• 9.377.559 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.141.142)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Nakada,

In het boek hadden de liedjes nog een meerwaarde. Deed me ook nog denken aan mijn jeugd toen we kampliedjes zongen. In de film vind ik het onnodig veel sentiment oproepen. Faramir die naar Osgilliath rijd is daar een goed voorbeeld van.

Materny,

Ontkennen ga ik het zeker niet doen. Maar ongetwijfeld zijn er nog meerdere die het eens met me zijn. Hoe kan ik 'je merkt zo dat het uit de computer komt' nog verder beargumenteren? Je merkt het of je merkt het niet. Vergelijk anders eens de olifanten uit Lotr met echte olifanten. Misschien dat je het dan zult inzien dat de special effects een steekje laten vallen.

Moviemafketel,

Je laat blijken of het een feit is. Nou dat is het niet, slechts een mening.

nakada

Dus het boek mag sentiment oproepen ( aangenomen dat het zingen van kampliedjes een prettige ervaring was ) en in de film is het misplaatst ? Waar zit dat verschil dan in ? Of is het in de film voor jou over de grens ? Persoonlijk snap ik niet waarom dit een punt zou zijn, ze spelen ook nog eens nauwelijke een rol in de film. Toch blijven het voor mij pluspunten.

Ook je stelling dat je zo kunt merken dat het uit de computer komt, begrijp ik niet. Verwar je 'merken' niet met 'weten' ? Het is natuurlijk duidelijk dat ze niet echt zijn, ze bestaan immers niet. Maar waar zie je dan aan dat het computeranimatie is ?

Nakada,

Realistische computeranimatie vind ik niet zo belangrijk.

Het gaat om de geloofwaardigheid.

En dat zijn geen normale olifanten. Ze noemen het de Mûmak oftewel Oliphaunt, in plaats van Elephant.

avatar van Materny

Materny

Materny,

Aaaah;het gaat bij jou dus puur om het feit dat het uit de computer komt, hoe gelikt het er uitziet is dus niet relevant? Als dat voor jou een punt van kritiek is dan zul je dus ook films als''Harry Potter, Independance Day, the Matrix en Sin City' torpederen: films die hun bestaanrecht en faam danken aan effecten.

Sorry dat ik je het moet brengen: maar hoe hadden ze dit boek dan moeten verfilmen? Last i checked zijn de Olifaunts en Fell Beasts onvindbaar op deze planeet.

Nakada,

Nog is, in de boeken had het een meerwaarde. In de film totaal overbodig. TheOneRing.net™ | Scrapbook | High-Rez TTT Images - Oliphaunts! - scrapbook.theonering.net Je mag zeggen wat je wilt maar dit vind ik er lelijk uitzien.

Peter Ho,

Wist ik niet, is me ook niet opgevallen in The Two Towers of deze.

Materny,

Nee. Het ziet er gewoon niet echt uit. De effecten in HP zien er zeer goed uit, levensecht. Independence Day, The Matrix en Sin City is al te lang geleden dus daar heb ik geen mening over. Moeilijke vraag. Ik zou zeggen; niet? En daar zat ik fout. Blijkbaar zijn de 'Olifaunts' verre familie van de olifant. Over de Fell Beasts heb ik niets gezegd qua vergelijkingen te zoeken...

nakada

Kijk nu worden we concreet. Ik vind het een mooi plaatje en ik kan niets ontdekken wat mij verraad dat het computer animatie is. Geef nou eens met naam en toenaam aan wat dit plaatje in jouw ogen lelijk maakt. ( Ik begrijp je kritiek op de cgi nl nog steeds niet. )

avatar van Materny

Materny

Materny,

Dan is dat je mening; daar kan ik mee leven.

Feit blijft wel dat Harry Potter in de 3 jarige-periode van Lotr constant de Academy Award voor visuele effecten niet wist te winnen; en Lotr wel.

Peter Ho,

Wist ik niet, is me ook niet opgevallen in The Two Towers of deze.

Je hebt de boeken toch gelezen?

Inderdaad. Ik heb er even The Two Towers er terug bijgenomen. Ik citeer:

Sam haalde diep adem. 'Het was een Olifant,' zei hij. 'Dus er bestaan echt olifanten, en ik heb er een gezien!...'

Punt bewezen?

Inderdaad. Ik heb er even The Two Towers er terug bijgenomen. Ik citeer:

Punt bewezen?

In de Engelse boeken hadden ze het wel over Oliphaunts.

In Two Towers werd er gezegd.

"Were there any oliphaunts?".

En precies wat je zegt:

Sam drew a deep breath. 'An Oliphaunt it was!' he said. 'So there are Oliphaunts, and I have seen one.

What a life but no one at home will ever believe me.

Staat er niet toevallig olifaunt in je boek?

Stu-Pot

Nee. Zal straks voor de zekerheid eens kijken naar de desbetreffende scene in The Two Towers zowel met Nederlandse als Engelse ondertiteling. Het zou verkeerd vertaald kunnen zijn.

avatar van Pistons

Pistons

Erg goed verzorgde film, daar valt weinig op aan te merken. Het vele geld dat aan deze film is uitgegeven laat zich wel zien. Daardoor werd de film nog enigszins kijkbaar voor me, omdat het verhaal voor mijn smaak veelste nerdy was en me helemaal niks deed. Dat is persoonlijk en betekent helemaal niet dat de film slecht is, voor mij echter dus niet al te geweldig.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Pistons schreef:

, omdat het verhaal voor mijn smaak veelste nerdy was en me helemaal niks deed.

Wat is er nerdy aan het verhaal ?

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik denk dat het verhaal veelste magie en fantasie inhoudt voor die persoon.

Als je Harry Potter leuk vindt, kan je ook door een verkeerd iemand voor nerd uitgemaakt worden.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Harry Potter is geweldig, tenminste de 1ste 3 delen, toch blijft LOTR voor mij speciaal.

LOTR = gewoon 1 en al fantasie en zoveel beter uitgewerkt dan Potter.

JohnWilliams schreef:

LOTR = gewoon 1 en al fantasie en zoveel beter uitgewerkt dan Potter.

en neemt zichzelf veel te serieus. En geraakt zo verstrikt in zelfopgelegde complexiteit dat er nauwelijks ruimte wordt gelaten voor iets universeler, iets menselijker Wat in Harry Potter wél het geval is

avatar van Thorongil

Thorongil

De vriendschap en loyaliteit tussen Sam en Frodo is enorm ontroerend en veel menselijker dan om het even wat we in Harry Potter al voor de kiezen kregen. Harry Potter is amusant, maar Lord Of The Rings is simpelweg fenomenaal. Lord Of The Rings is complex omdat het een eigen wereld met verschillende culturen en uitgebreide voorgeschiedenis (te lezen in 'De Silmarillion') uitwerkt.

Thorongil schreef:

Dat Lord Of The Rings zich een literair meesterwerk waant, met diverse sociologische lagen, dat was me al lang duidelijk.
Ik vind Harry Potter luchtiger, eerlijker, amuzanter, wat een fantasy boek hoort te zijn.

nakada

Wat een fantasy boek hoort te zijn ?

Volgens welk wetboek is dat dan ?

Tolkien is de godfather van de fantasy. Dat het voor jou misschien te zware kost is zegt niets over de kwaliteit daarvan. En zoals Thorongil al zei, de diepte, lengte en breedte van de hele wereld gecreeerd door Tolkien is naderhand nooit meer ge-evenaard of zelfs maar benaderd.

Door de andere invalshoek ( een toverwereld binnen onze wereld ) en de meer dan prima uitwerking daarvan is Harry Potter meer dan geslaagd, maar LOTR blijft de onbetwiste top.

nakada schreef:

Wat een fantasy boek hoort te zijn ?

Volgens welk wetboek is dat dan ?

Lord of the Rings te zware kost???? hebben we wel hetzelfde boek gelezen???

Der is niemand die dat uitgemaakt heeft, dat Lord of The Rings aan de top staat

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Staat er uberhaupt een deel van HP in de top 250?

avatar van Theunissen

moviemafketel schreef:

Staat er uberhaupt een deel van HP in de top 250?

Gelukkig niet

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Minotaures schreef:

Ik denk dat het verhaal veelste magie en fantasie inhoudt voor die persoon.

En als je LOTR leuk vind ben je gewoon een nerd, vaststaand feit

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Vechten?

avatar van chevy93

chevy93

Volgens mij is orbit een ork en vindt hij het niet leuk dat hij en zijn familie als barbaren afgeschilderd worden.

Laoslander schreef:

Lord of the Rings te zware kost???? hebben we wel hetzelfde boek gelezen???

Dat suggereer je zelf toch door HP luchtiger, eerlijker (????) en amusanter te noemen ?

Der is niemand die dat uitgemaakt heeft, dat Lord of The Rings aan de top staat
50 jaar geschiedenis ? Eigenlijk is HP pas het eerste fantasy verhaal wat erbij in de buurt komt. Bovendien is het eigenlijk Tolkien die het hele genre echt populair heeft gemaakt.

Heb jij de Silmarillion gelezen ?

avatar van naert

naert

je kan discussieren zo veel je wilt,lord of de rings blijft een prachtige film : goed verhaal goed effecten goed geacteerd en prachtige beelden en muziek.conclusie een film dat 5 sterren waard is.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Stu-Pot schreef:

ik heb hier het engelse boek in mijn handen...oliphaunts.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

orbit schreef:

En als je LOTR leuk vind ben je gewoon een nerd, vaststaand feit

ach wat een zinnige opmerking weer zeg!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Timothyvdmeer schreef:

ach wat een zinnige opmerking weer zeg!

Waarom denk je dat ie een knipogende smiley erachter gezet heeft. Bovendien heeft ie dat wel eens vaker geroepen. Hij is gewoon zelf een nerd .