The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.140.386)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Pippin
Denethor
Faramir
Éowyn
Als je dat laatste afdoet zoals onderhond t doet, dan adviseer ik je naar de dichtsbijzijnde pearl opticien.
Laat ik je advies dan maar in de frisse wind slaan.
Zal ik sowieso doen.
Sommige adviezen en gegronde kritieken op iemands mening zijn aan dovemans oren gericht.
Ik zie weinig kritiek. Oscars ? Je zegt zelf al dat je dat niet als argument wil gebruiken.
Wat dan ? Het acteerwerk is gewoon subliem ? Maakt vermoedelijk niet veel indruk bij iemand die net gezegd heeft dat hij het acteerwerk slecht vond.
Ik vind het gewoon barslecht allemaal. Kan jij vinden van niet maar enige kritiek op wat ik zou vinden is enkel gegrond in subjectiviteit.
Euhu.
Wat jij wil.
Maar aan het eind van de rit blijft deze discussie gewoon een verschil van mening en smaak.
En ik verwacht daarom ook niet dat iemand met een soort smaak als de jouwe zich ook maar enigzins kan vinden met de werkelijke toppers in de filmindustrie.
Fijn dat er naast smaakgebonden kwesties dus blijkbaar ook gewoon werkelijke toppers bestaan. Je leert elke dag wat bij op MM.
square-eye
Ik vond het trouwens jammer dat op het laatst de slag om de hobbitstee of hoe je het ook noemt er niet in verwerkt was. Weet trouwens iemand hoe het met the Hobbit gaat, gaat dat nou nog door.....?
brymj
dat is toch die oude lul in dat karretje? die afscheid neemt van de drie overblijvende hobbits in de grijze havens
Materny
De zuivering van de shire bedoel je.
Was nogal een anti climax geweest als ze het erin hadden verwerkt. Je ziet wel een stuk ervan in deel 1.
Materny
Inderdaad, ik ben zeer verheugd dat je nog wat kennis hier opdoet. Maar ik ben niet echt van plan om hier op door te gaan.
Zoals ik al eerder aangaf : ik verwacht niet dat jij je ooit zult vinden met wat wordt beschouwd als een echte ware topper, en dat is je goed recht.
Daarom neem ik je recensies ook niet serieus voor ik aan een nieuwe film ga beginnen, en ik zal verre van de enige zijn hier op MM.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Peter Jackson wou eerst nog 'the hobbit' nog maken maar helaas maakte hij de slechte film 'king kong' in de plaats waardoor 'the hobbit' waarschijnlijk niet wordt gemaakt
psycholamp
- 1960 berichten
Bron?
Hannibal
Dat heeft niets met het "slechte" King Kong te maken, maar met 'financiële onenigheid' met New Line voor de LOTR trilogie. Ze schijnen het er nog niet over eens te zijn hoe de poet verdeeld wordt die ze met die films verdiend hebben.
Aragorn
kort samengevat: peter jackson zal "the hobbit" niet regisseren , als er al een film van komt... ik zou trouwens benieuwd zijn wie ze als acteurs gaan nemen, wat niet echt evident is.
feanaro surion
Vind dit een beetje flauwe reactie hoor. Onderhond zoekt in film andere dingen dan de meesten mensen hier. Hij heeft wel de beleefheid om bij de zoveelste film waarvan hij niet heeft genoten weer een uitgebreide mening+argumenten te geven. Ook al weet hij dat niemand het met hem eens zal zijn.
?
Kan wel zo zijn, maar ik praat geen onzin.
Ik weet ook heus wel dat ikzelf door sommige mensen niet serieus wordt genomen hier als het neerkomt op smaak. Oud nieuws.
Beschouw het niet als een belediging, maar als een feit.
En feit is dat hij letterlijk de gehele top 20, op een uitzondering na afdoet als slecht / matig.
Voor mij een reden om daarom niet zijn recensies uberhaupt te lezen als ik advies zoek over de kwaliteit van een nieuwe film.
Al zullen er heus wel mensen zijn hier die het wel doen, en dat is hun goed recht.
Maarre, toch maar terug naar de film.
Martinator
Ik hoop Snoop Dogg als Bilbo en 50 Cent als Smaug.
hahaha
Leland Palmer
Niet echt mijn soort films. Toch moet ik toegeven dat het erg goede films zijn!
hellblazer93
Toppertje! En dan bedoel ik niet het drinken.. Ik vind die films zo goed! Ik geef 5*
Thomas83
Ik ben het absoluut niet eens met de recensie van Onderhond over deze film, en om hem een 0.5 te geven vind ik maar vrij belachelijk, dat is het allerlaagste cijfer wat je kunt geven, en daarmee trek je de film op een lijn met echt het slechtste van het slechtste op filmgebied. Dat vind ik maar een belediging voor de vele vakmensen die hebben meegewerkt aan de film. Ik kan me niet echt voorstellen dat niet iedereen ziet dat bijvoorbeeld de kostuums en zwaarden prachtig zijn in de films.
Maar het is wel zo dat een site als deze het toch moet hebben van afwijkende meningen, als we hier allemaal ja-knikkers hadden dan was er weinig aan. En als iemand zijn eigen mening gewoon geeft, ook als hij of zij daarmee tegen de grote stroom ingaat, dan verdient dat respect.
sangha
hele goede film, met sterke acteurs, mooie beelden en geweldige actie. de film is wel iets te lang, ik krijg bij sommige stukjes soms echt de neiging om het door te spoelen. vandaar dat hij 4.5* krijgt ipv 5.
Ik kan me niet voorstellen dat ik een film zou belonen voor de prachtige zwaarden. Misschien wel de prachtige kostuums (zie Dolls) maar dan zullen ze er wel wat originelers mee moeten aanvangen dan bij deze film gebeurd is.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
ik vind de zwaarden en de kostums nogtans goed gemaakt.
De wapens en harnassen zijn teminste echt, dan kan je gewoon niet zien dat de wapens enzo nep zijn terwijl en sommige films zie je gewoon dat de schilden van karton zijn gemaakt...
dat geeft toch een goede afwerking vind ik
Theatertje
Dit vind ik persoonlijk de beste film van de LOTR-reeks. Het kan niet beter zijn. OK, ik ben niet zo'n grote fan van LOTR dat ik overal kan over meespreken, maar ik ben er toch zeer tevreden over. Een 5 op 5.
Nibelungen
Kan niet echt wakker liggen van de LOTR-films, sterker nog ik sus liever in. Zulke films zonder enige diepgang of betekenis hadden wat mij betreft niet gemaakt hoeven te worden.
Leland Palmer
Een film die mij totaal niet kan boeien! Misschien licht het aan mij, maar het verschrikkelijk langdradige verhaal kan mij echt niet vermaken.....Een paar jaar geleden de eerste twee delen gezien, misschien had ik deze er toen beter direct achteraan kunnen zien. Ik heb hem nu na anderhalf uur uitgezet. Ik kijk hem volgende keer wel eens verder, maar ik heb eerst wel genoeg van deze film......
Op dit moment is de beoordeling van mij laag bij deze film, wie weet wordt dat nog eens hoger zodra de film afgelopen is......
* *
psycholamp
- 1960 berichten
* *
Zet 'm dan wel ongeveer een half uur van te voren af.
MaxB52
ik snap echt niet waarom die 'lord of the rings' zooi zo hoog staat .... het zijn gewoon kinderfilms wat mij betreft !
3 sterren voor de mooie opnames (NZ) en de special effects ...

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits