The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.140.508)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
Miron
Nu ben ik weer gedwongen om de komende weken de boeken te lezen + the extended DVD versions.. how terrible
Ik ben net klaar met kijken jongen, hoe erg is dat dan wel niet?
Volgende ochtend bijna depressief wakker geworden.
Sasja
Natuurlijk wil je ze hebben, maar als je een beetje LotR-fanaat bent zou het toch mooi zijn om ze in HD kwaliteit te bekijken? Ik in ieder geval wel. Het is dus afwachten.
tuurlijkis dat mooi, kan ik zelfs bevestigen. ik kan ze al in hd kijken (AVCHD formaat) hoef ik iig niet te lang te wachten op de EE's
Kisje
Deze trilogie pas gekocht voor 25 euro. Allemaal special edition.
Minotaures
De Extended Edition is de langere versie, daar heb je meer aan als je een fan bent. De Special Edition houdt in dat er 'Making Of' en andere 'Special Features', zoals 'Interviews' en andere extra's bijbehoren, geen aansluitende, verlengde scenes.
Ps. de Extended Edition Trilogy-box is groen van kleur, dat is diegene met de verlengde scenes en de juiste die je moet hebben.
Minotaures
Ik (nog) niet, ik wacht op de Blu-ray, ondertussen heb ik kopietjes om mij soms tevreden te houden.
JohnWilliams
Mooiste 5 scenes van de film...
1: Dat de hoop letterlijk: ontvlamt! Over de bergen etc.
2: Sam die Frodo het laatste stuk op zijn rug draagt.
3: Eerste blik op Minas Tirith
4: "For Frodo"
5: Dood van Dennethor
Minotaures
Waarom dat laatste? Leuk he, om een tiran in de fik zien steken.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Waarom dat laatste? Leuk he, om een tiran in de fik zien steken.
Denethor is niet echt een tiran. Hij is gek en irrationeel geworden door Sauron die hem afschuwelijke beelden in de palantir liet zien. Hoewel hij in de film wel meer als een tiran wordt afgebeeld als in het boek, vooral de scène waarbij Gandalf met Pippin in conflict geraakt met Denethor.
- 19752 berichten
Ik vind dat overigens 1 van de saaiste stukken van deel 3.
Althans het stuk dat hij zichzelf en Faramir in de fik probeert te zetten. Zit je net lekker in het gevecht, springt het weer naar dat duffe onderwerp. Denethor op zichzelf staand vind ik wel een leuk karakter en hij speelt het ook goed. Faramir daarentegen heb ik niet zoveel mee.
chevy93
Mooiste 5 scenes van de film...
1: Dat de hoop letterlijk: ontvlamt! Over de bergen etc.
2: Sam die Frodo het laatste stuk op zijn rug draagt.
3: Eerste blik op Minas Tirith
4: "For Frodo"
5: Dood van Dennethor
- 19752 berichten
Legolas en Gimli die bij het laatste gevecht voor de muren nog even met elkaar babbelen vond ik ook mooi en natuurlijk "the eagles are coming"
doodah
Bwa, dat behoort nu ook niet tot mijn 'beste scènes' hoor. Dan eerder het moment waarop de ruiters van Rohan verschijnen bij Gondor, zoals chevy93 zei.
Minotaures
Ik blijf het afscheid van Gandalf en Frodo toch de nummer 1 emotionele scene van heel de trilogy vinden.
Een andere, betere scene weet ik niet in drietellen op te noemen.
darkknight
En het dodenleger dan dat te hulp schiet, dat is ook een vette scene.
In2Sneakers
En het dodenleger dan dat te hulp schiet, dat is ook een vette scene.
Vind ik persoonlijk juist niet, het gaat allemaal te snel en te makkelijk.
Voor de rest echt een topfilm!
- 19752 berichten
Ja dat vind ik ook een mooi stukje tekst planet. Ach, eigenlijk barst het hele 3e deel van de climaxen. Je krijgt als kijker geen seconde rust meer.
