt voor een zombiefilm iemand die resistent maar toch drager is van het virus. Helaas is het hele verhaal een beetje voorspelbaar...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Kan niet tippen aan zijn voorganger, maar dat is dan ook een geweldige film en moderne klassieker. Deze film doet het erg aardig en is entertainend zat, met een paar lekkere actiescènes en uiteraard weer een prima score. Hoewel dezelfde score werkt hij hier echter wat minder; in 28 Days Later matchten de beelden en de muziek perfect, en dat is hier minder het geval. Stiekem heb je door deel 1 toch redelijk hoge verwachtingen, en de sterkste punten van dat deel komen hier niet allemaal in voor (denk o.a. ook aan het veel sterkere camerawerk in 28 days). Maar dat mag de pret niet drukken, een lekkere horrorfilm waarmee ik me prima vermaakt heb. 3.5

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

De zombies zijn leuker dan in 28 days later ^^

Ik vind het eind alleen een beetje jammer.

avatar van Kiekena

Kiekena

Thorak schreef:

Vorig jaar kwam er ook een 28 minutes later uit....

(niet dat het er ook maar iets mee te maken heeft...)

hoezo praat je er dan over...

avatar van Kiekena

Kiekena

Thorak schreef:

na dit teleurstellende deel mogen ze er van mij mee stoppen!

Wat vind je er dan zo slecht aan.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Ook ik vind dit deel velen malen beter dan 28 days later.

En de muziek in deze film is fenominaal alleen daarom al is dit een topper zeker in zijn gerne waar ik normaal niet warm van word kreeg ik het hier behoorlijk heet van.

avatar van StickStickly

StickStickly

xxsilversurferxx schreef:

ben benieuwd

In 2014 komt 28 Years Later.

En in 2019 verschijnt 28 Century's Later in de bioscoop (:

Wat hebben ze toch met sequels?