• 9.411.645 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Juan Carlos Fresnadillo

Met onder meer: Robert Carlyle, Rose Byrne en Jeremy Renner

Plot 28 Weeks Later

"When days turn to weeks... the horror returns."

Zes maanden na de uitbraak van een virus in Groot-Brittannië verklaart het Amerikaanse leger de ziekte onder controle te hebben. Hoewel een groot deel van het land nog steeds in quarantaine is, wordt Londen langzaam heropgebouwd en nemen de overlevenden opnieuw hun intrek in de stad. Maar wanneer een drager van het virus zijn weg naar de hoofdstad vindt en ziek wordt, breekt de hel opnieuw los.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Kan een drager van een virus uberhaupt ziek worden van dat virus?

avatar van Stabelke

Stabelke

Frankeermachine schreef:

Kan een drager van een virus uberhaupt ziek worden van dat virus?

Ja, 'n virus plant zich voort dmv gastheercellen dat wil zeggen dat hij in 'n bacterie gaat zitten of in 'n cel in je lichaam en zich daar voortplant omdat de bacteries of cellen dingen hebben zoals ribosoomen waardoor 't virus wordt gekopieerd(mitose).

als je teveel van viruscellen krijgt kan je dus goed ziek worden, virussen zijn ook heel moeilijk te bestrijden omdat ze in andere cellen leven. Aids bijvoorbeeld is 'n virus waarbij de viruscellen in de witte bloedlichaampjes zitten. oftewel heel genaaid.

ontopic:

ik denk dat 't zoiets is als "I am legend" maar ik ga 'm maar is kijken om dat na te gaan.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Frankeermachine schreef:

Gezien het feit dat deze film al eerder bestond kun je beter zeggen dat I Am Legend zoiets is als deze film, ik vind namelijk dat er in I Am Legend toch wel vrij veel dingen gewoon gecopieërd worden van deze film en zijn voorganger.

avatar van john constantine

john constantine

Vond hem net zo sterk als deel 1, in dit deel zit alleen iets meer actie in, en meer gore dan het eerste deel, dat maakt dit deel ook weer erg sterk.

Ben benieuwe of er een deel3 zou komen 28 months later, zou me niks verbazen! In iedergeval een sterk vervolg op het 1ste deel!!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

ExXxtreme schreef:

I am Legend is gebaseerd op een boek...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Martijnnn schreef:

I am Legend is gebaseerd op een boek...

Daarom kan die film nog wel dingen kopieren uit andere films.

avatar van Binnetie

Binnetie

Heb de film gisteren gezien en vond het een erg goede film. Normaal gesproken houd ik helemaal niet van zombie films. Nu zit ik met een vraagje. De film 28 days later wil ik nu gaan kijken. Alhoewel deze film uit 2002 komt is dit het vervolg op 28 weeks later? Omdat je namelijk in de laatste scene een groep mensen zit rennen met eronder de tekst "28 days later"

avatar van Goldenskull

Goldenskull

De film uit 2002, 28 days later is deel 1, 28 weeks later is het vervolg, namelijk deel 2. (en 28 months later wordt deel 3.)

avatar van Mescalino

Mescalino

Exact!

avatar van movo2

movo2

wow deze film en i am legend staan op dit moment allbei op 3,42 punten

avatar van Rujar

Rujar

Kan er niet enthousiast van worden.

avatar van RousmariO

RousmariO

vond de eerste wel leuk, en had eigenlijk van deze film meer verwacht..maar kon me niet echt boeien eerlijk gezegd, erg jammer

avatar van Modar

Modar

wel een aardig vervolg

avatar van Raffael77

Raffael77

Deze film is prima en zeker veel beter dan I Am Legend waar totaal niets geks in gebeurd.

avatar van Poppe

Poppe

Vrij aardig sequel, niet zo goor als deel 1, wat je toch wel een beetje wilt van dit soort films. Maar zeker geen flutfilm !

avatar van bubba01

bubba01

SUPER, SUPER en nog eens SUPER. Zeker zo goed als het eerste deel. In de meeste zombie film zijn de zombies heel erg traag maar hier zijn ze snel en dat is nog enger.

avatar van Just relax!!

Just relax!!

Tegenvallend vervolg helaas!

avatar van mario_arnhem

mario_arnhem

zo iets is ook te zien van een oude heston ton film

the omega man uit de jaren 70

bijna het zelfde als i im legend..

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond hem geweldig! Had het niet verwacht, maar ik zat echt de hele film met spanning te kijken. En moet toegeven dat ik hem echt wel eng vond, maar dat heb ik snel met rennende zombies. En ze zagen er zo goor uit! Sommige scene's vond ik echt vies met al dat bloed,maar er zitten zeker ook onvergetelijke scene's bij! Na de film had ik ook echt even zo'n gevoel van moet ik deze nou heeel goed vinden, of gewoon te goor voor woorden. Nou dat zegt al heel wat bij mij. Ja ik vind het een topper en beter dan de vorige.

avatar van pozitif

pozitif

Voor mensen die het niet weten, er is een deel 1 ''28 days later', dus kijk echt eerst de eerste deel voordat je 2 gaat zien.

Meestal verwacht ik van een deel 2, dat het minder zal zijn dan de eerdere versie. Maar film was echt spannend.

ECHT EEN AANRADER!!

5 * STERREN.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

ExXxtreme schreef:

Danny Boyle had voor de eerste film inspiratie gehaald uit o.a. Goerge A Romero's Dead-reeks en uit "The Omega Man", "The Omega Man" is een verfilming van het boek "I Am Legend", dus wie kopieert wie? Conclusie: originaliteit bestaat niet!

avatar van Banjo

Banjo

• 2047 berichten

Net zoals in deel 1 loop ik weer tegen het geloofwaardigheidsheids gevoel aan. ik vind dat er te veel hooi op de vork word genomen.

ze proberen je er van te over tuigen dat een 'deel' van de wereld geinfecteerd is...

nou dan moet je mensen hebben die verdomd goed

kunnen acteren. En ik mis snelheid! dat had het nog kunnen redden. Maar helaas.

avatar van Tribal Lady

Tribal Lady

Gruwelijke film vond ik het....

heb er zelfs over zitten dromen

avatar van MichaelMadsen

MichaelMadsen

Tikkeltje teleurgesteld door deze film, alleen maar omdat 28 days zo'n topfilm is. De orginalitiet is verdwenen. Maar het is ook weinig films gelukt hun voorganger te overtreffen. Wel een uitstekend einde waar je ziet dat het virus het vaste land bereikt heeft door dat jochie. Waarschijnlijk is nu de hele wereld "fucked" (m.u.v. amerika mischien). Voer voor een vervolg. Ik geef de film een 7 mede doordat ze de muziek niet hebben veranderd.

avatar van Milan07

Milan07

Altijd spannend dat kat en muis spel. Tikje goor, veel geweld en supersnelle zombies, raken die gasten nooit uitgeput. Heb deel 1 nooit gezien, ga mij hier maar eens aan wagen. W.s. is die nog beter, gezien sequels op succes dragen.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Mwah, ik vond hem wat tegenvallen. Heel warrig verhaal (eigenlijk zat er amper verhaal in). Tegenvallertje helaas.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

inderdaad een soort i am legend verhaal, maar deze vondt ik persoonlijk beter.

een op zich niet bijzonder verhaal, maar een goed scenario en idem acteerwerk en geinige special effects.

prima film voor een lekker avondje met je billen samen geknepen zitten.

avatar van totalreject

totalreject

Viel vergeleken met 28 days later inderdaad een tikje tegen. Maar die film was zo verassend goed dat ik dat al wel verwacht had. Toch was dit een hele vermakelijke film.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een stuk spectaculairder dan 28 Days Later, maar een veel magerder verhaal. Dit wordt echter goedgemaakt met geweldige actiescènes. De film is één grote adrenalinestoot die blijft boeien. Ik ben altijd al een liefhebber geweest van van die "slagveld"-achtige actiefilms waar "gewone"mensen in betrokken raken (het boeit dan meer dan een groep macholegersoldaten).

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Spectaculair vervolg dat weliswaar niet zo'n geweldige sfeer heeft als het eerste deel, maar nog steeds absoluut de moeite waard is. De weergave van het gedeelte van Londen dat in quarantaine is geplaatst is geweldig. Het komt allemaal zeer realistisch over. Overigens ook een stuk spannender dan deel 1.

Het einde is erg goed waarmee de film zich onderscheidt van een 13 in een dozijn-rampenfilm.