• 9.376.808 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.816)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Bedankt voor het antwoord wederom heren. Kwam in de film niet duidelijk over dat hij in zijn nek werd gestoken. Zag daar ook geen litteken of zo zitten toen hij boven in die toren vastgebonden lag. Ach, misschien denk ik iets te ver door.

Minotaures

Hij werd daar ook niet geprikt. Eerder in de borst/maag gedeelte. Waarschijnlijk om het niet ''bloederig'' te maken, aangezien alle 3 films vrijwel bloed- en gorevrij zijn bij gevechten.

Inderdaad niet erg ver over gaan. Het is inmiddels een boekverfilming en niet alles kon tot z'n recht hier komen.

avatar van boterkoek

boterkoek

Zadel schreef:
met het einde bedoel je denk ik het vertrek van frodo?

Frodo vertrekt met het laatste schip dat middle-earth verlaat vanuit de grijze havens. Dit doet hij omdat hij te veel wonden heeft opgelopen. Hiermee wordt niet alleen de wond van het nagzul-zwaard bedoelt, maar ook de emotionele wonden. Deze kunnen volgens hem niet meer genezen, dus vertekt hij. Gandalf vertrekt ook, omdat hij zijn taak heeft vervult

iets duidelijker nu?

Ja , het is nu duidelijk .
dankjewel!

Filmpje Star Wars vs. The Lord of the Rings uit Clerks 2 Blijft leuk

avatar van TMP

TMP

Topfilm, net als de andere twee in de reeks. Het geweldige acteerwerk, de locaties, het verhaal en de muziek. Alles klopt gewoon. Schitterende film.

Stu-Pot schreef:

Het komisch hoe Stu-Pot met zijn Top10 gedeelte staat me niet erg aan.

trek het je niet aan haha,

sommige mensen worden echt gewoon kwaad bij deze films als mensen er een andere mening over hebben. Komop het is een film de een vind hem goed de ander niet GET OVER IT!

.........vindt het zelf wel een prachtfilm (A).

JB

avatar van nakada

nakada

Nee hoor, niet kwaad omdat ze er een andere mening hebben. Alleen soms geirriteerd omdat er ook mensen zijn die onzin roepen.

avatar van dinhus

dinhus

Prachtig, gewoon prachtig. Het mooiste is nog als je ze alle drie in één keer kijkt. En dan ziet waar je bent begonnen en waar je eindigt.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Wat mij betreft de beste afsluiter die een trilogie zich kan wensen absoluut een topfilm.

avatar van rep_robert

Blijft geweldig, al zitten er wel een paar rare momenten in waarbij je toch even raar opkijkt. In het begin van de film als ze bij Isengard zijn hebben Gandalf+consorten een conversatie met Saruman(die hier ook sneuvelt) zonder enige vorm van stemverheffing. Lijkt me toch lastig als iemand op een toren minstens zo hoog als de Martinitoren staat en de rest op de grond.

Voor de rest wel weer dat lekkere epische gevoel, vooral bij de slag om Minas Tirith als de ridders van Rohan de boel komen versterken. In combinatie met de prachtige muziek en de vele duizenden figuranten kan je op dit soort momenten niets anders dan kippevel krijgen!

avatar van Hauer_Paul

Hauer_Paul

Een zeer onderhoudende fantasy-film met een prachtig verhaal vol eigenaardige wezens en zenuwslopende avonturen. Minpuntje van deze film zijn de matige speciale effecten en computeranimaties. Niettemin mag dat de pret zeker niet drukken.

avatar van rep_robert

Hetis maar wat je matig noemt Ik vind het er nog steeds prachtig uitzien. Het is geen Avatar of 2010 niveau qua CGI, maar om het nou matig te noemen? Nee.

avatar van Malli

Malli

Het was in 2003 alvast de absolute top, wat de special effects betreft. Matig lijkt mij dus ook niet meteen de juiste woordkeuze.

avatar van Reinbo

dinhus schreef:

avatar van sierrra

sierrra

Reinbo schreef:

Wat dan vooral opvalt is dat Frodo geen enkele karakterontwikkelink doormaakt. Hij gaat enkel wat meer zuchten en klagen. Toch wel een grote zwakte van de film die vooral in het derde deel aan het licht komt..

Dat Frodo helemaal ten onder gaat onder invloed van de ring vind jij geen karakterontwikkeling ?

avatar van Cygor

Cygor

het is een prachtige trilogie maar als ik eerlijk ben vindt ik deel 1 persoonlijk nog het mooist

avatar van JH.

JH.

Reinbo heeft in mijn ogen wel gelijk. Ik vind Frodo's metgezel een veel beter karakter. Dat is de échte held van de film.

avatar van Thorongil

Thorongil

Dat is ook zo in het boek. Sam, de gewone man, is de grote held. Hij is het die Frodo de Doemberg opdraagt, die zorgt het voedsel rantsoeneerd, die Frodo bevrijd uit Cirith Ungol.
Frodo faalt in zijn queeste, als Gollem niet was opgedaagd, was de Ring nooit vernield in de Doemspleet.

avatar van sofripa

sofripa

Wederom een beste zit. De hele extended trilogie nogmaals door de dvd-speler getrokken. Het blijft episch, briljant, overweldigend etc, etc...Eigenlijk hou ik mijn hart vast nu Jackson met The Hobbit bezig gaat. Het kan gewoon niet beter worden dan dit.

avatar van sierrra

sierrra

sofripa schreef:

Ik ben ook erg benieuwd naar The Hobbit. LOTR is eigenlijk een vervolgverhaal op de hobbit alleen dan veel grootser van opzet en qua verhaal ook veel interessanter. Ik denk dat de hobbit wel een mooie film zal worden, maar toch niet de impact van LOTR zal hebben.

avatar van Kasper90

Kasper90

Een wereldfilm, net als de twee voorgaande. Ik vind alleen de het eind veel te lang duurt in deze film plus dat het veel te zoetsappig is in vergelijking met de rest. Nadat de ring er eenmaal in ligt heb je eerst een minuut dat ze op rotsen liggen, dan dat ze opgehaald worden door die vogels, vervolgens een paar minuten het ontwaken en het herzien wat eigenlijk enkel bestaat uit wat dom gelach, dan de kroning van Aragon en de ering van de hobbits, vervolgens de terugkeer van in de Gouw, dat Frodo weer weg moet en dan nog eens dat Sam weer terugkomt. Zo kan je het in een boek opschrijven maar in een film hoeft dat voor mij niet. Maar omdat de bijna vier uur (lange versie) daarvoor geweldig geboeid hebben toch 4,5 sterren.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

de ultieme avonturenfilm en dat in drieen...

klein minpuntje de kleffe afscheidscenes waar geen eind aan lijkt te komen.

het acteerwerk in laatste deel was iets minder frivool dan de 1e delen.

de rest maakt alles in ruime mate uitstekend en fascinerend weer goed.

deze film verdient meer dan 5 sterren

avatar van 2299_theBOMB

2299_theBOMB

DEZE klassieker blijft goed daarom 5 sterren

avatar van Zadel

Zadel

Reinbo schreef: Wat dan vooral opvalt is dat Frodo geen enkele karakterontwikkelink doormaakt. Hij gaat enkel wat meer zuchten en klagen. Toch wel een grote zwakte van de film die vooral in het derde deel aan het licht komt. Gaat helaas ook een half uur te lang door. Helaas is dit daarom verruit het minste deel.

Frodo is aan het begin van de film een nietsvermoedende hobbit uit de gouw...eenmaal wanneer de ring in zijn macht is, zie je dat hij minder mensen vertrouwt. ook wanneer het de bedoeling was de ring af te staan, offert hij zich op om de ring weg te brengen... misschien omdat zijn verlangen naar de ring toch te groot zijn? je ziet steeds zijn verlangen naar de gouw, hij zet sam aan de kant en vetrouwt gollum, uiteindelijk gaat hij ten onder aan de macht van de ring, als hij in de doemberg staat. toch enigzings iets met karakter te maken... daarnaast ben ik wel met je eens dat het einde te langdradig is en veels te zoetsappig

Minotaures

De 3 films duren rond de 12 uur bij elkaar (EE), dan is een einde van 30 minuten niet echt langdradig te noemen vergeleken met de rest.

Ieder zijn ding natuurlijk

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Minotaures schreef:
Ik ben het helemaal met je eens. Zo'n lange film, en dan de boel snel afraffelen. Dat werkt niet.

avatar van nakada

nakada

Bovendien is het nauwelijks 20 minuten.

En stel je voor met de Hobbit er ook nog voor, dan hebben we het over 18 uur film.

avatar van LoTroPan

LoTroPan

Ben verslaafd aan LOTR. Mooiste films ooit. Alle drie de delen weer gekeken voor de zoveelste keer, toch heb ik ontdekt dat ik sommige dingen nog niet helemaal snap.

Waarom laat peter jackson in vredesnaam in de niet-extended versie de dood van Saruman niet zien...Gelukkig heb ik die versie lang geleden al gezien !

Hoe komt het dat die dochter van de koning wel die Nazgul geest kan doden door in zijn 'gezicht' te steken met het zwaard ? Aragorn had toch ook al een fakkel in het gezicht gegooid ? Bovendien zeiden ze dat ze niet dood konden.

Sauron is trouwens niet zo slim geweest Hij had zijn sterkste dienaar de ingang naar Doemberg moeten laten bewaken. Als daar de ring wordt vernietigd is alles maar dan ook alles verloren, daar had Sauron echt wel voor de zekerheid in ieder geval 1 iemand moeten posten. Onbegrijpelijk.

Dat het einde te kort duurt bestrijd ik. Inderdaad duurt de film heel lang, zeker vanaf deel 1 gezien, maar na al die uren boordevol met spanning kan je ook geen einde verwachten van 40 minuten omdat het dan toch onvermijdelijk saai word, en dat is nu niet het geval. Sauron is verslagen dus al het gevaar is geweken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Geen levende MAN kon de Nazgul doden. Eowyn is een vrouw en dus lukt het haar wel.

avatar van LoTroPan

LoTroPan

Toch leek hij al zwaargewond te zijn doordat Merry hem neerstak in zijn rug, want Eowyn had ook genoeg tijd om eerst haar helm af te doen om te laten zien dat ze vrouw was. Maar je hebt wel gelijk wat dat betreft