• 9.378.220 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.508)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van mieltjoes

mieltjoes

Ik heb de hele trilogie al meer dan 30 keer gekeken.
Dat hoeft niet iedereen te doen natuurlijk, maar ik vind het heerlijk om te kijken.
De muziek, het verhaal, de spanning en vooral de epische momenten natuurlijk.

Vooral het moment dat Koning Théoden zijn ruiters toespreekt net voor ze aanvallen, wat overigens ook een heerlijke adrenaline golf door je lichaam doet suizen toppie dus

30 keer in 7 jaar? Toe maar

mieltjoes schreef:

Op de één of andere manier krijg ik - en honderden andere bij YT - rillingen en kippenvel van zulke momenten, net als vele, bij The Lord of the Rings.

avatar van Nivo

Nivo

zojuist van alledrie de delen de extended versie gezien in HD... ik kijk niet vaak een film een tweede keer of het moet zo lang geleden zijn dat ik hem gezien heb, wat hierbij niet het geval is.

toch moet ik wel zeggen, hoewel ik niet minder kan geven dan 5 sterren voor deze film, vind ik zelf de HD er niet zo afspatten. had bij films als Iron Man wel. enige minpunt van dit verhaal.

avatar van Janzool

Janzool

Alle drie de films van LOTR zijn top! Ik heb ze net alle drie weer eens gekeken. Normaal gesproken is mijn aandacht helemaal weg als ik een film twee keer kijk, maar hierbij niet. Alhoewel ik de tweede wel mooier vind dan de eerste.

Toch verder een prachtfilm, mede omdat overal aan gedacht is. Het gaat hier niet alleen om het acteren maar om alles er omheen. Het landschap, de verschillende dieren die worden gebruikt in de oorlog, het rennen met de paarden, enz. Alles in deze film is een plezier om naar te kijken

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Als ik 6 sterren kon geven, deed ik dat. De beste film uit de trilogie naar mijn mening. Alles fantastisch in beeld gebracht, vooral omdat er zoveel belangrijke personages in deze films zitten.

Muziek, scenery, veldslagen allemaal geweldig.

avatar van patito

patito

Zoals gebruikelijk bij vervolg films is deze nummer 3 iets beter dan de 2de en verschrikkelijk veel minder kijkplezier als nummertje 1. Spanning, personages en sfeer zijn al in deel 1 aanbod komen waardoor voor mij de grap er echter totaal uitwas. Wat er overblijft een gemiddelde fantasy/actie film.

avatar van Chairrepair

Chairrepair

Favoriete LOTR film =] Echt zo'n film waarvan er maar één in de zoveel tijd gemaakt kan worden.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Wat mij apart had Ian McKellen een oscar mogen krijgen voor een van de meest symphatieke en wijze tovenaars allertijden, die hij op een formidabel manier neerzet. Je zou bijna geloven dat ie echt 300 jaar op aarde rondloopt!

avatar van ricos

ricos

The Lord of the Rings: The Return of the King.

Het beste deel uit de trilogy.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Wat heb jij een eentonige manier van schrijven.

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Voor mij de beste uit de LOTR reeks. Ondanks dat het allemaal meesterwerken zijn, zitten er in deze film veruit de beste gevechten en meeste drama...

Minotaures

Toch hoop ik stiekem dat het de Blu-ray wel lukt om de (hopelijk komt die ooit) Extended Edition in 1 Blu-ray disk te stoppen. Want persoonlijk vind ik het irritant om de Dvd-rom er telkens uit te halen om 't 2de deel van deze te zien. Liever een film ongestoord af te kijken.

chevy93

Dat gaat dan meestal wel ten koste van de kwaliteit.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Minotaures schreef:

We kunnen natuurlijk ook te lui worden he

Zo erg is het niet om na 2 uur even wat drinken te pakken en een schijfje omwisselen.

Minotaures

Wat dat betreft gebruik ik 't verlossende 'pauze' knop.

Maar ik wist niet dat het van de kwaliteit af gaat als ze het in een disk stoppen i.p.v. twee. Ik neem aan dat technology nu goed genoeg is om dat probleempje op te lossen...?

avatar van Qar

Qar

Minotaures schreef:

Wat dat betreft gebruik ik 't verlossende 'pauze' knop.

Denk het niet, er kan natuurlijk maar een beperkte ruimte op een schijfje. En als je een film in tweeën splitst is de kwaliteit beter vergeleken met 1 deel.

avatar van dinhus

dinhus

Voor het eerst vond ik de zang in een film niet irritant, maar mooi (Zie: gevecht bij Minas tirith: stadshouder aan het eten en Pippin zingen).

avatar van Tiepie

Tiepie

Absoluut goede film, geen twijffel over mogelijk. Maar minder goed als bijv het eerste deel. Maar hoe dan ook, spektakel van jewelste en een must have voor in je collectie.

chevy93

Beetje een matig cijfer voor zo'n positieve recensie.

Maar je hebt helemaal gelijk!

P.S. Welkom op MovieMeter

avatar van essepluisje

essepluisje

Deze trilogie kan ik blijven kijken. Niets kan deze films evenaren.

Alles is perfect. Op 1 minpuntje na, aan het einde van de films ben ik Frodo en zijn gezever meer dan beu maar dat is persoonlijk haha.

Sam is in mijn ogen de echte held

avatar van JH.

JH.

Sam is ook de echte held, altijd al geweest.

avatar van GuyB

GuyB

avatar van Starmaster501

Starmaster501

GuyB schreef:

Moet je de twee vorige delen gezien hebben om deze te kunnen bekijken?

Ja, anders mis je het hele verhaal en ben je niet goed in je hoofd.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

gewoon goed . uit

avatar van Freckles

Freckles

Slechtste film vind ik eigenlijk, maar het is oké. Smeagol

avatar van starbright boy

Trollbericht en reactie verwijderd.

avatar van robinb1

robinb1

Topfilm

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

GuyB schreef:

Moet je de twee vorige delen gezien hebben om deze te kunnen bekijken?

Moet niet, maar zou ik wel doen als ik jou was.

avatar van van duijn

van duijn