The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.140.386)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
DeCol
Ik vind het een geweldige reeks films, vooral dit deel 'the return of the king' vond ik een genot om naar te kijken. Hoe komen filmmakers met een film, vaak door hun fantasy te laten lopen stoppen zij goeie films in mekaar, of het dan over elfen, dwergen en hobbits gaat of over een meisje die bezete is van de duivel maakt toch niet uit. Je vindt het leuk of je vindt het niet leuk. En is daar een film niet voor, dat het niet realistisch is, op het nieuws hoor je al genoeg dingen die in films voor komen maar dan ook echt gebeurt zijn. Kortom Lord of the Rings vind ik een verdomd goeie reeks!!!
Waku
Prachtige laatste vertolking van een bijzondere reeks.
Opnieuw grootse scenes,grandioze settings,sfeervolle beelden en een meeslepend avontuur.
Er is al zoveel gezegd over deze film en ik sluit me aan bij de vele positieve reacties.
Een must see!!!!
moviegate111
Echt een meesterwerk van de eeuw! Geweldige cast, coole special effects, megasterk verhaal!
geweldig!!!
jopi66
geweldig slot van de triologie
meesterwerk door iedereen
om nooit geen genoeg van te krijgen
aburefan
Ben niet zon liefhebber van een fantasie wereld met dwergen en elfen maar was wel aardig, gaat alleen te lang door op het einde en ik erger me dood aan gollum. 3 sterren
Mug
Let op! Discussies over de top 250-notering van deze film horen in het forum, niet bij de film. (het staat er duidelijk voordat je iets post)
Berichten weggehaald.
Linn
Wat een gezever zeg op het einde. Ik was blij dat ie eindelijk afgelopen was gaan ze nog een half uur door Met afscheidnemen ik viel zowat in slaap
code9
Tja, niet zo'n afknapper als deel 2, maar toch geen geweldige film. Het ziet er allemaal prachtig uit hoor maar het is echt teveel van het 'goede', zozeer dat het gewoon saai wordt. Overdaad schaadt, en dat is bij uitstek het geval bij de Lord of the Rings trilogie. Ook de simplistische zwart/wit karakters gaan op den duur behoorlijk irriteren. Die hobbits (of zo...) wil je gewoon eens een flinke doodschop verkopen, zo vervelend worden ze. Nee, ze hadden het bij deel 1 moeten laten. De filmwereld heeft inmiddels meer dan genoeg elfjes, kaboutertjes en draakjes gezien. Vooruit dan, 2* voor de moeite.
Werwolf
Het is Lord Of The Rings, en in mijn ogen toch een waar spektakel. Mooi die grote veldslagen in beeld gebracht, maar zoals al vermeld werd is de film op het eind een sof. Te langdradig en afscheid nemen op zijn Hobbits duurt eeuwen...
Deel twee toch nog steeds de beste in mijn ogen, maar dat neemt niet weg dat je van deze film niet kan genieten!
****
Davidoff
Sorry, maar een film die over dwergen, gnomen, elfjes, feeën, kabouters, reuzen, tovenaars, hobbits, gremlins en trollen gaat en dan ook nog serieus bedoeld is.... Daar moet ik echt moeite voor doen om mijn aandacht bij te houden. Van een Disney tekenfilm kan ik het goed hebben, maar niet van een gewone speelfilm. Dan moet er toch een link zijn met de realiteit.
Is dit niet waargebeurd dan??
Anarchist
te saai gewoon
deel 1 vond ik nog goed
maar heel het verhaal is gewoon te voorspelbaar en gewoon niet boeiend
er heerst ook geen leuke sfeer over deze film vind ik(minis thirt bv)
** 1/2
mahalla
Beter dan deel 2 maar minder dan deel 1..
Ook hier is weer te veel nadruk op oorlog hoewel het wel spannend is wanneer die ring toch eindelijk wordt vernietigd.
arne66
Dit is toch echt een legende uit de filmgeschiedenis. Ik bedoel niet alleen deze film maar de hele trilogie.
5 sterren voor alle films
meelmark
Weer lekker vermaakt. Ze hadden wat mij betreft het moeten laten eindigen bij het je weet wel.., en dan mooi omhoog met de camera en klaar. Ik heb me gewoon zwaar verveeld het laatste half uur.
Had trouwens bij deel drie best weer het vermoeden dat Frodo en Sam twee potentiele kandidaten voor de homo-gemeenschap zijn.... "Oh sammmmm"......
Vermakelijke film, gave effecten, en de veldslag dat de paarden door de orcs rennen, met al die gasten van Rohan (?) op een rij is mijn favoriet!
arne66
Bij wat je weet wel'?
feanaro surion
het vernietigen van de ring bedoeld hij, ben het er totaal niet mee eens
Linn
Ik wel Dat eeuwige gezeur moest echt ophouden bij het vernietigen van de ring. Ik vond het echt ontzettend slaapverwekkend dat laatste half uur met dat afscheid nemen en dat dagboek
Crazy~Dutchman
Heb laatst alle ext versies achter elkaar zitten kijken, en vervolgens nog een week met LOTR in m'n kop rondgelopen. Hype of geen hype, deze films zijn de absolute top in entertainment als je het mij vraagt.