Minotaures
A Far Green Country: een hele goed, inderdaad. Een possitieve kijkje op de 'dodenwereld'.
Na het gehoord te hebben, is het inderdaad niet slecht om je einde tegemoet te komen.
MisterM
Goede, leuke en mooie scenes, niet perse in volgorde van de 3 delen..
1. Proloog .. indrukwekkend
2. Achtervolging van Arwen door de zwarte ruiters.
3. spelonken van Moira
4. Olifantenrodeo van Legolas .. scene deed me denken aan die ene Jedi in spe in een vliegtuigje op een besneeuwde planeet..
5. Wraak der Enten
De extended versie is een verademing na het zien van de bioscoopversies .. want als lezer van de boeken dacht ik vaak in de bios dingen als "Hè, hoe komen ze daar ineens aan??!! " of "Huh? Waar is die nou gebleven?
Mooi stukje werk en prachtig om de enorme hoeveelheid materiaal "making of" te kunnen zien.
5 sterren voor de extended DVD- versie
planet_of_death
De overdonderend mooie en rustige stem van Mckellen heeft hier meerwaarde. Vandaar dat ik deze scène boven alle andere kies.
Richard L
Goede, leuke en mooie scenes, niet perse in volgorde van de 3 delen..
1. Proloog .. indrukwekkend
2. Achtervolging van Arwen door de zwarte ruiters.
3. spelonken van Moira
5. Wraak der Enten
5 sterren voor de extended DVD- versie
Ik sluit mij hier geheel bij aan. De extended versie volgt (dat geldt voor alle 3 de delen) net iets beter de verhaallijnen van de boeken dan de bioscoopversie.
Verder blijven deze films een genot om naar te kijken.
van mij dus voor de extended versie ook 5 sterren.
film_criticus
Het is allemaal wel mooi in elkaar gezet dat moet ik ze nageven, maar komop zeg een ring met bijzondere krachten? Kon het verhaal niet iets verder uitgewerkt worden?
planet_of_death
De kracht van het boek: Eenvoudig verhaal, waar bijzonder veel omheen zit. Hadden ze niet beter kunnen verwerken.
Lukk0
Ze hadden het boek inderdaad nauwelijks beter kunnen verwerken, er zijn enkele delen veranderd, maar dit is niet of nauwelijks storend. Jammer aan die goede overname is dat de film ook het grote zwakke punt van het boek overneemt: dat eindeloze einde. Afscheid na afscheid na afscheid en waar dat ik het boek nog tot enige emotie leidde, bij mij in elk geval, leidt het hier meer tot gapen. Doet echt volledig afbreuk aan de film en houdt die af van het overtreffen van de eerste twee delen. Eeuwig zonde, van het boek en van de film.
Hoofdhaare
Niet uitgewerkt? Misschien ben je niet met Tolkien, maar hij heeft een hele wereld met veel verschillende rassen en hun geschiedenis gecreeërd.
Ik vind dit eigenlijk wel redelijk uitgelegd hoor.
Parisa
Deze is net iets minder perfect dan LOTR1, maar toch nog een dikke 4,5 * waard. Na tig keer kijken blijven de liedjes van de hobbits in mijn hoofd hangen. En Shelob. Van haar blijf ik houden.
mikeh
Om hier even op terug te komen, ik kan me geen verhaal voorstellen dat beter is uitgewerkt dan de lord of the rings. Vanuit de schrijver zijn er tal van boeken die de wereld beschrijven, verhalen van bepaalde rassen(vooral de elfen) vertellen, maar ook het ontstaan van midden aarde vertellen. In de film is deze informatie beperkt en werd eigenlijk kort aan het begin gegeven, wat ruim voldoende was voor de film. Het probleem van verfilmingen is dat ze maar de helft van alles wat geschreven is kunnen opnemen in de film.
Als je geïnteresseerd bent in de informatie eromheen kan ik je de boeken aanraden:
The silmarillions

2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits