• 9.376.895 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.816)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Archibald

Archibald

Dat komt doordat sommige mensen gewoon niet rationeel zijn. Ik heb er verder geen andere verklaring voor.

• 19752 berichten

De 0,5-stemmers vinden zichzelf nog wel eens erg interessant geloof ik.

Je zal het maar een keer met de "massa" eens zijn dat dit een geweldig epos is he.

Ach ja, lekker laten gaan die haters.

avatar van Theunissen

Volgens mij zit "orbit", verkleed als Orc, vandaag weer voor de buis gekluisterd om deze film voor de zoveelste keer te zien Wat moet hij weer genoten hebben om de trilogie (zenden ze altijd uit rond de kerst) weer eens te zien, met als hoogtepunt vandaag

Zonder dollen, dit is gewoon een prachtige film.

avatar van The Oceanic Six

Theunissen schreef:

Stiekem is hij best wel een fan van deze reeks, onze orc-bit.

avatar van rep_robert

Halve ster voor een geweldig epos als dit is natuurlijk belachelijk

• 19752 berichten

Ik snap even 1 dingetje niet. In het 1e deel krijgt Frodo een speer door zich heen,maar dit wordt tegengehouden door zijn speciale harnas-pakje. Maar zo'n spin gaat er wel meteen dwars doorheen. Zou dan toch ook tegengehouden moeten worden door dat harnas?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hij had hem toch al weer uit gedaan nadat die speer er door heen ging?

Ik weet het niet zeker hoor, ik ken de films niet zo goed.

• 19752 berichten

Nee, want als hij gevangen wordt genomen door de orks maken ze nog ruzie om wie dat glimmende pakje mag hebben.

avatar van Minotaures

Minotaures

Da's een goeie. Het is maar dat ik nu een andere film aan het kijken ben, anders had ik het even opgezet om het na te kijken.

RSmovie91

Dat klopt niet helemaal, want die orc zegt nog dat zij haar slachtoffers alleen maar een soort vergif geeft waardoor ze tijdelijk buiten bewust zijn. Dit omdat ze graag van vers eten houdt.
Niet precies wat hij zei, maar iets in die geest was het.

• 19752 berichten

Nee, maar kennelijk gaat die angel van die spin wel door dat harnas, maar een vette speer niet. Dat is apart. En nog een klein foutje. Eerst staan alle orks als een cirkel om hun heen en dan zegt Aragorn "for Frodo" en dan staan alle orks alleen nog maar recht voor ze. Ach ja.

RSmovie91

Mmm, zover had ik nog niet eens nagedaht

En die 2de is mij ook nog nooit opgevallen. Misschien in de vakantie weer eens kijken.

• 19752 berichten

Ken de boeken verder niet, maar wat gebeurt er eigenlijk met Gimli en Legolas? Gimli gaat toch niet naar zijn mijnen terug waar niemand van zijn soort meer leeft? En Legolas ook naar de onstervende wereld of zo?

Verder verhoog ik nu wel naar een dikke 5. Al veel te lang mee gewacht. Gewoon subliem.

avatar van Montorsi

Montorsi

Die speelduur begint me inmiddels toch wel echt op te breken hoor. Wel pluspunten voor het feit dat Orlando Bloom's aandeel tot een minimum is beperkt, hoewel je hem af en toe wel weer ineens een zin ziet droppen met een uitdrukking waar de rest van z'n tegenspelers elkaar nog net niet aankijken met een blik: 'wat doet die kerel hier?' Echt een belachelijke acteur.

Verder is het nog altijd wel geinig, maar ik weet wel dat ik bij het eerste deel echt overdonderd was in de bioscoop, dat heb ik nou echt totaal niet meer. Nee het is voor zo overdreven gescript, niemand die ook maar iets doet wat niet gepland is, vreselijk sentimenteel (één voor één komen ze binnen, en Sam als allerlaatste natuurlijk) en vooral veel te lang.

avatar van Leip079

Leip079

Echt een heerlijke film met een aantal geweldige oorlogsscene's. Alleen het einde vond ik wat te langdradig, maar ik geef deze film zeker 5 sterrren

Leip079 schreef:

Ach, de hele film duurt 11 uur (extended edition) dus als ze het einde wat langer maken vind ik niet erg. Je moet dat dan niet gaan afraffelen natuurlijk

moviemafketel schreef:

ze gaan samen op reis.

• 19752 berichten

Ben je serieus? Waar gaan ze heen dan? En als je niet serieus bent, zeg dan niks

Timothyvdmeer

ik heb de boeken gelezen...ben er weer bijna dus zal het nog eens goed omschrijven

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Gimli en Legolas gaan samen reizen door Middelaarde naar alle plaatsen die speciaal zijn voor elfen of dwergen. Daarna gaan ze samen naar de Onsterfelijke Landen; Gimli is de enige Dwerg in de geschiedenis van Middelaarde die daar naar toe mag gaan

• 19752 berichten

Ok,dank jullie wel voor het antwoord. Weten jullie ook nog antwoord op mijn andere vraag? de spin wel door zijn speciale harnas komt en de speer uit deel 1 door die trol niet?

avatar van Leip079

Leip079

RSmovie91 schreef:

oke dat wist ik niet

Zadel

heb deze film laats weer op tv gezien, en haal er toch 0,5 vanaf, omdat het einde me toch iets te langdradig was. Ook vind ik dat ze een keuze moesten maken of ze laten zien dat frodo vertrekt en dat je ondertussen zijn verhaal hoort die die aan sam vertelt, of ze hadden moeten laten zien dat sam die kinderen heeft en dat je dan frodo's stem hoorde

het laatste leek mij beter, want dan kan de kijker speculeren of frodo nou echt weg is of niet

Verer blijft het gewoon een geniale film.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

KKOPPI schreef:

Komisch hoe Stu-Pot met zijn top 10 deze film een 1 geeft.

Uitleg graag. Trouwens zeer laag om naar mijn Top10 te kijken en het nog komisch te vinden.

Zadel

het is niet laag ofzo om naar iemand top 10 te kijken. wel laag om iemands top tien belachelijk te maken. Ieder vind een andere film beter toch?

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Het komisch hoe Stu-Pot met zijn Top10 gedeelte staat me niet erg aan.

avatar van boterkoek

boterkoek

Mooie film , vooral de oorlogscene's waren mooi.

Vooral Gimli vond ik een leuke personage , de wedstrijden tussen Gimli en Legolas waren wel komisch.

Alleen het einde snap ik niet zo , iemand hier die dat wilt uitleggen??

Zadel

met het einde bedoel je denk ik het vertrek van frodo?

Frodo vertrekt met het laatste schip dat middle-earth verlaat vanuit de grijze havens. Dit doet hij omdat hij te veel wonden heeft opgelopen. Hiermee wordt niet alleen de wond van het nagzul-zwaard bedoelt, maar ook de emotionele wonden. Deze kunnen volgens hem niet meer genezen, dus vertekt hij. Gandalf vertrekt ook, omdat hij zijn taak heeft vervult

iets duidelijker nu?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

moviemafketel schreef:
Ik heb het voor je opgezocht op imdb, op de afdeling FAQ. Zoals je weet wordt daar bij elke film het antwoord op vragen gegeven waar vele mensen mee zitten. Heel interessant om deze pagina eens door te lezen. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) - FAQ - imdb.com
Maar nu het antwoord op je vraag. Volgens het boek word frodo geprikt in zijn nek, waar het vest dus niet zit. Hier zie je het desbetreffende stukje op youtube (rond de 54 sec. wordt frodo geprikt). Daar is het niet goed te zien, maar het is inderdaad goed mogelijk dat hij in zijn nek geprikt is. Dit lijkt mij overigens ook de enige mogelijke verklaring.

Dit komt uit het boek:
as he had run forward, eager, rejoicing to be free, Shelob with hideous speed had come behind and with one swift stroke had stung him in the neck.