The Moviefreak
Ik ben niet echt fan van Lord of The Ring maar nadat ik de game van dit deel heb gespeeld ben ik deze gaan kijken en ik was onder de indruk
4,5 sterren
feanaro surion
Maar jij vond de film voor dat moment ook al klote, het is voor het verhaal belangrijk dat het in de film zit want anders was hij gewoon niet afgelopen. De montage had in het laatste half uur wel iets beter gekund want nu heb je steeds het idee dat de film is afgelopen, niet zo slim van ze
Miss////
Tja wat kan ik zeggen over de hele reeks...
Heerlijk...
Afgelopen week weer allemaal gezien, had de extended versie box gehad voor Valentijnsdag...
Denk niet dat een reeks/ film me ooit weer zo gaat boeien als deze en lotr is voor mij echt het beste wat ik ooit qua film gezien heb.
En even over het einde: Dat hoort erbij, het is een stuk van het verhaal, wat op deze manier goed afgesloten word. Alles wordt uitgebreid uit de doeken gedaan waarom dat niet dan!?
Over een tijdje maar weer eens kijken op HD-Tv...
Emirdagli
SUPER GAVE FILM
rohan was altijd al mijn favoriet geweest vooral Theoden King wat speelt hij goed zijn rol ik vond de film zo mooi dat ik soms rillingen over men huid kreeg
en super mooie het gevecht voor minas tirith
Linn
Tja wat kan ik zeggen over de hele reeks...
Heerlijk...
Wat een cadeau!

Ronnievb
Als je als regisseur aan een project als LOTR begint weet je dat je Tolkienisten achter je aan krijgt die je op elk punt van de film pakken als ze kunnen. Ook weet je dan dat je zoveel mogelijk boekgetrouw moet werken als mogelijk. De grootste fout IMO die P. Jackson maakt met deze geweldige films is wel dat hij het te veel romantiseert en geen oog heeft voor het feit dat Prof. Tolkien het boek totaal niet als een romantisch epos bedoelt heeft.
Ik heb het zojuist even opgezocht maar er komen nog ongeveer 90 pagina's na de climax in het boek, waarbij nog veel meer dingen gebeuren dan nu getoond. Als je in ogenschouw neemt dat boek 3 350 pagina's telt betekend dat dus dat afscheidnemen ongeveer 1/4 van het boek inneemt. Ik vind dus dat P. Jackson het nog best aardig gedaan heeft met een hal uurtje op de 3.
Ik vind dit het minste deel van de trilogie vanwege de vele afraffelingen die de regisseur gebruikt om de film maar draaiende te houden op topsnelheid. Nuances zijn niet mogelijk en de dialogen zijn met veel minder verwijzingen naar boekthema's enz. Sommige rollen worden alleen gebruikt ter opvulling van anderen (neem een Legolas t.o.v. Aragorn). Een erg overgewaardeerde film als je bedenkt dat hij zoveel mooier hád kunnen zijn.
(nooit gedacht dat ik als LOTR liefhebber dit ooit nog zou zeggen)
dr channard
Te lange film, met te lange kijk-naar-elkaar en ween scenes. Echt zeer slecht. Een slechte afsluiter van een leuke trilogy.
1.5 ster
Anakin01
Wat een mega machtige film! (Laat me even gaan
Prachtige decors! Wonderlijke oorlogen, dit breekt echt alles!
Is dan ook de laatste van de trilogie, en de spreuk: De laatsten zullen de beste of de eersten zijn, doet me dit wel geloven.
Ik had al hoge verwachtingen ondanks het zeer goede eerste en tweede deel.
En die zijn uitgekomen!
Goed zo! Nog eens een zeer goede film!
Knarf Kenobi
De film is goed, oké. Maar zo goed? Er zitten goede actie scènes in, af en toe wat langdradige stukken, maar oké. De acteerprestaties zijn ook goed, maar het eind is wel heel cliché. Het eind is zelfs zo zoetsappig dat het een onwaardige afsluiter van de LOTr trilogie genoemd kan worden. En ook de special effects zijn (vooral van de lava) niet echt om over naar huis te schrijven. 3,5* Maar als je de film kijkt na de hele hype eromheen valt hij eigenlijk wel tegen.

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits